Inlägg

Inlägg som pirpen har skrivit i forumet
Av pirpen

@spacedebree:

Det där är ny info för mig. Har aldrig hört att PWM ska vara sämre eller att man ska ha olika fäktar fram och bak i chassit!?? Uppe och nere då? Olika där också? Enda jag har hört är att man ska ha fläktar med högt statiskt tryck, om man ska byta ut fläkten på cpu-kylaren eller på radiatorn.

Om du har nån länk till var detta står, så posta gärna den!

Av pirpen

Hade samma chassi som du har och org. chassifläktarna är inte mycket att ha. Bytte mina till Noctua NF-S12A 120mm PWM och fläkten på cpu kylaren (org. börja låta illa) till Noctua NF-P12 120mm PWM. Visst är det dyra fläktar, men dom är värd varenda öre. Tillsammans med semi-passivt grafikkort och nätdel blev datorn tvärtyst och du styr alla fläktarna i bios.

Av pirpen

Enligt Sweclockers datorbyggarskola, så ska agget ha fläkten nedåt: https://www.sweclockers.com/artikel/24011-datorbyggarguide-hu...

Av pirpen

Har ett Supernova G2 650W i ett Define C med fläkten neråt. Fläkten går sällan igång och har inte haft några överhettningsproblem.

Låter väldigt konstigt med att ha fläkten uppåt i detta chassi, man vill väl inte ha in varmluft i nätagget?

Av pirpen

Plocka ihop ett Intel/Nvidia paket, så nära 10 000 jag kunde komma. Har inte med montering av flera skäl, 1 Enkelt att bygga själv (finns många guider), 2 Roligt att bygga själv, 3 Du sparar 800 spänn!

Här är mitt förslag:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/12298589

https://www.inet.se/kundvagn/bild/12298591

Av pirpen

Blir denna uppgradering bra?

Köpte ett GTX1070 i mellandagarna och visst blev det bättre, men känns inte som processorn kan utnyttja det till fullo. Jag spelar i 1080p på min 55" Sony 4K tv. Tänkte köpa följande:

Intel Core i5-8400 Processor
HyperX Fury DDR4 2666MHz 16GB
MSI B360M Bazooka, Socket-1151

Blir runt 4500kr och mycket mer kan jag inte lägga ut dessvärre.
Kommer det bli en bra uppdatering för mig?

Av pirpen

Jo jag såg notisen, men stod inget om att det inte gällde komponenter. Koden har jag förstått man måste lägga till i kassan, för att få rabatten.

Min tanke var att plocka ihop en dator och lägga till koden i kassan, men finns ju knappt några komponenter att välja på. Börjar tro dom tagit bort dom med flit!?

Av pirpen

Vad skiljer denna rea-dag från andra? Har man en jätte-rea-dag en gång om året, så ska den ha bättre rabatter än dom vanliga reorna!

Är det nån som försökt plocka ihop en dator (delar) på CDON? Var är alla komponenter? Jag hittar bara 3st Intel processorer t.ex. 11% på hela sortimentet stod det ju!?

Av pirpen

Vill bara berätta att jag i tisdags fick den nya duken. Ja, den var inte bättre. Nu är båda kortsidorna lika mycket böjda, men det är ingen bucklighet i "synfältet", utan där är den så gott som slät. Jag trodde att jag fått ett måndagsex, men man borde ju inte få två måndagsex på rad?

Upptäckte att nån skrivit om duken att han trodde valsen var för kort och det skulle ju absolut kunna vara det som ger detta problem. Dock hade han problem med upprullningen och ingen annan har skrivit om böjda sidor.

Jag ska prova att köpa affischlister nu och sätta efter kortsidorna och se om jag kan få till det!? Har tyvärr inte råd att köpa nån ramspänd duk...hur mycket jag än skulle vilja.

Av pirpen

Vill bara berätta att jag fått en tid för utbyte av duken. Jag har full förståelse att nästa duk knappast kommer vara helt slät. Men den jag har nu är extremt böjd på kortsidorna, speciellt den vänstra. Jag vet att en rullduk inte ska vara så här, då jag haft en billig duk tidigare och den var lite vågig, men inte med böjda kortsidor.

Tack till Alex!

Av pirpen
Skrivet av Haziza:

Känner du ingen med bil som kan hjälpa dig? Har själv köpt en duk från El giganten dessa dukar är total skit tyvärr! Fick byta ut min 3 ggr innan jag hitta en som var okej!

Tyvärr känner jag bara 2 personer som har körkort och dom har liksom jag, ingen bil. Resten i min bekantskapskrets har inget körkort.

Av pirpen

Tack för svaren!

Han som körde ut varan till mig, stanna inte ens vid min port, utan en bit bort. Han bad mig kolla att kartongen var hel och det var den (inte en skråma). Sen fick jag själv bära hem kartongen, en 50 meter. Skulle jag allvarligt packat upp varan ute och rullat ut den på backen och kollat efter fabrikationsfel?

Att en rullduk inte är helt slät förstår jag också och det kan jag ta. Dom brukar vara lite vågiga. Men min duk verkar ha spänningar i sig och det är kortsidorna som är böjda. Uppifrån kassetten och hela vägen ner till "pinnen".

Förstår inte hur detta ska belastas mig. Jag har beställt en ny felfri vara med hemkörning. Då ska jag väl få det också?

Kan också tillägga att det var hon i chatten, som bad mig ta med varan till närmsta varuhus. Och när jag köpte en tv med hemkörning på en annan affär, så hämta dom tv´n, när den gick sönder och behövde lagas.

Av pirpen

Dåligt bemötande av kundtjänst

Köpte en projektor på Elgigantens sommarrea och tänkte senare köpa en ramspänd duk, men ångra mig och beställde även en manuell 108" duk, som också var på rean.

Köpte duken via hemsidan 170702 och betala 895kr plus 199kr för att få den hemkörd på kvällen 170719. Fick den då och satte upp den och upptäcker att båda kortsidorna är böjda/kurvade, när jag drar ner den. Hoppas på att den ska gå till sig om den får hänga ett tag, men det gör den ej.

Så i fredags kontakta jag kundtjänst för att förhoppningsvis få en ny duk. Var lång kö per telefon, så jag provade chatten istället. Där får jag prata med en tjej som verkar ovetande om vad jag pratar om. Hon säger åt mig att jag ska ta varan med mig till närmsta varuhus och visa felet där. Jag säger att jag inte har nån bil och varan är 240cm lång och därmed "lite" krånglig att ta på bussen (inkl ett bussbyte). Dessutom har jag ju betalat för att få den hemkörd och tycker då att Elgiganten bör köra ut en ny vara och hämta den gamla, när varan inte var vad jag betalat för (felande). Mailar en bild på duken och sen går det väldigt snabbt i chatten. Blir "att vi ska kolla upp detta och återkomma" och sen skriver hon "ha en bra dag" och lämnat chatten. Kände inte vidare bra bemötande och hann knappt skriva nått, innan hon försvann. Hmm..

Så igår åkte jag till varuhuset vi har och gick in på kundtjänst där. Hade med mig kvitto och flera bilder (på mobilen). Är en ung kille, som jag får prata med. Han frågar om jag har duken med mig och jag säger samma som till hon i chatten, att jag inte har bil och varan är för stor för bussen. Han tittar på bilderna och jag säger att jag vill ha en ny vara utkörd och att dom då får den gamla tillbaka. Han måste gå och prata med nån om detta och försvinner ett tag. Kommer sen tillbaka och säger att han kan inte göra nått, om jag inte har varan med mig. Han ber mig vända mig till kundtjänst per telefon. Hmm..

Vad är detta för j##la bemötande. Jag har köpt en vara och betalat för hemleverans också. Märker att varan är skadad efter jag packat upp den. Vänder mig till kundtjänst och ingen vill rätta till problemet. Jag tycker absolut inte jag ska behöva hyra bil/ta taxi med varan till varuhuset, när jag betalt för leverans. Det hela är väldigt absurt och dåligt av Elgiganten.

Ena sidan på duken (andra är ungefär detsamma)

http://forumbilder.se/G90RG/duken.jpg?width=150

Av pirpen

Dom hade bra pris på Corsair GS600, när jag byggde "nya" datorn och Corsair har man ju hört va ett bra märke. Men jäklar vad jag ångrade mig. GS-aggen var ju bara skräp!

På mitt Hyper 212 EVO gav fläkten upp och jag köpte denna fläkt https://www.inet.se/produkt/6308771/noctua-nf-p12-120mm-pwm#s... Blev väldigt nöjd med den fläkten.

Funderar därför på att byta ut chassi-fläktarna (original Fractal) till dessa https://www.inet.se/produkt/6308828/noctua-nf-s12a-120mm-pwm#... Behöver man Low Noise Adaptern monterad? Blir det fortfarande hyggligt luftflöde då? Jag har förvisso två lediga 4-pin platser på moderkortet, så jag kan styra dom i bios.

Av pirpen

Det blev ett EVGA Supernova G2 650w. Lessna på ljudet från mitt gamla agg (Corsair GS600) och for iväg till Netonnet igår och handla. RMx var slut, så det blev EVGA istället. Blev en otrolig skillnad, nu är burken väldigt tyst. Enda som hörs lite är chassifläktarna, men det kan jag leva med (tror jag?)..

Av pirpen

Tack igen!
Det får bli ett RMx. Känns som det säkraste kortet här.

Av pirpen

Tack för svaren.

Ja, Fractal Integra känns lite väl budget (fast bra i SC testen). Bitfenix Whisper är alldeles nytt (osäkert kort?). EVGA Supernova har skrivits om oljud av en del (som att spela lotto). Corsair RM har jag inte läst nått dåligt om, så det lutar åt det agget.

Vill ha ett tyst agg för runt tusen spänn, som passar i Define C lådan. Kanske finns fler alternativ?

Av pirpen

Köpråd: Nytt nätagg

Hej!

Har datorn i signatur och vill ha ett nytt, tyst nätagg, som passar för den. Har kollat på följande:
https://www.inet.se/produkt/6909984/fractal-design-integra-m-650w#specs
https://www.inet.se/produkt/6910118/evga-supernova-g2-650w#specs
https://www.inet.se/produkt/6911979/corsair-rm650x-650w#specs
https://www.inet.se/produkt/6902297/bitfenix-whisper-m-650w#specs
Vet att Fractal agget spelar i en annan liga än övriga, men kanske räcker för mig!? Eller är det värt att lägga på några hundra? Ska jag välja ett 650w eller räcker 550w? Vill byta till GTX 1070 eller GTX 1080 snart också. Svårt att välja i denna djungel. Tack på förhand!

Av pirpen

Maybe this one?
https://www.netonnet.se/art/dator/gaming-speltillbehor/gaming...

But I think Wheelstand pro is better. I made one myself, from a little table and put on rubber feet..

Av pirpen

Väldigt intresserad av att byta ut mitt FD Define R3, mot detta chassi. Hade gjort det, om dom satt ner priset 200-300. Men att baka in fläktar (som jag inte behöver) för att kunna hålla uppe priset, nej tack då väntar jag. Tycker detta var en fuling, tack för "julklappen" Inet!