Inlägg

Inlägg som swift77 har skrivit i forumet
Av swift77

Coil whine gtx 980 MSI Gaming och ASUS Strix

Hittade bara trådar om gtx 970 och om det finns en för gtx 980 så ursäkta.
Har haft hemma ett GTX 980 MSI Gaming och det hade hemskt coil whine till och med under windows och i tex Unigine Heaven låter det som en liten gäll enuck bakis R2D2 sitter i burken.
Provade ett ASUS gtx 980 Strix och det har inte coil whine i windows och inte i Unigine Heaven men det har det i tex 3DMARK och i spel till och med enkel grafik i lir som Dark Souls 2låter det bzzz bzziit bzzzuu när man springer runt och i dota 2 bzzz bzzzuuz.
Hemskt besviken på alla reviews som inte säger sanningen om coil whine eller så har korttillverkarna skickat perfekta kort för review.
Sökte efter coil whine trådar innan jag provade korten men hoppades att det inte skull evara så farligt.
Finns en del om coil whine bl a denna där han har provat 6 st gtx 980 https://www.youtube.com/watch?v=cqewc_uX714

Av swift77

Fick hem ett MSI GTX 980 GAMING och det har CW så det åker tillbaks, vet att det är en 970 tråd men det är vanligt med CW på 980 också om man kör lite search

Av swift77

Help mitt moderkort och processor vägrar OCa

Help sökes innan jag får psykbryt och kastar ut datorskiten genom rutan.
Har kunnat köra OC tidigare genom lite olika varianter i BIOS men nu så vägrar CPU-Moderkortet att OC.
Har provat olika profiler i Bios samt att justera parametrar och varenda gång så är det samma standard som laddas dvs default 980x inställningen.
Har en ett Asus Rampage Extreme 3 med 980x och 12 GB RAM corsair 2000 MHz minnen som är sura på varandra och inte vill köra trekant eller vad fasicken e felet?
Tack för råd om någon har några

Av swift77

Jag köper ett Dota 2 beta eller lånar, är pappaledig och behöver något att göra när lillan sover
Som ett exempel, jag köp/lånade ett Diablo 3 beta en vecka för 250 spänn, det räckte mer än väl med det begränsade innehåll som D3 betan har.

Av swift77
Skrivet av Calimi:

Gäller Prdukten: Call of Duty Modern Warfare 3.

Kontaktade kundservice 2 gånger i samma ärende för att vara helt säker på att CD-key skulle levereras via mail och svaret båda gångerna var JA det skulle det.

Iallafall så fick ajg ett mail några timmar senare som säger att jag måste hämta ut det i deras butik.
Ringer genast till de och säger att det kan jag inte alls göra för att jag bor i Sverige.
De säger att de är ledsna för missförståndet och pengarna ska vara inne på mitt konto 3 dagar senare.
Det gick en vecka och jag ringde de idag igen. Killen jag pratade han inte gjort ett skit åt saken utan bara försökt att få det att rinna ut i sanden... BARA VAFAN?!?!.

En annan kille sa idag att jag defenitivt skulle ha pengarna denna fredagen, vi får väl se tänker jag.

Tillbaka till mailkontakten har jag nu märkt att de svara med en mening "Yes that is correct" till ett mail med flera frågor i.
De läsar alltså inte hela mailet eller så är de bara retarderade... kommer inte handla från den butiken igen.

Men du ta och posta i rätt tråd

Av swift77
Skrivet av RockoW:

Varför bytte du ut din FP241WZ? Sitter och tittar på en sån nu, är väldigt nöjd trots att den är gammal.

Jag frågat mig själv många gånger varför jag sålde min utmärkta Benq FP241WZ och bytte till IPS, HP och sedemra Dell 2410 och till sist u2711, bilden blev sämre och sämre, avser färgerna och grynigheten som agressive anti glare coating påverkar mest.
Nu har jag iaf en Hazro 27" D versionen som jag är jättenöjd med, den har 2560x1440 och HDMI ingångar samt utan den där hemska anti glare som de flesta andra IPS monitorer har.

Av swift77

Niklas, du har helt rätt att de har ansvar enligt EU reglerna. Tala om för dem att du tar det till EUs konsumenträtt för de har en skyldighet att ha samma garanti för dig som för någon som har köpt i UK och de måste ge dig rätt att returnera om.
De försöker bara göra det enkelt för sig. Be att få tala med någon som har ansvar för Overclockers verksamhet och att du inte kommer att ge dig för du har rätten på din sida ochatt de bryter mot UEs regler.
Overclockers måste ge dig samma garantier som någon som finns i UK, du måste kolla vad de har för pixelpolicy regler i UK och eftersom du befinner dig i ett annat EU land så har du rätt att ha samma garanti enligt EUs regler som faktiskt UK politikerna har gått med på.

Av swift77
Skrivet av Derix:

Visserligen är Dell u2711 relativt billig i Sverige nu. 5795 kr på Webhallen.

Kan inte jämföra u2711 Anti Glare skärm med en Hazro det är två helt olika smaker på skärmar. Jag är så himla glad att jag har sålt min Dell u2711 och skaffat en skärm som inte har Anti Glare, tycker att min HP 2475 och även min Dell u2410 var mycket bättre än u2711 eftersom de har mindre agressiv anti glare coating. U2711, u2410 och HP 2475 har allihopa varit i mina ögon sämre bild än min Benq FP241WZ när det kommer till lyster i färgerna.
Hazro är helt underbar som PC skärm och funkar toppen med min Xbox 360, snart färdig med Dark Souls samt att den används som extra TV med HDMI matning från min TV mottagare.

Om ni beställer så köp inte genom Hazros egna sida utan köp genom overclockers.co.uk eller www.scan.co.uk i UK. Om ni köper genom Overclockers så skadar det inte att ringa och säga till dem att skicka skärmen,det fick jag göra , verkar svårt för Britter att få till det där med online shopping.

Garantier gäller över gränser det finns EU direktiv för online shopping över EU gränser och skydd för oss konsumenter dock kan garantier variera i omfattning. Overclockers kan tex inte heller vägra skicka till Sverige på grund av skador då bryter de mot den fria handeln inom EU och över gränserna.

Av swift77
Skrivet av MystiX:

Skönt att grafikkortet scalar, så att bios och alla upplösningar fungerar då... Konsoler däremot.

Javisst det ska fungera med grafikkort och för 350£ är det helt fantastiskt bra monitor för PC, jag är helt grymt nöjd med min D modell, använder den för PC och Xbox/PS3 därav att jag valde just D modellen.

Av swift77
Skrivet av svanter:

Men det funkar väl med HDMI-DVIkabel från datorn eller?

Har läst i tråden på OC forumet och det står bland annat följande. Vet inte om det går med HDMI från datorn men det är problem med Xbox eftersom C modellen inte har scaler och en del annat.

This is an official answer from an inquiry made to "HAZRO"
An answer to the question No 1

"1. If you want to connect any dual link device via a DVI>HDMI cable, you have to ensure the monitor + cable + console/pc is HDMI 1.3 compatible. In this case, only the HZ27WA is HDMI 1.3 compatible so the HZ27WC wouldn't work for gaming [even at fullHD res]. This is a limitation with ALL dual link monitors: not just Hazro displays.''

Du kan själv läsa i tråden
http://91.151.218.11/showthread.php?t=18204986&page=50

Av swift77
Skrivet av Noobenu:

bilden på dellen ser ju bättre ut

Ingen av skärmarna är kalibrerade och bor du i Stockholm eller i närheten så kan du komma och kika så förstår du hur mycket bättre Hazro är.
Tog bilden mest för att visa hur det ser ut med reflexer när man kan kontrollera ljusinsläpp och att påvisa att jag faktiskt har båda monitorerna brevid varandra och kan jämföra dem.

Av swift77
Skrivet av Fjaman:

Har nu fått min Hazro 27WC och är riktigt nöjd, beställde den för ett par veckor sedan med special pre order price så slutpriset blev kring 4250 med frakt.
Inga döda pixlar hemsk bandning eller märkbar backlight bleed fantastiskt skönt att slippa antiglaren som finns på andra ips paneler.
Nackdelarna är den plastiga foten som medföljer bland det sämsta man ägt till en skärm, samt att inställningsmöjligheterna inte var dom bästa, finns bara ett par lägen för brightness att ställa in...

Vilket bra pris du fick för en så bra skärm helt fantastiskt, jag såg att de körde kampanjen och funderade på att löpa en D modell till att använda som TV, hdmi ifrån satellite recievern funkar utmärkt till och med högtalarna är ok, och Xbox skärm.
De ska visst hålla på att ta fram en bättre fot som man ska kunna beställa ifrån Hazros hemsida för den medföljande är dålig. Jag köpte en Ergotron LX arm till min men det finns andra alternativ som stöder Vesa 100x100.
Det finns inte så mycket inställningsmöjligheter på C modellen utan det är D modellen som man bör köpa om den ska användas till tex Xbox eftersom den har 2st HDMI medans C bara har DVI samt att den ingången inte funkar med HDMI till DVI dvs xbox fungerar inte på C men det gör det på D.
Priset på C modellen är dock helt fantastiskt för en 27 tums med upplösningen 2560x1440 finns ingen skärm som kommer i närheten bildmässigt och prismässigt samt att det är en IPS även D modellen är mycket prisvärd och framförallt så finns det inga andra alternativ om man vill ha en skärm utan skitiga Anti Glare filter endast Apple Cinema display och de funkar inte med Xbox samt att de är dyra.

Av swift77
Skrivet av Anosh:

Vad gick kalaset på? Antar att det var i andrahand? Hur mycket gick frakten på?

Köpte den via overclockers i UK, den var ny och D modellen är helt ny från Hazro. Frakten var 300 SEK och tog 3-4 dagar. Köpte den på kampanj för 540 pund totalt kostade den med frakt 6300 SEK översatt till svenska pengar ifrån pundet som stod i 10,7 tror jag det var. Kolla på SEB för aktuell pundkurs.

Av swift77
Skrivet av dj christian:

Förlåt men sådana som du är totalt bortskämda bakom skynket utav Apples spegelblanka skärmar. Blir så himla trött på sådana som dig och gemene i prisjakts omdömen som ger negativ kritik för varenda skärm som man inte kan använda som sminkspegel (U2711 är ett bra exempel).

Det finns olika skärmar för olika behov, jag har AG skärm på jobbet och den funkar bra och skulle aldrig köra glossy skärm i kontorsmiljö. Jag körde Dell u2711 i ett år hemma och funderade på varför den hade sämre tryck i bilden än min u2410 och ännu sämre än min HP LG2475. Nu har jag skaffat en glossy skärm hem Hazro 27WD och när den står brevid u2711an så är det inte många som hade valt u2711an om användningsområdet är nöje och inte kontorsarbete. Likaväl som jag inte möblerar mitt vardagsrum eller köket med kontorsmöbler så vill jag inte ha kontorsskärm i hemmet där jag kan kontrollera belysning och solljus mm.

Jag är väldigt nyfiken på Samsungs PLS 27"an och kanske provar den om recensionerna blir bra.

Av swift77
Skrivet av triDave:

Hata AG coating, jag sålde min Dell u2711 efter tio minuers testande. Först trodde jag att den var pajj för den var så dålig. Skiljer sig rätt mycket i pris beroende på vart man köper skärmen när jag kollar på nätet. Kan man ladda den via usb-porten eller är den bara till för att firmware uppgradera? Träligt att den saknar USB-hubb.

Hur är backlight bleeding på din, läst på nätet att den verkar vara rejält drabbad av det.

Har inte märkt problem med backlight bleeding. Jag är känslig för ljust på svart det var därför jag kastade ut min Samsung EDGE TV och skaffade mig en panasonic vt30. Fattar inte hur svennar kan köpa Samsung EDGE TV med clouding som fasicken helt otroligt.
Bor du i sthlm kan du komma och titta på monitorn om du vill för den är helt grym

Av swift77

Har tagit bilder, de är inte jättebra eftersom jag inte är någon fotograf. Körde Dell u2711 inställt på preset sRGB och Hazro Hz27WD på normal. Det som inte går att se på bilden är den klarhet som Hazro återger om man tittar närmare så ser det ut som om Dell u2711 har ett litet litet finmaskigt nät över hela skärmen den så kallade AG coatingen så Dell ser smutsig ut i jämförelse.

http://imageshack.us/photo/my-images/707/dsc3145k.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/9/dsc3148f.jpg/

Av swift77

Sitter och ler med en Hazro HZ27WD som kom igår

Vill bara tipsa om en fantastisk skärm för er som inte gillar skitiga skärmar som Dell u2711 som jag själv suttit med i ett år. Hade en bra Benq Fp24WZ och sedan en HP LG2475 som var lite bättre och sedan blev det en Dell u2410 och strax efter en Dell u2711 och jag tycker att bilden har bara blivigt sämre och sämre sedan Benq med sämre menar jag skitigare och skitigare äckligt smutsvitt i word och så vidare. Har förstått att det beror på AG coating och efter lite letande hittade jag en utan och med HDMI ingångar.
Nu har jag iallafall en helt fantastisk Hazo HZ27WD Glass Monitor (det står Glass på modelbeteckningen) alltså med en glasskiva, den finns både med och utan glasskiva båda är glossy dock men eftersom jag har datorn hemma och inte i kotorsmiljö så kan jag kontrollera ljuset med gardiner etc ganska elemäntärt och jag hoppas att fler monitor tillverkare slutar lägga på AG coating på alla sina skärmar. Finns en Hazro HZ27W variant som heter C som inte har HDMI samt att den har lite snabbare input.
Jag vet att det finns andra glossy men inte med HDMI, den hör har 2st plus DVI, som jag ville ha eftersom jag kör både PC och Canal Digital sat HD samt Xbox, PS3. Bilden är betydligt bättre i allt än vad jag tidigare har haft och om någon har funderingar och vill ha bilder så messa mig. Monitorn har TV högtalare inga vassa men de är helt ok för slötittande på HD ESPN. Jag bor i sthlm och det tog 3 dagar för skärmen att ta sig ifrån Overclockers i UK så frakten funkade helt ok.
Rekommenderar inte skärmen till kontorsmiljö men jag får nog av office paketet på jobbet så det är skönt med en monitor för enbart underhållning.
Köpte ett Ergotron LX stativ med dubbla armar eftersom det medöljande stativet inte går att justera i höjdled men man kan tilta/vippa.

OBS!!!
Med tanke på problemen med OC i UK så kanske det vore bättre att beställa ifrån antingen scan.co.uk eller ifrån Tyskland mediafrost.de. Jag köpte dock själv ifrån OC och det var utan problem men om det uppstår problem så är de inte kundvänliga utan försöker komma ifrån allt ansvar tvärtemot EU lagar och förordningar som gäller för konsumenter som handlar online inom EU.

Av swift77

Operating System:
Windows 2.6.1.7601 (Service Pack 1)
CPU Type:
Intel® Core™ i7 CPU X 980 @ 3.33GHz
CPU Speed:
3.61 GHz
System Memory:
5.99 GB
Video Card Model:
NVIDIA GeForce GTX 580
Video Card Memory:
3.97 GB
Video Card Driver:
nvd3dum.dll
Desktop Resolution:
2560x1440
Hard Disk Size:
238.47 GB
Hard Disk Free Space:
113.58 GB (48%)
Download Speed:
3.02 MB/s (25.3 mbps)

3st WoW
1st Starcraft 2
3st Diablo 2
3st Diablo LOD

Ingen D3 beta key

Av swift77
Skrivet av anon151217:

Jag kör med DEMCiflex de är mycket bra, enkla att montera och att ta bort för att rengöras

Av swift77

Har provat en hel del fläktar och Zalman fläktar är det första som åker ut om jag köper deras chassi eller CPU kylare. Om du vill ha tyst och bra billig fläkt så har det nämnts några i tråden tex Slipstream men då ska du ha en lite snbbare än 800 ta en 1200 och jag skulle även vilja rekommendera Nexus Real silent. Har en scythe 800 rpm till min HTPC men luftflödet är inte det vbästa vid 700-800 rpm dock är den helt ljudlös. De flesta 120 mm fläktar låter över 1100 rpm förutom Noiseblocker som jag kan köra i 1300 ljudlöst men de är dock lite dyrare. Vill lägga till att ljudnivåer är objektiva och ovanstående är min personliga uppfattning.