Inlägg

Inlägg som pirpen har skrivit i forumet
Av pirpen

Många skriver att man inte ska gnälla och vara otacksam, men det håller jag inte med om. Jag tycker man har rätt i att bli sur och man har rätt att gnälla, när man blivit behandlad på ett dåligt sätt. Att i flera timmar under två dar sitta och vänta på en prisfest, som håller ett par minuter när den väl startar och man har inte en chans att köpa nån vara, det tycker jag är att behandla kunder på ett dåligt sätt!

Jag är inte irriterad på att det är begränsat med varor, för det får man räkna med på en rea. Men sidan ska ju fungera och man ska kunna handla tills varorna är slut. Förstår att Inet inte gjort detta fiasko medvetet, men tycker dom borde förstått att det skulle bli väldigt tryck på deras sida, speciellt efter första försöket..

Av pirpen

Också en av dom som vänta, vänta och vänta. När jag för en stund gick ifrån datorn, så kom förståss länken till festen upp. Och när jag försökte handla, så krascha sidan såklart. Visst är det bra med reor och prisfester, men då måste det ju finnas resurser för att klara det också!

Locka folk med en rea, låta dom vänta i timmar och sen kraschar sidan, när dom ska handla. Och detta två gånger med ett par dars mellanrum är inte alls ok! Jag hade hellre sett en/två erbjudande per dag, fram till julafton (varför inte en julkalender?)..

Av pirpen

Om jag koppla in en ny disk och upptäckte den inte var ny, skulle den fortare än kvickt åka tillbaks till affären. Sen förstår jag inte riktigt varför man köper en vanlig 250GB disk? Om det är för att ha windows på, så tycker jag det vore bättre att skaffa en 120GB ssd. Håll koll på CDON´s julkalender, för det skulle inte förvåna mig om en ssd dyker upp under nån lucka där!

Av pirpen
Skrivet av Proud1ncc:

Har nu installerat Windows på ssdn och råkade även installera virusprogrammet där. Har en 1 TB vanlig hårddisk också. SSDn är C: och den vanliga D: är det rätt? Det går att installera på den andra hårddisken också nu med?🙈

Precis så ska det vara, windows på C:. När du ska installera ett program eller ett spel, brukar man få två förslag. Antingen en "snabbinstallation", där man inte kan välja var det ska installeras (då hamnar det på C:/Program eller C:/Program (x86)) och du kan inte välja vad som installeras (allt brukar installeras). Så välj andra alternativet (för erfarna användare), där man själv väljer vad som ska installeras och var. Så gör jag, då jag har windows och program på ena ssd´n (C) och spel på den andra ssd´n (D)..

Av pirpen

Köpte också en sån här disk och när jag kopplade in den, så fanns det ett program (Seagate Dashboard) samt några videos (hur man använder disken) på den. Jag installerade inte programmet, utan har bara börjat lägga in sånt som ska sparas (bilder, filmer m.m.). Tror att man måste installera programmet och konfigurera det, för att köra backups? Men det struntar jag i!

Av pirpen

Fick min Seagate från CDON idag. Fick den för 299:- inkl. frakt (kanonpris!). Hade en (fullproppad) extern WD 160GB USB2 innan, så nu är man lycklig!

Av pirpen
Skrivet av tarado:

Jag använde båda, la till ett par hörlurar för 129:- till beställningen med Xmas koden. (100kr rabatt om man handlar över 500kr)

Blir ny sekundär HD i laptopen om den passar.

Beställde en seagate för 299:- jag med. Försökte köpa en musmatta så jag hamna över 500 och använda Xmas också, men det fungerade inte för mig!? Står att man bara kan använda en kod per order.. Hur använder man flera koder?

Av pirpen

Xonar dx eller dsx?

Letar ljudkort för runt 500kr och dessa två verkar intressanta. Anledningen till inköp är att jag tröttnat på det inbyggda, som låter väldigt tråkigt. Tänker koppla till mitt Onkyo HT-S3305 surround-paket med toslink/optisk kabel och kommer användas både för musik och spel.

DX har dolby digital live och DSX har dts connect, vilket är att föredra? Vilket av korten skulle ni köpt och varför? Eller kanske något annat i samma prisklass!?

Av pirpen

Nu har jag kopplat om, så det är dator-hdmi-förstärkare-hdmi-tv och tv-optisk-förstärkare (för tv´n stödjer inte audio return channel). Surround-paketet heter Onkyo HT-S3305, R380 heter förstärkaren som ingår i paketet. När jag nu kör film från datorn, så står det Dolby D på förstärkaren och DD-ikonen lyser!

Provade också att slå av förstärkaren och har fortfarande dator bilden på tv´n. Dock försvinner ljudet (hade hoppats tv´n skulle "ta över" ljudet). Slår jag på förstärkaren igen, så för jag inget ljud ifrån den, tills jag startat om datorn. Vet inte om det ska vara så?

Ska fibbla vidare med detta..

Av pirpen

Hej och tack för svar!

Kan ingenting om detta med ljud, codecs, filter och olika format och det är därför jag har så svårt att berätta hur jag vill ha det. Men jag vill ha surround-ljud (filmer och spel) från datorn till förstärkaren. Jag använder tv´n som både datorskärm och tv..

Jag började med att koppla dator-hdmi-förstärkare-hdmi-tv. Men fick då ingen bild från datorn, när förstärkaren var avstängd. Tycker det känns onödigt med den på, när man bara slösurfar lite. Testade då att koppla dator-hdmi-tv-optisk-förstärkare och då fungerar det som jag vill ha det, men får 2-kanaler eller fejkat surround (dolby pro logic II).

Nu har jag fattat att jag måste koppla dator till förstärkare och sen till tv med hdmi, för att det ska fungera. Och ska surround-ljud i spel fungera, så måste man ha ett ljudkort med dolby digital live vad jag fattat!? Har installerat 327.23 drivarna till grafikkortet nu och tycker ljudet blivit bättre. Och ja, nu fattar jag också att det är andra ljuddrivare till grafikkortet än dom till moderkortets ljudkort. Jobbigt att det ska vara så jäkla invecklat detta med ljud!

http://www.bigscreen.se/aol_ljudformaten.htm Är det konstigt man blir snurrig i bollen?

Av pirpen

Koppla dator, surround-paket och tv för bra ljud...hur?

Hej!

Jag har datorn enligt sign. Surround-paketet är ett Onkyo HT-R380 och tv´n är en LG 55" lcd. Har kopplat från datorn till tv med hdmi och från tv till förstärkaren med optisk kabel. Anledningen till detta är att man annars var tvungen att jämt ha på förstärkaren (för ljud o bild från datorn), men kanske jag som missat nån inställning?

Tyckte det lät ganska bra till jag installerade om datorn nyss. Kör på senaste drivarna till moderkortets inbyggda ljudkort, men hade i äldre grafikdrivare (314.22). Kan dom ändra kvalitén på ljudet? Tycker det låter skorrigt/brusigt nu, mot förut. Hade 320.49 innan. Jag spelar filmer med Media player classic och musik med Winamp.

Får heller inget surround från datorn, utan kan få fejkat eller 2 kanaler. Bör jag koppla dator-hdmi-förstärkare-hdmi-tv, som dom flesta kopplar? Bör jag köpa ett riktigt ljudkort? Har läst att detta https://www.inet.se/produkt/6305304/creative-sound-blaster-z-... ska vara bra till spel, musik och film. Hur ska jag göra?

Av pirpen

Hade samma cpu som du i min gamla dator. Låste upp till 4-kärnig och tyckte bf3 flöt på mycket bättre efteråt. Testa detta först!

Av pirpen

Vad är det för dator/grejer?

Av pirpen

Vissa grejer är dumt att snåla på, men tycker att kan återanvända chassit om du vill. Har satt ihop ett trevligt amd-paket här: http://www.inet.se/kundvagn/visa/3832282/4165kr Gick dock 165kr över budget, men är för att kunna köra sli/crossfire om/när du du känner för det!?

Av pirpen

Jag har 55" på 3-3,5m och har datorn kopplad till den. Tycker inte det är för stor bild, utan helt perfekt! Sen beror på vad du använder tv´n till (vilken källa!?). Ser man på hd-matrial via dator eller blu-ray, så är ju det mycket trevligare än vanlig tv..

Av pirpen

Finns bara en plats att sätta agget i chassit. Har du ett agg som är max 170mm långt kan du montera en chassi-fläkt i botten på chassit. Är agget längre, går det inte att montera nån fläkt där!

Av pirpen
Av pirpen

Här kommer ett förslag från mig http://www.inet.se/kundvagn/visa/3787336/6296kr om du vill köra Intel..
Bara och spara ihop till ett grafikkort och cpu-kylning sen. Valde 750w agg, för att kunna köra sli eller crossfire om du vill kunna det!?

Av pirpen

Måste vara 4-pins kontakt på fläktarna, annars får du köra över en fläkt-kontroller..

Av pirpen

Kolla i omdömena här https://www.inet.se/produkt/4304007/3tb-seagate-barracuda-720... hur du formaterar disken. Hårddiskar på 3TB eller mer kräver en speciell procedur..