Inlägg

Inlägg som pirpen har skrivit i forumet
Av pirpen
Skrivet av yrfhar:

Ställ ner upplösningen i spelen. Kör det andra i 4K 60 Hz

Tack!
Inte tänkt på det, ska provas. Om jag gör så, kommer tv´n skala upp bilden till 4K då? Eller tänker jag fel? Ser ju inte så vackert ut med 1080p på en 75-tummare. Såg nån inställning i Nvidia att man kunde välja att gpu eller tv ska sköta skalningen. Vad är att föredra?

Av pirpen

4K tv och dator

Köpte en 75-tum Samsung Q60R för ett par veckor sen och koppla den med HDMI till datorn och PS4an. Från tv´n går en optisk kabel till ett Logitech Z906 5.1 ljudsystem. Efter en massa inställningar, så har jag en ganska bra bild. Ja, förutom på datorn då.

Ställer jag den i Windows på 3840x2160 60Hz, så blir det fin bild, men grafikkortet orkar knappt vid spelande. Det laggar. Ställer jag den på 2560x1440 120 Hz, så fungerar spelandet, men den blir konstig (vet inte hur jag ska förklara detta) vid surf/youtube. Nu har jag ställt in den på 1920x1080 120Hz plus kryssat i HDR och då fungerar det. Spelen flyter på finfint och inga konstigheter vid surf eller youtube. Känns dock surt att ha en 4K tv och bara kunna köra den i 1080p. Är det nått jag missat? Har PC som källa och Game mode på.

Min dator:
Intel I5 9600K
Corsair 3200MHz 2x8GB DDR4
ASUS ROG Strix Z390-F GAMING
Asus Dual GTX1070 OC
Samsung 850 PRO 512GB

Är mitt grafikkort för svagt? Vad krävs vid 4K spelande?

Av pirpen
Skrivet av TechWolf:

Kommer du ingenstans eller kan du inte logga in ? (Du ska komma till en inloggningssida)

Testat att köra utan några tillägg i webbläsaren ?!

Kommer ingenstans. Provat med Firefox (med några tillägg) och Edge utan tillägg. Samma resultat!?

Av pirpen
Skrivet av TechWolf:

Bahnhof har gjort en del ändringar i sitt nät nyligen.
Testa att köra:

https://dhcp.bahnhof.se/

Kommer inte in på den länken!?

Av pirpen

VPN vill inte ansluta längre

Hej!

Har Bahnhof 100/100 och deras VPN (LEX-Integrity). Routern är en Asus RT-AC51U. Allt har fungerat utmärkt, tills jag köpte och installerade en Google nest mini och Ikeas trådfri lampor och gateway. Nu vill inte VPN ansluta. Kommer upp ett meddelande efter ett tag, att porten för denna anslutning har stängts.

Har googlat, men hittar inget om detta, nån som vet vad felet är?

Tack på förhand!

Av pirpen

En fråga jag just kom på. Kan man ringa med Google Home?

Menar då att man säger t.ex. "Ok Google, ring Nisse" och den då kollar ens mobillista och ringer upp och man sen pratar med Google nesten. Går det?

Av pirpen
Skrivet av Cirro:

Chromecast kan egentligen bara sätta på eller av TV:n genom CEC, funktionaliteten är begränsad. Volymen som du styr är Chromecastens egen volym och inte tevens. Ett alternativ är att köpa en Wifi-uppkopplad IR-sändare som kan sända ut signaler som du kommenderar via Google Home. Har nyligen beställt en sån och hoppas det funkar bra! Har hört att det kan vara lite krångligt, men säkerligen värt besväret.

Tack för svar!

Kan detta verkligen stämma? För jag kan höja/sänka volymen med rösten, vilken kanal jag än tittar på. Ja, även när jag använder (stationära) datorn (kopplad med hdmi till tv) eller ps4:an.

CEC har jag läst man ska aktivera på tv´n, men jag hittar ingen inställning för det?

Som jag sagt är jag jag nybörjare på detta, så jag är väldigt tacksam för varje tips!

Av pirpen
Skrivet av jocke92:

Som sagt så länge inte sony har någon egen modifikation så går det inte. https://support.google.com/assistant/answer/7172842?visit_id=...

Tråkigt att det inte är bättre stöd för tv. Har sett att en del tv verkar ha stöd för Google Assistant och Amazon Alexa, men vill ju inte behöva köpa ny tv enbart för detta. Denna tv verkar dock ha det jag vill ha: https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/tv/70tumochstorre/samsu...

Kom på att jag jag lagt in SVT play, TV4 play och Via Free apparna i tv´n. Om jag säger "Ok Google, sätt på SVT1", så fungerar det och även att byta mellan SVT1 och SVT2. Men TV4 play och Via Free vill inte fungera alls.

Av pirpen
Skrivet av jocke92:

Styrningen går vi Chromecast och då kan man bara göra det du skriver. Det ska vara om det går via någon annan app eller om TVn har Google assistant

Hej och tack för svar!

Min tv är en 55" Sony (KD-55XE8096). Den har inbyggd Chromecast och Google assistant. Som jag sagt, så kan jag sätta på/stänga av tv, höja/sänka volymen samt sköta YouTube med rösten genom min Google nest på väggen i vardagsrummet. Skulle gärna vilja kunna byta kanal t.ex. från kanal5 till TV3 samt byta input från t.ex. TV till PS4 med rösten. Vet inte om det går? Kanske önskedrömmar från min sida!?

Av pirpen

Förlåt om jag tjatar, men vet ingen hur man byter kanal på tv´n? Skulle också velat kunna byta input med rösten. Jag har letat, men inte hittat nått svar på detta. Jag har också försökt säga allt möjligt till tv´n, men den vill inte. Kan sätta på/stänga av tv´n och höja/sänka volymen samt sätta igång YouTube.

Var till Ikea och köpte två E14 lampor (till sängbordslamporna) och ett uttag till jordgloben. När jag lagt till dessa nya enheter i appen, så hände en massa konstigt. Döpte båda sängbordslamporna till Sängen, men endast en av dom ville tändas/släckas. Myslamporna i vardagsrummet gjorde samma sak (fungerade bra innan), endast en av dom gick nu att tända/släcka. Kökslampan gick att tända, men inte att släcka. Höll på ett jäkla tag, men fick till slut ordning på allt. Vet dock inte hur? Måste man göra nått speciellt efter ha lagt till nya enheter?

Av pirpen

Tack Sebbe!

Ja, jag ville helst haft Hue, men det är ju lite dyrare. Dock nöjd ändå, Trådfri verkar inte va nått skräp. Sensor på muggen är väldigt smart och trevligt.

Nu har jag lampor i taket i varje rum (bor i en 2a) + 2 (mys)lampor i vardagsrummet, som kan styras med rösten. Tror jag kommer köpa 2 trådlösa uttag också. Har en målad jordglob i sovrummet som vore fint att kunna styra och det andra uttaget tänkte jag ha till kaffebryggaren.

Har lite andra saker också, t.ex. sängbordslampor, barskåp och en tåglampa. Men dom fortsätter jag nog köra med dom fjärrkontrollerade uttag (Clas Ohlson), som jag nu har.

Av pirpen

Var på Ikea idag och handla lite. Var förvånans värt enkelt att installera Trådfri lamporna och få det att fungera. Blev det jag skrev att jag skulle handla. Skönt att gå på toan och ljuset tänds/släcks automatiskt!

Av pirpen

@sebbe605:

Tack!
Konstigt att jag missa det?

Av pirpen

Ingen som kan svara på mina frågor? Trodde det var enkla frågor för er som hållit på ett tag..

Undrar en sak till. Har försökt sätta igång Voice Match i Home appen, men kommer bara till där man ska säga fraser. Då står det "Ok Google, spela upp min träningsspellista." Säger jag det, så får jag till svar att jag måste ha Youtube Musik Premium, för att kunna göra det. Sen börjar den spela upp musik från nån annan lista, men inget mer händer!? Tittat på Youtube videos om detta och enligt dom, så ska man inte be om nån träningsspellista, vad är fel?

Av pirpen

Nybörjare på Google home

Har länge velat testa på detta och vill kunna styra tv och belysning med rösten (ja, jag är väldigt lat!), men har inte blivit av..

Köpte nu äntligen en Google Nest mini på Kjell & Co för några dar sen. Skulle vara superlätt att installera, men inte för mig inte. Först ville inte Google Home appen installeras, sen ville routern jäklas lite också. Fick det till slut att fungera och jag kunde ställa en massa (dumma) frågor och lyssna på musik i "hockeypucken". Var tvungen att stå precis bredvid "pucken" för att appen skulle installeras. Har "pucken" på väggen i vardagsrummet.

Då jag har en Sony tv (KD-55XE8096) med inbyggd chromecast, så tänkte jag att det skulle vara skoj att kunna sätta på/stänga av tv, byta kanaler och höja/sänka volymen genom att säga till "pucken". Först ville det inte att fungera alls, men nu kan jag få tvn att sättas på, stängas av samt höja och sänka volymen med rösten. Vet dock inte hur man byter kanal än? Nått speciellt man måste säga? Går det att byta ingång på tvn med rösten (har stationär dator och ps4 till tvn med hdmi)?

Nästa steg blir ett Ikea trådfri startpaket (2 lampor, gateway, fjärr), 5 lampor och en rörelsesensor (till toan), när skatteåterbäringen kommer. Går det att byta färg på lamporna i startpaketet?

Av pirpen

Jag har också Logitech Driving Force GT och använder den till att spela racingspel på datorn. Och min dator står i vardagsrummet och är kopplad till tv´n. Först hitta jag ett litet bord (för barn) som jag förlängde benen på och hade framför soffan, när jag skulle spela. Men det blev aldrig riktigt bra.

Då köpte jag ett Wheel Stand Pro https://www.teknikmagasinet.se/produkter/gaming-data/gamingti... Fick dock använde silvertejp till pedalplattan, men annars funka det bra.

Nu har jag dock ratten och mitt wheel stand i sovrummet och sitter i en fåtölj liknande denna https://jysk.se/vardagsrum/fatoljer/fatolj-m-fotpall-hundslun... Fåtöljen hade jag redan och detta är mycket bättre än soffan. Gjorde detta då jag köpte ny tv och ställde den gamla i sovrummet. Mitt grafikkort Asus GTX1070 Dual har dubbla HDMI, så en sladd till vardera tv blev det. Finns även HDMI-splitters att köpa (köp en aktiv bara).

Spelar alla spel nu utom racing i vardagsrummet, halvliggandes i soffan med en Xbox 360 dosa. Men ska det köras bil, blir det i sovrummet!

Av pirpen

Har Logitech Z906 och är väldigt nöjd. Tycker det funkar bra både till film, spel och musik. Visst skulle det bli bättre tryck i större högtalare och en fet förstärkare, men då kostar det mycket mer också. Har kopplat dator, tv och ps4an till det!

Av pirpen

Ladda ner drivrutinerna: https://www.netonnet.se/art/dator/datortillbehor/datormus/mis... Scrolla ner, så hittar du en länk!

Av pirpen
Av pirpen

Köp ett uppgraderingspaket: https://www.komplett.se/category/10297/datorutrustning/datork... Så får du cpu, minnen och moderkort!