Inlägg

Inlägg som Mammuth har skrivit i forumet
Av Mammuth

Jag sitter själv på en Väldigt långsam NAS (nån äldre LG modell), och med långsam menar jag när stora filer flyttas till eller ifrån den. Det är just där du märker av vad det sitter för processor och minne i den.

Men.

Enda anledningen till att jag fortfarande har den kvar är att jag flyttar nästan aldrig filer mellan NASen och datorn, utan alla lagras i den från första början, men innyggd torrentklient och minneskortsläsare för bilder osv.

Av Mammuth

Tänk på att bryter garantin om du tex vill sätta in SSD i Asus´en..
Är i övrigt en grymt fin dator!

Av Mammuth
Skrivet av MultiMan:

Alla distanser sitter rätt? Annars kan just detta hända.

Alla distanser sitter som det ska ja.

Ska nu testa med ett Maximus IV kort och hoppas på bättre resultat.

Av Mammuth
Skrivet av beh:

Det kan mycket väl vara så att han har problem med sitt elnät. Men förstår jag dig rätt i att du bara provat ett nätagg? Det kan ju lika gärna vara det som strular.

Mm nä jag har testat med 2 andra nätagg..

Av Mammuth

Kan "fel" ström förstöra ett moderkort?

Har ett otroligt förbryllande problem.

OK, datorkomponenter köptes och plockades ihop, datorn hamnar sen i mina händer med felbeskrivningen: ingen bild från moderkortets tre olika utgångar. Testar mobo med en annan processor vilket resulterar i bild. 2 dagar senare kommer datorn tillbaka, personen får ingen bild precis som förra gången.
Ta ett nytt likandant mobo + NY processor, samma som innan, men en ny. Återigen bild. Flasha BIOS och personen får återigen tillbaka sin dator.
5h senare ringer han mig igen, ingen bild hemma hos honom. OK, låter helt jäkla sjukt tänker jag och kopplar in den igen och visst, ingen bild. Nu har datorn också börjar bete sig konstigt vid uppstart, fläktar går igång på halvfart i 1-3 sek för att sen sluta för att sen gå igång normalt, visar skärm att ingen bootdisk finns och sen efter det kommer det upp ett nytt felmeddelande:

Power supply surges detected during the previous power on.
Asus Anti-surge was triggerd to protect system som unstable power.
Please enter setup to recover BIOS setting.
CPU Over Voltage Error!
Press F1 to run SETUP.

Wtf, tänker jag, vadå är det fel på nätagget? Fine, testar med två andra agg, precis samma fel. Börjar bli otroligt irriterad nu.
Trycker F1 för att komma in i BIOS, då låser sig hela datorn och jag får boota om.

OS är inte installerat på datorn.

Jag förstår inte vad felet kan vara, det enda som har slagit mig är att personen i fråga har ett satans hemmabygge till elnät som helt enkelt pajar något i datorn när den sätts igång?

Komponenterna som används är Asus P8H67-M PRO och Intel i5 2400

Snälla, jag behöver hjälp!

Av Mammuth

Pico-agg, 80 vs 120 AC?

Skall inhandla lite prylar till en HTPC via Mini-ITX.se men blir inte riktigt klok på deras "AC-kit"
Tex den här: http://mini-itx.se/picopsu150xtacdc12v667a80wadapter-p-508.ht...
150w psu med en 80w ac-adapter. Sen går in på den här: http://mini-itx.se/12v150w125aacdcadapter-p-390.html?cPath=76...

En 150w adapter som är: "Rekomenderad till picoPsu 120, picoPsu 120wi, picoPsu 150-XT"

Men varför bundlar dem då den första med en 80w adapter? Vad skulle det göra för skillnad om man kör en 80 resp. 150 adapter?

Av Mammuth
Skrivet av Kiiiba:

Kolla gärna min sign. Jag använder mer eller mindre liknande saker som drar mer ström. När jag undervoltar min CPU till 1.0v tar maskinen som max 140w med prime95 igång. Spelar jag starcraft tar den ca 115w. Så det ska inte vara några problem för din maskin att gå på 150w. Jag antar att du kommer köra det inbyggda grafikkortet på prollen med.

Det kommer rullas med den intergrerade kretsen ja,
Men det kommer inte vara några problem att köra den utan att undervolta, den ligger väl på 1,2V annars?

Av Mammuth

Jag ska själv bygga en m-ITX dator med:

Core i5 2500
4GB ram
mini-itx moderkort
80 GB SSD
Nexus Psile 10B
Slot in DVD

Men jag har tänkt att använda mig av ett Pico-PSU på antingen 150-160W, det kan väl inte var några problem? Datorn ska typ användas till surfning, bokföring, SVTplay m.m.
Ja, overkill med i5, men varför inte liksom.
Visst, 151W vid hög belastning en Swecklockers test, men går det ens maxa processorn med det den ska användas till

Av Mammuth

OCZ SSD tapppar kontakten.

Satte igår in en OCZ Vertex 2 120GB i min UL30, allt fine, men idag när datorn hade fått gå ner i vänteläge så startade inte disken upp när jag skulle "väcka den", datorn hade stängs av. Har för mig att jag läst någonstans här på SC om detta problem, men hittar inget givetvis inget nu. Finns det någon fix för detta eller är det ett måndags-ex och bör bytas ut?

En sista grej också, disken körs i ACHI va, Picasa webbalbum - Magnus Gustavsson - ssd

Blir lite fundersam när det står IDE Configuration bara..

Av Mammuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Asus.David
nä, de är lite överdrivet de där med glappande batteri tycker jag...de flesta bärbara datorer med batteri bakom datorn brukar gå att rucka eller röra i någon led. de handlar ju max om 1/3mm som de isf "glappar". de är ju inte så att den tappar ström kontakt eller skrammlar när du lyfter den. hade man inte läst om de hade man nog inte tänkt på de heller. hade man byggt in batteriet i datorn eller satt det i en lucka eller med fästen på samtliga sidor så hade datorn blivigt tjockaer och hela tanken med UL serien är ju att den ska vara tunn och lätt.
Min helt personliga åsikt.

dock vet jag inte om UL30VT, kan hända de blivigt bättre ändå, jag har inte hållit i den själv ännu.

Jo, lite överdrivet kanske. Men om ni får in 5st ex med glappande batteri från tex OnOff, skickar ni tillbaka dom till kund då och säger att det ska vara så?

Av Mammuth

Borde inte Asus återkalla alla UL30, med tanke på att alla har glappande batteri? Dom har ju ersatt den helt med VT modellen.

Av Mammuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Beck
Min avsikt var egentligen att köpa uppgraderade Asus 1101HA med mer minne och större hårdisk som kom med W7. Låg vikt, batteritid och även lågt pris var urvalskriterierna. Detta eftersom jag tänker ha datorn med på resor och det är det inte så kul när någon rycker din 10-20 kronors design laptop och springer iväg. Lär paja resten av resan känslomässigt. Lite lättare att svälja om du "bara" losar 4-5k. Vikten är också viktigt för jag har en Lennovo tegelsten i jobbet och den är riktigt klumpig och tung.

Nu blev det en UL30A a 7k ist för 1101HA. Batteritiden är nästan ännu bättre samtidigt som vikten är i princip den samma som för 11,6". Sedan är det stor skillnad på 13,3 och 11,6" i upplevelse. Prestandan räcker lätt för W7, surf, office och kanske lite film och musik på det. Känns som en full dator utan kompromisser. Jag är skitnöjd. Lätt högst kvalitetskänsla som jag har varit med i en Asus. 2 års garanti. Jack of all trades for me.

Några problem med glappande batteri och dyl.?

Av Mammuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Moleskin
I tråden om UL30A på notebookreview snackas det nämligen om att folk har problem med att ansluta till trådlösa nätverk och att de kopplas ner frekvent. Det verkar som att de med version A2 (ny batch??) har problem med det trådlösa men att det fungerar bra för de med första versionen.

Vart utläser man det?

Av Mammuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xslyy
kopplas ner? nej, men däremot var det segt/avbröts när jag ladda ner från asus hemsida diverse drivers.....Vet ej om det har med asus att göra eller med datorn.

Ska testa att ladda ner lite grejer idag när jag kommer hem!

Asus har "Internets" segaste sida!

Av Mammuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Malte74
DOA:t min med idag.. Batteriet, ramen runt skärmen hade repor UNDER klarlacken, ljusstyrkan pumpade och på t.ex sweclockers ändrade bakgrunden färg när man scrollade (power4gear-miss, avhjälptes med avinstallation), tangentbordsflex vid leverans men som fixades genom att jag själv fick trycka det på plats... Köper en ny när de finns i lager i närheten men min var ett skräckexempel... Hoppas nästa är bättre..

DOAde du den direkt i butik eller skickade du den till ASUS själv?

Av Mammuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Beck
Skall just packa upp min 165V nu. Hoppas på det bästa.

Hur gick det?

Av Mammuth

Ok verkar som att man ska ha tur om man får en komplett utan problem.

Offtopic: Kunde inte ansluta till mitt WLAN med den, läste runt lite och fick känslan av att W7 64bit har en del problem med vissa routrar? Någon som har något förslag?

Av Mammuth

Jag har DOA-anmält och skickat iväg min Ul30 56 idag.
Glapp i batteriet, klisterlapp som håller fast tangentbordsatsen i datorn som sitter övanför tangentbordet, sne skärm, klickande HDD.

Lovar fan inte gott det här. Men jag vill ju ha den!

Är det någon som har fått en med stabilt batteri?

Av Mammuth

Är det någon mer som har fått en med "knäckande" HDD? Den knäcker som fan bara jag lutar lite på den. Jag bör retunera den va?

Av Mammuth

Kommer sälja denna dator på mitt jobb, såg dock att den hade utgått ur sortimentet för drygt en vecka sen. Undrade vad som hade hänt och hörde av mig till inköpsavdelningen. Tydligen så har dom dragit tillbaka alla modeller för att installera dom med W7.

Har inte varit inne här i tråden på ett par dagar och läst vad folk har haft för problem med den men kan tänka mig att många av dessa kommer att vara åtgärdade när den åter släpps på marknaden. Så det är nog inte bara OS´et.

"Får inte säga så mycket innan den 18" sa han även, vad han nu menar med det..