Inlägg

Inlägg som granskog1 har skrivit i forumet
Av granskog1

Självklart ärt det den uppvisade kunskapen och personligheten en vd går på. Men oftast har du en djupare kunskap när du kommer från en utbildning och du får oftast in en fot hos ett företag via utbildningen och det är guld värt när du är färdig sen.

Av granskog1
Skrivet av shrugged:

Jag har frilansat lite och så är jag bekant med vd:n på en webbyrå. Han lägger inte stor vikt på utbildning bara vad man kan visa upp.

Så bara för att en vd inte gör det, så betyder det att alla inte gör det?

Av granskog1
Skrivet av shrugged:

Det känns rätt ovärt att hoppa på en högskoleutbildning om man vill bli webbutvecklare. I den branschen så skiter företagen i om du har utbildning eller ej, det relevanta är att du kan visa att du kan koda. Nu för tiden så finns det svinbra interaktiva kurser över nätet som kostar någon hundralapp i månaden.
Två av de bättre är teamtreehouse och codecademy

Jag har inte en utbildning i ryggen, men jag är självlärd och kan knacka ihop en fullfjädrad databasdriven sajt. Om jag ville skulle jag kunna gå till de lokala webbyråerna och fråga om en tjänst för dom bryr sig inte om utbildning men jag är för bekväm i mitt nuvarande jobb för tillfället. Så om du har diciplin och motivation så är det nog mer värt att lära dig hemifrån istället för att ta csn lån.

Har du fått jobb själv utan utbildning i den här branchen eller hur vet du att det är så?

Av granskog1

Om du har kollar på Webbprogrammering på BTH skulle jag kolla på https://coursepress.lnu.se/program/webbprogrammerare/ som är LNUs motsvarighet och mycket mer framtidsinriktad än BTH enligt mig. Och alla lärare håller topp klass.

Av granskog1

Ok, mitt tips är att börja göra egna html och css sidor för att ha bra koll på det och sen när du känner att du har bra koll på det kan du gå över till ramverk men inte innan du känner att du kan göra det själv med css och html.

Av granskog1

Har du något du kan vissa upp så vi kan se vilken nivå du ligger på nu?

"Hur ska jag gå tillväga för att lära mig?"
Att vara självlärd kan vara extremt tufft, talar av erfarenhet. Men börjar med att lära dig html och css. Sen är det Javascript enligt mig du skall lära dig då du kan numera köra det både på front och bakend. Vill du inte ha javascript i bakend så skulle jag välja ruby on rails eller php. Dart kan vara värt att lära sig i framtiden.

"Vad ska jag lära mig?"
Kolla in Node och Sails.

"Har ni några heta tips till självinlärning från datorstolen hemma?"
Lär dig grunderna och börja skapa sidor som har olika krav och på så sätt lär du dig olika saker om hur man kodar olika saker.

"Hur vet jag när jag kan börja ta betalt för mina tjänster?"
Det vet man aldrig som självlärd det måste man testa sig fram med det gjorde jag.

"Hur hanterar man eventuella webbutvecklings projekt?"
Det är säkert olika från person till person, men försök hålla en god kontakt med betalaren och ha många feedbackrundor annars kommer du få många ändringar i slutet och då är det inte lika kul.

Lycka till/
Granskog1

Av granskog1

Ni som använder både Netbeans och PHPStorm, vad har de för för- och nackdelar?

Av granskog1

Denna tråd kan anses löst, då jag bytte webbhotell och där funkade det utan problem

Av granskog1
Skrivet av phz:

Testa `git --version` som jag nämnde tidigare. Det låter också märkligt att `git-upload-pack` inte skulle finnas överhuvudtaget, om nu `git` finns. Kontrollera att det inte bara var något typo.

Det är inget typo och versionen är 1.7.8....

Skickades från m.sweclockers.com

Av granskog1

Här ligger git hos dem: /usr/local/bin/git

Av granskog1

Ja jag kör bara ssh via Putty och det är satt som standard i SourceTree.
Ok, föreslår du att jag skaffa egen VPS?

Tack för all hjälp/
Granskog

Av granskog1
Skrivet av phz:

Om du på fjärrsidan kör:

which -a git-upload-pack

samt

echo $PATH

, vad får du då för svar? Testa även att från din egen sida mot servern köra:

ssh -p 1157 användarnamn@66.7.217.224 'echo $PATH'

(apostroferna är viktiga) och jämför output med hur PATH ser ut när du är fjärrdatorn, samt hur den ser ut om du kör ett kommando över SSH.

En misstanke är att din hostingtjänst använder specialsökvägar till vissa binärer som av någon anledning inte sätts över SSH (antingen då de skrivs över genom märkligt konfat SSH på klientsidan, eller (troligare) att de sätts i inställningsfiler som bara körs för interaktiva skal).

Med:

which -a git-upload-pack

Fick jag ingenting.

Med:

echo $PATH

fick jag:

/usr/local/jdk/bin:/home/davidthe/perl5/bin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/usr/local/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/puppet/sbin:/usr/local/puppet/bin:/home/davidthe/bin

och sista av det du skrev förstod jag inte...

Av granskog1

Exakt det här felet får jag, när jag försöker fetcha:

git -c diff.mnemonicprefix=false -c core.quotepath=false fetch origin
stdin: is not a tty

bash: git-upload-pack: command not found
fatal: Could not read from remote repository.

Please make sure you have the correct access rights
and the repository exists.

Completed with errors, see above.

Av granskog1

Jag använder rätt nyckel och source pathen är satt till ssh://användarnamn@66.7.217.224:1157/home/användarnamn/public_html/mapp.git

Av granskog1

Koppla upp sig mot server git

Hej jag försöker med sourcetree koppla upp mig mot min git mapp på webbhotellet som tillåter det.
Men får felet git-upload-pack not found.

Vad gör jag för fel?

Av granskog1

Jag vet inte, jag tror att man kommer inte ta in lika många från "din" grupp för att ni inte är så många som den gruppen jag tillhör och det är nog omöjligt säga vad det kommer att hamna på. Sen undrar jag hur man räknar i det nya systemet hur mycket är ett a värt och vad är ett e värt?

Av granskog1

Har för mig att det va cirka 18,9 på distans och 16,9 på campus. Det är väldigt blandat tycker jag och det är kul för att man får verkligen en blandning av erfarenheter och kunskap.

Av granskog1

Jag går första året och går på distans, men jag har fått bytta från campus till distans för att jag hade för låga poäng när vi började i september, men fick ny bytta efter jul. Det är ett högt tempo i börja och det blir högt tempo i perioder verkar det som, just nu är vi i en sån period. Så det gäller att man gillar webbutveckling och har ett intresse, föreläsarna är underbara och de gör sitt yttersta för att föreläsningarna ska bli intressanta och spännande. Rekommenderas verkligen att söka

Av granskog1

Jack i laptop skal

Hej,

jag har en laptop med små jack i kanten där jag har handen när jag använder musen. Är det något bra man kan fylla dem jacken med så att det blir slätt?

Av granskog1

compass recipes i prepos

Hej,

jag undrar hur jag kan använda compass recipes i prepos programmet istället för att använda gemet?