Inlägg

Inlägg som Wastaah har skrivit i forumet
Av Wastaah

Sååå tydligen har blizz fuckat upp igen och sagt att det kommer en day one patch men det kommer tydligen bara minimala ändringar då day one patchen tydligen var server slam patchen. Så gissningsvis kommer 75% av alla spelare vara ww barbs då spin to win har högst mobility av alla builds, högst dmg reduction av alla builds och högst damage av alla builds (sett 7,6 miljarder crit). Minion necro är även bekräftat helt värdelöst men kommer inte patchas

https://twitter.com/JPiepiora/status/1663722757602017280

Av Wastaah

Seriöst kolla inte på Youtube, hela spelet inkl alla world bossar, inkl alla bossar inkl alla dungeons på tier 100 är redan klarade vilket tog ca 85h. Dmg scalingen är utom all kontroll och har redan sett videos där folk critar 7 miljarder (ja du läste rätt). Vi får hoppas day 1 patchen löser lite av detta och att season 1 tillför något bra.

Pvp zonen är även som väntat oneshot zonen...

Ett tips, om din build inte har både crit & Vulnerable och andra modifiers kommer den fort bli riktigt dålig då allt skalar hårt exponentiellt. Här kan ni ser kategorierna

https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1Om18GXa0BU7_hjLEK...

Av Wastaah
Skrivet av ottoblom:

När får man börja tanka ner spelet ? Jag har ganska dåligt bredband kommer jag ens hinna tanka ner till 2 juni ? Brukar ligga runt 3 mb per sekund

Det kommer vara bra på håret för dig då iaf om du vill ha hd texturer. Ca 70gig med dom borde ta typ 48h så du borde hinna men gränsfall. Tar du bort hd texturer blir det typ halva storleken så isf inga problem

Av Wastaah

Stora frågan är ju om man ska börja vid 01 och spela hela natten eller sova tidigt och kliva upp vid 4-5 och sen spela hela fredagen efter det. Det går ju att dygna men som 30 år gammal blir man så jävla seg på eftermiddagen!

Av Wastaah
Skrivet av Cyberz:

säger ju det. de behöver skapa en omröstning.
går det inte att göra så här mitt i en tråd?

Du har den här iaf survey reddit

Att sorc och rogue är mest populära verkar inte som något konstigt då de båda verkar ha genuint genomtänkt design och hög power level, dock lite förvånad att necro är så lågt men det har nog att göra med att folk inte förväntar sig att minionbuild är så bra.

Själv blir det fire burning sorc eller frost, burning verkar ha fina synergies men tror frost blir roligare, dock är nog frost lite klent mot bossar.

En intressant grej som dataminats att vulnerability stackar multiplikativt med alla andra former av dmg (där vissa iof läggs ihop med addition) detta gör att vulnerability sannolikt undervärderats hårt av många theorycrafters och alla builds som konsekvent kan hålla det uppe och har bonusdmg till det sannolikt är jävligt starka mot bossar (bla kripp erkände att han trodde det var kasst men att det numera är obligatoriskt)

Av Wastaah
Skrivet av Vandroy:

Angående respec så såg jag en ny video från ForceGaming (YouTube) "Exclusive Developer Interview" (13:30):
"The respec cost is not going to be nearly as bad as a lot of the conversation around it seems to be implying"
"Once you reach a high enough level, the amount of gold you will be gathering on a regular basis will allow you to respec fairly frequently"
"Maybe not several times a day"

Det är ju intressant för det går ju ändå mot mycket de sagt tidigare där de verkade antyda att respec kostnaden skulle bli astronomisk på hög level. Sen är ju frågan om de pratar om en full paragon reset då eller bara skill points.

Av Wastaah
Skrivet av haijen:

Det håller jag helt med om. Men när man vill prova en ny build för samma karaktär man hittat online kan det nog tas död på gnistan för en "casual" om man behöver göra en helt ny karaktär för att prova. Jag tänker att det sannolikt kommer finnas många optimerade builds för samma klass, med olika main skills. Vissa mer eller mindre bra på olika saker, men ändå "viable". Så när man inser att man tröttnat på Hydra och vill köra Frozen orb så kan man specca om :).

Men ja, går det på några få timmar att få upp en ny karaktär så är väl det fine, men personligen ser jag hellre att det tar längre tid att få upp en gubbe och att det är lättare att respecca, än tvärt om.

Det kommer nog få ganska fort att få upp en ny karaktär om du har alla altars och så kommer det säkert gå att rolla "reduced level requirements" på items. Dessutom tror jag det gratis seasonal battlepasset kommer inkludera bonusar åt alts?

Tror ni det är värt att göra blå sidequests under första genomspelningen? Eller ska man bara skippa dom

Av Wastaah
Skrivet av BasseBaba:

Förstår inte heller? Det roliga är ju att testa runt och se vad som funkar. Och få lite variation.
Om alla ändå bara ska följa nån guide och välja nån "optimal" spec så hade dom ju kunnat skippa resten av grejorna.
"Valfrihet". Idioti.

Vad är ens syftet med att det ska kosta för att respec:a? Vad är det man försöker motverka?

Jag kände ju redan under betan att jag blev frustrerad, eftersom man behövde (eller iaf jag som förmodligen inte är den bästa spelaren) en build som är nice för levling/trash och en "single target" build för bossar.

Det är något spelarna efterfrågat, mer d2 inspirerat ist för som det var i d3 men de har ju inte gått lika brutalt in på det som poe det kommer fortfarande gå att respecca även om de e dyrt.

Sen ett tips som kommer från alla som spelat closed beta på högre lvl, bygg inte din build med aoe focus. Trash är aldrig ett problem utan det är bossar och elites som är det svåra. En aoe skill är ok men ditt focus ska vara på hög single dmg.

Av Wastaah
Skrivet av Fulci:

Låter bra för solospel. Personligen vill jag lära mig så mycket om spelets mekaniker som går, och vad som fungerar och inte fungerar. Det gör jag inte bäst ensam utan genom att kolla på flera andra som spelar. Att hämta ideer som jag kanske inte tänkt på och utnyttja det för att bli bättre.

Men problemet med paragon board är ju att planerar du inte i förväg så kommer du förmodligen dras med väldigt höga respec kostnader och genom det inte kunna crafta och uppgradera gear i samma omfattning som folk som följer en färdig build, jag hade i betan redan problem med guld och respec ska tydligen bli väääldigt dyrt på hög level.

Det största "problemet" med paragon boardet är ju att om du inte planerar och bara höftar din väg fram så kommer du komma fram till viktiga nodes men inte ha nog med stats för att använda dom, då även icke primära stats är ett måste. Så just för paragon board skulle jag starkt rekommendera att snegla på hur färdiga builds tänkt.

Av Wastaah
Skrivet av napahlm:

Utan att ens ha sett videon.
Det här är vad jag ogillar med dagens spel och gamers.
Man går in på nätet och tittar vad som är meta och kör på det. Det är ingen som har tid att upptäcka spelen själva idag.
Också en Blizzard titel, COD Warzone. Där kör min polare alltid på Meta. Oavsett vad det är. Ibland är det en rosa kulspruta med kaninöron (jag skojar inte) då är det den som gäller.
Jag spelar med vapnen som jag känner något för. Som vapnen ska se ut, på sin höjd med ett desert eller forrest camo. Sen att det är kanske det sämsta vapnet i spelet struntar jag i.

/End rant.

Det positiva med seasons är ju att folk aldrig kommer veta vad som är bäst en given season, visst efter ett tag listar folk ut det eller så har nån theorycrafter redan bestämt vad som är bäst (även fast de ofta har fel) men seasons öppnar iaf alltid upp en liten fräsch vind från det tråkiga metat.

Det man dock inte kan klandra folk för i spel som detta och poe är när man introducerar ett väldigt komplicerat talent tree så kommer 98% att följa en given build rakt av för att risken att göra fel & höga respec costs är helt enkelt inte värt det. Visst skulle jag kunna trycka up excel och börja räkna på min optimalaste rutt i fem timmar, men när nån annan redan gör det varför ska jag slösa tiden?

Här är även ett väldigt sevärt klipp. Lär väldigt fort ut hur de flesta koncept i spelet fungerar, dock missa han kanske base stats https://www.youtube.com/watch?v=f_g9lvCjWkg

Av Wastaah

Asså vad fan, nog för att vissa bossar är svåra men stötte på the butcher i en grotta och han var helt omöjlig? Springer dubbelt så fort som en själv, har mycket hp och bokstavligen äter upp en, helt omöjligt att ducka allt han kastar på en när han är i ansiktet. Stackare om man hittar på han där i hc...

Av Wastaah
Skrivet av Lofvis:

Inte direkt gameplay relaterat men tänkte göra en pre-order men det verkar strula med bankid vid köp, någon mer som har problem?

Det hände mig med, men efter jag försökt nån gång så kom inte mastercard verified rutan upp längre och köpet gick igenom. Rutan såg väldigt konstig ut så måste vara nått i battlenetklienten som inte fungerar som de ska, du kan ju testa hemsidan annars.

Av Wastaah

När börjar workstation datorer med 13900HX dyka upp på marknaden tro?

Av Wastaah
Skrivet av Lagers:

Det där såg snyggt ut, tog du en vitrindörr och tog bort glaset för att få på gallret? va det svårt att fixa till det? Jag har samma bänk som dig nu och får ha högtalaren under tvn (Har tv-fästet till bestå som är riktigt bra), men skulle vilja gömma alla fronthögtalare.

Till TS. Jag köpte ett par enkla vita bakre högtalare för vägg, och då försvann stativen och de svarta bakre högtalarna. Det är svårt att få till det snyggt så högtalare smälter in i hemmet. Låt sambon lyssna på tv-högtalaren och säg att det blir såhär om man inte har en ordentlig anläggning.

När jag började träffa min flickvän hade hon en tv utan högtalare, tvns högtalare var även spräckta och hon påstår att hon inte hörde det... Hon påstår sig inte heller höra någon skillnad på mitt denon 7200 och hennes first gen iphone trådlösa lurar som sprakar....nu kanske du förstår vad jag har att göra med.

En soundbar faller ju inom "accepterat" nivån, men har varit lite anti soundbars och hade hellre velat ha lite volym, men det går ju att köra båda såklart

Av Wastaah
Skrivet av QRikard:

Tänk på att du vill ha separation mellan högtalarna vilket gör att höger/vänster måste komma ut en del från tvn i sidled vilket kan göra det klart svårt med tvbänk om den inte får bli jättelång så klart...
https://www.dolby.com/en-in/about/support/guide/setup-guides/3.1-virtual-speakers-setup/#gref

Personligen tycker jag det är en enorm skillnad att få upp diskanterna till mitten av tvn, just för att ljudet ska "komma ifrån tvn" och inte från golvet. Jag sätter min center mitt under tvn och så nära som möjligt och L/R står så diskanterna är ungefär i mitten av bilden i höjdled.

Kan detta koncept gå hem? Stilrent men högtalarna syns...
https://media-dali.azureedge.net/1676/fazon-lcr-interior-1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=2048&heightratio=0.5&quality=90&slimmage=true&rnd=131426965750000000

Skulle kunna fungera med väggmonterat, ska kolla lite på det med

Skrivet av mattisgn:

Kan du inte köpa inbyggnadshögtalare och sätta i väggen och matcha dammskyddet med väggarna?

Nä betongväggar i flerbostadshus så det går desvärre inte

Skrivet av talonmas:

Men ett par snygga högtalare är ju den perfekta inredningsdetaljen! Hon kanske tänker på bergsprängare från 90-talet där flest mätare och lampor vinner?

Har du visat upp dyra designade saker? Du får starta en påverkanskampanj helt enkelt

Det är ju klart att två monster till golvhögtalare går fetbort men det finns ju snyggare lösningar än så som kanske skulle gå att sälja in

Av Wastaah
Skrivet av Mediabrus:

Lemus ska du nog se som en bra "soundbar" och utgå från att den inte går bygga ut.
Men behöver den byggas ut?
https://www.hembiobutiken.se/produkter/mobler/mediamobel/3390...

Ikea och bestå (perforerade dörrar fungerar bra i lågtonområdet men inte högre frekvenser. Perforeringen är inte bra för ljud helt enkelt
Finns fler.
Se hembio butiken expelvis.
https://www.hembiobutiken.se/produkter/mobler/mediabank/29983...

tack

Skrivet av QRikard:

Personligen är jag på jakt efter en tv bänk är jag kan få plats med centern i mitten och ha förstärkaren på en av sidorna. Däremot står frontar och sub utanför i mitt fall vilket inte låter speciellt aktuellt för dig tyvärr.

Mitt mål är att köpa en begagnad tv bänk som har rätt mått för att få in högtalare och förstärkare. Därefter blir det ett litet projekt att bygga ram själv och spänna upp högtalartyg för att täcka hyllorna så den kommer se ut likt "lemus" bänken. Stilrent, bra luftflöde för receiver och viktigast av allt lättstädat!
Detta kanske skulle fungera för dig också om du är beredd att göra en liten insats själv med att bygga ramar och spänna tyg. Då ökar dessutom flexibiliteten i val av högtalare även om det tyvärr är många högtalare som inte vill vara instängda utan stå fritt i rummet...

Vad har du för budget samt mål/krav på ljudet? 2.0, 2.1 eller 7.2+?

Hade kanske tänkt mig 30-40k totalt, tror jag kanske satsar på 3.1 som går att utöka med två bakre högtalare senare. Men är inte helt bestämd ännu och kan ju lägga mer om jag känner för det

Skrivet av Mega-Dark:

@Wastaah
Kolla om https://www.furniturefarm.se/ har någon du gillar. Har ingen skälv men kollade en hel del på deras när jag valde och de har nog någon som kan passa kanske Görs i Sverige med!

Även NorStone kan ha några.

tack bra tips

Skrivet av mrqaffe:

Möbeln är högtalaren, klassikern JBL Paragon.
https://a.1stdibscdn.com/archivesE/1stdibs/071213/TheExchangeCC_DM//9/B.jpg
En för bra pris i Tyskland.
https://www.audio-markt.de/market/jbl-paragon-2433306449
De brukar gå dyrare i USA.
https://www.ebay.com/itm/154675717898?mkevt=1&mkcid=1&mkrid=7...
Naturligtvis kan man bygga in högtalare i en möbel eller än bättre bygga en högtalare som ser ut som en bänk men att bara ta en vanlig högtalare och placera i en bänk kommer att påverka ljudkvaliten, svårt att säga hur men högtalaren komemr troligen att placeras lägre än den designades för och kanske blir det problem med luftflöden och det kan även finnas kanter och ytor som ger oönskade reflexer. Har man inga jättekrav så har faktiskt Ikea tänkt på det och Eneby 30 låter faktisk bra för pengarna och passar i deras system, en prisvärd högtalare om man letar nått som inte är så dyrt och den är designad för att passa i deras hyllsystem.
https://www.ikea.com/ext/ingkadam/m/ed77dcd7edb557/original/PH178894-crop001.jpg?f=xxxl
https://www.ikea.com/se/sv/images/products/eneby-bluetooth-hoegtalare-vit-gen-2__0914163_pe783866_s5.jpg?f=xl
https://www.ikea.com/se/sv/p/eneby-bluetooth-hoegtalare-vit-g...
Ett par Eneby 30 kostar 1800kr.

Kollade vad Lemus var och den är ju jätteliten för pengarna så den skulle gå bort för min del för den lär ju inte låta bra för så mycket pengar.
Annars går det ju att välja vägghögtalare eller nått som står på golvet vid sidan av en bänk men som inte har den vanliga högtalalrdesignen typ Larsen eller Carlsson.

Har ju kollat lite på typ sonos och sånt som går att gömma lite diskret men har svårt att få till det bra i min lägenhet, så tror bästa vore om man kunde gömma högtalarna i bänken (typ 3 främre högtalare) och en sub på sidan om soffan

Skrivet av Cyber Judas:

Kör själv med deras WOD och är supernöjd med att ha centern i möbeln. Fungerar kanon med min Monitor Audio center.
De är dessutom extremt tillmötesgående och hjälpte mig att få en tv-bänk i en färgkombination de inte hade i sortimentet. Utan extra kostnad dessutom.

Ser ut som en möbel som skulle passa, och verkar vara lite billigare än mistral fast något mindre

Av Wastaah

Mediamöbel för att gömma högtalare

Har funderat ett tag på att byta ut min tvbänk samt skaffa nytt högtalarsystem, problemet är bara att tjejen avskyr högtalare. Har då funderat på en bänk med tygdörrar för att dölja dessa och undrar lite vad det finns för alternativ på marknaden.

Det jag själv hittat är:

Lemus som säljs av hifiklubben, en tvbänk som kommer med förmonterade högtalare. Smidigt men oklart om det går att bygga ut.

Mistral som säljs av ex möbelmästarna, det verkar att gå att kombinera deras bänkar på massa vis med tygdörrar men blir väldigt mycket pengar på en möbel som jag hellre skulle lägga på högtalare, men verkar vara väldigt bra annars.

Ikea verkar ha någon typ som är perforerat trä, men inte tyg vad jag kan hitta för tex bestå.

Vad finns det mer?

Av Wastaah

Problem med exchange kontakter

Hej, har en oneplus 9 pro som jag kör dubbla sim på för jag inte pallar släpa två lurar (privat och jobb i samma). Det fungerar bra, men jobbet använder sig av ett exchange-konto för den interna kontaktlistan, inga problem här.

Men sen en tid tillbaka så fungerar inte längre nummeridentifieringen för exchange kontot, utan det står bara "företagsnamn" när någon ringer, samt alla samtal i historiken så står det bara "företagsnamn" detta trots att alla namn finns när man kollar i kontakter, telefonen verkar inte heller vilja hitta kontakterna ibland när man använder röststyrning tex när man kör.

Detta har fungerat felfritt i massa år och fungerade även felfritt på min tidigare lur. Har testat olika telefonappar men gör ingen skillnad, någon som har en lösning som inte är att manuellt kopiera alla kontakter?

Android oxygen 11.2

Av Wastaah

Ett jävla Xonar ljudkort från Asus, helt horribelt mjukvarustöd gick knappt att få det att fungera även fast man testade 75 olika upplagor av deras drivrutiner.

Det verkar vara ett återkommande problem hos asus, har en wifimottagare från dem med och startar man mjukvaran hänger sig den bara, men på något vis fungerar det ändå.

Av Wastaah
Skrivet av Mumu55:

Tja,
Öppen eller sluten hörlur?
Musiksmak?
Vad prioriterar du ljudmässigt, förklara lite hur vill du att de ska låta? Bas (kvalitet/kvantitet), mellanregister, diskant, soundstage, viktigt med positionering etc. Ex "jag vill ha en snabbb, tight bas samt bra driv i elgitarrer för jag lyssnar mycket på...."
Det går inte få allt i en enda hörlur, vissa hörlurar är bättre på klassiskt och andra är grymma med EDM

Så blir det lättare komma med förslag.

Tjena, slutna lurar är att föredra eller lurar som iaf inte läcker för mycket.
Musikmässigt lyssnar jag på en del varierad edm, techno, house & rock, så lurar som har i bas och mellanregister är nice men gillar inte när basen tar över för mycket samt så gillar jag när de går att använda länge utan att bli trött i huvudet. Ljudeffekter som 3d ljud och allt vad det kallas är jag ofta inte mycket för utan gillar ljudet mer rent eller hur man ska säga. Har kollat runt lite och skulle nog kunna sträcka mig upp på en 10-12k, men det svåraste tycker jag är att hitta nån rimlig dac / amp kombination för bra pris och samtidigt få till det med lurarna med