Inlägg

Inlägg som htux har skrivit i forumet
Av htux

Jag har inte några som helst feministiska eller på annat sätt politiskt korrekta intentioner. Man får tycka vad man vill om både lättklädda tjejen och datorkomponenter, men att blanda dem blir inte bra på något sätt. Är man intresserad av komponenten har tjejen ingen som helst funktion i sammanhanget och blir bara ett störmoment. Är man intresserad av tjejen är datorgrejerna ett störmoment. Med andra ord blir det ganska jobbigt att koncentrera sig på båda samtidigt. Det ger dessutom inte direkt något professionellt intryck när man visar lättklädda tjejer i samband med teknik, det passar helt enkelt inte ihop. Med det sagt menar jag inte att man bör tänka på någon moral kring det, och förbjuda det ska man självklart inte göra, för det är ju min åsikt. Jag förstår helt enkelt bara inte hur de tänker, det framstår mest som löjligt för mig. Vill jag titta på tjejer kollar jag inte på reklam för datorkomponenter.

Av htux
Skrivet av klr:

För det första så kör visst BF3 och Quake Live i webläsaren. Varför annars ska man gå in på battlelog? För det andra verkar C vara gammalt. Läste på Wikipedia att det användes för Unix. Jag tänker inte använda gammla saker. Jag ska utveckla ett enkelt 3D spel i WEB 2.0 med hjälp av HTML5. Var kan jag lära mej detta?

Att C är gammalt betyder inte nödvändigtvis att det är dåligt. Det bästa alternativet för att göra 3D-spel i webbläsaren är enligt mig WebGL, vilket du behöver JavaScript till. HTML är då en försvinnande liten del i spelet. Sen får du vara beredd på att det tar ganska lång tid innan du kan göra 3D.

Av htux
Skrivet av Aqualize:

Men tillbaka till trådskaparen och frågan.
Ruby alternativet att programmera Ruby on Rails (så man inte har resultatet i terminalen utan som en webbsida).

Det är ju en programmeringskurs på gymnasiet som i kursplanen talar om att det ska vara objektorienterat. Så då ska det väl vara ett sådant språk. Att försöka lura ut lite sådant ur Common Lisp låter inte som något att göra på resterande del av terminen.

Likaså då trådskaparen inte verkar gilla många delar av Java så blir det ju inte bättre med C++. Gissar på att personen rätt snart kört ner i pointer hell. Det ska bli något gjort på de här veckorna som är kvar till sommarlovet också!

Som sagt Ruby har kvaliteter som ett scriptspråk på många vis som Python men ärver saker från Smalltalk som är starten för OOP. Java är ju inte den finaste av OOP-implementationer.

Och sluta sitt där och fundera på språk, testa ruby på stört direkt i webbläsaren:
http://tryruby.org/levels/1/challenges/0 Där får du känna lite på syntaxen.

Jag håller med dig om Ruby. Bland imperativa OO-språk är det nog det överlägset trevligaste att jobba i. Det känns som att designen av språket är väldigt genomtänkt överlag.

Av htux
Skrivet av anon214934:

Ja jo, däremot kör ju funktionella och procedurella språk lite på samma grej (jämfört med OO), med mer streamlineade upplägg än hierarkiska. Kan förövrigt tillägga att jag jobbat som systemutvecklare på professionell nivå.

Att ha jobbat på professionell nivå behöver inte betyda att man är bra på alla områden. Med det sagt erkänner jag att jag inte själv har jobbat med programmering professionellt. Och du verkar ju ha koll på saker och ting ändå. Sen tror jag det är en smaksak om man gillar OOP. Eller egentligen är OOP en definitionsfråga i sig. Man kan ju som sagt skriva program i OOP-stil i språk som inte ses som objektorienterade. Frågan är när det räknas som det.

Av htux
Skrivet av CyberVillain:

http://en.wikipedia.org/wiki/Functional_programming

Ett äkta Funktionellt språk tillåter inte mutering av state (Immutable VS Mutable), men precis som Virtual Void säger kan man skriva funktionellt i de flesta språk

Jag är lite osäker på hur det är relevant att informera mig om det där. Sa jag emot det något i mitt inlägg?

Av htux
Skrivet av anon214934:

Allt möjligt, PHP, ASP, C, Python, Bash, Ruby, Haskell, Basic, ABL, C#, C++, säkert missat något.

Jag ser definitivt fördelarna i funktions/procedur-baserade språk, men att klanka ner på objektorienterade språk bara för att man själv inte fattar dom och inte ser fördelarna i dom är bara puckat och naivt enligt mig

Jag tror det menas funktionella språk som i matematiskt funktionella, inte procedurella. Å andra sidan var jag innan lite rädd att du var en sån där lågnivå-imperativ person (i och med "självutnämnd expert inom C++" i signaturen), men du verkar ju ha testat lite, så det stärkte mitt förtroende för dina inlägg.

Av htux
Citat:

Intressegruppen anser även att Googles strategi att inte ta betalt för operativsystemet hämmar konkurrensen och gör det svårare för andra aktörer att ge sig in på marknaden.

Snart blir väl open source olagligt…

Av htux
Skrivet av tufflax:

Dessutom är OOP ganska horribelt det med.

Snarare felanvändning av OOP och användning av det där det inte behövs. OOP blir också mycket bättre i exempelvis Ruby om man jämför med Java. Dock föredrar jag själv funktionell programmering, men det är inte direkt något fel med OOP.

Skrivet av Haikarainen:

Den här posten talar ifrån väldigt mycket naivitet och bitterhet, jag hade inte lyssnat på den för fem öre. Stark rekommendation ifrån någon som grejjat med både webbutv och programmering i >10 år. Orkar dock inte gå in på alla teknikaliteter, men kan säga att han inte fattar koncepten han pratar om alls och i princip bara är bitter över det och därför surar om det.

Jag kan väl delvis hålla med dig, men samtidigt förstår jag hur han tänker. Får man fråga vilka språk/paradigmer du har hållt på med under de där 10 åren?

Av htux
Skrivet av Yoshman:

Kör man med nyare variant av GCC eller Visual Studio 2012 bör man skriva

sort(begin(pos), end(pos));

då det är det rekommenderade sättet i C++11. Fördelen med detta är att std::sort nu även direkt kan användas på C-style arrayer och även på Microsoft specifika "containers" som finns i WinRT.

Hade aldrig hört talas om dem tidigare. Tack för att du informerade mig!

Av htux

Inkludera headern algorithm och kör:

sort(pos.begin(), pos.end());

Av htux
Skrivet av erjosefsson:

Problemet blir ju det att om jag använder en array så kan denna endast hålla en variabel. Anledningen till att jag vill använda mig av klasser är att det då blir väldigt smidigt eftersom jag kan hantera alla mina tre variabler samtidigt.

Vad pratar du om? Ett arrayelement (cards[0]) ska bete sig exakt likadant som en vanlig variabel (card1).

Av htux
Skrivet av erjosefsson:

Hej! Jag har en klass som heter Cards. I denna har jag tre variabler. En char, en int och en string. Det jag vill göra är att tilldela värden till dessa variabler genom en loop. Mitt problem är att jag inte vet hur jag ska få namngivningen för ett objekt i klassen att bero av en variabler. Eftersom det hela handlar om en kortlek skulle jag vilja döpa objekten k1 - k52. Hur ska jag göra detta?

Exempel:

Cards (HÄR VILL JAG INFOGA NAMNET) = new Cards();

Dold text

Då ska du använda en array:

var cards = new Cards[52]; for (var i = 0; i < 52; i++) { cards[i] = new Cards(); // Här gör du vad du vill }

Av htux
Skrivet av kira9204:

Sniff sniff...Luktar Python om APIt, jag trodde att du sa programmering :/

Trångsyntheten skiner igenom.

Av htux

Jag kommer till träffen

Av htux

Som många andra säger tycker jag det här är ett bra initiativ. För att vara konstruktiv kan jag säga att det finns en del särskrivningar på sidan, några stavfel och i vissa fall är språket lite inkonsekvent. Till exempel på "C++ Programmering: Del 2 – Matematik, variablar och datatyper" hittar jag stavfelet "variablar" i rubriken. Sen detta:

Citat:

long är normalt en datatyp som är större än en int, d.v.s. den kan innehålla större tal.
short är kortare än en int.

Bestäm er: större/mindre eller längre/kortare.

Sen får ni gärna korrigera indenteringen på koden i samma artikel. Det här är bara ett exempel på vad jag hittade.

Men som sagt, bra initiativ

Av htux
Skrivet av grafit:

Tycker att det är väldigt dumt att dela sina resurser på flera datorer. Du kommer inte att ha någon nytta av en sämre dator som står och dammar 90% av tiden.
Jag säger att uppgradera hellre din dator, köp ett nytt chassi. Då man oftast är med vänner till lan och dreamhack så tror jag inte stöld är något problem, och en 800D går inte upp i luften värst obemärkt heller, är man lite försiktig så borde man klara sig från repor. Jag läste vad du hade för komponenter och det stärker bara min åsikt att uppgradera, om du tycker denna är bra som du har vad skulle en för halva priset vara.

I och för sig pratade jag inte speciellt om priset på den datorn jag har nu, men allmänt, om man skulle ha en lite bättre dator.

Av htux
Skrivet av alex1532489:

Bara utav ren nyfikenhet. Vad exakt kan du spela med den burken?

Jag kan faktiskt spela rätt många saker på den, men skulle ju som sagt gärna uppgradera.

Skrivet av 123isak123:

Sorry men hade missat att du skrev om moderkortet, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=315602. Fanns inte någon av större kedjor som säljer det men finns kvar att köpa.

Original förpackningen till ett nytt chassi borde funka att frakta ett chassi med delar i lika bra enligt mig, om du är riktigt rädd om ditt chassi! men du kan ju välja ett extrem litet chassi när du inte använder grafikkort, om du inte tänker använda det sen när du ska inhandla nya komponenter!

Jodå, jag ska absolut använda grafikkort vid uppgradering. Om vi skiljer på exempelvis ett miniITX-chassi och något i stil med Define R4, skulle det vara någon skillnad i frakten mellan dem egentligen? Risken för repor på chassit och skador i allmänhet? För jag ser faktiskt inte någon fördel med ett miniITX-chassi, ett mATX-chassi eller ett mindre ATX-chassi skulle funka suveränt för mig.

Av htux
Skrivet av 123isak123:

Vad har du för delar nu?

Har själv aldrig varit på Dreamhack, skulle gärna fara dit men är inte så enkelt/billigt när man bor i nordligaste Sverige. :/ Men finns ju någon sorts lösning med hänglås? Ser inga problem med det, fast någon som vet mer om det eller någon bättre lösning får rätta mig...

Du kan ju lägga tillbaka chassit i kartongen dom är ju rejäla.

Egentligen ser jag inte hur det är relevant, men jag har ett Gigabyte EP35-DS3, en Intel Core 2 Quad Q6600, 4 GB RAM, ett Corsair HX520W, en Corsair H50, en Samsung 830 samt två mekaniska hårddiskar vars märke jag inte kommer ihåg.

Av htux
Skrivet av 123isak123:

Vad har du för delar i 800D? Släng in delarna i ett prodigy chassie så har du en mindre dator! Bara ett mindre moderkort som behövs, som någon annan också nämnt!

Jag ska ändå uppgradera i stort sett allting i datorn när Haswell kommer ut, går inte att hitta något miniITX-moderkort till 775. Sen finns väl ändå risken att någon stjäl datorn eller liknande på Dreamhack? Även transporten är jag lite orolig för, jag kan hålla med pappa om att det skulle vara jobbigt om jag fick några repor på chassit.

Av htux
Skrivet av 123isak123:

Ja det är värt om du har pengar för det och om du är rädd om ditt 800D!

Ärligt talat skulle jag dock föredra att ha en dator med ett mindre chassi både hemma och på lan, och ärligt talat vet jag inte heller varför jag behöver ett 800D...