Inlägg

Inlägg som htux har skrivit i forumet
Av htux
Skrivet av Yohanu:

Känner bara att jag måste påpeka att IntelliJ IDEA är rent funktionsmässigt överlägset Visual Studio, speciellt på refaktoreringsfronten och stöd för tredjepartsbibliotek. Nu är det ju främst gjort för Java, och teknologier som kretsar runt det, men Visual Studio skulle må bra att av sno en hel del idéer av dem.

Det är lite subjektivt också. Själv föredrar jag Visual Studio med ett par extensions installerade.

Av htux
Skrivet av MaloW:

Visst kan man lista upp en massa fördelar för dom olika språken, dock ser jag inte när man skulle ha nytta av något av ovanstående i ett reellt sammanhang. Dom verkar ju mer vara "Åh vad coolt att man kan göra så", men ger ju inte så mycket när man väl programmerar. Med C++11 tror (är inte så bra påläst och erfaren av C++11) jag dock dom flesta av dina punkter faller.

Så som jag uppfattar C++11 gäller fortfarande alla hans punkter förutom first-class functions, då C++11 har det.

Skrivet av MaloW:

Jag är inte helt 100 på vad jag säger nu, men jag tror att dom flesta använder Java/C# för att utveckla appar (och spel) till Andriod. Jag tror det är det lättaste. För Iphones används Objective-C som är något liknande C# / C++ tror jag.

Vanligast till Android är att man använder Java, men det finns NDK (Native Development Kit) som du kan använda C och C++ till.

Av htux
Skrivet av Rikimaru:

Men än två kärnor i en mobiltelefon är bara löjligt.

Åtminstone i nuläget och några år framåt.

Av htux
Skrivet av dreasoz:

Var kommer ikonerna i startmenyn från?

Av htux

Vilket språk ni använder spelar inte direkt så stor roll om ni gör enklare spel. Så jag skulle rekommendera något enkelt, till exempel Python, Ruby eller kanske till och med JavaScript.

Av htux

Skoldatorn, rent och fint:

http://i.imgur.com/kGYzI.jpg

Av htux
Skrivet av Applet:

Ja, det enda alternativet som faktiskt fungerar bra är ju att dual-boota, att sätta upp en hackintosh är ganska mycket pill, men det bör inte bli mycket extraarbete för att köra dualboot. Beroende på vilket grafikkort du har, så är det inte ens säkert det finns fullt grafikstöd. Överlag så är grafikkortsdrivrutinerna helt ok, förutsatt att du har rätt hårdvara.

Jag har ett 5870.

Fungerar det inte så är det riktigt synd, för Windows är inget vidare att utveckla Ruby i i mitt tycke

Skrivet av the_weird:

Jag gjorde precis det du är inne på att göra och jag konstaterade efter 1-2år meckande med hackintoshen att det inte var värt att sitta kallsvettig när uppdateringar skulle göras, boota om i tid och otid m.m

Om du bara ska utveckla så är faktiskt tipset att kolla om du inte kan skaffa en iMac eller liknande och behålla windows på pc:n för spel.

Det kräver förvisso en kontantinsats men jag tror att det ändå är den optimala lösningen (det var det för mig iaf, men jag kanske börjar bli gammal )

Angående drivrutiner för grafikkort så är väll iprincp de flesta mid end ATI kort mer eller mindre fungerande i osx nu för tiden?
När jag körde hack:en så körde jag med gtx280 (som redan då var lite daterat) men prestandan skiljde inte ett dugg mellan osx och windows.

För Ruby/Python och webbutveckling, visst, det kanske skulle vara värt. Spelutveckling är jag inte säker på då jag gärna skulle vilja ha mer kontroll över vilka delar jag har i utvecklingsdatorn, men det är kanske iofs ungefär samma problem med en hackintosh eftersom alla delar inte funkar där.

Av htux

Byte till Mac OS X på huvuddatorn?

Jag har funderat på att köra Hackintosh på min huvuddator där hemma. Största anledningen till detta är att Mac OS X på många sätt är bättre anpassat för utveckling. Det jag mest håller på med är nog spelutveckling (i både C# och C++), men även programmering i Ruby, Python och dylikt är saker jag håller på med ibland. Även att det har många bra verktyg (TextMate, git), samt att det är baserat på Unix är något som jag gillar skarpt. Generellt känns det som att OS X skulle passa mig bättre på det sättet.

Mitt problem är dock att jag även spelar ibland. Många spel jag spelar kan köras på Mac (Team Fortress 2, Killing Floor, ...) men en del spel (till exempel Battlefield 3 och Dirt 3) ska i alla fall inte gå att köra utan något som Wine, och jag tvivlar på att det kommer ge lika bra upplevelse på Windows.
En annan fundering jag har är hur "bra" grafikdrivrutiner till OS X är. Vad jag vet stöds inte alla kort, och jag är osäker på om drivrutinerna ger samma prestanda som i Windows (kan någon bekräfta detta?).

Ett svar jag tänker att jag kanske kommer få är att jag ska dual-boota. Vad jag vet är det inte särskilt enkelt att göra mellan Windows och OS X. Sen tror jag det blir lite jobbigt att starta om datorn varje gång man vill spela/utveckla.

Så hur tycker ni att jag ska göra?

Av htux
Skrivet av Jonathanknet:

Jag säger inte att den inte gör det.
När man kör med vsync så får man ett bättre flyt, ingen tearring osv. Men ja undrar var dom får att om du ligger under 60 fps med vsync på, att den skulle låsa sig på 30 fps ? alltså halvera fpsen. och om det går sämre än så så halvera fpsen till 15. Finns ingen logik i det.
Det är som att säga att du inte kan ha 31-59 fps i ett spel. Det är som att dom menar att antingen flyter ett spel på bra på din dator eller så hackar det skitmycket.

Anledningen är helt klart att skulle du till exempel ha 59 FPS, så skulle ju bildrutornas från grafikkortets intervall korsa gränserna på intervallen som skärmbilderna har.

Av htux
Skrivet av andenswe:

Assembly för X86 var det första språket jag lärde mig... då var jag 12-13 år (Fattar inte hur jag orkade) Sen lärde jag mig C# , C/C++ och Java. Tillslut fastnade jag i c/c++ - underbart språk
Men nu ska jag grötarunt i en Linux-kernel och hitta mitt svar

Hade du aldrig stött på programmering innan du lärde dig assembly? Det hade jag aldrig kunnat lära mig som första språk...

Av htux
Skrivet av andenswe:

Så jag måste hitta hårdvaru anropen för opengl ifall jag förstår det hela rätt?

Skickades från m.sweclockers.com

Hårdvaruanropen skiljer sig mellan olika grafikkort, och det är just därför drivrutiner existerar.

Av htux
Skrivet av Mylifestyle95:

Tjenare! Jag skulle vilja veta vilket det/de bästa programmen är för att hålla datorn ren och fin, program som t.ex CCleaner. Vad använder ni?
Jag menar program som gör att man inte behöver om installera windows efter 3 månader för att datorn börjar bli slö...Jag är lite av ett ordnings freak, så tro inte att jag slänger filer hej vilt runt om kring mig i datorn, utan ordning och reda då mår jag bra :>

Tittade igenom all trådar snabbt och hittade ingen liknande tråd, men om ni vet om någon får ni gärna länka!

Tack på förhand för svar!

CCleaner och Defraggler. Det är de enda jag använder i alla fall. Filer och sånt rensar jag även manuellt ibland.

Av htux
Skrivet av Fakkahe:

Har för mig du måste ha en databas för att använda jQuery, hade liknande problem när jag hade min tibia server om jag minns rätt...

Kan vara helt fel ute för är inte 100% säker...

Lycka till!

Här är en länk som kanske hjälper lite
http://www.malsup.com/jquery/cycle/

Du är helt fel ute. jQuery har inget med serversidan att göra alls.

Av htux
Skrivet av Alakai:

De enda man behöver stoppa är de brottsliga.

Exakt, varför skulle man i såna fall stoppa alla invandrare? Syftar alltså på Alakai's logik.

Av htux
Skrivet av Alakai:

Alltså, om man är intresserad av att få ned brottsligheten, så borde man stoppa invandrarna då de utgör en relativt större grupp i lägre samhällsskiktet. Färre fattiga = färre brott.
It's all so simple if you just don't give it a thought.

Är du intresserad av att få ner brottsligheten med den logiken borde du väl stoppa all framtida befolkning?

Av htux
Skrivet av Sweex:

TDP säger inget hur mycket ström komponenten drar. Thermal Design Power.

Var tänkte du annars att värmen skulle komma från?

Av htux
Skrivet av cat_fish_1:

att de kan kännas som lagg även vid 60 FPS beror högst troligt på att bilderna visas olika länge (frame time).

Precis vad jag tänkte. Varannan frame kan visas ett tag, medan de andra går så fort att man knappt märker av dem, vilket leder till att det känns som halva frameraten.

Av htux
Skrivet av thomas67lundberg:

Nåja, du kan ju å andra sidan inte skriva korrekt.

Möjlig tolkning av det du skrivit:
"Pappan behöver en medhjälpare för att uttala ordet 'svenska' på ett korrekt sätt."

Var det så du menade?
Om inte, fundera över det korrekta sättet att skriva det du menar. Efter det är du välkommen att kritisera pappan i filmen för bristande språkkunskaper.

Jag ville inte kritisera honom, syftade mest på att balo15 bara berättade om att barnet inte var bra på språk. Jag erkänner att mitt inlägg kanske inte var det mest genomtänkta med tanke på att han även kan 5 språk. Ursäkta för språket föresten, får jag fråga hur man annars skulle formulera det?

Skrivet av balo15:

Nej en missbrukare erkänner sina problem inför alla...

Sant, han kan inte svenska 100%, men det kan inte ens Svensson. Skulle gärna vilja se dig lära dig ett nytt språk när du är 50 år, utan att bryta eller ha grammatiska fel.

Som sagt, kanske inte var det mest genomtänkta inlägget jag gjort, ångrar det.

Av htux
Skrivet av balo15:

Personligen så tycker jag att detta klipp är fantastiskt bra, en förälder som inte totalt avsagt sig sina arbetsuppgifter i hemmet, och försöker mana på sina barn att göra något annat än att spela BF3. E.x. läsa språk (vilket var tydligt e.x. att hans unge inte kunde det ordentligt). Sen har föräldern helt rätt, spel ger inte mycket kunskap.

Pappan kan ju inte uttala svenska korrekt själv.

Av htux
Skrivet av CyberVillain:

Inline scripting? Nej, det är html5 data atribut för att märka upp hur htmlen ska databindas, javascriptet lägger du i en saparat js-fil, kan inte bli mer unobtrusive än så

Visst, jag förstår att det är en helt annan sak, men det känns fortfarande som att man bäddar in lite beteende i koden.