Inlägg

Inlägg som dookie95 har skrivit i forumet
Av dookie95
Skrivet av Knashatt:

Nej, inte ett till företag som ska börsnoteras för att några få chefer ska kunna suga ut allt som går innan det brakar ihop...

Jag anser att börsen är den mest farliga påverkan på världsekonomin, arbetslösheten och instabiliteten för ekonomin.
När ett företag som går plus flera år i rad med inte gör någon ökning år efter år kommer anses som ett dåligt företag och aktieägarna säljer.
Då får plötsligt företagen dra in på personal, inte för att det sälj dåligt, produceras dåligt eller att dom går back... Nä, detta enbart för att det ska kunna börja öka år efter år igen.

Företag som inte är med på börsen behåller hela vinsten inom sitt eget bolag. Dom kan på detta sätt spara stora reserver. Dom år som det går dåligt har man reserver som kan backa upp. Se på praktexemplet IKEA.

Jag tror att börsen måste ses över. Att man gör om strukturen. Börsen har ju självklart positiva saker, små företag kan växa snabbt om dom gör något som intresserar marknaden och aktierna går upp.
Men jag tror det måste finnas någon lag/regel som gäller hela världens börser. Något som gör att enbart 25% av vinsten ska tillfalla aktieägarna. Resten ska enbart vara vinst till företaget. Vinst som kan sparas eller inventeras.

Väldigt svårt att få ett bolag att växa utan att få i nytt kapital vilket är den stora mening med börsen. Snarare än ett hot mot världsekonomin är börsen navet som gör att företag för en förutsättning att växa.

Att det skulle vara ett hot mot ett företag att folk säljer sina aktier är också felaktigt, du säljer att din del av företaget (aktie) till någon annan så förtetaget byter bara ägare. Att börsvärdet eventuellt skulle minska har inte heller någon betydelse för företaget internt då penga förlusten tas från aktieägaren och inte företagets egna kapital.

Du ska heller inte tro att all vinst hamnar hos aktieägarna bolagsstämman bestämmer hur stor del av vinsten som ska delas ut och denna siffra ligger ofta under 50 %.

Av dookie95

Dator fryser efter byta av nätaggregat

Hej

Min extramorsas dator slutade starta för ungefär ett år sedan. När även hennes andra dator slutade fungera så hjälpte jag henne fixa den och fick den att fungera igen genom att sätta i ett nytt nätagg. Dock så har ett nytt problem uppstått med det nya nättagget då datorn efter kanske 5 minuters användning helt låser sig och inte går och starta om.

Känns inte det borde vara nätagget som krånglar men vad kan det vara egentligen, om man låter datorn vila ett kort tag så kan man använda den i några minuter igen innan den fryser så det känns som allt fungerar egentligen.

Tacksam för all hjälp !

Av dookie95
Skrivet av Patrik Stjärna:

Nu vet jag inte hur det fungerar med AMD som saknar iGPU men se om du kan lösa det med denna guide på något sätt:

http://www.gigabytenordic.com/wordpress/how-to-update-your-bi...

Får prova med brorsans grafikkort.
Tack för hjälpen kudos till dig

Av dookie95

Ah okej
Hur gör man när man flashar BIOS ska man bara lägga in en ny BIOS version på ett USB och flasha det från BIOS ?

Av dookie95

nytt grafikkort, ingen bild.

Hej
Har precis skaffat mig ett 7970 men när jag startar datorn så får jag ingen bild. Alla fläktar går igång på grafikkortet och inget verkar fel utom att skärmen inte får någon signal.

Det riktigt konstiga är att grafikkortet funkar i min lillebrors dator och hans grafikkort får min dator och funka.... Har även testat att köra med hans nätagg i min dator men inte heller få funkar det.

Nån som har några tips på vad som kan vara fel? Har fungerat på att flasha om mitt mobo men känns som en jobbig grej att göra om det inte fungerar. Har även testat att ta ut mobo batteriet och byta pci-e slöt men inget funkar. Värt och nämns är att jag använder en molex till PCI express 8 pin adapter, resten av datorn är den första i sign.
Tacksam till all hjälp

Av dookie95
Skrivet av Aenarian:

Jag vill minnas att det var du som jämförde med 4770k. Om du istället menade 4670k, så visst, den är långsammare i vissa tester. Den är inte heller menade att vara en CPU för folk som sysslar med rendering och liknande.

Jo blev lite fel. skyller på att Intel namngivning blir mer och mer ologisk =P

Av dookie95
Skrivet av Aenarian:

... Läser vi samma test? 8350 var sämre än 4770k i allt (exkl. spel, som jag inte kollade) och drog betydligt mer ström.

Jo fast du kan ju inte jämföra med I7an som med moderkort blir nästan dubbelt så dyrt som ett alternativ från AMD . Om man jämför med I5an så är 8350 både billigare och presterar bättre i allt utom de aplikationer som endast använder 1 tråd.

såg nu att jag hade skrivit fel menade 4570k så klart

Av dookie95

Fattar inte att alla klagar så mycket på AMD och tokhyllar Intel. testerna visar ju att 8350 är snabbare 4770k i nästan allt utom spel där det ärligt talat inte spelar någon roll om man inte kör 3-4 grafikkort. Amd processorn är ju dessutom 500 spänn billigare

Av dookie95

Sweclockers logic: ska hålla panelen kort pratar 6 minuter om hotel.

Fredagspanelen äger

Av dookie95

Hoppas att de får synkningen mellan boxen och TV och funka okej i Euriopa också. Skulle inte tro det dock.

Av dookie95

Känns som bara 1 USB port är lite väl snålt. För 8500 tusen vill skulle man ju vilja ha något som fungerar som en bärbardator också och då känns det ju jävligt B att behöva dra ut tex. mus om man ska koppla in ett usbminne.

Av dookie95

det här med att glas är flytande innebär bara att atomerna är ordnade som i vätska inte att det flyter. Att glas blir tjockare nertill för att det flyter är en myt

Av dookie95

man kommer fortfarande kunna instalera program som inte är från programbutiken va ?
I sånna fall spelar det ju ingen roll men annars blir det väll lite väl gestapo.

Av dookie95
Skrivet av Yooriitzz:

Sätter du distanser så att dom nuddar själva moderkortet kan du kortsluta moderkortet ju.

dom nuddar väll alltid. har iallfall skört med distanser och utan skruvar ett bra tag.

Av dookie95

Mitt förr moderkort saknade 2 skruvar då det var omöjlig att få dit dem på grund av en dum kant på chassit. Det funkar men sätt dit distanser även om du inte skruvar i skruvar i dem =D.

Av dookie95

jag har två sennheiser hörlurar och de är de två bästa jag haft. rekomenderar verkligen deras modeler

Av dookie95

tror faktiskt att han skulle få typ 5 fps på ultra då grafik minnet skulle ta slut

men low ska ju flyta på bra iallafall =D

Av dookie95

Varför görs inte mer spel med opengl istället för windows ?
Då slipper man ju innblandning från microsoft så det funkar lika bra på lla operativ ? dessutom verkar det ju mycket bättre

Av dookie95

LET THE HATING BEGIN

nä men seriöst ge det en chans för fan

Av dookie95

Vadå mjölkning. Är ju 1.5 år kvar och Battlefield är redan ? 1 år gammalt ?. Dessutom är ju Battlefield 3 okej som det är, Bf4 kommer bli grymmt om de bara fixar alla dumma grejer från 3an och lägger till nått nytt kul =D.