Inlägg

Inlägg som pika har skrivit i forumet
Av pika
Skrivet av marcusOCZ:

TCL C935 65" ser ut som är rätt så bra pjäs att ha i vardagsrummet som jag inte helt kan kontrollera ned med ljus förutom mitt i natten. Bonus är en rätt snabb panel så man kan koppla in pc och få 144hz i tillägg. Någon här som har den?

Fick min igår och har bara hunnit testa det basala. Har bara positivt att säga om den hittills. Kanonbild, ljusstark och snabb panel, bra inbyggt ljud.

Av pika
Skrivet av Laxpudding:

Beror på vad du prioriterar för egenskaper.

Helt ärligt har jag inga direkta prioriteringar. Önskar en bra allround-TV för främst film och ps5-spelande, kan man hitta nått mer premium nu under rean så är det en stor bonus. Planerar att ha den länge så det bästa man kan få för 10-13k. Sist jag köpte TV var säkert 8 år sedan så jag inte speciellt insatt mer än att ha läst din fantastiska guide, problemet är att ju mer jag läser desto svårare blir det att välja i denna djungel 😅

Av pika
Skrivet av Clasito:

Är det något du kommer använda mycket? 240hz i 1080p kommer man ju bara upp i esportspel med en PC och dessa vill man sällan lira i soffan. Utan att ha grottat ner mig allt för mycket låter ju C935 som den bättre modellen.

Glömde skriva att TVn främst ska användas för film, ps5 och en del vanligt slötittande. Känns inte som att jag kommer ha nytta av 240hz i 1080p.

Skrivet av Laxpudding:

TCL C935 är en i sammanhanget äldre modell med högre rang/klass. TCL:s 9-serie är mer design och bättre högtalare med dåtidens bästa FAL-spec. Den kan mer jämföras mot Samsung QN95A/B (från 2021/22).

MQLED80/C805 aka "C755" är den mycket enklare modellen C745 som fått bättre hårdvara i och med mini-LED. Den kan förmodligen mer liknas med något mellan Samsung QN85C och Q80C. Dock brister på heltäckande tester som säger exakt hur det skiljer sig.

Då är C935 det självklara valet bland de tre alternativen, eller tänker jag fel?

Var först inne på att köpa C745 då den fått bra betyg i tester men såg sedan C805 till nedsatt pris (som jag förstår är uppföljaren).

Av pika

Önskar vägledning kring vilken modell man eventuell bör köpa. Har kikat på TCL 65"-modellerna C849 och C935. Priset är för närvarande det samma på 13000kr. C935 förefaller vara mer premium men saknar Dual Line Gate. Går man miste om mycket utan DLG? Har dessutom kollat C805 (11000kr) som verkar bra men något nedbantad modell, lång leveranstid uppmuntrar dock inte..

Av pika
Skrivet av MLSK:

CDON 50kr rabatt vid köp för minst 300kr.

Kod: MIDSUMMER2022

Gäller inte längre. Denna ger dock samma rabatt, tom. 30/6.

Kod: CDON2022

Av pika

Har samma problem och kundtjänst var verkligen till ingen hjälp. Provade precis stänga av uBlock i firefox, klickade på "uppdatera betalningsmetod" och då kom rutan för bank-id upp. Nu väntar jag på att de ska behandla ändringen. Har swedbank.

Av pika

Nu kan man ÄNTLIGEN byta ut den vidriga kontrollen med "touch" som man fick med Shield v2

Av pika
Skrivet av kotten84:

Max Gaming
50 kr rabatt om du handlar för över 500 kr.
KOD: LvOf4

Fick samma kod, så antar att den inte är unik.

Av pika
Av pika
Av pika

@Dumbullen: vem bryr sig om sensorer när det finns RGB!

Av pika

Inte förvånad över att det försenas, de måste ju hinna få in loot-lådor och annat microtransaction-skoj

Av pika

Brainwavz HM5 + AntLion ModMic V4

Av pika

@Bult: Ursäkta det sena svaret men kortet är redan sålt.

Av pika

Får man inte längre någon rabattkod om man handlar för en viss summa?

Av pika

Jag har ett Gigabyte 980 G1 Gaming om det är intressant. Vad kan du tänka dig ge för det?

Av pika
Skrivet av bubbelbabbel:

Någon som fått sitt kort från @cdon.com? Eller i alla fall fått behålla ordern?
Jag lade en beställning en halvtimme efter tipset här men fick ordern annullerad ett knappt dygn senare.

Jag fick mitt igår. Beställde 17/6. Ett riktigt trevligt, lätt(!) och tyst kort.

Av pika
Skrivet av brittaspjut:

Hur står sig detta 1080?
Det verkar vara det billigaste 1080 som jag sett, och är sugen på att uppgradera till ett 1080 för framtidssäkra datorn och kanske börja kolla på VR.

http://cdon.se/hemelektronik/palit-nvidia-gtx-1080-8gb-dual-o...

Värt att påpeka, klockfrekvenserna skiljer också mellan detta kort och jet stream

Av pika

Det är som att fråga vilken färg ska jag ta på tröjan. Allt handlar om smaksak. Rekommenderar att du går till en fysisk butik som säljer tangentbord och testar. Sen väljer du det som passar just dig och inte vad ett "proffs" spelar med. Antar att du vill ha mekaniskt tangentbord, då blir det svårt att hitta något vettigt för 700kr såvida det inte är begagnat eller alternativa kina-switchar.

Av pika
Skrivet av Hugligan:

Köp en SE då för max 3000kr.... Poängen var inte den. Jag skiter väl i vilken modell min mormor använder, bara man slipper spendera en timma varje gång man hälsar på, på nån unken jävla android.

Ja åsikter har du, men det där med ödmjukhet...