Inlägg

Inlägg som BlommaNN har skrivit i forumet
Av BlommaNN
Skrivet av Gnawk:

Otroligt att man kunde köpa datorn med RTX 2060 för 8,9k förut och att den nu ligger på 24,9k? Måste vara sjukaste klippet jag gjort i så fall. Tackar man forumet för!

Det var ett bra pris du fick den för men 24,9k är LÅNGT ifrån vad den är värd egentligen. Du får en betydligt bättre dator för ca 14k. (Speciellt om Elgiganten har kvar erbjudandet på Legion för 13990)

Av BlommaNN
Skrivet av davidrone:

Vad är det för modellbeteckning?

Omen by HP Laptop 15-dc1xxx

Av BlommaNN

Tack för intervjun med Oleksandr. Mycket intressant.

Av BlommaNN

Har Lenovon är sjukt nöjd, grym prestanda och verkligen tyst(betydligt tystare än både min XSX och PS5). Enda nackdelen är just CPU kylaren men går alltid att byta. Dock så försvinner garantin men borde gå att sätta tillbaks original ifall något garanti ärende skulle uppstå.

Av BlommaNN
Skrivet av ottomanslap:

Produkt: Taurus GM1-W (Trådlös gamingmus)
Länk: https://www.inet.se/produkt/6610430/taurus-gm1-w-julkalender-...
Kategori: Mus
Prisjakt: ??
Pris: 299:-

Dagens julkalender på Inet.

Vilket fiasko, hade förväntat mig ett schysst pris på en Taurus dator:D Tur man köpte Lenovo datorn tidigare i deras jukalender.

Av BlommaNN
Skrivet av meanh:

Bra pris för komponenterna, nackdelen är att den som de flesta färdigbyggda PCs ofta har något undermålig kylning i förhållande till hårdvaran och ett nätagg som klarar av de komponenter som sitter i men inte mycket mer.
Räkna med något sämre prestanda än om du skulle byggt den själv då främst CPU, men även GPU, kan behöva klocka ned sig något på grund av kylning på gränsen. Bör tilläggas att 5800 inte är riktigt lika snabb som 5800x som kan köpas "löst", främst på grund av begränsningen på 65W TDP.

Tack för input. Ungefär hur mycket sämre är 5800 jämfört med 5800x?

Av BlommaNN
Skrivet av viczor:

Produkt: Lenovo Legion T5 - Ryzen 7 5800 | 16GB | 1TB | RTX 3070
Länk: https://www.inet.se/produkt/2220779/lenovo-legion-t5-ryzen-7-...
Kategori: Datorer
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5855897
Pris: 14490kr

Dagens lucka hos Inet
(Prisjakt 17490kr)

Hur bra pris är detta för er som har stenkoll på marknaden? Sugen som fan men osäker om man ska vänta tills "riktiga" mellandagsrean.

Av BlommaNN
Skrivet av tteodorw:

https://www.amazon.se/dp/B08GTH8KYD/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_i_...

Såg denna bland "dagens fynd" - kanske värt med någon tusenlapp till och få en helt ny dator? Blir ju lite upp från 5000 men samtidigt är ju alltid begagnade laptops lite av ett lotteri.

Och så får han en betydligt bättre CPU i den "nya" datorn. Men annars tycker jag 5000 är ett riktigt bra pris för den datorn.

Av BlommaNN
Skrivet av Hatesunday:

Absolut kan testa det på måndag laddar upp en YouTube video så får du se resultaten lägger länken här på måndag kvällen 🙂

Strålande uppskattas. Svårt att hitta benchmarks nämligen(allt man hittar så kör folk på high osv och det är knappast det viktigaste vid spel som Valorant)

Av BlommaNN
Skrivet av Hatesunday:

Jag har Asus:en med 3070 och R9 5900HX och min bror har legion 5 med 3070 och R7 5800H.
För mig ser jag igentligen ingen märkbar skillnad så sätt men på pappret har Asus maskinen markant snabbare processor och 300hZ skärm.
Sida vid sida dom presterar igentligen detsamma ljudnivån är lite lägre på asusen men dock högre temps kan va mitt fel då jag har custom fan curve.
Har du några funderingar eller dylikt tveka inte att höra av dig så kan jag göra tester har tillgång till båda datorerna här om det önskas kan ladda upp här sen isåfall.

Sorry att jag kapar tråden lite, men har du möjlighet att testa Valorant (1080p allt på low) och se vad du får för resultat? Hade uppskattas väldigt mycket. Är på jakt efter en laptop förutsatt att det går att få riktigt fin fps i Valorant annars så köper jag en stationär nämligen.

Av BlommaNN
Skrivet av ibland:

kolla Jarrods Tech videos på youtube, han gör en tierlist varje år. Välj sedan bästa dator inom din budget från listan.

https://www.youtube.com/watch?v=Bq1NPvqI91w

tex https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5738278 kommer lösa jobbet galant. AMD har också en tendens att vara starka i 1080p med sin ryzen 5000serie .

Både predator och Helios som länkats ovan är riktigt dåliga laptops för pengarna. Dels pga dålig kylning men också för att GPU har låg strömbudget. Samtliga ligger i de lägre tiersen i den video jag länkade ovan.

Visst några av dem har 3080 i sig men de presterar ganska många gånger sämre än 3070 i den jag länkade pga just sin strömbudget.

Länkar en fyndvara här också ifall du prompt ska ha ett 3080 som faktikst agerar som ett 3080 för att vara laptop.

https://www.elgiganten.se/product/outlet/gaming-fyndvaror/357...

Exakt, var egentligen bara den datorn från power.se som hade fin strömbudget. Om du jämför Legion datorn med Aorusen jag skickade i startinlägget vilken skulle du säga? Enda som jag kan se talar emot Aorusen är att den ej har MUX switch vilket Lenovon har. Annars bra strömbudget på bägge.

Av BlommaNN
Skrivet av BlommaNN:

Hur bra pris är detta egentligen? Är egentligen ute efter en gaming laptop. Men om jag hittar en riktigt prisvärd stationär så tänkte jag slå till och sen behålla min nuvarande laptop. Är detta en så pass bra deal eller vad säger ni?

Någon som har input gällande detta?

Av BlommaNN
Skrivet av Chrillthebill:

Produkt: Komplett dator, 3060 Ti, i7 11700F m.m.
Länk: https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingdator/stationar-gami...
Kategori: Dator
Pris: 12490kr

Billigare än sådär blir det inte. Släng in nån annan kylare, byt chassi, ta grafikkort och CPU, eller lämna precis som den är (enligt recensioner lite högljudd men för den kompetente ordnar det utan problem). Grymt pris sett till marknaden.

Hur bra pris är detta egentligen? Är egentligen ute efter en gaming laptop. Men om jag hittar en riktigt prisvärd stationär så tänkte jag slå till och sen behålla min nuvarande laptop. Är detta en så pass bra deal eller vad säger ni?

Av BlommaNN

Tack, power datorn var riktigt schysst. Ska kolla mer på den. Anser du att den är värd prisskillnaden mot Aorusen i startinlägget? Någon annan som har några andra bra tips? Är som sagt mestadels Valorant datorn är för.

Av BlommaNN

Laptop för (främst) Valorant men även Halo infinite med mera. Budget 15- 20k

Hej! söker en laptop som ger riktigt bra resultat i Valorant, men även Halo Infinite(och kommer såklart lira lite andra tungdrivna spel men främst de två spelen som datorn är avsedd för).

Sitter på en PG259QNR skärm(360hz, 1080p) så vill gärna komma så nära som möjligt de fpsen som möjligt i Valorant(I Halo Infinite är det givetvis inte realistiskt).

Upplösningen på laptopen skall vara 1080p(kommer främst köra på ovan skärm men alltid trevligt att kunna lira med en hyfsat skärm när man är ute på vift)

Budget 15 - 20k, 15" eller 17" spelar ingen större roll utan är främst den som är mest prisvärd / bästa alternativet. Av egen research så verka denna datorn vara den bästa.

https://www.inet.se/produkt/1966596/gigabyte-aorus-15p-15-6-i...

Vad tycker ni? Kommer den klara spelen ovan med hög fps? Är det ett prisvärt alternativ eller tror ni det blir bättre under mellandagsrean?

Förstår givetvis att snart kommer mellandagsrean och kan vara klokt att vänta tills dess. Men tar gärna emot övriga bra förslag som kanske är lite ovanför budget men som man sen får hålla tummarna att de sänks under mellandagsrean.

Tack på förhand // BlommaN

Av BlommaNN
Skrivet av KniFF:

MSI Kör även Christmas Cashback på denna monitor, Slutdatum 31/12/2021

Steam-presentkort 40$
https://se.msi.com/Promotion/2021-Christmas-deals?link=Gaming...

-------

Bör även kunna nyttja deras Shout Out genom att skriva en Recension på Webhallen och ansöka:

Steam-presentkort 20$
https://se.msi.com/Landing/join-shout-out-for-msi#productseri...

Har erfarenhet av MSI's cashbacks, en av de bättre när det gäller just detta.. aldrig haft några problem.

Riktigt sugen på denna skärmen. Någon som kan säga något gällande denna skärmen kring Valorant? Främst det jag spelar på PC nämligen. Eller skulle ni rekomendera en annan skärm med 200+ hz? Sitter på en asus mg279q idag.

Av BlommaNN

Annonsen är avslutad

Av BlommaNN

Ja inga problem. Datorn har både HDM1 2.1 och display port 1.4. Hur är datorn annars? Också sugen på den.

Av BlommaNN
Skrivet av MooNWeeD80:

Lägger ett bud på 4å5 iaf

Hej, nej tack.

Av BlommaNN

Hej!

Jag har aldrig skickat ett sånt stort paket till en privatperson som behöver göras ifall denna förstärkare ska skickas. Vilka rekommendera ni att använda? Förutsatt att det inte är allt för komplicerat så kan jag gå med på att skicka varan. Dock så vill jag att ni betalar i förskott. Är det OK för er bägge? I så fall leder @VonVoid budet och låt oss säga att vi avslutar budgivningen vid 17:00. Jag förbehåller mig dock rätten att sälja till en annan säljare ifall han kan hämta förstärkaren eller om det är alldeles för krångligt att få iväg paketet(då jag ej har någon bil och har ingen lust att åka över halva stan med förstärkaren i handen )