Inlägg

Inlägg som HappyPie har skrivit i forumet
Av HappyPie

Så cryengine sålde en version av motorn till amazon (när de hade ekonomiska bekymmer), amazon gör lumeryard, sen efter mindre lyckade svängar så går det vidare till open 3d engine. intressant att se var detta leder till härnäst

edit: undrar om starcitizen som startade med cryengine som därefter gick över till lumberyard, kommer fortsätta med lumberyard eller gå över till open 3d engine

Av HappyPie

spooler tjänsten har ju alltid haft liknande bekymmer och varit en attack vektor så länge jag minns för att få admin åtkomst, och jag minns från Windows XP

Av HappyPie

"Intel använder sina finansiella muskler för att slå ut tillgången av kretsar för AMD hos TSMC"
så läser jag det

Av HappyPie

Kul att de sätter fokus på arbetsmiljön, hoppas de fullföljer dessa ambitioner

Av HappyPie
Skrivet av medbor:

Så konstigt att han är tillbaka igen (Jim)

ibland kan de vara bra att ta ett sabbatsår testa!

Av HappyPie

Både techtechpotato och adored har lagt upp lite videos kring detta
Verkar som att die size för en "vanlig" 56 core Sapphire Rapids hamnar strax under 1500 mm^2 och att HBM varianten som ser ut att bli en annan socket(?) och blir större i längden än den vanliga.

Av HappyPie

Tycker det är synd att de senaste 15 åren så sitter vi fortfarande generellt på samma pris med 100/100 koppling, hade vi följt all annan utveckling inom datorer borde vi ha 1 000/1 000 eller 10 000/10 000 för liknande pris som 100/100 har varit sedan länge (i snart två decennier?)

Av HappyPie

Det finns MÅNGA stället där program kan startas ifrån på windows, därmed finns programmet Autoruns från sysinternals (kan laddas ner från microsoft)

Av HappyPie
Skrivet av danne215:

Med tanke på antalet grafikkort du köpt ifrån webhallen så tror jag inte du kommer så långt rättsligt kolla under avbeställning av produkt:
https://www.webhallen.com/se/info/8-Kopvillkor

"Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar vid misstanke om vidareförsäljning."

Den fanns troligtvis inte vid de datum TS gjorde sin beställning?

Av HappyPie

Har du fått orderbekräftelse eller var det en förbeställning? Du kan läsa i KKL om vad som gäller för dig. Det finns vissa undantag där återförsäljaren kan häva köpet men i generella drag så om de säljer än idag till liknande pris så kan de inte neka en bekräftad order hursomhelt. Som sagt, läs KKL och diskutera med återförsäljaren om punkterna, kommer ni inte överens kan du vända dig till din kommuns konsumentvägledare. Därefter blir det ARN om du vill dra vidare en eventuell tvist.

Edit: För övrigt är det tråkigt att läsa kommentarer som genomsyrar en personlig agenda och åsikt framför lag och rätt. Att kalla det för "mänsklig rättighet" och trycka ner TS i fråga är bara.... tråkigt. Vi har lagar som skyddar konsumenter, är ni inte nöjda med dem får ni driva fram en politik utanför Sweclockers och se om ni för gehör för förändringar med era valda politiker, börja inte med att sprida onödiga kommentarer och spydigheter på TS bekostnad baserad på era värderingar.

Ja de är tråkigt att det är en brist på grafikkort, men håll inte på med att dra ner forumets nivå eller klanka på individer, ni bidrar till att göra en tråkig situation sämre.

Av HappyPie
Skrivet av Quenya:

Låter som att latensen blir ganska lidande med CL40, dubbelt upp jämfört med 3600 MHz i CL16. För den oinsatte, vad är högre premierat i spel? Latens eller minnesbandbredd?

CL16 är inte med i JEDEC standarden för DDR4, den ligger närmare 20-24 för DDR4 3200MT.
Oavsett så kommer DDR5 också få sina "10 ns XMP" (överklock) varianter som vi är vana vid för DDR4, m.a.o. vilket skulle motsvara för en DDR5 4800 MT vara runt CL 24

Av HappyPie

Trodde faktiskt att Capcom skulle även lägga till Monster Hunter World i listan då de redan stödjer andra fidelityfx funktioner

Av HappyPie

Smarta hem............. ibland undrar jag om produkten är smart eller bara relativt smartare än sin användare

klokt implementerade "Smarta" produkter är de som underlättar ens vardag, att tända lampor är inte en sådan "smart" funktion, det är kul men varken användbart eller smart.

Exempel på där det är bra enligt mig (min åsikt) är t.ex:

  • "Samordnad" städning där roboten börjar städa när ingen är hemma under vissa tider och intervaller

  • Vattna ens blommor och ätbara växter samt håller koll på jordens kvalité, näringsnivåer och fuktighet (omgödsling)

  • Hjälpa dig att hålla koll på förbrukningen av energi samt vatten

  • Ladda prylarna när el-kostnaden är som lägst

Helt enkelt få hjälp med saker som är enformigt, tråkigt, komplext eller tidskrävande som inte heller tillför dig mycket, där du önskar få assistans eller betjäning för; Att få assistans eller betjäning för att tända eller släcka lampor är.......

En tumregel är att för varje grej du har en smart funktion för ska du tänka dig denna tanke:
"Om du hade pengar nog för det, hade du anställt en person att göra denna "uppgift?"

Skulle du anställa en person som står vid lampknappen redo för att ta dina kommandon? Eller hellre kanske anställa en Trädgårdsmästare som sköter dina växter?
Trädgårdsmästare är i.a.f. ett yrke, lampknappsmästare eller vad det skulle heta är inte det vare sig du vill det eller inte.

Men fördelen är att man kan lätt busa med folk som har "lampknappsmästare" genom att tända och släcka alla deras lampor åt dem så det finns alltid något användbart för lampknappsmästare ändå så helt dumt är det inte

Jag förespråkar LSH, "Lagom (implementerade) Smarta Hem"

Av HappyPie
Skrivet av cyklonen:

Värmedensiteten sätter nog stopp för en sån förtätning av kärnorna.

amd patenterade värmeledande teknik på kiselnivå, så det är något de har länge tänkt på som passar 3d chiplets

Av HappyPie

Då kan man i princip ta bort häften av CCX:s storlek, vilket består av L3 cache, och ha 3D V-Cache som ersättare. Eller ha 16 kärnor per CCX
Fördelen blir ju lägre kostnad per chiplet samt högre klockfrekvens och binning, då det blir bättre produktion och mindre kassering ju mindre chiplets:ena är.

Av HappyPie

Jag såg nästan bara game trailers genom hela presentationen :/ Ärligt hade jag hoppats på både mer snack om självaste produkterna med mer teknik orienterade presentationer och lite mera Jensen. Svagaste presentationen från nvidia på länge.

Av HappyPie
Skrivet av Mirialia:

Jag hade likadan samling. I många år. Fick sälja när man skulle bli sambo 😢

f

Av HappyPie
Av HappyPie

Nästan 2000 pins.... är det inte dags snart att gå över till optisk kommunikation? Skulle räcka med ett fåtal optiska kontakter och då ha olika våglängder och ev polarisering per fysisk kontakt för varje motsvarande pin.

Av HappyPie
Skrivet av JonasT:

Ja, det känns onekligen som att AMD verkligen spelade säkert med klockfrekvensangivelserna på kartongen för Ryzen 5000-serien.

Vilket i sig kan vara reaktionen från 3000 seriens(eller den tidigare?) där 4.6GHz (om jag minns den exakta frekvensen rätt) knappt uppnåddes och fick mycket kritik för det. Tar det som ett tecken på att de lyssnade och justerade på sin marknadsföring och går på linjen att överleverer istället för att underleverera... i.a.f. på denna front