Inlägg

Inlägg som J3ster har skrivit i forumet
Av J3ster

Fick idag mitt compal modem från comhem, satte det i bridged mode men glömde stänga av massa annat krims krams, så som wlan m.m.. Om jag vill komma åt routern ska det vara 192.168.0.1 men kommer inte åt routern på den adressen längre. Körde cmd, ipconfig och det står ingen ip alls under default gateway, har för mig att förut har jag kommit åt comhems modem fastän det varit i bridge mode. Någon som kan hjälpa eller är det bara att köra en reset och göra om allt?

Av J3ster
Skrivet av EyeNEye:

Äh! Kör på det

Kvittot är ju bra för reklamation och garanti, samt veta om personen inte tjuvat dom. Jag slarvar fan bort kvitton som om de vore toapapper.

Är allt reko, så tycker jag att du ska köra.

Återkom hur det gick med recievern

Så där ja! Var iväg idag och köpte ett par nya dali zensor 3 i valnöt då han som hade 7orna hade sålt dem! Köpte även en Onkyo TX-NR636. Jag är helnöjd

Av J3ster

Mailade häromdagen comhems kundtjänst, hänvisade till den här tråden och berättade var problemet var. Fick igår ett compal modem skickat till mig, kostnadsfritt. Hoppas detta löser mina problem, annars så vet jag inte. Nytt modem är väl alltid bra, det förra har 4 år på nacken eller något sådant

Av J3ster
Skrivet av Dubadai:

Hej!

Jag har haft Dali Zensor 3or och sålde dom nyligen för att byta till 5or. Jag kör NAD D3020 och har gjort det med båda. Det har funkat perfekt. Dock för 7orna så behöver du nog lite mer kräm.

Ska du köra på Zensor 3, köp NAD D3020. Extremt nöjd.

Ska du köra på Zensor 7, kör något i stil med C326BEE (4400kr) eller C316BEE (2700kr)

Jag kan säga att jag var sjukt nöjd med mina Zensor 3, och de räckte gott och väl för 25kvm. Zensor 7 behöver betydligt större rum för att inte låta mullriga.

Rummet jag ska ha högtalarna i är 25 kvm, så kanske ändå att jag ska satsa på nya fräscha zensor 3 istället.. D3020 är något jag funderat på, men vill som sagt ha en hemmabioreciver så att jag i framtiden kan komplettera (om jag vill) till ett 5.1 system till tvn, om frågan nån gång skulle bli aktuell Känns därför som att Onkyo TX-NR636 har allt jag behöver och lite till.. tråkigt om jag köper en D3020 och om två månader ska jag glo på melodifestivalen och vill kräma på från tvn?

Av J3ster
Skrivet av Nirono:

Jo precis, Wifi dongeln kunde varit både snyggare och bättre. Har hört att den ska tappa anslutningen hela tiden och därmed funka väldigt dåligt. Två HDMI ut är inte så ovanligt längre och finns också på Onkyon. Och jo, ska nog antagligen gå att fixa det med EQ men problemet då är att många personer gillar att ha igång pure audio/direct lägen för att de personerna upplever att det ger bättre ljud och då kommer antagligen inte EQn vara igång. Men sen så är jag ändå väldigt skeptisk mot att det skulle bli för ljust med Pioneern, jag tycker bara att Onkyon verkar uppfylla TS behov bättre.

Då tycker jag att du ska satsa på Zensor 7, det hade jag gjort. Zensor serien är väldigt trevlig men du kanske skulle sakna lite bas i de mindre varianterna.

Förstår att du kanske är kluven till begagnat för man vet inte hur den man köper av har behandlat grejerna men om det är något fel alls så hör du det eller så kan du se på högtalaren om den har blivit misshandlad. Dock så måste du be om provlyssning om du ska köpa begagnat så du vet hur det låter och att allt funkar.

F.ö. så tycker jag också att du kan vänta till helgen med att köpa förstärkaren för att Elgiganten har väldigt ofta förstärkare för bra priser på helgerna, t.ex. så köpte jag själv en Yamaha RX-A1040 för 6500kr, kostar normala fall 12000 i butiker enligt prisjakt. Det har varit rea på Sony STR-DN1050 nyligen och då kostade den 3500kr vilken absolut skulle vara det bästa köpet du skulle kunna göra i denna prisklass. Så vänta till fredag/lördag och kolla vad som finns på rea. Om det inte kommer upp något bra denna helg så kanske det gör det nästa, men sen beror det också på hur länge du är villig att vänta, pengarna kanske "brinner" i fickan på dig?

Haha, om jag ska köpa dem begagnade så bör jag göra det i helgen annars lär någon annan nopra dem. Dock så mailade jag säljaren nyligen och han har inget kvitto till dem, vilket för mig känns lite dumt. De är inköpta för cirka ett år sedan säger han, men jag känner ändå att ett kvitto hade varit bra. Om jag gillar dem och köper dem så blir det i helgen och då kommer jag köpa en förstärkare så fort som möjligt.. Haha

Av J3ster

Anledningen till att jag inte vill ha en stereoförstärkare är just på grund av hdmi ingångar. Har inte riktigt bestämt mig ännu om jag enbart vill ha vinylspelare / spotify och spela musik eller om jag vill koppla in PS4, tv, dator m.m.

Tror det lutar åt onkyon trots allt. Ska iväg och kolla på högtalare imorgon, vet inte ännu om det blir 7an eller 3an Hittade nämligen ett par zensor 7 till ett rimligt pris på blocket. Dvs, samma pris som ett par nya zensor 3. Är dock lite kluven till begagnat.. men jag får se imorgon.

Av J3ster
Skrivet av Nirono:

Du har krånglat till länkarna lite så de leder ingenstans. Dock så kan jag se vilka onkyo och pioneer modeller det är. Jag har själv Zensor 5 tillsammans med Onkyo TX-NR626 som är samma som 636 fast ett år äldre. Funkar bra för min del, dock så skulle jag anta att de flesta av de där fungerar.

Onkyo 636 har också wifi förresten och säkerligen någon annan av modellerna också. Nog för jag hade antagligen kört på 636 av de där just för att den har också HDCP 2.2 och HDMI 2 som underlättar ifall du vill koppla in 4k bluray spelare i förstärkaren i framtiden och fortfarande få ut 60hz.

Länkarna är fixade! Att jag alltid lyckas strula till det med dessa, otroligt!

Tack för tipset! Den verkar mycket lovande! Stort plus att den även har phono ingång

Av J3ster

Förstärkare till Dali Zensor 7 / Dali Zensor 3

Går i funderingar på att köpa ett par Dali Zensor 7 alternativt Dali Zensor 3 men vet inte vilken förstärkare jag skall köpa till.. Vill gärna ha en med bluetooth/spotify connect. Anslutning via wifi är att föredra. Max 4000 kr.

Har funderat på:
https://www.hembiobutiken.se/produkter/forstarkare/av-receive...
https://www.hembiobutiken.se/produkter/forstarkare/av-receive...
https://www.hembiobutiken.se/produkter/forstarkare/av-receive...
http://www.ljudfokus.se/produkt/yamaha-r-n500-svart/5990/
http://www.ljudfokus.se/produkt/yamaha-rx-v677-svart-receiver...

Klarar dessa av att driva ett par Zensor 7/Zensor 3? Har ni något annat tips?

Av J3ster

Går i funderingar på att köpa ett par Dali Zensor 7, men vet inte vilken förstärkare jag skall köpa till.. Vill gärna ha en med bluetooth/spotify connect. Max 4000 kr.

Har funderat på:
http://www.ljudfokus.se/produkt/yamaha-r-n500-svart/5990/
https://www.hembiobutiken.se/produkter/forstarkare/av-receive...
https://www.hembiobutiken.se/produkter/forstarkare/av-receive...
https://www.hembiobutiken.se/produkter/forstarkare/av-receive...
http://www.ljudfokus.se/produkt/yamaha-rx-v677-svart-receiver... stort plus med wifi..

Klarar denna av att driva ett par Zensor 7? Har ni något annat tips?

Av J3ster
Skrivet av Andylindy:

Verkar som man får samma procentuella försämring under högtrafik vare sig man kör Netgear eller Compal.
Nu med Bredband 500 och Compal CH7486E har jag 20-25% lägre hastighet kl 17-23 jämfört med lågtrafik.
Jag har ännu inte kommit upp till max 500/50 utan som mest 490/46.
Med Netgear och Bredband 250 fick jag faktiskt ofta 255/11.
Tidigare när jag hade Bredband 250 och Netgear gick hastigheten under högtrafik ned till 3/4 eller 4/5 av den
maximala. Det är i stort sett samma skillnad nu med Bredband 500 vilket tyder på att den tillgängliga bandbredden
fördelas på alla kanaler och det spelar ingen roll hur många man har. Däremot är det naturligtvis en god idé att gradera
upp sitt abonnemang till högre max-hastighet om man är beroende av bra hastighet även under högtrafik. (Antar
att Com hem tänker så också).
Jag har ingen uppfattning om man utan att byta abonnemang skulle tjäna på att byta ut Netgear CG3700 mot
Compal CH7486E. Netgear-modemet ska klara av Bredband 250 som mest eftersom det har 8 kanaler ned och 4 upp.

Ok..

Nu är det segt igen.. 45/12 mbit/s med 250/10.. haha.. Tidigare idag hade jag 255/12 utan problem.

Kan det bero på att alla tivos dom skickat ut? Kan det vara därför nätet belastas så jäkla mycket mellan 17-23? Alla sitter och glor på tivo, surfar m.m.. men tycker ändå att det bör vara liiiiiite stabilare än så här... Får ta och dra iväg ett mail till dem.

Av J3ster

NI som har problem med att comhems nät blir kasst mellan 16-23, vilket utav deras modem använder ni? Jag har ett Netgear CG3700 men funderar på om man skulle försöka få ett Compal CH7486e istället.

Av J3ster

http://i.imgur.com/xBYlS1e.jpg

Verkar som att det var comhem som hade störningar. Jag som satt och felsökte i ex antal timmar :@ Detta är via wifi vilket måste ses som klart godkänt!

Av J3ster

Va i.. Kanske är därför jag inte får någon bra hastighet... har precis installerat en ny router och fick pisshastighet helt plötsligt. Tror det beror på det här. Vilken router/modem från comhem har ni som har problem?

Av J3ster
Skrivet av trollhattan:

vad får du trådat från comhem modemet ?
trådat ska du få fullt utan några speciella inställningar, den kan ju vara defekt...

15-30mbit/s ner 11mbi/s upp

Skrivet av MedionR:

Com hem hjälper dig att brygga Router med deras Router/modem, har själv Comhem och de hjälpte gärna med det

Hade själv PCE-AC68 med en asus router, körde via 5G nätet och fick full styrka Via WIFI

Var in i inställningarna på comhems router, där står det "NAT OFF = ROUTER BRIDGED", har stängt av nat alltså är den redan bryggad? ;s

Ger upp för ikväll.. Fortsätter imorgon

Av J3ster
Skrivet av 0p:

Kan ju också vara att comhem strular fett nu.

Vetifan. Har kollat deras driftinformation och den säger att dem inte har några kända störningar. Provade återigen att köra en reset på asus routern och får 25/10 trådat! Gah.

Av J3ster

Asus RT-AC68U + ASUS PCE-AC68 dual-band nätverkskort!

Tjenare!

Har idag införskaffat mig en ac68u samt ett nätverkskort till min stationära dator i hopp om att slippa dra 15 meter nätverkskabel över hela lägenheten. Har installerat nätverkskortet, har senaste drivrutinerna och asus senaste program bla bla. Har pluggat in routern, gjort quick installation men fick ingen bra hastighet. Varken trådlöst eller trådat. Startade då om allting i hopp om att det skulle lösa sig. Icke. Började då googla och fippla med inställningarna i min ac68u men det blir inte bättre. Har 250/10 från Comhem. Har deras router/modem, som jag stängt av nat på (eventuellt måste jag ringa comhem och få den bryggad? Någon som kan bekräfta om dem gör det?) och sedan kopplat internet in i WAN porten på min asus. Får ca 10/10 via wifi.. Har provat att flytta datorn så att den är 1 meter ifrån asus router, trots det får jag denna kassa hastighet!

Hade tidigare en asus rT-N56U och fick bra mycket bättre fart i grejerna med den routern.

Håller på att flippa ur! Nån som har några tips och tricks i rockärmen? Vill helst inte börja fippla med andra firmwares till routern på en gång..

Tacksam för hjälp!

Av J3ster

Har försökt ändra lite inställningar osv..

Provade även att flytta datorn till routern, nu står datorn ca 40 cm från routern och då får jag bra signalstyrkan men ligger på 80-120mb/s ner. Tror jag får prova att köpa en ny router och hoppas på att den presterar bättre på lite avstånd.

Av J3ster
Skrivet av Lasse468:

Kolla först och främst hur du är placerad jämtemot routern. Sitter du med ryggen till och skuggar själv? Kan du flytta dej eller routern någon ½ halvmeter åt sidan och få signalen gå via ett dörrhål eller slippa träffa en vägg på längsled? Är routern monterad högt eller kommer det flera saker ivägen i onödan?

Jag tog en lång sladd och gick runt med routern i huset för att hitta optimal signal till klienterna, innan jag placerade den permanent.

Sen visst gör AC vs N skillnad också, men det blir inte alltid mycket bättre för att man köper nytt.

//Lasse

Det är något jag ska börja med att undersöka!

Av J3ster
Skrivet av Gurk:

Jag tror att det är som på min router (vilket saknades på RT-56:an) - att man kan höja till det dubbla, om inte *det* hjälper finns det ett par andra firmwares att installera som ger mer funktionalitet där denna begränsning kringås. Du kan börja med en svinbra router, som matchar ditt nätverkskort och om inte det gör jobbet tillräckligt bra kan du sedan prova firmware, och är du inte nöjd där så kan du därefter se dig om efter en förlängare i någon form. Asus har även där en kompis med både router och ditt nätverkskort som med fördel lirar. Denna: http://www.asus.com/Networking/EAN66/

Det jag spekulerar i och undrar är om inte en EAN66 är det ända som behövs egentligen? :s

Av J3ster

Problemet är dock inte hastigheten, flyttar jag datorn närmare routern kommer jag att få en bättre hastighet. Det är snarare signalstyrkan som är problemet. Får knappt två staplar. I ASUS medföljande program för nätverkskortet så ligger signalen och pendlar mellan -78 och -80 dbm. Skulle jag däremot flytta datorn / routern 10 m närmre hade jag inte alls haft detta problemet jag har i dagsläget. Har läst lite om wifi repeaters/extenders.. Är det något att ha?

Många frågor, vill få lite kött på benen innan jag bestämmer mig för om jag ska köpa en ny router för 2k eller inte