Inlägg

Inlägg som Doomedt har skrivit i forumet
Av Doomedt
Av Doomedt

Tråkigt för er som det kraschar för. För mig flyter det nästan utmärkt just nu.

Av Doomedt

(Har inte läst igenom hela tråden nu. Någon kan ha skrivit det innan)

Jag har en liten fråga: Mår du bättre när du köpt en ny sak/har det senaste?

Om du svara ja där så är det med största sannolikhet en form av ett beroende.
Drivande människor har oftast ett större behov för att stilla sina begär. Frågan att ställa sig är varför har jag detta begär och vad får jag ut av begäret. Mår man dåligt av det varför fortsätter man/mår man bra av det varför fortsätter man?

Kan med lätthet skriva 2 A-4 om människans sätt och beteende men jag vill inte ställa en amatörmässig analys på ett forum.

Ha en bra dag!

Av Doomedt

Kan ge lite klarhet i temperaturerna på amd fx.

61.1c på core/kärna = maxgränsen
70c på socket = maxgränsen (vissa hävdar 72c men jag håller mig till 70c som amd rekommenderar)

Att hålla sig inom gränsen på kärnorna anses vara viktigare än socket. Socket tempen går ju manipulera lätt med en fläkt som blåser
vid den och vips så har man lägre temp tror man men så är inte fallet oftast. Håll koll på kärnorna bara så brukar det bli bra.

Oftast så läser temperatur programmen socket.

Nu vart det lite off-topic grejer också.

/Dreamist

Av Doomedt

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=782149

Jag köpte ^Gainward^ kortet här i veckan och jag måste säga att jag är nöjd. Inte allt för hög värme, trots sommar. En aning aggressiv fläktkurva men den går att fixa. Så den behöver inte vara allt för högljudd om man inte vill.

Volten och allt är upplåst men jag vet inte hur högt den går att klocka. Har inte behövt göra det än så jag vet inget om mitt kort gränser än.

Msi kortet lär vara tystare och har lite mer lull-lull grejer så den lär prestera lite bättre än detta kort. Jag är iaf nöjd med mitt kort.

Av Doomedt
Skrivet av Larsioni:

Köpte ett själv nyligen och är nöjd med prestandan. Vad avser kylaren så är den som alla andra "original" kylare dvs tämligen högljudd, samt med tveksam kvalitet på fläktarna. Med det sagt: Jag har alltid tidigare bytt ut original kylare mot tredjeparst kylare från Thermalright, den här gången så ser det dock ut att bli en kylare från Arctic Cooling, deras Accelero Xtreme III. Blir en merkostnad men väl värt det, jag avskyr högljudda datorer. Och då jag gör mer än att spelar på min maskin så måste den var tyst, I vart fall tystare än vad den är nu.

Edit: Har inte testat att överklocka kortet än

Edit 2: Har tidigare haft kort från EVGA men ville prova något nytt den här gången.

Hur varmt blir kortet när du belastar det?

Av Doomedt

Jag har beställt det kortet också. Ska bli intressant och se hur det presterar.

Av Doomedt

Tycker dom gör rätt i sitt tänk. Oem marknaden gynnar dom mer i långa loppet än en bunt av människor( jag inkluderad) som vill ha ny hårdvara och teknik för eget nöje. Sommaren är kort... eller?