Inlägg

Inlägg som Spunkt har skrivit i forumet
Av Spunkt

Tog bort Windows helt Januari 2019. Har sedan dess gjort allt på Linux. Spel, programmering, youtube o.s.v. Valde att även installera Linux på min Macbook Pro tidigare iår.

Av Spunkt

Acer Aspire V5-573G, stänger av sig..

Hejsan!

Jag har nu under de senaste dagarna haft problem med min laptop och lyckas inte felsöka fram felet själv så nu vänder jag mig till er. Problemet är att vid olika random tidpunkter så väljer datorn att stänga av sig. Däremot om jag låter datorn sitta i bios så kan den hålla sig igång i timmar utan problem. Jag lyckades häromdagen köra Intel burntest i nästan 30 min utan problem. Så jag antar det inte har med temperaturen att göra. Har även varit och blåst med luftspray genom ventilationen. Inget har hjälpt. Har även testa om det funkar att boota in i min linux partition istället för windows. Men det gjorde inte saken bättre...

Någon som har något förslag på vad det kan tänkas vara?

Av Spunkt

Riktigt fin tävling, lycka till alla !

Av Spunkt

Såg nu precis att på tabben Uppspelning så reagerar Högtalare om jag kollar på exempelvis youtube klipp? Men spotify, spel osv ingenting? Kommer ljudet från något annat ställe där då?

Av Spunkt

Japp samt i olika ordning. Så först installerade jag Realtek först och andra gången Xonar först. Så förstår verkligen inte vad det är som bråkar med mig så

Av Spunkt

Ljudet kommer ifrån högtalarna som är kopplade in i ljudkortet Xonar DS. Allt annat är urkopplat

Av Spunkt

http://imageshack.us/f/502/qweh.jpg/

Här har ni en bild på hur jag satt det just nu. Men som jag skrivit, så spelar det ingen roll om jag sätter alla som inaktiva för ljudet spelar fortfarande?

Av Spunkt

Får inget ljud vid försök att frapsa spel

Vet inte riktigt vad det är som sker då jag har kunnat göra det på samma maskin tidigare, innan jag installerade om Windows 7.

Ok så av någon anledning får jag ljud när jag kollar på film eller lyssnar på musik, men går jag in på Ljudinställningarna så på uppspelning så rör den sig inte alls hur högt eller mycket ljud som än är igång. Sen går jag in på Skype och kollar mina ljudinställningar där så finns det alternativ som är gråa även fast de har med mitt ljudkort att göra (ASUS Xonar DS).

Någon som har en idé på vad det är jag kan ha missat här?

Har förövrigt ett system som ser ut som följande:
Windows 7 64bitar
Xonar DS
16 Gb ram
i7 2600k
gtx 580
ASUS p8z68 deluxe (tror jag det heter)

Såg precis att även om jag Inaktiverade alla alternativ så får jag fortfarande ljud.. Vart kommer det ifrån ?

Av Spunkt

Jag har samma problem kopplade in en andra skärm idag jag också, men detta gjorde så att båda är lite små sega eller laggar lite. Vilket inte känns så rimmligt då alla temperaturer och sådär fortfarande är nere. Sitter även jag på en 60hz och en 120hz

Av Spunkt

Ursäkta jag hoppar in i inlägget och lånar det lite, men jag sitter på ett gtx 580. Undrar då om jag kan få 3x 120hz skärmar även fast jag bara har 2 Dvi och en mini hdmi plats.

Av Spunkt

Hitta bra skärmar för Eyefinity

Hej, som rubriken säger så sitter jag nu och söker runt lite bland skärmar på något som kan passa mig bra, men eftersom jag då inte är speciellt insatt i just skärmen så vet jag inte helt hundra vad jag ska söka efter. EDIT* Kan då tillägga att det jag ska använda den till är främst att spela men även då söka på Internet och kolla på filmer.

Jag har ju några kriterier som jag vill ha på skärmen som:
- Mellan 23-24 '' stor
- Den ska ha 120Hz
- Gärna en 2 ms refresh rate
- 3D spelar inte så stor roll om det finns eller inte.
- Bra färger
- Självklart inte problem med den.
- Smala kanter då jag inte vill de ska vara allt för stora och då stör på något sätt.
(tänkte dock inte spela med alla tre skärmarna utan bara spela på en av dem för att sedan använda dem andra två när jag surfar eller gör andra saker för skolan o.s.v )
- Gärna maximalt 3k per skärm.

Med detta i åtanke sökte jag runt lite i helgen efter någon som verkade passa mig bra hittade en Samsung som såg bra ut. S23A700, däremot när jag började söka mer på den så var det många som sa att den hade problem med bleeding. Har aldrig haft något problem med det själv så kan inte heller säga hur störande det kan vara. Så någon som har erfarenhet i skärmen och vet hur den känns i bleeding och i färgerna?

Sen så behöver jag köpa mig ett till grafikkort då jag bara har ett 580 för tillfället eller hur ligger det till?
Mvh // Spunkt

Av Spunkt

Min hdd fick blåsskärm igår och hittade den inte imorse länge. Inte helt säker på vad som hänt ska kolla vidare lite när jag kommer hem idag. Kan återkomma då.

Av Spunkt

P67A-GD80 [B3] + Steelseries Xai = Seg boot

Sitter här med ovanstående moderkort samt min kära Steelseries Xai, men av någon anledning krockar dessa två och när jag har musen ikopplad innan jag bootar så tar det bra mycket längre tid att boota än om jag har min gamla mus i. Någon som kan tänkas veta varför det är såhär och om det kanske finns något jag kan göra för att slippa detta samt ha kvar min mus?

Tacksam för svar
//S.

Av Spunkt

Lång boot, ny dator. Konstig felkod ?

Vad är problemet?
Mitt problem är att min dator inte vill boota riktigt utan är riktigt seg när jag trycker igång den. Får texten för 98, sen 9c sen B4 som står nere i hörnet. Det kommer upp en och en och sedan visas snabbt 99 innan den börjar boota. Men med helt nya grejer så tycker jag det är orimligt att det ska ta säker en minut bara för datorn att börja boota. Någon som har en anning om vad det kan vara för något ?

Sen så vet jag inte om mitt moderkort sitter konstigt för när jag stoppar i grafikkortet så blir det som en stor glippa och jag får lyfta på allt för att sedan då kunnat skruva fast det i chassit. Sen går jag in i bios så ligger cpun på 47 grader vilket känns lite mycket för den kylaren jag har. Ibland vill inte fläktarna starta ens på just processor kylaren

Operativsystem: Inget just nu men samma problem även om jag stoppar in en hdd med Windows 7 x64 på
Processor: Intel i7 2600k
Processorkylare: Corsai H80
Moderkort: MSI 67A- GD80
Minne: 2x 4GB Vengance tror jag dem heter
Grafikkort: Gigabyte GTX 580 1,5 Gb
Hårddisk: 2x WD black 1TB, Kingston HyperX 120 Gb SSD
Nätaggregat: Fractal Design 1000W
Temperaturer: 47C processor allt jag kunnat se sen systemet ligger runt 30 grader vad jag sett.
Chassi: Fractal Design Xl black
Mycket tacksam om någon har en aning om vad detta kan vara. Allt är helt nya grejer. Chassit är även helt nytt så vet inte riktigt vad det är som ska kunna vara fel, kollar runt lite i chassit men allt ser bra ut vad jag sett.

//Spunkt

Av Spunkt

Speldator för höstmörkret!

Hejsan, funderar på att få lite liv i gamla bettan igen. Har kollat runt lite och funderar på att slänga ihop en riktig monsterdator. Helst maxa spel ett tag framöver. Spel som Battlefield 3, Diablo 3 sen gärna kommande spel som Guild Wars 2 osv. De jag har planer på är följande:

CPU: i7 2600k
Moderkort: inte säker på vad som är bra.
Minnen: 8Gb räcker ?
GPU: 2 st 580 eller 1 590 kanske ?
Chassi: Fractal Design Define XL
Nätagg: 1000W så de klarar allt
CPU kylare: Corsair H80
SSD som windows boot drive ?
2 st Black 1TB i Raid0 som spel och program diskar
1-2Gb Förvaringsdisk

Någon som har förslag på annat ? Skärm, tangentbord, mus och annan utrustning har jag redan liggandes från min nuvarande dator. Sen behöver ni inte se pengar som ett större problem. Men max circa 20k.
Mycket tacksam för hjälp.

//S.

Av Spunkt

bump typ

Av Spunkt

Grafikkortet lägger av ?

Satt och kollade youtube och på en stream på justin.tv precis och ganska väntat så slocknade skärmen. Men något var inte som vanligt. Brukar bli så att skärmen blir grön och jag får ett meddelande att Grafikdrivrutinerna har slutat fungera och har återställts eller liknande. Men denna gången blev skärmen svart och tillslut så stängde datorn av sig efter en stund när jag inte kunnat göra något.
Detta har jag märk bara händer om jag sitter och kollar på någon stream, (justin.tv/ustream ) osv speciellt om jag gör det samtidigt som jag har igång någon film eller gör något annat samtidigt för då kommer det nästan direkt. Kan tillägga lite fort att jag verkar inte ha något problem att kolla stream när jag bara gör det ?
Undrar då kort vad detta kan vara?

Var inte längesen jag rensade drivrutinerna helt med driversweeper och installerade de nya, men har för mig jag hade samma problem med förra versionen också.
Sen då till min setup:
Xfx Radeon HD 5850 1 gb ( inte klockad)
Corsair XMS3 DDR3 1333MHz 8GB CL9
Asus - Socket 1156 - ATX Intel P55 (P7P55D)
Intel Core i5-750 2,66GHz / 8MB (inte klockad alls)
Cooler Master V8 CPU Kylare
Corsair TX 650W PSU

Sitter förövrigt på en Windows 7 x64 Ultimate och har inga problem med temperaturen ligger idle på grafikkortet 45 grader och knappa 60 vid Sc2 på maxgrafik
CPUn är samma där ca 32 grader idle och runt 50 ingame.

//Spunkt

Av Spunkt

Windows 7 x64 minnes strul

Mitt system:
Operativsystem: Windows 7 x64
Minne: 4Gb x 2 = 8 Gb
Moderkort: ASUS P7p55d
CPU: Intel i5 750
Kylare: CM V8

Har för övrigt uppgraderat Bios till senaste, testat ta ur och trycka in minnena flertal gånger. Testat byta plats osv. Har även testat att installera om CPUn flera gånger.

Har läst igenom forumstrådarna men tycker inte det finns någon svar som hjälpt mig så jag antar jag får vara jobbig och skapa ännu en.
Så nu till mitt problem: Jag har som det står 8 Gb installerat, det står även att det är 8Gb installerat men när jag går in och kollar genom att högerklicka på Den här datorn så står det att bara 4 Gb används ? Förstår inte. Kan vid ett tillfälle haft alla mina 4 stickor i på samma gång och då klockade alla ner sig eller liknande så att alla låg på hälften av vad de egentligen har. Tack!

Någon som har något tips på vad det skulle kunna vara ?

Av Spunkt

Jao, men sitter nu och patchar det. Gillar verkligen inte 4.0 patchen tar inte DÅLIGT lång tid. Aja hade gärna lagt det på SSDn men bara att som du sa så har jag inte så stor utan mest för att få ner laddningstiderna i Windows. Nä jag brukar inte heller installera wow utan bara slänga över det och i värsta fall köra en repair på det. Men nu gjorde jag ju det och de började bråka för mig så varför inte testa

Men får se om det fungerar nu om ungefär en timma annars så vet jag verkligen inte vad det kan vara som ligger och bråkar.

Av Spunkt

Jao installerade w7 x64 på min ssd och sen installerade om wow på min andra hdd, SC2 funkar galant. Men sen så aa. Jag testa gå in på regedit key, inte helt säker på vad det är men antog det var det som wow ville jag ska in och ändra i. Men när jag försöker gå in där står det följande

" key kan inte importeras. Fel uppstod när filen skulle öppnas. Ett disk- eller filsystemsfel kan ha uppstått"

Bara att installera om då ?