Inlägg

Inlägg som n1njap1xel har skrivit i forumet
Av n1njap1xel

Dubbla GTX 480, funkar prima. Fick ner totala temperaturen genom att flytta båda skärmarnas kablar till övre kortet (nedre har möjligen något sämre luftflöde).

Av n1njap1xel

Håller resten av deras prylar samma standard, någon som vet?

Pinsamt att vårt kära landsnamn finns med på deras sortiment...

Av n1njap1xel

3: Byt katt. ^^

Av n1njap1xel
Skrivet av Gender Bender:

Jag har ett Zotac GTX 470 och det funkar toppen, inget fel på det märket enligt mig. Går du dessutom in på deras hemsida och registrerar ditt köp inom 14 dagar så får du förlängd garanti, minns dock inte hur många år de blev förlängt.

Där ser man. Får ta och göra det när korten kommer i nästa vecka då.

Av n1njap1xel
Skrivet av MarkSix:

Många här säger att EVGA är bättre än andra men när det gäller kort av referens design så tror jag inte att det spelar någon roll.
Zotac, Gainward, Asus, EVGA, Gigabyte det spelar nog ingen större roll vad du väljer. EVGA sägs ha bättre garanti än dom andra men då måste man skicka in kortet till EVGA och man får stå för fraktkostnaden själv och det är då stor chans att du får tillbaks ett kort som är reparerat samt att det tar längre tid. Dom flesta har 2 - 3 år garanti och jag tror det är ungefär kortets livslängd prestanda mässigt.

Jupp, ungefär den uppfattningen jag har också. Varit grymt nöjd med mitt senaste kort (EVGA) så jag har väl blivit en fanboy.

Blev hur som helst två stycken Zotac GTX 480-kort.

Tack för synpunkterna iaf.

Edit: stavning

Av n1njap1xel
Skrivet av visa:

Enligt några så fungerar korten felfritt om man klockar ned dem

...taget ur sitt sammanhang men jag tycker att om man måste klocka ner ett orginalkort för att få det att funka så är det inte felfritt och långt ifrån "problem solved".

Av n1njap1xel
Skrivet av taha:

Där har vi ju specen. Bara att handla nytt graffe då. Snabbare minnen skulle nog inte heller svida men det kanske är maxat mot moderkortet redan?

Av n1njap1xel
Skrivet av snozan:

Såklart, sitter man med ett moderkort som inte har portar att nyttja kortet max (förmodligen inte fallet) eller andra flaskhalsar spelar det ju ingen större roll vad man klämmer i för grafikkort. Gissningsvis har han ju en dator värd namnet men jag kan iallafall inte påstå att jag med säkerhet vet det...

Seså, svara på min fråga nu istället om du har någon input.

Av n1njap1xel

Det tycks vara ruskigt lätt (sarkasm) att få fatt på två stycken EVGA GTX 480 så jag har börjat kika på att antingen beställa från utlandet (England eller USA) alternativt köpa från en annan tillverkare. Så, jag har ett par frågor;

1/ Någon som har handlat eller brukar handla dyrare datorkomponenter (vi snackar ju sådär 10 000 Kr för två stycken 480) från andra länder och kan tipsa om bra siter? Jag har hittat ett par som verkat toppen bara för att sedan upptäcka att de inte levererar till Sverige.

2/ Hur är det med tillverkarna? Visst, det är ju relativt samma kort men vari ligger skillnaderna och vilka märken kan rekommenderas och svartlistas?

Av n1njap1xel
Skrivet av taha:

Okej nu är det så att jag har fått 5000:- i födelsedagspresent den 6 maj och jag funderar på att köpa ett gtx 480. Men tycker ni att jag ska vänta tills dagen då crysis 2 släpps så nvidia kanske hinner släppa ett nytt kort som gtx 490 typ ??? eller är det lika bra att slå till nu och njuta av ett gtx 480 från redan nu för att jag sitter nu med ett gtx 260 och det kommer att bli en rejäl uppgradering

Huruvida det faktiskt blir en uppgradering eller inte beror ju på vad du har för övriga prylar i din spelburk.

Moderkort, processor osv spelar alltihop in på om du faktiskt kan dra nytta av ett nyare graffekort. Misstolka mig rätt nu, 480 är helt klart ett klart lyft, ur aspekten enbart grafikkort, men utan att veta dina övriga specs är det omöjligt att säga om du kommer att A/ ens märka någon skillnad och B/ kanske borde lägga pengarna på att uppgradera något annat. Hoppas mitt inlägg kunde sprida någon klarhet.

Av n1njap1xel
Skrivet av 1guy:

det för mig minst kända märket, men jag litar på er på sweclockers

EVGA it is!

Lirar på ett EVGA GTX 295 och det har fungerat exemplariskt.

Var tidigare ett inbitet Asus-fan men bytte tillverkare av skäl jag inte tänker ta upp därför att det sannolikt skulle blossa på fanboys-debatten.

Offtopic: Jag har också använt både AMD- och Intel-processorer genom åren och tillika ATI- och Nvidia-kort. Till och med något Matrox-kort har slunkit genom ägorna för många år sedan. Idag blir det oftast Intel + Nvidia i de nya burkarna därför att jag tycker att det har fungerat bäst för mig. Jag har också budget att välja det jag vill ha kan man väl säga... Blir 2x EVGA (förhoppningsvis, beroende på tillgång) GTX 480 i SLI framöver.

Av n1njap1xel

Re: Re: Apple ersätter defekta hårddiskar

Citat:

Ursprungligen inskrivet av backfeed Nu är det förstås (med all sannolikhet) knappast Apples fel om en hårddisk havererar

Köper du en Apple och den går sönder under garantitiden genom normalt användande är ju det ju helt jävla självklart att det är Apples fel.

Vems annars? Gruvarbetaren som hackar fram koppar eller den sjuårige taiwanesen som löder ihop det?

Apple har valt att "tillverka" en produkt av olika komponenter och tar genom sin försäljning av den på sig ansvaret för att den funkar. Det företag som förser dig med den utrustning du betalar för har ansvaret.

Går turbon sönder i din bil vänder du dig ju till verkstaden för bilmärket snarare än tillverkaren av turbon.

Av n1njap1xel

När man läser trådar som denna förundras i vart fall jag över alla fanboys kategoriska uttalanden. Vem fan bryr sig vad prylarna heter? Ska vi ge oss i kast med jobbiga namn så kika på AMD-processorernas namngivning...

Personligen har jag kört med både Nvidia och Ati, Intel och AMD (och Nokia och Ericsson) och så länge man har prestandan man söker är det väl skitsamma vad det står för märke på utrustningen?

För egen del var jag vid inköpet av mitt "EVGA GeForce GTX 295 1792MB PhysX CUDA" intresserad av att få ut mycket kräm och till en relativt låg arbets- och idle-temperatur. Jag är heller ingen fjortonårig forumcooling så inköpspriset på 6000:- var inget problem för egen del.

FPS och "rena fakta" kommer alltid att styras åt personliga åsikter snarare än egentlig objektivitet när man hamnar i gränsfall. I mitt nästa bygge blir det förmodligen Nvidias nya värstingkort (x2 i SLI) eller kanske ett par "high-end"-kort från ATI om lanseringen av GT100 pressar ner priset på konkurrenten tillräckligt.

Jag är av den åsikten att när man bygger burk är det bättre att köpa dyrare prylar vilka man inte behöver byta ut inom ett år. Dessutom är det ju kul att vara värst - om så bara för en stund.

Offtopic: Ska ni gnälla om dyra kort så spana in Nvidias Tesla-prylar...