Inlägg

Inlägg som Quenya har skrivit i forumet
Av Quenya
Skrivet av Tubby:

slår ett slag för ett gammalt spel vars musik jag ännu inte glömt, Outcast

https://www.youtube.com/watch?v=CSEST0OY8jE&list=OLAK5uy_lR-i...

Come get your sacred objects!

Av Quenya

Som tidigare nämnts av @pjuppi är Supergiant Games egna Darren Korb (Bastion, Transistor, Pyre, Hades) en ständigt lysande stjärna i deras spel.

Sen vill jag även slå ett slag för Andrew Prahlow och hans soundtrack till Outer Wilds.

Av Quenya
Skrivet av landmarks:

Både moderkortstillverkarna och AMD rekommenderar starkt att uppdatera BIOS. Var är det du hittat att det bryter mot garanti? Helt genuin fråga, eftersom det i min erfarenhet inte brukar vara ett problem 🙂 Möjligen om man experimenterar och lyckas bricka sitt moderkort, men en från tillverkaren rekommenderad uppdatering vore ju dumt att det skulle sabba eventuell garanti.

Jag tror det har att göra med att det är beta-BIOS.

Av Quenya
Skrivet av Chris_Kadaver:

1.3v till cpun? Meningen ni skrivit i texten är ofullständig? Till vad begränsas spänningen till 1.3v?

SoC

Av Quenya

Jag önskar mig ett bra pris på en kompetent streamingenhet med stöd för Dolby Vision och Plex. Gärna Google Chromecast med Google TV 4K eller Nvidia Shield TV Pro.

Av Quenya

The Legend of Zelda: Twilight Princess via relativt nya Linux-nativa CEMU. Stabilt på 30 fps, men har mycket kvar av Hyrule Field att låsa upp.

Av Quenya
Skrivet av annlotta:

Jag skulle vara jättenöjd om jag bara kunde skicka tvns ljud till högtalarna nu när det är en massa musikprogram på gång men inte ens det har jag lyckats klura ut hur jag gör

Det finns inget direkt sätt, utan du behöver koppla din RCA-ingång på DVD-spelaren till din Digital out på TV:n med hjälp av en signalomvandlare, RCA-kabel och en Toslink-kabel. Länkarna är exempel, finns säkert motsvarande alternativ på andra sidor också.

Av Quenya
Skrivet av annlotta:

Hej
Jag har problem att få till surroundljud med Nvidia Shield. Jag har ett Philips Home Theater System med några år på nacken. Den har enbart ett HDMI-uttag på baksidan. Hur kan jag koppla ihop dessa för att få surroundljud när jag tittar på Nvidia?
/Lotta

Hej! Du behöver berätta mer om ditt hemmabiosystem. Modell eller en bild på baksidan av huvudenheten (så att det går att se alla kontakterna) skulle underlätta. Även TV-modell är av relevans.

Av Quenya
Skrivet av sandos:

Lyckas inte köpa om jag är inloggad med mitt svenska konto. Finns inget pris eller köp-knapp.

Du råkar inte redan äga spelet annars? För min del gick det iallafall att klicka på köpa medan jag inte var inloggad och därefter logga in på mitt svenska konto under köpprocessen.

Av Quenya

https://www.microsoft.com/en-hu/p/sea-of-thieves-deluxe-editi...

Sea of Thieves Deluxe Edition för cirka 25 kr. Sannolikt ett prisfel. Notera att senaste gången Microsoft tabbade sig med prissättningen (Forza 4+5 Ultimate Edition) makulerades alla köp. Så var beredd på eventuellt bortkastad tid. 😉

Av Quenya
Skrivet av Akrobaten:

Snart medlem i klubben!

Lyckades köpa ett begagnat Gainward Phantom 4090 för 15000 kr inkl kvitto och allt, inhandlat hos Komplett.

Känns som en rätt bra deal men det börjar göra ont i plånboken nu.

Någon som har ett 4090 sittandes i ett NR200P Max chassi?

Nej, men i ett standard NR200P.

Av Quenya
Av Quenya
Skrivet av Yoshman:

Last Of Us är nog också en titel där RayTracing skulle kunna ge ett lyft på sina håll, och här kan det fungera prestandamässigt!

The Last of Us kommer väl inte få RT, dock? Tror inte det stödjs i Naughty Dogs spelmotor.

Av Quenya
Skrivet av moyozuz539:

Tack ska ni ha får testa när jag kommer hem, jag bor i en etta så dom står bara 2 meter ifrån varandra tyvärr.

På min C2:a finns en knappt under skärmen som man kan starta den med.

Av Quenya
Skrivet av källarinvånare:

Spela Advanced Rogue Intelligence Assault: Genesis om du vill att 4090:n ska sträcka på benen, fps:en dippar ner till 15 ibland med maxinställningar i 4K.

Av Quenya

Soooon! Ser riktigt mycket fram emot ett spelsläpp som ser ut att kunna få mitt 4090 att sträcka på benen. Har varit enormt sugen att införskaffa detta till PS5:an sedan släppet där, men efter att det blev känt att det blir PC-portning tänkte jag att det med lite tur blir en ännu bättre upplevelse på PC:n.

Av Quenya
Skrivet av kniven:

För mig säger den sold out

Edit: väljer jag Sweden finns den

Välj SE istället för US uppe till höger.

Av Quenya
Skrivet av JoOngle:

Då min super trogna Kenwood Mikro Kombiugn döde efter 22 års tjänst, letade jag med ljus och lyktar efter en ny ugn, och då blev det en hel vetenskap, vi är ju inte datornördar för ingenting eller hur?

Så det blev en sällsynt Sage 3-in-1 (Breville) Mikro-Air-Fryer-Convection thingy...

<Uppladdad bildlänk>

Stort display, det gillar vi, här kan vi välja mellan att baka, pizza, pommes, bacon, stek, fisk, kyckling, nuggets, choklad, smör, popcorn och massor av andra grejer, den använder Grill + Mikro + Air Fritösen på ett smart sätt så maten kan bli helt perfekt, bye bye 50 tals ugn-koncept.

<Uppladdad bildlänk>

Och första försöket på en frusen pizza blev det bästa jag någonsin har sätt med en kombiugn (eller min gamla ugn), och det var även en billig 21,- Sek frusen pizza från Coop:

<Uppladdad bildlänk>

Om vi jämför med en standard mikro eller kombiugn, så är den ju inte helt billig, ca. 6500,- på netonnet, jag visade pizza bilden för min kompis i Kanada och han blev helt såld så han köpte en med, tur som är för Kanadensaren så säljs den ca. 2000,- billigare i Kanada, ouch!

Efter några dagar med denna, har jag blivit bortskämd, min stackars gamla traditionella ugn med plattor och ugn blir inte använd längre, och jag har fått den lysa idé att det finns inga behov längre för 1950 talets typ. familjeugn som har dominerat oss i årtal, jag tror jag vill komplettera med en extra av denna så jag kan tillaga 2 typer mat samtidig, hej då gammal-ugn-konceptet.

Varför fick jag ett sånt jäkla villhöverbegär utav denna?

https://media.tenor.com/k779MbF6s9wAAAAM/curse-you-dinkleberg-th...

Av Quenya
Skrivet av Sarg:

Vad jag läst så kan det vara både EVO och WBE, så man får kolla vad man får.

WBE är Evo-panelen. Icke-Evo är WBC.

Av Quenya

Quentin Tarantino ger detta quiz tummen upp!