Inlägg

Inlägg som AnyOnes har skrivit i forumet
Av AnyOnes
Skrivet av mrqaffe:

Då har du i vart fall ett korrekt ssid och du ser det inte alls i laptopen men du ser andra ssidn ? har du provat att ha olika ssidin på 2,4 och 5 GHz för att kunna se om det är nått som strular där ?

Japp. 5GHZ heter Alkiskvarten

Skrivet av r80x:

Testa ändra channel bandwidth till 20/40 eller auto. En del nätverkskort ballar ur när man väljer ett statiskt alternativ där. Hade samma problem en gång i tiden.

Jag ska prova det igen men känns som att jag har provat alla tre som fanns.

Av AnyOnes
Skrivet av mrqaffe:

Men har du angett ett korrekt ssid ? Gör ett test och döp nätet till 1 eller nått liknanade som inte kan bli fel.

Japp. Jag har ett väldigt enkelt namn, Knarkarkvarten. Jättemoget, jag vet!

Av AnyOnes
Skrivet av mrqaffe:

Syns det några ssidn alls, är wifikortet aktiverat för det brukar ju gå att stänga av med en knapp på laptops ?

Japp, jag ser massa. Men kollar jag i CMDn efter alla så syns ett utan namn, vilket är lite märkligt. Funderar på om det är mitt. ALltså med netsh wlan show networks

Jag har även provat att ominstallera drivrutinerna, det hjälpte inte heller. Har också försökt att manuellt ansluta till nätverket genom att skriva in uppgifter i windows. Det står att den accepterade uppgifterna, men den dyker inte upp i listan.

Börjar ge upp. Får nog bli nätverkskabel eller sån dongel...

Av AnyOnes
Skrivet av hasenfrasen:

Drivare anpassade till amerikanska marknaden kan vägra fungera på kanal 12 och 13. Som det sades här ovan, ställ routern att använda kanal 1, 6 eller 11.

Japp, jag har provat på både kanal 1 och 6 nu. Still nthing. Lutar åt att jag får köpa en såndär USB-dongel tror jag...

Av AnyOnes
Skrivet av AnyOnes:

Nej, hur gör jag det? Jag har windows 7 på den.

Ska notera att jag provade också att använda mig av ett annat namn på nätverket lite snabbt ockspå, även det utan inlogg. Det hittade inte det heller. Men visst kan jag prova att rensa listan.

Ok jag hittade hur man tog bort gamla anslutningar. Det hjälpte inte dessvärre.

Av AnyOnes
Skrivet av NordhNet:

@AnyOnes: jag gissar på att routern kör på en kanal som inte kortet i datorn stödjer. Testa låsa kanalen på runt 50 (brukar funka för de flesta enheter) eller testa runt så bör den hitta till slut

Glöm vad jag skrev, är blind och såg inte att du körde på 2,4 bandet 🤦🏼‍♂️

Har du testat att ta bort den lagrade infon från den gamla routern från nätverkskortet?

Nej, hur gör jag det? Jag har windows 7 på den.

Ska notera att jag provade också att använda mig av ett annat namn på nätverket lite snabbt ockspå, även det utan inlogg. Det hittade inte det heller. Men visst kan jag prova att rensa listan.

Av AnyOnes

Min gamla laptop hittar inte min nya routers wifi

Jag har en 10 år gammal skitlaptop med ett gammalt chip där senaste drivisen är från 2015, ett Realtek RTL8723AE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC.

Jag köpte mig idag en router som stödjer 5GHZ då jag känner att det var dags. Jag uppgraderade från en ASUS RT-N18U -N600 till en Asus RT-AXX55 AX1800.

Alla mina andra enheter hittade routern direkt (jag passade på att ge samma SSID och lösen, så de kopplade upp sig automatiskt), men min laptop hittar den inte alls Det dyker inte upp alls i wifi-listan.

Jag har provat massa möjliga inställningar. Här är två exempel;

https://i.imgur.com/BmlnDkw.png

https://i.imgur.com/mXuWShF.png

Jag har alltså provat även med öppet nätverk, utan krav på lösen.

Någon som vet vad felet kan vara? Eller vet någon lösning som innebär att jag INTE behöver skyffla undan massa pengar på en ny laptop?

Av AnyOnes

Isolering under diskmaskin nödvändig?

http://imgur.com/a/77edfQl

Isoleringen under diskluckan på min maskin hängde och dinglade när jag torkade efter att maskinen läckt framtill då en sked täppte igen filtret.

Drog loss det då det ändå inte verkade göra nån större nytta i det skicket.

Är detta något man måste åtgärda? Electrolux tycker det och skicka tekniker, men Electrolux anser säkert att man ska göra det som ger dem pengar. Vad anser ni?
Kan man ignorera detta?

Maskinen är gammal, minst 5 år tror jag då jag fick den "på köpet" i lägenheten och har fungerat fint hittills.

Av AnyOnes

Vit linje efter Windowslogga [Se bild]

https://imgur.com/FTJQSoZ

Hej!

Min kompis hade igång min dator, städade bredvid och råkade komma lite i kontakt med den med dammsugaren. Datorn var igång, bildskärmarna blev svarta efter det. Han startade om datorn och får upp en vit linje, se bilden ovan.

Startade om datorn med annan hårddisk med Windows 10. Den startade automatiskt upp med reparation, vilket dock misslyckades då den inte kunde fixa till felet.

Han läste i loggen, alla tester slutfördes utan problem vad han kunde se. Försökte starta datorn i säkert läge, inget verkade ske. Han testade att koppla ur grafikkortet och då bootar datorn igång som den ska med Windows och allting. Gjort en inspektion av kortet och ingen krets eller pigg verkar ha brutits av, kan heller inte se något som är trasigt med blotta ögat. Kretsen som åker in i moderkortet verkar det inte vara problem med heller. Har även använt tryckluft för att få bort eventuell skit och väntat en stund.

Det verkar fungera i reparationsläget, men osäkert om datorn använde sig utav GPUn alls i det läget.

Vad kan han göra utan att köpa ett nytt kort (GTX970 är det som han har.)? Om nytt kort måste införskaffas, vilket 1080 är bäst lämpat?

Av AnyOnes

Jag måste ha fått total hjärnsläpp. Jag hade kopplat en kabel från PSUn rakt in i PSUn och låtit den som var i grafikkortet hänga i luften... Nu bootar det som det ska.

Av AnyOnes

Köpt nytt grafikkort, nu startar inte datorn

Hej!

Jag uppgraderade idag från mina 2 stycken AMD 6950HD till MSI Geforce 970.

Jag har nu monterat allt, men datorn startar inte.

Moderkortet verkar ha ström, för det lyser en grön lampa och när jag trycker på startknappen så blinkar "mem ok"-lampan rött i ungefär en millisekund.

Jag hade lite problem med kablaget tidigare, så jag fick dra ur två PSU-kablar ur själva PSU:t men dessa har jag satt tillbaka.

Vad kan problemet vara?
Detta är mina komponenter utöver grafikkortet:
http://s22.postimg.org/t03f95b7j/mindator.png

Av AnyOnes

Right, uppdatering:
Allting verkar starta som det ska nu förutom att man får blue screen of death direkt när windows såndär laddare går fram och tillbaka.

Känns ju som att allting fungerar annars, även om jag är lite småorolig för CPUns temperatur som redan ligger på 53 grader efter bara några minuters användande trots att jag är säker på att jag har satt in allt ordentligt, just CPU-fläkt har jag satt in många gånger förr och det gick som det alltid har gjort :/.

Av AnyOnes
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Vi börjar med det enkla: JA, en 8-pin kan acceptera en 4/6-pin. Det kräver dock att man trycker i den på rätt ställe i kontakten (kolla i manualen för moderkortet)

Nu till startknappen:
1. Frågan som jag besvarade åvan kan ge svar på även denna, sitter kabeln fel till 8-pins kontakten så startar inte datorn.
2. Har ni kollat i manualen så kablarna till startknappen sitter rätt?
3. Kan ni "tjuvkoppla den"?

Jag tror att vi har kommit någonvart nu i alla fall, nu verkar startknappen få ström men inget mer än ett litet hummande ljud.

Ang. att tjuvkoppla är vi inte säkra på vad du menar med det.

Edit: Nu lyser en lampa röd där det står Boot device LED, samt att när man startar står det "CPU fan error", trots att fläkten verkar fungera som den ska?

Av AnyOnes

Bytt ut moderkort, startknapp får ingen ström

Min rumskompis köpte precis ny mammabräda, internminne samt processor till sin dator med ett nätagg som är 2-4 år.

Vi har kopplat in allting vi kan hitta som passar och moderkortet verkar få ström då en lampa lyser grönt när mnan sätter på nätagget.
Problemet är att startknappen inte verkar få den ström den behöver och startar därför inte, vi sitter och lurar på vad felet kan vara.

Jag har en jättedålig bild som förhoppningsvis i alla fall visar hur vi har satt in allting:

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1077355_1...

Grejen som oroar mig är den blå kabeln som är en 4-pinnare när det enda som verkar fattas är en 8-pinnare, min fråga är då, kan en 8-pinsmottagare acceptera en 4-pins, alternativt en 6-pins som verkar vara det enda alternativet vi har kvar på nätagreggatet.

De nya grejerna han har köpt är Z-87C från ASUS, 16 GB VengeanceLP DDR3 16GB samt en Intel i5 4670k.

Av AnyOnes

Möjligt att mitt nätagg inte gillade att jag överklockade både CPUn och grafikkorten, testade 11.10 nu och problemen med bluescreen verkar ha upphört när korten inte är klockade alls.

Har ett https://www.inet.se/artikel/6900190/corsair-hx-750w-80-bronze...

Av AnyOnes
Skrivet av Devil May Cry:

Börja felsöka. Som du själv förstår är det något fel någonstans.
Jag körde både bf 3 betan och har Crysis 2. Med kortet klockat ligger jag på stadiga 40-60 fps med dx11 och high-res texture pack.
Samt 4xAA configen vilket kräver ännu mer.

Så det är något som inte står rätt till hos dig helt enkelt. Börja med drivrutinerna samt kolla om båda dina kort verkligen jobbar.

Det är det som förvirrar mig, jag får ju "rätt" fps i Battlefield som sagt, jag har även bitar i Crysis där det är 60+ (Inomhus där det inte är eld eller ljuseffekter t ex.) men så fort jag kommer ut i första öppna stället i början av spelet sänks det ner till 40~ enligt fraps.

Mina drivrutiner är 11.9 då 11.10 preview gav mig bluescreen.

Av AnyOnes

Crysis 2 HD textures+DX11, 30-40 på helt ny dator.

Installerade Crysis 2 precis för att avnjuta Directx11 samt HD textures-pack, allt maxxat med min nya dator (i7 2600k uppklockad till 4,6 GHZ, 16GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHZ och 2xPowercolor AMD Radeon 6950HD i crossfire.).

Fan vad besviken jag blir...
Jag klarar av Battlefield 3-betan på ultra (jag vet att det inte är "riktiga" ultra.) med 110 FPS inomhus och 85~ utomhus så jag förväntade mig såklart något liknande, men vad händer? hostar fram runt 30-40 FPS enligt fraps, dock känns det snarare som att det skulle vara lägre runt 20-25.

Jag vet att jag inte har de absolut bästa grafikkorten, men det är ändå av den senaste generationen och de "näst bästa" single-GPU-korten i AMD-serien så lite bättre prestanda kan man väl förvänta sig? >.>

Notera att jag inte använder mer än en skärm heller.
Är Crysis 2 verkligen så mycket mer krävande än BF3? Det är ju inte mycket snyggare än det jag såg av BF3 i betan...

Av AnyOnes

Okej NU fungerade det faktiskt att starta Cataluyst och det står 11.9, jag är dock fortfarande orolig för den varningen som det stod om :s.

Av AnyOnes

"Errors occured during installation", AMD Catalyst installeras inte ordentligt.

Fick ta bort mina Catalyst 11.10-drivrutiner för att se om de orsakade störningar i andra spel än BF3, problemet är att jag inte kan installera Catalyst igen.

Så fort jag installerar 11.9 står det "Installation complete!(Warnings occured! Read log for information)"

och detta kommer i loggen;

Citat:

Catalyst™ Install Manager
Installation Report
10/06/11 15:42:44

Hardware information
Name AMD Radeon Graphics Processor
Manufacturer Advanced Micro Devices, Inc.
Device ID 0x6719
Vendor ID 0x1002
Class Code 0x030000
Revision ID 0x00
Subsystem ID 0x2307
Subsystem vendor ID 0x1787
Other hardware
Existing packages
AMD APP SDK Runtime
HDMI/DP Audio Driver
AVIVO
Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable
HydraVision
AMD Drag and Drop Transcoding
AMD Media Foundation Decoders
Packages for install
AMD Catalyst Install Manager
Final Status: Success
Version of Item: 3.0.842.0
Size: 20 Mbytes
AMD Display Driver
Final Status: Success
Version of Item: 8.892.0.0000
Size: 90 Mbytes
HDMI/DP Audio Driver
Final Status: Success
Version of Item: 7.12.0.7702
Size: 1 Mbytes
Catalyst Control Center
Final Status: Success
Version of Item: 2011.0908.1355.23115
Size: 150 Mbytes

Other detected devices
Manufacturer Advanced Micro Devices, Inc.
Device ID 0xaa80
Vendor ID 0x1002
Class Code 0x040300
Revision ID 0x00
Subsystem ID 0xaa80
Subsystem vendor ID 0x1787
AMD Radeon Graphics Processor
Manufacturer Advanced Micro Devices, Inc.
Device ID 0x6719
Vendor ID 0x1002
Class Code 0x030000
Revision ID 0x00
Subsystem ID 0x2307
Subsystem vendor ID 0x1787
Manufacturer Advanced Micro Devices, Inc.
Device ID 0xaa80
Vendor ID 0x1002
Class Code 0x040300
Revision ID 0x00
Subsystem ID 0xaa80
Subsystem vendor ID 0x1787

Error messages

När den bett mig starta om datorn ser jag i och för sig Catalyst i startmenyn, dock inte om man högerklickar, och försöker man trycka på den kommer det upp en ruta om att en fil saknas (Som jag kommer namnge när jag startat om datorn nu.).

Jag kör DriverSweeper varje gång jag tar bort AMD-drivrutinerna för att vara säker på att allt försvinner.

Är det något i loggen som säger att något är fel?

Av AnyOnes

Ska kanske tillägga att de gånger jag faktiskt kommer in så LAGGAR spelet, jag har 60 FPS men det som händer är att även om jag är i combat training så laggar det, springer och helt plötsligt hoppar jag 8 meter fram, najs.

Det verkar verkligen vara spelet som är oerhört buggat ;/, testade igen och det skedde och startade upp BF3 direkt efter upstart för att se så det inte var något som var för varmt, nope, BF3 funkar perfekt...