Inlägg

Inlägg som Terihan har skrivit i forumet
Av Terihan

du är inte intresserad av att sälja av några delar? Är intresserad av cpu+moderkort+ram men inte resten.

Av Terihan

Håller med DanMas, små steg är det som gäller om man vill att det ska hålla i längden. Har tappat räkningen på hur många vänner och familjemedlemmar som ska gå ner hur mycket vikt som helst på ingen tid alls med en diet som inte går att hålla. Ett par veckor senare så har dom gett upp.

Promenad är mitt tips för träning, musik eller podcast i öronen eller kanske prata med någon i telefon hjälper mig mycket. När det gäller mat så hade jag börjat med mindre portioner bara. Du kan försöka att gå över till nyttigare mat allt efter som men det viktiga är att det är en förändring som ska stanna kvar.

Är också 25 och inte alls där jag trodde jag skulle vara i livet. Men jag tar en dag i taget, försöker ändra de saker som jag inte gillar med mig själv och kämpar på. Det sista tipset är att håll hårt i dina bra vänner. Har ett par stycken som jag pratar med och det hjälper mycket när det är svårt.

Blev ett lite rörigt meddelande men jag hoppas det hjälpte lite.

Håll ut, om du vill så kommer det att bli bättre

Av Terihan

Repeterar bara vad resten har sagt, Dagens nyheter om du ska ha en svensk tidning. Seriös journalistik från duktiga journalister

Av Terihan
Skrivet av Igelkott:

Ja och ja.

Men i många fall när man får eller ärver värdepapper av någon anledning så är inköpspriset okänt. Så behöver det förstås inte vara i detta fallet.

edit: Eftersom det låter som en specialare på det aktuella värdepappret så är det bäst att kolla villkoren för just den specialaren.

jag vet vad inköpspriset var. Tanken bakom det hela var att ge mig och mitt syskon pengar men som var uppbunda i aktier som inte skulle ändra värde särskilt mycket, därför blev den totala vinsten ca bara 300 kr även om beloppet var stort. Tar och kontakter skatteverket imorgon för att få allt bekräftat men enligt vad jag har kunnat läsa mig till på deras hemsida så verkar det som att jag bara ska betal på vinsten jag har gjort

Av Terihan
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

jo men om inköpspriset var 100 000kr och försäljning var 100 000kr så borde skatten blir 0? trodde man bara betalade på vinsten?

Av Terihan

Skatt på gåva

Hej

Fick 2016 en gåva i form av värdepapper av min mormor. Vet ej exakt hur denna form av värdepapper fungerar men som jag har fattat det så garanterade SEB att dessa skulle hålla sitt värde om man band dom i x antal år.

Jag sålde av dessa värdepapper 2017 och gjorde då 0 kr i vinst. Nu ska jag skatta på dessa men eftersom vinsten var 0 kr och jag har fått dessa som gåva så borde jag inte behöva skatta något på detta?

Är tacksam för svar och hoppas Sweclockers kan hjälpa mig, om jag behöver förklara något bättre så säg till

EDIT: såg nu att jag gjorde totalt 366 kr i vinst och 28 kr i förlust så antar att det bara är detta jag skall skatta på?

Av Terihan
Skrivet av RVX:

Har varit inne på 5T till och från, men den faller bort pga avsaknad av Project Treble och därav så klart inte att den har Oreo från start.
Hade den uppfyllt dessa krav hade den blivit min nästa lur, men nu blir det istället en HTC U11+, när den nu kommer

Har haft HTC tidigare och gillat dessa men tror du inte u11+ kommer att ligga i en högre prisklass?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Terihan
Skrivet av Hazelberg:

Hur länge har du haft din 6P? Finns ett känt produktionsfel på batterierna som gör att de blir ovanligt dåliga, och det fixar Huawei direkt på garantin. Gjorde det själv för en månad sedan. Antingen får du ett nytt batteri gratis, eller så får du en ny mobil som ersättning (detta hände för mig då de för tillfället inte hade reparationsdelar i lager).

Har haft den i 1 år ungefär. Batteritiden har blivit sämre men inte med så mycket. Skulle säga att den har minskat med rätt normal mängd så tror inte det är något fel men tack för tipset

Skickades från m.sweclockers.com

Av Terihan
Skrivet av Näbbdjuret:

Hon är supernöjd! Som egen företagare så kör hon mycket kommunikation via fejsbok och insta och där är det gött att ha en finfin skärm. Batteritiden jämfört mot HTC10 är oerhört mycket bättre. Hon hade en Nexus 5x för två år sen, så hon uppskattar den bekanta miljön även om det var marsmallow/nougat då mot nuvarande oreo.

Ok tack så mycket för infon😊

Skickades från m.sweclockers.com

Av Terihan
Skrivet av Näbbdjuret:

Köpte Pixel XL till min tant förra fredagen och den är nice även om den kan framstå som föråldrad utseendemässigt. Skärmen är fabulous och kameran riktigt grym. Att det sitter en SD821 i är ju långt från dåligt och batteritiden räcker gott. Hon hade tidigare HTC 10 men den hade rätt usel batteritid, därav bytet.
5t har jag inte sett eller testat.

Oavsett så är bägge mycker mobil för pengarna. Swedroid har testat bägge så läs där.

Ok vad tycker hon om den än så länge? Och hur har batteritiden varit? Tar en del kort med mobilen så en bra kamera är ett plus

Skickades från m.sweclockers.com

Av Terihan
Skrivet av Söderbäck:

Mitt förslag är att byta batteriet på nuvarande telefon om du fortfarande gillar din lur. Du får framåtvända högtalalare, det är mer miljövänligt och även billigare. Det borde vara ett av alternativen även om det initialt känns lite avigt ;).

Angående val av pixel mot oneplus 5T så hade jag nog föredragit 5T där. Båda två har rätt snabba uppdateringar och rent interface (ja pixel är ännu snabbare med updates såklart) men första pixelluren är över ett år gammal och google har gått ut med att de uppdaterar lurarna 2 år efter release men det är ju under ett år kvar i skrivande stund.
Så uppdateringarna kommer snabbt till första pixel, men inte så länget till...

Förstår ditt resonemang till att byta batteri men ska tydligen vara rätt svårt att göra och som du själv nämnde så kommer Google inte uppdatera efter 2 år.

Tror ändå att 5t är det smartaste valet, nyare hårdvara och moderna design

Skickades från m.sweclockers.com

Av Terihan

Pixel XL vs Oneplus 5t

Hej

Har i dagsläget en nexus 6p som jag varit rätt nöjd med. dock så har batteritiden börjat bli sämre och det har börjat rycka i köpfingret igen. En kompis har precis fått hem sin oneplus 5t och den ser ju inte så dum ut. Mycket prestanda för pengarna och jag gillar hur små skärmkanterna är på den. Hade nästan bestämt mig för att klicka hem den när jag av en slump såg att det nu gick att köpa pixel xl i sverige för 5000 kr. Sitter ju äldre hårdvara i denna men har alltid gillat att köra googles telefoner för snabba uppdateringar och ett cleant interface.

Det enda jag inte gillar med båda telefonerna är att dom saknar framåtvända stereo högtalare vilket 6p har. kollar mycket på youtube så tror jag kommer sakna denna funktionen? eller är det något man kanske vänjer sig vid?

Är öppen för andra förslag också såklart men i min sits, för runt 5000 kr, vilken telefon hade ni valt?

Av Terihan

spel som går mer åt management hållet brukar ju fungera rätt bra att spela med en hand, har lirat en del Rimworld på sistone och tycker det är kul men det är ju rätt annorlunda från dom spel du nämner själv så kanske inte passar dig?

Av Terihan

känns som det vettigaste att göra är at gå upp och fråga och be dom sluta om det stör?

Av Terihan
Skrivet av mixxo:

28 000 kr, studerat högskoleingenjör i maskinteknik och precis börjat jobba. 28 600 efter prövotiden som är maximalt 6 månader.

Är lite nyfiken på hur lätt du hade för att få jobb när du var klar, är inne på andra året i maskin nu.

Av Terihan

@giplet: ok tack för svar, anledningen att jag nämnde LG var att det var det Netonnet sa igår när jag pratade med dom, att det är LG som via verkstaden måste godkänna reklamationen. Så det är därför jag är lite förvirrad över vad det egentligen är som gäller...

Av Terihan

@Lythelius: tack för ditt svar. Jag har fullförståelse för deras rätt att ta ut avgiften men det frustrationen ligger i att dom inte kan hitta felet när det så lätt för mig att återskapa. Tror det hade känts bättre om felet hade varit mer sporadiskt men nu uppstår det såpass ofta att om dom har lagt 10 minuter så borde det har upptäckts.

Planen är nog att försöka få telefonen reklamerad istället för ett garantiärende nu när jag lämnar in den nästa gång då det då är tredje gången. Om jag har förstått det rätt så kommer verkstaden få telefonen för tredje gången och antagligen så kommer felet inte hittas denna gången heller. Därefter går en förfrågan till LG om dom kan tänka sig att reklamera produkten och skicka en ersättare istället. Stämmer detta?

Av Terihan

@giplet: ok hur skulle du skriva istället?

Enligt kundservice så kan jag inte skicka in ljudfiler till dom, eller dom vill inte ha några iallafall. Så såvida jag inte skapar ett ärende hos ARN eller nåt så får jag inte chansen att visa det för någon. Eller ska jag göra det när jag lämnar in telefonen för tredje gången i butiken, se om jag kan visa upp problemet för säljaren och att dom stödjer mig då?

Är tacksam för allas svar

Av Terihan

@SolidReactor: var min plan också men Netonnet säger att det inte är giltigt för dom om jag gör det utan det måste vara en verkstad

Av Terihan

@giplet: I felbeskrivningen står det följande:

"Mikrofonen vid samtal försvinner - antingen helt eller lite grann. Är i princip vid varje samtal, låter som att man har dålig mottagning för motsatt part. Talar man längre samtal händer det flera gånger"

Tycker att denna beskrivning matchar bra mot problemet.

Jag har återställt telefonen innan jag lämnade in den första gången och även andra gången och detta gjorde ingen skillnad.

Pratade med verkstaden tidigare idag och enligt dom så har två olika tekniker utfört tester där dom har ringt samtal, inget onormalt har uppstått enligt dom. Verkstaden hävdar att dom märkte ärendet som garanti första gången som goodwill från dom, vilket skiljer sig från vad Netonnet sa om att det var butiken som hade stått för kostnaden som goodwill första gången telefonen var inne.

Var för tredje gång det senaste dygnet även i kontakt med Netonnet tidigare idag, denna gången så tyckte sa kundservice att det var konstigt att jag skulle betala denna gången men inte den första. Han skulle även kontakta själva butiken och be dom ringa upp mig då jag blev informerad att telefonen skulle skickas till min adress då jag inte bor nära någon butik. Men telefonen blev ändå skickad till butiken då det inte blev ett garantiärende vilket gör att jag inte kan hämta ut min telefon heller. Kommer att uppdatera tråden när jag har pratat med dom också