Inlägg

Inlägg som axique har skrivit i forumet
Av axique

hehe sant men jag var så korkad att jag inte kollade upp lite bättre vilken sockel som jag hade. men men. Hittar inga flänsar som passar till sockel, 423, men ska endå beställa hem ett nytt moderkort. så det löser sig.

Föresten jag fick på Jet4:an på min nuvarande fläns.

jeje. det löser sig

Av axique

Jet4 Montage, socket 423

Jag fick hem min Jet4, cpu-kylare, idag och jag har testat att sätta dit den för jag fick höra att den skulle funka till samtliga P4-sockets men det gör den ej, det är tydligen enbart till 478. Men jag undrar om man kan eventuellt montera av fläkten som sitter på Jet4:an och montera den på den gammla flänsen ? eller kan man göra som så att man köper en ny fläns och monterar fläkten, Jet4, på en ny fläns som passar till en socket som är 423?

Några eventuella rekomendartioner hur jag skall gå till väga?

Av axique

kontakt?

http://it02.lbs.se/it02Hampus/kont.gif

Vad är detta för kontakt ? vad är den till osv.
för jag har altid haft en kabel till den, men nu fick jag hem ett nytt nätagg och så hoppade jag över att koppla in den. Hittills funkar det men jag vill gärna veta vad den är till...

och den långa ström kontakten... den nya jag fick hem var längre än den andra så 4 st "piggar" sticker utanför och det funkar endå gör detta något ?

hoppas ni fattar vad jag menar

Av axique

jag har ett kort med 8 ide plattser på. och det jag undrar är ifall man kan ha olika raids på det eller måste man göra alla diskarna som sitter på kortet till en och samma raid.

Av axique

men... jag har fixat det nu. bara att jag inte vet om eller hur man kan göra olika raids så man sedan kan partionera olika "diskar"

Av axique

hmm ingen aning. men jag har iaf fått igång det nu, funkade att raida ihop 80+80+200
Raid-controler, men det borde väll funka att raida ihop typ. 2 st 80gb och 2 st 200gb så inte alla ligger i samma raid. för annars är det lite knöligt, för varige gång man köper ny disk och vill ha in den i kortet så måste man ta bort all data på dom andra diskarna för att raida om dom...

Av axique

Japp, är det samma sak ? bara att det är parallelt sätt att skicka data ? det jag menade var att jag hade strul med att koppla in det är det något extra ? eller är det bara som en vanlig ata / 133 ?

kan man köra ata och pata i samma raid ? eller är det kanske det som strular. men om det är ett raid-controler så kan man väll göra 2 olika raid's och sedan få ut det som 2 olika partitioner. eller ?

Av axique

PATA +Raid

Jag har enbart haft ata diskar innan, men nu fick jag hem en pata, och det strulade när jag skulle slänga in den i burken. Verkade inte som det funkade att köra den som slave, enbart master som man ska boota ifrån på något skumt vis. Jag testade också att slänga in den i mitt Raid kort tillsammans med 2 andra diskar både som master och som slave. Men nej funkade inte. Så vad är skillnaden mellan ATA och PATA mer än att ATA är serial och PATA är parallel.

Av axique

Dom module's som är där:
nls_cp437
ntfs
af_packet

Av axique

Fråga 1: Vet ej
Fråga 2: Funkar inte som root.

Av axique

SB i debian.

Jag får inte igång mitt SB kort i debian, det är ett Creative Labs SB live! EMU10k1 (rev 08)

det jag har testat är:

modprobe EMU10k1

men nej det funka inte, hur ska jag göra ?

Av axique

Knappast att den är bränd, tror som Vicotnik ta och gör en resett på CMOS.

Av axique

24 och 28 vanligt mirc läge. Arbetende läge 30-35

Av axique

Jag har kodat runt den där medaspelaren som man kan ha i VB och jag vill att när varige låt är uppspelad så ska den spelas igen om det är den enda i playlist'en, men om det är fler än 1 låt i listan så ska den hoppa till nästa !

Av axique

Hjälp med VB

Jag håller på att göra en mp3 spelare i VB, och jag är så gott som klar men jag måste fixa en loop funktion så att när en låt har spelats upp så ska den antingen spelas upp igen eller byta till den som ligger next i playlist.

Av axique
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Grandessa
få se på din sida då!

Sidor, ja visst.

http://www.axique.tk
http://it02.lbs.se/it02hampus/axique
http://www.we-got-no-life.tk
http://www.Luderstorm.com

där är några jag har gjort.

Av axique

"jag är slö idag, och orkar inte anstränga mig" ja eller så kan du inte det lättaste srpåket som finns.

Av axique

Ful sida, och alla dina andra sidor du har gjort är ju ffs nästan lika dana.

Av axique

då kan man göra "programet" i vb, efter som att vb och asp är så likt

Av axique

jodå HELL asp asp kan rädda allt