Inlägg

Inlägg som Prixm har skrivit i forumet
Av Prixm
Skrivet av ggustavsson:

Ta och testa RAM minnet, med tex memtest86+ http://www.memtest.org skakigt minne som ger error kan tex få drivrutiner att krascha.
Ser det bra ut där är väl nästa steg en helt ny installation av Windows för att utesluta andra mjuvaroproblem.

Och hjälper inte allt ovan så är nog grafikkortet eller moderkortet defekt eller dåligt kompatibelt.
Kanske kan du testa att köra grafikkortet hos en kompis dator ett tag...

Testar detta. Har även gjort en helt ny installation bara för två-tre dagar sedan och problemet återstår.
Jag ska testa grafikkortet på min kompis dator som jag bor med så fort han får tillbaka den nu i veckan.

Av Prixm
Skrivet av Rouge of Darkness:

kolla om det finns en uppdatering till bios/uefi på ditt moderkort är ju ganska många som haft problem med gammla bios på moderkortet och nya grafikkort. mest Nvidia dock men är rätt säker att jag sett några trådar även till AMD.

http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=3894#bi...

var noga med att välja rätt revision på ditt kort längst upp så du inte försöker flasha in bios för fel revision kan ju vara så att de gjort någon ändring så att du kan bricka det med fel mjukvara.

Har även kollat detta innan och sitter på senaste versionen till bios. Vilket den gör!

Av Prixm
Skrivet av Icte:

Börja med att nämna vilka andra komponenter du har, vilket operativsystem du kör med, vilka drivrutiner för grafikkortet du har installerade för närvarande, när problemet först dök upp med mera.

GA-990FXA-UD3.
Evga Supernova 750w G2.
Corsair Vengeance 2x4 GB.
FX8350.
R9 390 (Strix).

Jag har testat med både Win 10 och Win 7. Jag har den senaste drivrutinen som kom ut den 4/4. 16.4.1, men har även testat den tidigare varianten 16.3.2 som kom ut den 28/3.

Det dök upp så fort jag startade upp datorn med det nya grafikkortet. Jag köpte detta grafikkort för att jag hade samma problem på mitt förra. Men mitt förra fungerar perfekt på min lillebrors dator, så tänkte att PSUn var problemet, för att den drev för lite ström, men så köpte jag en ny PSU och det var inte problemet.

Har svårt att se att CPU/Minnena är ett problem. Är det så att moderkortet bara är söndrigt eller vad är det frågan om?

Av Prixm

R9 390, gpu driver krashar. Lämnat in den till Webhallen, "vi ser inga fel".

Vad är det för fel på min dator då? Medans jag lämnade in mitt kort lånade jag min kompis, fungerade felfritt, också ett Radeon kort.

Jag köpte även en ny PSU om det skulle lösa problemet, vilket det icke gjorde. Minnena och cpun är relativt nya (1½ år gamla). Det enda som är föråldrat i datorn är moderkortet som är 2½-3 år sedan det släpptes. Kan moderkortet vara problemet här? För det är så himla konstigt att Webhallen inte ser några fel. Men så fort jag öppnar ett spel och spelar i någon minut så krashar skiten, och jag börjar bli lagom irriterad, för kortet kostade nästan 4000kr, är två månader gammalt och jag kan inte använda mig av det.

Av Prixm

"Gpu drivrutinen har slutat fungera". Köpt ny gpu OCH nytt nätagg, fortfarande samma problem.

Hej, jag hade detta problem på mitt gamla grafikkort. Så jag köpte en ny, R9 390, men problemet existerade på det grafikkortet. Så jag köpte ett nytt nätagg som kom idag. Problemet existerar fortfarande. Jag fattar inte, vad är felet? Jag är så djävulskt arg just nu, jag kastade precis 1200kr i sjön för det här nätagget.

Av Prixm
Skrivet av Prixm:

Tack för att du förstörde hela min dator nu. Efter att ha använt DDU så dog hela skiten. Nu kan jag inte ens boota in i Windows överhuvudtaget. Gjorde en helt ren formatering på det. Står bara watchdog violation och så startar den om sig hela tiden. Så den är fin. Du får gärna hålla dig ifrån att hjälpa folk.

Skickades från m.sweclockers.com

Tog bort SSDn och installerade om windows på en HDD. Hittills fungerar det i alla fall, men fortfarande problemet med att gpu-drivern krashar, gjorde det nu när jag bara kollade på twitch. Kan jag förstöra gpun genom att använda den just nu trots att den krashar hela tiden, tills jag fixat en ny PSU?

Av Prixm
Skrivet av hakd:

@Prixm:

Låter som du har gamla drivrutiner som spökar

Hämta nyaste AMD drivrutinerna och lägg dom på skrivbordet
Tanka DDU http://www.guru3d.com/files-get/display-driver-uninstaller-do...
Välj ta bort AMD och starta om (felsäkert behövs inte)
Efter omstarten installera dom nya du har på skrivbordet
starta om igen och done

Tack för att du förstörde hela min dator nu. Efter att ha använt DDU så dog hela skiten. Nu kan jag inte ens boota in i Windows överhuvudtaget. Gjorde en helt ren formatering på det. Står bara watchdog violation och så startar den om sig hela tiden. Så den är fin. Du får gärna hålla dig ifrån att hjälpa folk.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Prixm
Skrivet av Broken-arrow:

finns en klisterlapp på nuvarande agg troligen.

Tack.

Här är en lista på bra agg http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2637172&view=m

Skrivet av Jink:

Lite specs skulle nog hjälpa!

FX8350
R9 390 8GB
8 GB RAM

Vet inte om det hjälper men, har ingen aning vad det är för moderkort eller nätagg jag har.

***
Förövrigt så hände det igen precis. Jag satte igång ett spel, skärmen blir helt svart och så står det "no signal" men jag hör att datorn är igång i bakgrunden, ljudet från spelet är där. Startar om datorn, så blir det "watchdog_violation" någonting, börjar autorepaira och så startar jag om datorn igen, den går inte igång, svart skärm, sen startar jag om igen ett par gånger, så från ingenstans bootar den in i Windows. Är så jävla förvirrad.

Av Prixm
Skrivet av Broken-arrow:

vad för agg och vilket har du tänkt köpa? finns många budget agg där ute speciellt corsair får man se upp med.

Minns inte vilket nätagg det är, men kostade 900-1000kr om jag inte minns helt fel. Jag tänkte väl köpa runt det priset igen, har ej kollat på något nätagg än, kom gärna med förslag.

Av Prixm
Skrivet av Zcenicx:

Det låter mest som om ditt nätagg antingen inte orkar driva ditt grafikkort, eller är på gång att ge upp.

Det känns så ja, så får nog införskaffa mig ett nytt nätagg vid löning. Är ändå 750w, så borde orka men antar att den bara har gett upp.

Av Prixm

Köpt ny GPU. "Drivrutinen har slutat fungera och har återställts" varför?

Hej, jag hade detta problem med mitt förra grafikkort, så jag köpte nytt och tänkte att ja det är väl grafikkortet det är fel på. Men icke, köpte ett nytt nu för nästan 4000kr och samma sak där, när jag spelar osv så lägger den av. Ibland så lägger hela datorn av, skärmen släcks ner och så måste jag starta om datorn. Har även hänt flertalet gånger att datorn inte vill boota in i windows eller att datorn inte stänger av sig när jag väl vill stänga av den utan den är fast i en svart skärm.

Jag har formaterat om datorn en gång redan efter att allt detta fortsatte för att se om det löste något, men icke. Är fortfarande samma problem. Någon som vet vad problemet är? Börjar bli extremt jobbigt, är det moderkortet? Nätagget?

Av Prixm

Att ominstallera windows löste inte heller någonting. Fortfarande samma problem. Är det då nätagget som är problemet?

Av Prixm
Skrivet av bOfInK3n:

Normalt sett behöver du inte göra detta. Men i ditt fall vad jag kan läsa av ditt första inlägg så har du haft problem med en gammal gpu och drivrutin till denna, sedan köper du en ny gpu och avinstallerar inte befintlig drivrutin utan kopplar in kortet och kör på som vanligt. Det är bara bäddat för att problemet fortsätter då du inte verkar ha felsökt varför drivrutinen "kraschar".

Rekommenderar starkt att du installerar om windows då du fick ytterligare problem när du försökte installera ny drivrutin. Då får du verkligen bort allt som kan vara problem och ett fräscht OS att installera drivrutiner i.

Förutom att jag avinstallerade alla drivrutiner innan jag bytte grafikkortet, jag vet hur dessa saker fungerar, är inte helt dum. Men det var inte med DDU utan jag körde ett annat program som hjälpte mig ta bort alla drivrutiner. Första jag gjorde. Så nej, du har fel. Den drivrutinen jag installerade nu, som är den senaste, hade jag även innan.

Skrivet av htbtoma:

jag hade rätt mycket problem med just mitt grafikkort att datorn frös, drivrutinscrash osv innan då jag körde en gammal fulversion av win 7. Köpte en licens, körde en clean install och installerade win 10. Har nu inte haft problem en enda gång, så troligtvis gör en formatering / ominstallation gott för även din dator.

Jag installerade om skiten nu. Eller ja, jag behöll alla filer osv men tog bort windows.old etc så inget kvar för tillfället som inte ska vara där och även installerade senaste drivern och nu fungerar det fint än så länge, dock inte spelat ett längre tag då arbetet kallar.

Nu märker jag dock att när jag kollar på Twitch.tv så är kvalitén på streams oerhört mycket sämre än innan på högsta kvalité (source). Googlade lite snabbt men hittar inget som skulle orsaka detta efter en omformatering av windows, någon som vet?

Av Prixm

Man ska inte behöva installera om Windows vid gpu byte, endast vid moderkortsbyte. Så nej det har jag icke gjort.

Hakd gjorde som du sa och nu går inte datorn igång. Fungerade perfekt tills jag startade om efter att ha installerat drivrutinen. Då var skärmen bara svart och datorn ville inte starta om alls, sen när jag startade om manuellt så säger den att det är något fel och den försöker reparera men att inget händer, när den försöker boota in i Windows så är det bara en svart skärm tills jag startar om eller så kommer reparationsgrejen upp igen. Så nu tog jag återställning av datorn och är djävulsk less för tillfället.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Prixm

Hade "GPU drivrutinen slutade fungera men har återställts" köpte en ny GPU (r9 390), fortfarande samma problem..?

Ja, hej. Jag hade en R9 280 innan som strulade i över ett år med att grafikdrivrutinen slutar svara när jag spelar spel tex, oftast händer det när jag spelar spel och tittar på film/vlc eller har flertalet tabs uppe/spel uppe. Men nu har det spårat ur totalt, nu kan detta hända och på det så lägger skärmen av och det står "no signal" på skärmen, tills jag startar om datorn, då fungerar skärmen igen. Detta är helt sjukt, fattar ingenting, vad är felet här? Helt ny GPU och det fortsätter, jag har 750w nätagg på det som ska fungera perfekt, men det kanske är där felet ligger, den är trots allt ett par år gammal, kanske har strulat till sig så strömfördelningen till GPUn inte riktigt är som den ska?

Här är efter några games i CS:GO. Sen om dessa bidrar med någon vettig information vet jag inte, tvekar på det förutom Voltage kanske? Men den verkar väl inte vara helt ovettig eller?

CPU Clock: Max 1050, Min 300.
GPU Voltage: Max 1242, Min 882.
Memory Clock: Max, 6000, Min 600.
Memory Usage: Max 1255, Min 103.

Av Prixm
Skrivet av hakd:

Telia.se tillåter inte ping commando ser det ut som

Pinging telia.se [194.236.188.144] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 194.236.188.144:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss)

Ah, förklarar saken. Men pingar jag tex google.se så får jag även där timeout, på 5 olika så fick jag timeout på 2 av dom. Något står inte rätt till men ingen ser något fel. Blir galen, jag tycker det borde vara routern, eftersom jag testat allt annat men dom vägrar skicka en ny, fattar inte.

Det som inte fungerar är mitt nät, jag har 50000 latency i spel. Jag loggar in och så kan jag inte göra något. Det står helt still, tills jag blir disconnectad, kanske kan spela någon minut ibland innan det börjar igen. Även mitt internet slutar responsa ibland och tar 5+ sekunder på sig att ladda en sida innan den går igång igen.

PING google.se (173.194.206.94) 56(84) bytes of data.

64 bytes from qj-in-f94.1e100.net (173.194.206.94): icmp_seq=1 ttl=48 time=8.73 ms

64 bytes from qj-in-f94.1e100.net (173.194.206.94): icmp_seq=2 ttl=48 time=8.72 ms

64 bytes from qj-in-f94.1e100.net (173.194.206.94): icmp_seq=3 ttl=48 time=8.74 ms

64 bytes from qj-in-f94.1e100.net (173.194.206.94): icmp_seq=4 ttl=48 time=8.86 ms

64 bytes from qj-in-f94.1e100.net (173.194.206.94): icmp_seq=5 ttl=48 time=8.74 ms

64 bytes from qj-in-f94.1e100.net (173.194.206.94): icmp_seq=6 ttl=48 time=8.76 ms

64 bytes from qj-in-f94.1e100.net (173.194.206.94): icmp_seq=7 ttl=48 time=8.74 ms

64 bytes from qj-in-f94.1e100.net (173.194.206.94): icmp_seq=8 ttl=48 time=8.72 ms

64 bytes from qj-in-f94.1e100.net (173.194.206.94): icmp_seq=9 ttl=48 time=8.72 ms

64 bytes from qj-in-f94.1e100.net (173.194.206.94): icmp_seq=10 ttl=48 time=8.73 ms

I står det dock average på 1 ms, då pingade jag fem gånger.

Av Prixm

Mitt internet strular. Skyhög latency, ISP ser inget fel.

Har testat allt, bytt internetkablar, resettat router, startat om routern hundra gånger, även datorn. Portforwardat spel osv för att se om det fungerar. Men ingenting fungerar, jag förstår inte. Ringde även Telia tidigare idag och dom ser inga problem och kan inte hjälpa mig, detta har pågått i dagar nu, börjar bli enormt frustrerad.

Det som inte fungerar är mitt nät, jag har 50000 latency i spel. Jag loggar in och så kan jag inte göra något. Det står helt still, tills jag blir disconnectad, kanske kan spela någon minut ibland innan det börjar igen. Även mitt internet slutar responsa ibland och tar 5+ sekunder på sig att ladda en sida innan den går igång igen.

Av Prixm
Skrivet av giplet:

Jag skulle säga att du vill hitta en laptop med Intel Core processor och sedan så mycket grafikkort du kan få till för 5000kr.

Här är en lista på datorer som uppfyller dina krav:
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s203403403&o=eg_1124#rp...

Här är en lista på hur de presterar i WoW. Där det inte finns en siffra så är färgen uträknad utifrån liknande kort. Grafikkretsarna är bedömda prestera i den ordning de ligger uppifrån och ner.
http://www.notebookcheck.se/Spel-paa-baerbara-datorer-GPU-jae...

Så vitt jag kan se är denna datorn det bästa valet.
http://cdon.se/hemelektronik/acer/acer-v5-561g-54208g1tmaik-1...

Tack så mycket, ska ta mig en närmare titt på dessa, men den du rekommendera verkar helt klart bra. Förutom att det är en 2-kärning processor? Eller förstår jag helt fel, det låter ytterst lite, men det kanske är framtiden för bärbara? Haha.

Av Prixm

Vet inget om laptops. Billig som fungerar med WoW/LoL?

Ja hej, jag har absolut ingen koll på laptops, har rätt bra koll på stationära men har aldrig någonsin ägt en bärbar dator. Men nu har jag börjat jobba på ett jobb där det är oerhört mycket dötid (natt) (ca 90% av passet) så att jag tänkte att ja tack, jag vill gärna ha något att göra under dessa pass. Så varför inte sitta och spela som den flitiga människan man är.

Nu har jag ingen större budget då detta jobb antagligen kommer att vara under bara 3 månaders tid ungefär, alltså vill jag inte investera i en dator för 15000 direkt, utan max 5000kr, går det att fixa men ändå få WoW/LoL att fungera? Det måste inte maxas, utan kan spela på lägsta grafik. Kan tänka mig en dator som ens fungerar för Runescape, så jag har något att göra på dötiden.

Kan jag köpa i stort sett vilken laptop för runt 5000kr och ändå kunna spela dessa två spel? Hjälp hade uppskattats oerhört mycket, tänkte införskaffa denna laptop när lönen kommer in i januari, tack på förhand!

Av Prixm

Andra Chansen - Wildstar. Semi-hardcore PvE!

Hoppas det är okej att jag tar det på engelska, är för lat för att skriva om det till svenska :).

***

Andra Chansen is a guild that has been an irl-guild for a few years back in World of Warcraft (10-man). But now we need more people, so we thought. Why not recruit some so we can start raiding!

Info:
We play as Exile, on EU-Hazak.
As stated in the title, we are an all-Swedish guild. So only applications that are in Swedish will be accepted.
We are a tight-knit irl-group of about 10 active people that wants to raid, many of us have been raiding since vanilla-WoW.
We have players with experience from Memento Mori and Curse.

What we are looking for:
Experience first and foremost. Have it.
Good attendance, since we are a small group we need players with good attendance, 90% and up.
Know your class, your different abilities and know how to adapt them for different encounters.
Don't be too serious, we love to joke around and pick on each others mistakes. If you cant handle that, don't even try to apply.
Performance, be a fast learner.

What we can give you:
An awesome guild with awesome people that loves to play games, and in this case Wildstar.
A semi-hardcore raiding guild that does good progress even though we don't spend 24/7 on the game.
Being one of the best semi-hardcore guilds out there, that is a goal, of course.
DKP, we reward your attendance.

Raiding schedule:
We have not decided anything yet. We want everyone in the guild to be happy about the times and days. Therefore we will not set anything in stone before all 20 core members get a say in it.
But most likely, 3-4 days a week, 3-5 hours per session.

How to apply:
Send an apply to andrachansenws@gmail.com, this is the only way you can apply. Tell us what you think we want to know. Spend time on your application, we will after all be spending a lot of time together.