Inlägg

Inlägg som DiktatorNN har skrivit i forumet
Av DiktatorNN

Alla mina Steelseries-headet jag har haft har gått sönder efter ett år. Varje gång så dog den utdragbara mickhistorian de körde på V2an.

Efter tredje luren så kände jag att det fick vara nog, så jag köpte mig ett par Sennheiser HD600. Man kan väl säga att jag är frälst! De som säger att Steelserieslurarna har bra passform har aldrig upplevt riktiga lurar.

Av DiktatorNN

Inb4 man ringer deras support och möts av en indier med underbar engelsk accent

Av DiktatorNN
Skrivet av Micke O:

Beror ju på vad den enda VMen pysslar med, själv kör jag 4-5 VMar på min

Skrivet av ehallq:

Du kör med original CPUn? Har planer på att skaffa denna server och köra just 3-5 VMar med bla ett par hemsidor och NAS funktion

Skrivet av PowerNet:

Hej!

Låter lite märkligt att den skulle belasta så hårt.

Vad kör du får virtualiseringsmjukvara i botten? Du nämnde Hyper-V men är det det som du kör nu med?
Kolla i din vm vad det är för process som drar så mycket, är det Windows VM så skulle det nog kunna vara ex Windows Update, brukar rätt ofta "dra iväg" på cpu nyttjande

Är du ute efter Xeon ER-1230 v2 finns den ex här:
https://www.proshop.se/Processor/Xeon-E3-1230V2-33-GHz-Proces...
Men rätt dyr /nästan 2900 kr) så spana in på eBay så bör du kunna komma undan lite billigare om du har tur.

Och om du inte måste köra just Hyper-V i botten (ex för utbildning) så skulle jag rekommendera att du istället kör VMware vSphere Hypervisor 6.0 (Även kallat bara vSphere, eller ESXi) i botten, det är gratis med:
https://my.vmware.com/web/vmware/evalcenter?p=free-esxi6

Problemet låg i att jag hade kassa drivrutiner till broadcomchippet som styr nätverksportarna. Nu rullar vmarna som de skall

Av DiktatorNN

Jag fick min Hp Microserver Gen8 Entry på posten för några dagar sedan. Tanken är att den skall ha en Hyper-V host som skall rulla massa VMs i sinom tid. Då en stackars Celereon-prolle går i taket med bara 1 vm så är jag på jakt efter den vassaste xeon-prollen som man kan få att fungera med dessa söta maskiner!

Jag har sneglat lite på Xeon E3-1230 v2, men den verkar ha utgått i alla butiker i Sverige. Finns det någon här på forumet som eventuellt har en sådan (eller någon annan vettig kompatibel processor) på en hylla någonstans som de känner att de kan bli av med eller är det Amazon/Ebay som gäller?