Inlägg

Inlägg som Prixm har skrivit i forumet
Av Prixm
Skrivet av Swedishchef_90:

En blåtands adapter kostar typ 150kr iofs
https://amzn.eu/d/6fBQmb3

Jag gissar att spelet inte har officiellt stöd ? Eller sker det på olika spel?

I alla spel. Dom har alla officiellt stöd.

Skrivet av shugge:

Blir det samma problem om du kopplar ut allt annat som är anslutetvia usb till datorn förutom en kontroll?

Om inte, vad är då problemet? Om det vore så att min keyboard och kontroll inte kan vara inkopplade samtidigt?

Av Prixm

Kan ej använda kontroller på PC, dom börjar trycka nedåt av sig själv? (Testat 3 olika kontroller, samma sak på alla)

Hej, detta började för någon månad sedan på min PS4/DS4 kontroll. Mitt i spelandet så börjar den forcera nedåt, trycka av sig själv, tänkte att jaja det är bara glapp i sladden eller liknande, jag bytte sladd, ingenting, samma sak. Ibland fungerar det i 5 minuter, ibland i 5 timmar innan detta händer..

Så hur löste jag detta? Genom att stänga av spelet och sätta in kabeln igen när spelet startas, startar jag om spelet med kabeln i kontrollen så händer samma sak igen direkt. Jag tänkte att aja, det måste vara kontrollen som är trasig eller har glappat sig, jag öppnar upp kontrollen, kollar allting, allt ser fint ut.

Jag går då och köper en ny kontroll, denna gången en xboxseries-kontroll, samma sak händer här, jag köpte en med sladd istället för trådlös då jag tänkte att aja jag orkar inte köpa en adapter också för 500 spänn då mitt moderkort inte supportar bluetooth.
Hur som helst, samma sak händer då här, splitterny kontroll som börjar trycka nedåt när den väl känner för det, och enda sättet att lösa det på är att starta om spelet igen och dra ut sladden och sätta in sladden igen.

Jag har spenderat 1500kr på att försöka få skiten att fungera, men inget fungerar, VAD FAN ÄR DET FRÅGAN OM?
Vart sitter felet? Detta händer med alla spel, oavsett steam eller inte.

Jag har googlat och jag hittar inte en enda person med samma problem som mig, jag är så otroligt, otroligt förvirrad.

Av Prixm
Skrivet av Mixiell:

Tjipp tjenare!
Testa med att sätta upp mikrofonen som en Virtuel enhet med hjälp av VB Cable.

Från samma grupp som gjorde Voicemeeter hittade jag en virtuell ljudkabel (https://www.vb-audio.com/Cable/). Det gör samma sak som att ansluta en faktisk kabel direkt från datorns utgång till ingången.

Att ställa in det efter installationen är enkelt:
Öppna ljudenhetens kontrollpanel
Ställ in standardljuduppspelningen till CABLE Input
Gå till inspelningsfliken och högerklicka och öppna egenskaperna för CABLE Output
Öppna fliken Lyssna och markera sedan rutan "Lyssna på den här enheten".
Strax under det, ställ in "Uppspelning genom den här enheten" till dina hörlurar/högtalare. Du bör nu kunna höra ditt ljud som vanligt.

VIKTIGT: I ditt inspelningsprogram ställer du in systemets ljudingång på CABLE Output.
Vissa programs systemingång är oföränderlig, men från mina tester använder den bara standardutgången (nu din kabel)

Detta ger dig också lite extra kontroll över vilken applikations ljudström som skickas till inspelningsprogrammet via kabeln. Spela bara med den individuella applikationens ljudutgångar för att få det.

Förhoppningsvis hjälper detta

Hej, tack för din hjälp, men jag får det fortfarande inte att fungera, gjorde exakt som du beskrev det för mig.

https://i.imgur.com/FvisHs7.png

Är det något fel här? Det finns inget ljud alls i micken nu när jag försöker att recorda.

Skrivet av mrqaffe:

Troligen postprocessningen som skiljer, Audacity spelar in signalen direkt från vald källa och gör inger med den förrän du väljer att göra det eftersom det är ett program för musikskapande så är det logiskt att det inte tar egna beslut om hur det ska "snygga till" ljudet.
Men det går bra att själv applicera brusreducering från effektmenyn om man så önskar.
https://www.youtube.com/watch?v=10FFKl_0GSA&t=1s

Tack ska ta en titt om det kan hjälpa.
Edit: Tog mig en titt, och det hjälper väl litegranna, men fortfarande för mycket hiss, dämpade det litegranna dock.
Edit2: Nevermind, fick det faktiskt att låta mycket bättre nu, tack så hemskt mycket, räddade min dag! Fortfarande hiss, men det försvinner lätt med lite bakgrundsmusik/ljud

Av Prixm

Mic låter bra i streamlabs/obs men låter som skit i adobe/audacity/röstinspelning, varför?

Hej, jag har suttit nu i många timmar och arbetat på en youtube video, jag har tidigare inte använt mig av att spela in en separat ljudfil så det blir en voice over över videon, jag har alltså spelat in både ljud och video samtidigt i streamlabs innan, men jag vill göra bättre videos som är mer professionella och behöver då göra voice overs, men jag har haft otroliga problem, jag kan inte lösa mitt problem.

Så här låter det när jag försöker använda mig av premiere pro, audacity eller windows egna röstinspelare:
http://sndup.net/r7q3 (ljudfil)

Så här låter det i streamlabs (mp4):
https://streamable.com/3dkkv1

Man hör lite hiss, så klart, men man hör ju vilken otrolig skillnad det är, vad är det jag måste göra för att få samma resultat i premire pro som i streamlabs? Jag har kollat på settings, men jag hittar ingenting som skulle vara annorlunda?

Tack för hjälp.

Av Prixm
Skrivet av Herr Kantarell:

Hur kunde ditt gamla moderkort sitta fast då?

Med vanliga skruvar i chassit bara?

Skrivet av blackcoffee:

Prov kör allt lugnt och försiktigt, utanför lådan. Klassikern är väl att köra på en moderkortskartong. Så få delar som möjligt inkopplade samtidigt.

Ska göra det imorgon. Har gett upp för dagen.

Av Prixm

Öh märkte nu att jag inte har några distanser, kan det vara så enkelt att det är det som gör det? Måste gå köpa.. konstigt att det fungerade på mitt gamla moderkort utan distanser dock?

Av Prixm

Har jag lyckats fritera min nya dator?

Hej, uppgraderade till den nya Ryzen 5 5600x, så köpte nytt moderkort (b550m) som passar gen 3 cpusen, minnen och cpun såklart. Jag kopplar in alla sladdar som dom ska vara, kollade manualen så att power, reset sw osv sitter rätt, har tom testat dom åt andra hållet (om det vore så att det var fel på minus och plus) men datorn vägrar starta.

Har även testat med ett annat nätagg utifall att nätagget av någon anledning bara lagt av.. Testade även med det gamla moderkortet, med gamla cpun och gamla minnena, startar inte då heller (som det gjort timmarna innan.. utan problem med samma komponenter) så har jag lyckats fritera båda korten och båda cpusen med vad som verkar ha varit ett defekt nätagg vid byte av komponenter?

Jag har även försökt utan gpun och med bara ett minne eller inga minnen, startar inte då heller, på båda moderkorten. Har hållit på nu i 5 timmar. Är mitt enda hopp att lämna in den och få ett professionellt svar om allt blivit friterat?

Av Prixm

100% disk usage, den andra disken FÖRSVINNER tills jag byter SATA-kabel..?

Jag har haft problem länge nu med mina jävla diskar, jag har en Samsung EVO 1TB som jag har bytt ut redan en gång men har samma problem, så fort jag försöker installera spel eller liknande så allokerar den i flertalet timmar, och en installation som tidigare tagit 20 minuter kan ta 8 timmar. Filer fattas osv när jag installerat klart spelet på steam och måste göra om.

Jag testade en gammal SSD, en Kingston något 256gb, där jag installerade steam istället. Men vad som händer med den då, det är att disken FÖRSVINNER helt och hållet när jag försöker installera något så efter kanske 4-5 gig av nerladdning står det "disk write error". Den försvinner totalt tills jag bytt sata-kabel på den, och detta varje gång, räcker alltså inte med bara en omstart.

Så jag undrar, vad fan är detta för jävla skit? TRE OLIKA DISKAR har jag testat nu och det är bara skit med alla. Moderkortet? Testat flertalet Sata-kablar också. Jag fattar verkligen inte, jag kan inte spela något alls på datorn då jag ej kan ladda ner något utan att hålla på i 8 timmars tid och även då är det inte garanterat att det fungerar.

Edit: Ska sägas att det har fungerat FELFRITT med Origin, Uplay, Gog, Epic launchers osv. Detta är endast ett problem med Steam men även med ISO/RAR-filer.

Av Prixm

Någon dag efter trådstarten så gick jag till webhallen och bytte till mig en ny, dom såg inga fel, precis som jag. Det är precis som förut, fortfarande samma problem.

När jag laddar ner spel på steam så laddas dom inte ner ordentligt, och det tar en evighet att allokera utrymme, så varje gång jag laddat ner och installerat klart det måste jag verifiera filer och det saknas alltid, och jag måste ladda ner och installera spelet minst 1-2 gånger till genom att verifiera filer tills det fungerar, ett spel på 30gb kan med andra ord ta 10 timmar att installera istället för dom 45 min det kanske tog innan. Jag har försökt förstå, men jag förstår inte.

Av Prixm
Skrivet av Mögel:

Bara jag som reagerar på 5045 uppstarter och en drifttid på 629 timmar? Kan det röra sig om ett visningsfel?

Reagerade på detta också, det måste vara fel. Jag har datorn på ofta, så timmarna kan stämma, men uppstarterna förstår jag ej, inte en chans att det är så många, så något fel är det. Men ska gå lämna tillbaka skiten efter jobbet och hoppas att det inte ä några problem att få pengarna tillbaka alternativt en ny.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Prixm

Jag tog ut skiten och lämnar tillbaka den bara, den är 2 mån gammal, så jag har reklmationsrätt och garanti på den. Får bli så!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Prixm
Skrivet av OldComputer:

@Prixm: När jag tittar på din andra bild så är felet endast för en fil, vilket får mig att misstänka att filsystemet är korrupt på något sätt vilket brukar ge skumma fel. Börja med att formatera om disken. Ett fysiskt fel borde ge mer slumpartade fel på flera filer samt att ganska snabbt förstöra innehållet i flera filer på en mer utspridd yta.

Har precis formaterat den, dessa tester/bilder är efter att jag formaterat disken, eller ja, installerat om windows så att säga. Formateringen skedde för mindre än en timme sedan.

Av Prixm
Skrivet av Aene:

Fast det där är väl CrystalDiskMark, tänkte CrystalDiskInfo för att få en bild liknande:
https://legitreviews.com/wp-content/uploads/2016/11/960-evo-1tb.jpg

Men info från Samsung Magician skulle också ge en bättre bild:
https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/co...

Crystaldiskinfo
https://imgur.com/a/8OSWWSb

Samsung magician
https://imgur.com/a/CRefN6w

Av Prixm
Skrivet av klirre:

@Prixm: Första frågan är var du köpt SSDn? Är den köpt av vettig ÅF i Sverige bör det inte va en falsk disk. I så fall kan du mycket väl fått ett måndagsexemplar, satakabeln och strömkabeln kan vara trasiga/dåligt kopplade och moderkortet kan ha gått sönder.

Är hela datorn ny eller bara disken?

Kopplade du själv in den?

Mer info behövs för att kunna ge konkreta förslag, men testa olika uttag på moderkortet, annan strömkabel, annan satakabel och inte minst annan disk.

Den är köpt hos Weballen. Bara disken är ny, datorn köpte jag för kanske 1½ år sedan. Jag har byggt datorn själv och kopplat in allting själv, ja. Inga problem förrän jag bytte till en ensam SSD, alltså denna SSD. Problemen började stort för 2 månader sedan när jag bytte. Så det känns bara som att SSDn är felet, men det är väl för enkelt.

Testat allt förutom en annan disk, men det är för jag inte har en tillgänglig i denna sekund, ska testat imorgon.

Av Prixm
Skrivet av klirre:

@Prixm: Första frågan är var du köpt SSDn? Är den köpt av vettig ÅF i Sverige bör det inte va en falsk disk. I så fall kan du mycket väl fått ett måndagsexemplar, satakabeln och strömkabeln kan vara trasiga/dåligt kopplade och moderkortet kan ha gått sönder.

Är hela datorn ny eller bara disken?

Kopplade du själv in den?

Mer info behövs för att kunna ge konkreta förslag, men testa olika uttag på moderkortet, annan strömkabel, annan satakabel och inte minst annan disk.

Skrivet av sp1k3n:

@Prixm:

Bara en koll. Du har väl inte missat att allokera minst 10% av disken för Trim (Samsung Magician)?
Kanske behövs en uppdatering av firmwaren i disken (om det finns en sån) (Samsung Magician).

Skrivet av Aene:
Skrivet av Spiffman:

Något annat försiggår än trim. Vad säger Magician om disken?

Skickades från m.sweclockers.com

Crystaldisk, allting är grönt. Vet inte vad allt betyder men?
https://imgur.com/a/5mzkf9C

Jag har förövrigt byt strömkabel, sata-kabel och även installerat om OS. Fortfarande samma problem.
Betyder detta att det är något annat?

Av Prixm

Helt ny SSD redan döende?

https://i.imgur.com/Hdy7a51.png

Började tycka att datorns prestanda gått ner, men speciellt för att Steam är omöjligt just nu, det tar timmar att "allokera" på steam och när jag väl laddat ner spelet och installerat det så står det att jag har defekta filer osv. Ingenting fungerar helt enkelt, fungerar prima överallt förutom på steam.

Kollade eventloggen, vet inte om det betyder något men det är då detta som står i bilden hela tiden.
Är en Samsung EVO 1 TB som bara är några månader gammal.

edit: Gjorde en chkdsk och fick fram detta.

https://i.imgur.com/o2w5E5o.png

Så bara att lämna tillbaka disken och få en ny på garanti?

Av Prixm

Rensat med DDU (safe mode), försökt installera allt osv också i safe moed, tom testat att koppla bort internet. Ingenting fungerar.

Av Prixm
Skrivet av thomson:

Du kan kolla här angående fel med DeviceSetupManager
https://social.technet.microsoft.com/Forums/lync/en-US/9f1841...

Gällande ditt installationsmedium så misstänker jag att det är ett usb-minne?
Sätt in den högerklicka välj--> Egenskaper-->Verktyg-->Felkontroll-->Kontollera

Ser inga fel. Får ta en titt på den tråden, tack.

Skrivet av tuomi:

Kan du återkomma med vilken version av Win 10 du får om du följer guiden här: Kolla solution #2

Har inte testat Driver Easy nej, men är oerhört skeptisk till tredjepartsprogram, när man söker på saker så får man alltid upp dom som reklam, känns jävligt sketchy, men jag testar allt nu för att vill få det att fungera utan att behöva installera om OS igen. Tack.

Version 1809 (17763.379)

Av Prixm
Skrivet av thomson:

Har du kollat disken efter fel, samt även minnet?
Ser att du har ett liknande fel på den äldre posten som du hade skapat här
#17800459
Om man får att Nividia drivaren inte är kompatibel med denna version utav windows så har det oftast rört sig om att man har en äldre windows 10 version som inte Nvidia stödjer längre.
Kollat så att ditt installationsmedium inte är korrupt?
Pröva att ladda hem den senaste versionen utav windows 10.

Har inte kollat disken efter fel, glömde nämna att detta började efter jag köpte en ny disk och installerade OS på den istället.
Har inte prövat med DDU men får göra det nu, tack för den gamla tråden.

Jag har installerat senaste versionen utav windows 10.
Hur kollar jag om mitt installationsmedium är korrupt? Kollar jag loggboken så står alla fel på DeviceSetupManager.

Av Prixm
Skrivet av MeatWeed:

Låter som något mer underliggande problem
Antar du kör win 10 och aktiverat windows ?
Om du kör med ett lokalt konto prova logga in med ett windows konto och se om problemet kvarstår

Börja med att kolla loggen i event viewer

Yes, aktiverat win 10 64-bit.
Loggat in med windows konto, aka safe mode och testat, fungerar inte heller.
Vad letar jag efter i loggen?