Inlägg

Inlägg som HappyPie har skrivit i forumet
Av HappyPie
Skrivet av cyklonen:

Absolut inte annat än Nvidia-grafikkort för blender!

Vad har nvidia som gör det så värst bättre än konkurrenter för 3d modellering?

Av HappyPie

Intel har pengar, bara slänga massor på TSMC och strama åt tillgången av tillverkning för AMD för nya framtida noder. Inte första gången Intel använder pengar för att stoppa konkurrensen.

Av HappyPie

Fantastiskt om detta blir av

Av HappyPie
Skrivet av Dinkefing:

Kör inte DDR5 två kanaler internt?

det känner jag inte till

Av HappyPie

De mest intressanta verkar vara att Zen4 får 4 kanalers DDR5, vilket kan indikera på att det kan bli en slot per kanal i.a.f. till en början.

Av HappyPie

Om det fortfarande är problem så kan du kan testa med att ha samma rättighetsstruktur på andra disken som på den första disken, därefter låta resterande undermappar "ärva" (inherit är termen på eng iaf så jag gissar att "ärva" är på Svenska).
Du behöver gå in på den "avancerade" behörighetsverktyget för att ställa in dessa.
Så länge andra disken inte innehåller operativsystemet bör det vara säkert att göra detta

Ibland skapar vissa program rättigheter som "creator owner", "installer" och andra typer som inte leker bra med vissa konton, även ägarskap kan behöver ändras i vissa fall..... windows.... så elegant.... (sarkasm)

Av HappyPie

Kanske är ett gott och ljust tecken trots allt, att vi kanske får optiska kablar framöver?
100 Meter med 100Gbps

Nackdelen är att många kommer säga oironiskt att detta är "ljusår" bättre

Av HappyPie
Skrivet av Dinkefing:

Kommer inte hända. Det är knappt det går att tillverka med 3nm med dagens kretsuppsättning såsom ett 3090 om det ska bli fem gånger mer effektivt så måste vi minska ytterliggare. Kisel funkar inte längre.

I och med rasterering har nått en s.k. "diminishing returns" d.v.s. ju högre upplevd detaljnivå desto exponentiellt fler transistorer krävs det; Samt även massor av jobb från spelutvecklarens sida för att skapa rimliga lösningar för högre upplevd detaljnivå.

Kisel fungerar jättebra så länge budgeten går åt rätt ändamål, "rastererings tävlingen" är mot sin död. Det är i princip en återvändsgränd med att öka dess prestanda idag. Så med andra ord det kommer att hända mer ray trace förr eller senare.

Jag påstår att nivån för godtycklig rasterering är uppnådd d.v.s. sweet spot kring ett radeon 5000 / rtx 2000 mellanklass, resterande "transistor realestate" bör läggas på annat som RT, encoder och annan acceleration.

Dessutom skalar RT i princip till 100%, så du kan köra dubbla, trippel eller 10st grafikkretsar och få en gedigen skalning, de kan man inte säga om rasterering

Av HappyPie
Skrivet av Dinoman:

Fast den förhoppningen får du nog lägga hos spelutvecklarna istället.

spelutvecklarna är idag tvungna att blanda raytrace med rasterering, eftersom större delen av transistorbudgeten går till raster.
Raytrace budgeten behöver bli 5-15ggr mer minst än vad 3090ti har att erbjuda för att det ska bli användbart.

Av HappyPie

Jaaa mer grafikkort till miners!

Personligen hoppas jag på att Intel tar täten mer "äkta" ray tracing som något av Path tracing varianten eller motsvarande; Utan att blanda in rasterering hybridlösning.

Av HappyPie
Skrivet av owns good:

Varför masstillverkas inte grafikkort som t.ex 3080/3070 (de mest efterfrågade korten) sedan kan dem sälja det för ett rimligt pris och tjäna mycket? Vad är det som är ”slut”? Jordens resurser? Fattar inte. Är företagen rädda för att göra för många kort pga att det ska överbli kort?

I kombination av att efterfrågan ökade över förväntan i samband med att antalet halvledar-tillverkare minskat över åren.

https://www.personal-view.com/talks/uploads/FileUpload/fe/a0dc7e...

Från att vara en hälsosam konkurrens till att bli en oligopol Då blir det som den nya "oljan", en resurs som världen är beroende utav (inte behöver utan betonar på just "beroende") där några få företag styr priserna genom att hålla en "optimal" tillgång; "Optimal tillgång" menas att begränsa tillgången till den nivå så att den aldrig blir överflödigt och därmed inte behöver sänka priserna (tänk likt OPEC men inte riktigt där... än i.a.f.).

Tillgångskapaciteten i detta fall är antalet fabriker och för att inte riskera med att bygga för många fabriker, riskera med att ha en för hög tillgång och lägre priser, blir konsekvensen som i detta fall när tillgången blev alldeles för låg att priset betalas av konsumenterna och företagen som är beroende av halvledarkomponenter (t.ex. biltillverkare).

Klart det blir kaos när man försöker sig på JIT (just in time) i en marknad där man behöver sia om efterfrågan 3-5 år framåt (tar massor av tid och resurser för att bygga ut fabriker och till rätt kapacitet) De få företag som är kvar kommer sikta på den "Optimala" nivån eller under den, aldrig över.

Edit: Om Kina vill ta över Taiwan (där TSMC huserar), vilka aktier ska man sälja och vilka ska man köpa enligt bilden ovan?

Av HappyPie
Av HappyPie

kolla på Ooni videos på yt, utöver att de säljer pizzaugnar så går de även igenom lite Napolitanska pizzarecept om jag minns rätt

Av HappyPie

Skulle kanske vara kul med en countdown och schema för SwecLive på toppen av sidan eller på en ny "Sweclockers Live" sida likt som ni har på Black Friday

Av HappyPie

Linux schemaläggare är långt bättre än windows, bara för att intel inte har lagt resurser på sin AL arkitektur på Linux är ju ett tecken på bristande support från Intel sida.

Av HappyPie
Skrivet av Findecanor:

@HappyPie När jag försökte nå dem under upprepade gånger mellan Januari och Augusti i år så var jag för att komma vidare tvungen att autenticera mig genom att knappa in mitt telefonnummer: det telefonnummer som PayPal tror att jag har. Om telefonnumret är fel hos PayPal och man inte kan gissa rätt på det så kommer man inte fram till kundtjänst.

Och mellan Jan och Aug så fanns det inte någon på kundtjänst som tog emot telefonsamtalet ändå! Man fick alltid ett inspelat meddelande: "Just nu är det ingen som kan ta emot ditt samtal".

aj då... tänker ringa dem imorgon och hoppas de funkar

Av HappyPie
Skrivet av UndaC:

Jag försökte ta bort mitt konto men saknar tillgång till både den mail och det telefonnummer som är knutet till kontot.
Enda sättet är att ringa på amerikansk kontorstid för att prata med någon om det.

Som tur är dras ju inga pengar om man inte har några så jag får väl bara fortsätta låta det ligga där.

Skrivet av https://www.paypal.com/se/smarthelp/contact-us#password-recovery:

Ring PayPals kundtjänst
0850252318
Öppettider för kundtjänst

Måndag–Fredag: 9.00–17.30

https://www.paypal.com/se/smarthelp/contact-us#password-recov...

Av HappyPie
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Inte för att låta som en 4 core /640K ought to be enough for anybody anhängare. Men det kräver specifika laster för att inte få annat att flaska på en sådan server med 64 kärnor. Men som tur är så ökas också antalet av denna typ med laster.
Den som tänker är en person som tänker här kan jag sätta upp 32 st terminalservrar på en och samma cpu, denna lär liksom få terminalservrar som är sega som sirap. Det är helt att missbruka dessa processorer.

För min del skulle detta sitta fint för min vardagliga kod- och shader-kompilering samt raytrace rendering, vilket idag i princip alltid använder samtliga av mina 32st 5950X trådar till 100%. Så jag tror inte att det är så ovanligt att kunna belasta dem iaf upp till 64 trådar om man jobbar med sånt.
Är sugen på en threadripper Zen3 om den ens kommer annars får de bli Zen4

Av HappyPie

Glömde lägga in "upp till" 200Hz paneler.

Av HappyPie

Gimp och Krita