Inlägg

Inlägg som pika har skrivit i forumet
Av pika

Någon mer som har varit med om liknande eller har tips på eventuell lösning?

Av pika
Skrivet av gurkburk92:

Provat starta om datorn?

Spelade Starcraft 2 mycket innan, då var denna essentiel:

http://donewmouseaccel.blogspot.se/2010/03/markc-windows-7-mo...

Jo jag har startat om datorn

Av pika

Märkligt problem med mus-sens

Har en zowie fk2 som inte använder några speciella drivrutiner.

Har också en func ms-2 liggandes som jag tänkte testa. Installerade drivers och lekte lite med inställningar i programvaran (medan båda mössen satt inkopplade) men upptäckte ganska snart att func ms-2 inte var något för mig.

När jag avinstallerade programvaran och drog ut func-musen märkte jag att min zowie fk2 fick betydligt högre sens än tidigare och att någon form av mus-acceleration är på (accelerationen i windows är av).

Det är väl omöjligt att mjukvaran till func har påverkat zowie-musen? Finns det något sätt att städa bort alla musdrivers som inte används längre, eller återställa som det var tidigare?

Av pika
Skrivet av Belzader:

Prova se till att bara drivrutinerna finns/blir installerade.

Skrivet av mrqaffe:

Det har nog inte med win 10 i sig att göra utan beror på drivrutinen.

Det stämmer bra, drivrutinerna var problemet. Avinstallerade allt och installerade drivers på nytt, och nu funkar det. Räckte inte med att bara uppdatera tydligen.

Tar på mig dumstruten och sätter mig i hörnet...

Av pika

Lasertoner på 0% och windows 10 = no go?

Hej!

Jag har tidigare, när jag hade win7, kunnat skriva ut med min laserskrivare (Samsung m2022w) trotts att tonern har stått på 0%. Det har aldrig varit några problem och jag har skrivit ut i flera månader på 0%. När tonern är slut "på riktigt" köper jag bara en ny.

Nyligen bytte jag till win10 och nu vill den inte skriva ut alls då den klagar på att tonern är tom. Jag har provat uppdatera drivrutinerna men det hjälper inte. Min andra dator som fortfarande har win7 kan skriva ut utan problem.

Finns det någon fix till detta tro?

Av pika
Skrivet av Potatissallad:

Ville bara tillägga att jag fått en identisk kod i min mejl (xYcrW9ac). Så den är generell och fungerar som sagt bara för cdon plus.

Ok. Jag har cdon+ men minns inte att jag har fått koden på mailen. Eller så har jag kanske bara råkat slänga mailet. Största delen av reklamen från cdon är ju trotts allt skit.

Av pika
Skrivet av simon24simme:

-100kr CDON vid köp över 400kr.
Gäller t.o.m. 11 mars
xYcrW9ac

Tackar så mycket! Blev en Crucial BX200 240GB för 549kr.

Av pika

Gratis Viaplay i 2 månader

Erbjudandet gäller enbart för nya Viaplay-kunder. Din värdekod behöver aktiveras senast 2015-12-31. Efter du har utnyttjat dina 2 fria månader löper Viaplay vidare automatiskt för 99 kr/mån utan bindningstid - du kan avsluta när du vill på viaplay.se. Erbjudandet kan ej kombineras med andra Viaplay-erbjudanden.

Kod: WKP7SR

Av pika
Skrivet av Icte:

Laddade du ner rätt app? Det är City Gross Hem & Fritid du ska ha nerladdat (inte vanliga City Gross appen)!

Där har vi problemet haha. Den vanliga appen är bedrövlig.

Förövrigt verkar Xboxen finnas i lager igen. Beställde en själv precis.

Av pika
Skrivet av Icte:

Finns en sökknapp högst upp i appen

Förmodar att du sitter på iOS-verionen för jag hittar ingen sökknapp i android, och jag har tittat igenom hela appen nu haha.

Av pika
Skrivet av Icte:

Söker man i appen på Xbox One så dyker den upp! Fortfarande 1990 kr!

Hur söker man in appen? Sitter med Android-versionen och hittar inte

Av pika
Skrivet av effo:

Fick just mejl om att min order från Kjell på det där 4G-modemet var makulerad. Fan att man inte åkte till butik och handlade

Samma här. Priset var ju för bra för att vara sant

Av pika

vad har du för ljudkort och sitter det något inkopplat i det främre uttag/intag?

Av pika
Skrivet av Equilibrium:

Okej nå antagligen gjorde jag saker och ting mer komplicerade än vad som hade behövts, gjorde en fullständig disassembly och sitter nu med hela alfabetet + numpad delen,

är det värt vid det här skädet att bara fippa den in i diskmaskinen och sedan ta med exempelvis hårtorken och sedan sätta ihop

eller

ta ut varje enskild tangent och sätta dem i en skål/hink/balja och hälla på vatten och medel?

Som du ser tycker folk olika, så det är helt upp till dig. Jag hade dock sagt diskmaskinen av hygieniska skäl.

Av pika

Plocka av tangenterna, stoppa dom i en tvättpåse (ex. sånt nät man stoppar BH i när man tvättar) och sen in i diskmaskinen. Resten av tangentbordet kan du rengöra med örontopps och vatten med lite diskmedel i. Lägg ut allt på en duk och låt torka i en dag eller två.

Har gjort så här flera gånger och det har fungerat utomordentligt. Tangenterna har varken smält eller skadats på något vis, som många verkar tro, samtidigt som allt fett och grövre smuts försvinner utan problem.

Av pika
Skrivet av Glaring_Mistake:

Talat med Silicon Power förut och fått svaret att de inte kan garantera en viss kontroller så skulle lägga min röst på Intels istället.

Där ser man. Själv har jag fortfarande inte fått svar från CDON så det fick bli en Intel SSD.

EDIT: Fick precis svar från CDON. Det "ska" sitta en sandforce-kontroller i dessa diskar men det är inget som de kan garantera.

Av pika
Skrivet av Paddanx:

Just därför förstår jag fullständigt varför du gör det du gör.

Där finns nån disk jag skulle tänka mig under 500kr, men de är inte mycket bättre egentligen, typ:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1498545 (den 3:e gen av NAND den har nu är helt okej)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3053908 (rea pris, på en annars dyrare disk)

Båda är Sandforce kontrollern, båda har okej NAND, men ingen är prestanda monster. Det som avgör mycket är hur många NAND paket de har, och där är ofta 120GB för litet för att kunna göra mer än 100-150MB/s skrivning. Läsning bör de nå 350-400+ iaf, med 10-20k IOPs, vilket är avsevärt mer än en vanlig HDD.

Kan du bara bekräfta att den S60 slim disken är Sandforce kontrollern så kör på den, till ditt pris du kunde få. Kontrollern är gammal, men den fungerar och relativt pålitlig, dock är det exakt samma kontroller oavsett tillverkare (utom Intel som har lite optimerad FW, alla andra har stock FW). Komprimeringstekniken kommer hjälpa till att få upp prestandan för tex OSet och annat som är lätt att komprimera och diskarna kör iaf MLC NAND.

Tack för svar än en gång. Inväntar för tillfället svar från CDONs tekniksavdelning. Annars blir det nog Intel-disken som gick ned i pris lägligt nog.

Av pika

@XTRO: Det är privat kod

Skrivet av Paddanx:

Jag har ingen aning om Silicon Power saken, men Intenso disken hade nordic hardware testat, där är dock 2 st versioner, och av vad jag kan se så prisjakt är det Phison kontrollern, dvs Intenso SSD SATA III Top enligt testerna.
http://www.nordichardware.se/SSD-Recensioner/ssd-test-intenso...
Tittar man vidare så ser man att den enheten har enorma problem vid hård last, men bör fungera dugligt vid enklare. När de testade GC och TRIM dock så var det så illa att den nådde <1MB/s i prestanda, men det är dock tortyr test.

Office och speltesterna var helt okej dock i läs prestanda, skriv prestanda var bottenskrap, sämre än en nästan 5år gammal SSD.

Det lilla jag hittat snabbt om SPS S60 disken är att den är typ samma kontroller, Phison S8
http://www.tweaktown.com/reviews/6868/silicon-power-s60-240gb...
Så prestandan lär vara runt samma, förutom kanske att det testet ovan är på 240GB modell, som har 2x fler NAND paket och därför är märkbart snabbare.

Problemet är att det är en gammal dålig kontroller, med billigaste NANDet och få NAND celler som troligen även är Asynkrona, dvs en teknik som man slutade använda i prestanda SSDer för flera år sedan. Dock råder det udda info om vilken kontroller S60 verkligen har, då här: http://www.nikktech.com/main/articles/pc-hardware/storage/sol... Har den Sandforce kontroller istället. Kanske är namnet "Slim" som skiljer, jag har inte grävt mig djupare. Sandforce 2281 kontrollern är gammal, men betydligt bättre än Phison S8 iaf, och har komprimerings teknik. Måste du välja hade jag nog tagit den med Sandforce, om du kan bekräfta att den har det.

Båda diskarna är "skräp" i mina ögon, men med det sagt, båda lär duga som billig disk för en äldre dator. Dock hade jag hellre rekommenderat dig att gå upp lite, och ta en bättre disk, men det var inte det du frågade

Tack för ditt svar. Jag är medveten om att det finns bättre diskar, men om en SSD för 350kr kan göra datorn betydligt snabbare (idag är den smärtsamt långsam vill jag påpeka) så är det kanske värt att chansa? Vilken disk under 500kr skulle du rekommendera istället?

Av pika

SSD: Intenso 128GB eller Silicon Power Slim S60 120GB

Hejsan!

Tänkte skaffa billig SSD för runt 400kr som förhoppningsvis ska snabba upp en äldre väns dator. Inga tunga program ska köras utan endast surf, titta på film/bilder etc.

Kikade på dessa två SSD och försökte läsa runt på nätet men blir inte klokare. Någon som har erfarenhet av diskarna?

Intenso 2.5" SSD SATA III 128GB 399kr

Silicon Power Slim S60 120GB 349kr (med kod)

Av pika

@anon259415: pratbubblan (eller vad det nu ska föreställa) längst ner till höger vid klockan. Där finns rotationslås och lite andra nyttiga snabbknappar.