Inlägg

Inlägg som HappyPie har skrivit i forumet
Av HappyPie

Smarta hem............. ibland undrar jag om produkten är smart eller bara relativt smartare än sin användare

klokt implementerade "Smarta" produkter är de som underlättar ens vardag, att tända lampor är inte en sådan "smart" funktion, det är kul men varken användbart eller smart.

Exempel på där det är bra enligt mig (min åsikt) är t.ex:

  • "Samordnad" städning där roboten börjar städa när ingen är hemma under vissa tider och intervaller

  • Vattna ens blommor och ätbara växter samt håller koll på jordens kvalité, näringsnivåer och fuktighet (omgödsling)

  • Hjälpa dig att hålla koll på förbrukningen av energi samt vatten

  • Ladda prylarna när el-kostnaden är som lägst

Helt enkelt få hjälp med saker som är enformigt, tråkigt, komplext eller tidskrävande som inte heller tillför dig mycket, där du önskar få assistans eller betjäning för; Att få assistans eller betjäning för att tända eller släcka lampor är.......

En tumregel är att för varje grej du har en smart funktion för ska du tänka dig denna tanke:
"Om du hade pengar nog för det, hade du anställt en person att göra denna "uppgift?"

Skulle du anställa en person som står vid lampknappen redo för att ta dina kommandon? Eller hellre kanske anställa en Trädgårdsmästare som sköter dina växter?
Trädgårdsmästare är i.a.f. ett yrke, lampknappsmästare eller vad det skulle heta är inte det vare sig du vill det eller inte.

Men fördelen är att man kan lätt busa med folk som har "lampknappsmästare" genom att tända och släcka alla deras lampor åt dem så det finns alltid något användbart för lampknappsmästare ändå så helt dumt är det inte

Jag förespråkar LSH, "Lagom (implementerade) Smarta Hem"

Av HappyPie
Skrivet av cyklonen:

Värmedensiteten sätter nog stopp för en sån förtätning av kärnorna.

amd patenterade värmeledande teknik på kiselnivå, så det är något de har länge tänkt på som passar 3d chiplets

Av HappyPie

Då kan man i princip ta bort häften av CCX:s storlek, vilket består av L3 cache, och ha 3D V-Cache som ersättare. Eller ha 16 kärnor per CCX
Fördelen blir ju lägre kostnad per chiplet samt högre klockfrekvens och binning, då det blir bättre produktion och mindre kassering ju mindre chiplets:ena är.

Av HappyPie

Jag såg nästan bara game trailers genom hela presentationen :/ Ärligt hade jag hoppats på både mer snack om självaste produkterna med mer teknik orienterade presentationer och lite mera Jensen. Svagaste presentationen från nvidia på länge.

Av HappyPie
Skrivet av Mirialia:

Jag hade likadan samling. I många år. Fick sälja när man skulle bli sambo 😢

f

Av HappyPie
Av HappyPie

Nästan 2000 pins.... är det inte dags snart att gå över till optisk kommunikation? Skulle räcka med ett fåtal optiska kontakter och då ha olika våglängder och ev polarisering per fysisk kontakt för varje motsvarande pin.

Av HappyPie
Skrivet av JonasT:

Ja, det känns onekligen som att AMD verkligen spelade säkert med klockfrekvensangivelserna på kartongen för Ryzen 5000-serien.

Vilket i sig kan vara reaktionen från 3000 seriens(eller den tidigare?) där 4.6GHz (om jag minns den exakta frekvensen rätt) knappt uppnåddes och fick mycket kritik för det. Tar det som ett tecken på att de lyssnade och justerade på sin marknadsföring och går på linjen att överleverer istället för att underleverera... i.a.f. på denna front

Av HappyPie

Kontaktdon kallar sånt för, tittat på elfa kanske? annars har jag ingen aning om butik.

Av HappyPie

Inte ofta man kanske är haj på företagsuppköp men dessa två känns som att de hör ihop
ba dum tssss

Av HappyPie

Tittade tidigare idag på Ian Cutress video om detta

Av HappyPie
Skrivet av Alexraptor:

Glada tider! Min 5950x som jag beställde den 29:e december hos Webhallen har äntligen skickats! W00t!

December eller November?
Edit: Ser att de också har skickat till mig! Står på hemsidan att min order inte har skickats MEN det finns ett kolli som är skickat och är framme imorgon Kanske bara osynkat på ordersidan
Blev lite förvirrat över att din hade skickats men inte min (beställt från 25:e), vill ju inte vänta mer! haha

Av HappyPie
Skrivet av Slasse:

Jag beställde en 5950X för mitt andra datorbygge på jobbet från Webhallen 25 December. Ligger på plats 60 för tillfället.

Har också samma datum, igår kväll blev det en grön bock vilket gjorde mig glad men senare efter lunchtid idag blev den åter gul ruta

Den som beställde sist 31 december låg på plats 67 (enl. produktsidan som uppdaterats 2021-03-24), jag tror att webbis fick in 48st igår så..... den 31:a December beställningen ligger på plats 19 idag kanske? Om jag räknar rätt så ligger vi kanske på plats runt 10 när de har uppdaterats?

Men troligtvis..... får vi dem näta månad :'(

Av HappyPie

Är det bara jag som tycker Jensen ser ut som en AI?

Av HappyPie

Wendell (som vanligt) pratar om nvidias "attityd ändring" gällande "code 43" och även nämner bl.a. om denna "github lösning" från denna artikel i sin senaste video; och de har både guider och kunnigt folk i deras forum om detta för er som är intresserade av denna lösning (och andra VM lösningar som t.ex. looking glass).

Av HappyPie
Skrivet av Petterk:

Fast vad menar du? Det står knappast i villkoren att du har rätt till skadestånd eller ersättning och de som äger marken har rätt att dela ut felparkeringsavgift eller kontrollavgift beroende på om det är kommunal eller privat mark. Kan du inte visa att du skaffat dig rätt att parkera så får du inte parkera helt enkelt.

Sen kan företaget ge dig goodwill, men det har inget med markägarens avgift att göra i sig eller med ARN att göra.

Om du som kund har köpt något har företaget skyldighet att visa kvitto, de blir vad som styrker köpet. Företaget bekräftar inte köp med kvitto vid köptillfället utan efteråt och då kan kund få böter.

Av HappyPie

Ska man hård dra det så ska kund få en bekräftelse i form av kvitto vid köp. Man kan tycka i detta fall (utgår från att man inte får kvitto/bekräftelse när man aktiverar automatisk förnyelser) att bevisbördan ligger hos företaget då de själva har valt att inte leverera kvitton/bekräftelser.

Troligtvis tänker jag att det kan innebära att man får dra företaget till ARN och om de nekar så kan det behövas dra vidare rättsligt.
Du kan välja att antingen kontakta din kommunala konsumentrådgivare (steget innan ARN) eller bara betala boten och skita i det

Av HappyPie
Skrivet av Confusion:

Är det bara jag som tar mig för pannan för detta resursslöseri av beräkningskraft och energi?

skulle föreslå att vi släcker ner facebook och sparar enorma mängder energi, där har vi höjden av slöseri av energi.

Av HappyPie

"varmlufts-pistol" är vad man får använda sig utav i detta fall, med verktyg som kan hålla pin:en och processorn stabil. mycket småpill och precision krävs.

finns som ovan nämnt en LTT video om där de försöker löda, ta och titta först så du vet vad du ev. ger dig in på lycka till

Av HappyPie

Liten titt på N7 hos Wendell