Inlägg

Inlägg som sir88alex har skrivit i forumet
Av sir88alex

Köpråd telefon till frugan

Hej!

Min fru fyller snart år och har länge klagat på att hennes telefon inte hänger med så jag tänkte överraska henne med en ny. Har själv väldigt dålig koll på utbudet och tänkte därför be om lite köpråd.

Det absolut viktigaste för henne är kameran. Så prio 1, 2 och 3 är en bra kamera. I övrigt använder hon inte telefonen så mycket. Läser man test om "telefoner med bra kameror" så är det nästan uteslutande modeller för 10- 15k som testas vilket känns för mycket med tanke på den begränsade användningen. Jag är mer intresserad av mellansegmentet, 5-6k.

Krav:
Bra kamera
Android

Prisbild:
Runt 5 000

Av sir88alex

Det löste sig otroligt smidigt. Visade sig att det fanns flera IP adresser in i huset och mediakonvertern/modemet hade inbyggd switch. Så det var bara att skaffa en router och plugga in så fungerade det.
Tack för råd och hjälp!

Av sir88alex

Om jag inte får upp en kabel, kan jag sätta en brygga för att ta emot signalen och sedan kabel till min router? Blir självklart sämre, men kommer det fungera? Finns det routrar med den funktionen inbyggd?

Tar gärna emot förslag på router. 90kvm, inga speciella väggar, 10 tal enheter och vill kunna strömma video från NAS eller till chromecast.

Av sir88alex

Då behöver jag alltså bara köpa en egen router? Plus lite pillande med konfigurationerna då.

Utan att veta så misstänker jag att hyresvärden använder den router han fick av leverantören. Självklart bara spekulationer (eftersom vi inte vet modell) men kommer det att fungera med den eller behöver routrarna stödja något särskilt?

Av sir88alex
Skrivet av LemonIllusion:

Den allra bästa lösningen vore att sätta en switch direkt efter modem/mediaomvandlare och sedan ansluta både din och hyresvärdens router till switchen. Detta förutsätter givetvis att internetleverantören delar ut mer än en IP-adress per abonnent, så om er nuvarande ISP inte gör detta skulle ni behöva byta. Det går även att koppla router på router, men då kan man glömma saker som UPnP.

Det låter helt klart intressant men jag vet inte riktigt vad hyresvärden har för möjlighet att byta leverantör. Känns som jag gärna slipper en sådan diskussion. Går det lösa på ett annat sätt hade det varit att föredra.

Av sir88alex
Skrivet av Majkey:

Jag hyr oxå en våning och delar nät :D. Jag löste det genom en kabeln från hyresvärdens router in i wan porten i min egen router. Konstigare än så är det inte

Du menar alltså att allt jag behöver är en egen router? Sen kan jag koppla en LAN-port från värdens router till WAN-porten på min router och så är det bara att köra?

Av sir88alex

Skapa privat nätverk av hyresvärdens publika nätverk

Jag behöver hjälp med hur jag ska kunna få till ett bättre nätverk hemma.

Jag bor i ett hus som har två våningar där jag hyr den ena våningen och min hyresvärd bor på den andra våningen. Det finns bara en lina in i huset så jag har ingen möjlighet att skaffa mig något eget abonnemang utan får i dagsläget använda mig av hyresvärdens. Det fungerar hyfsat men jag skulle ändå gärna vilja ha ett privat nätverk för att kunna använda en NAS, Chromecast och lite annat utan att störa/bli störd av hyresvärden. Lite mer privat helt enkelt.

Jag är alltså ute efter att skapa ett eget privat nätverk som är skiljt från min hyresvärds nätverk men delar internetanslutning med det. och frågan är nu hur jag åstadkommer detta? Är det möjligt och vad behöver jag i så fall?

Hyresvärden har en trådlöst router. Jag vet inte vad det är för router men jag räknar med att kunna få en kabel dragen till mig och ansluta något till denna. Behöver jag får jag väl köpa en ny router till värden. Jag är öppen för det mesta.

Av sir88alex

Hjälp med att välja chassi! Lian Li PC-Q16 eller Streacom F1C?

Hej!

Ska bygga ihop en HTPC och har bestämt mig för alla bitar utom chassit. Väljer mellan två chassin men kan inte bestämma mig för vilket jag ska köra på. Ber därför om era åsikter. Vilka för- och nackdelar ser ni med dessa två chassin? Vilket hade ni valt?

De två chassin jag väljer mellan är:
Lian Li PC-Q16
Streacom F1C

Moderkort och CPU blir:
ASRock FM2A85X-ITX
AMD A6-5400K
+ en SSD och lämligt RAM. Optisk enhet kommer inte att användas.

Vad vill jag ha ut av chassit?
-Jag vill ha ett litet chassi och har därför valt M-ITX standarden. F1C chassit är det mindre av de både men båda storlekarna är okej och därför inte avgörande i frågan. Bredd och höjd är de mest kritiska måtten för att få plats i TV-bänken och båda chassina uppfyller måtten.
-Optisk enhet kommer inte att användas och är således inte heller avgörande.
-Möjlighet till ett internt nätverkskort eller ett framtida grafikkort när det inbyggda inte orkar med längre vore trevligt. Det får definitivt inte plats i F1C chassit, men får det plats i Lian Li chassit? Denna punkten kan bli avgörande. Får det inte plats i något av dom kan jag lika gärna köra F1C. Får det plats i Lian Li lutar det åt chassit.

Så vad tror ni? Vilket hade ni kört på?

Av sir88alex

Är musplattan knottrig eller vanligt platt? Har stört mig på det knottriga på de VAIO jag testat. Vänjer man sig vid det?

Av sir88alex

Tycker inte det är något större fel på byggkvaliteten. Visst knakar det lite om man bryter lite här och var på telefonen men hur ofta gör man det när man väl äger den? Är ju knappast så att det knakar under normalt användande.

Finns det någon browser man kan ladda ner som stödjer zoom med två fingrar?

Har ni några tips på andra apps som man måste ha?

Av sir88alex

Lyckades få det att funka nu genom att ladda ner en piratversion och mata in min äkta kod. Tydligen nått som var fel med min orginal skiva då.

Av sir88alex

Provade att installera Linux från USB och det gick utmärkt. När jag sen gjorde samma sak med XP så gick det inte alls.

Jag kopierar över XP skivan till USB med hjälp av diverse olika program(har följt den här guiden). http://www.sweclockers.com/articles_show.php?id=6015&page=2
Datorn bootar sedan från USB minnet som den ska och börjar läsa in installationsfiler men då får jag felmeddelandet om att hal.dll saknas. Installationen och datorn stängs av.

Fattar ingenting just nu..

Av sir88alex

Kan det finnas någon inställning i BIOS som gör att jag inte kan läsa av CD/DVD?

Av sir88alex

Nej tyvärr. Så det känns tveksamt om det är värt att lämna in den, lär väl gå på en slant..

Av sir88alex

Tack!

Har provat det utan resultat. Iof, kommer jag bara åt det ena minnet, det andra måste sitta inbyggt på nått sätt.

Av sir88alex

Har jag BIOS problem?

Hej!

Jag har en LG W1 D2RLV nootebook som för tillfället ger mig stora bekymmer. När jag försöker starta upp datorn går den tills OS börjar ladda sen blinkar en blå skärm och datorn startar om sig.

Datorn läser varken CD eller DVD skivor så jag därför inte göra en nyinstallation på så sätt.

Jag har däremot provat att plocka ur hårddisken och satt in den i en annan dator där jag har kunnat installera OS för att sedan sätta tillbaka den i den bärbara utan resultat. Samma blå blink och omstart. Jag har provat med både win XP och win 7.

Har därför ställt mig frågan om det i datorns BIOS felet ligger. Kan det vara så eller har ni några andra förslag på lösningar?

Är jätte tacksam för hjälp!