Inlägg

Inlägg som SörenKarlsson har skrivit i forumet
Av SörenKarlsson

Du måste tänka på att det enligt svensk lag är förbjudet att köra cross/enduro/fyrhjuling i skogen. Du måste ha tillstånd från länsstyrelsen oavsett om du äger skogen eller inte.

Saxat ur svensk lag:
"1 § Körning i terräng med motordrivet fordon för annat ändamål än jordbruk eller skogsbruk är förbjuden i hela landet på barmark."

Detta betyder att du enbart får köra på banor som är godkända. Så då kan du ju hyra av en bana när du ändå är där.

Av SörenKarlsson

Gick en kurs och fick en ny befattning på jobbet.
Det resulterade i löneförhandling och en löneökning från 28000:- till 36000:- före skatt.

Av SörenKarlsson

Ju snabbare kort desto bättre! Vem fan har tid att sitta och vänta?

Jag kör med 60MB/s för landskapsfoto och produktfoto när man tar en bild i taget och sedan granskar/justerar innan nästa bild.
För sport, action, djur eller snabba stunder sitter det ett 160MB/s i kameran.
Det märks mycket väl vilken skillnad det är för kameran att tömma bufferminnet till det ena eller andra kortet.:)

Av SörenKarlsson

Det där uttalande gjorde mig verkligen både arg, uppgiven och ledsen.

Arg för att det bevisar att SVT är ett gäng gamla fossiler som saknar förankring i den tid de skall rapportera om och att jag trots att jag aldrig tittar på SVT måste betala för att de skall kunna fortsätta producera skit som saknar relevans i dagens samhälle.

Uppgiven för att människan i fråga är så trångsynt så han inte kan inse att detta våld har varken med fotboll eller datorspel att göra, det är helt enkelt individer som saknar förnuft och enbart vill ställa till med oreda, oavsett om sammanhanget är en fotbollsmatch eller någon annan form av ansamling där de kan njuta av att ställa till med sattyg i anonymitetens trygga famn.

Ledsen då man åter igen får se datorspelen beskyllas för något de inte har med att göra.:(

Av SörenKarlsson
Skrivet av NILLANist:

Tack för tipset men vad gör man tex på Alina Systems?

Det beror på. Alina har försäljning av datorer och tillbehör, både i butik och online, de utför reparationer och kundbesök hos företag mm. De saluför även sina egen byggda datorer under produktserien Gamer God och som jag förstår det så bygger de dom datorerna själva i sin egna verkstad.

Beroende på om du går till den lilla butiken i Uppsala city eller den stora i kungshörnet kommer troligen att göra stor skillnad för vad du får göra. Om du vill få se lite mera varierande så skulle jag nog satsa på den i kungshörnet, de har dels en större butik med mer personal och framförallt en it-support med datorverkstad där.

Av SörenKarlsson

Ingen verkar bry sig om kartongens design och utseende på detta forum.

Jag skulle kunna instämma på vissa plan men kan samtidigt tycka att det inte riktigt är hela sanningen, speciellt inte när det kommer till produkter som kostar en hel del och i denna kategori faller digitalkameror. Jag tittar aldrig på förpackningen när jag köper en kamera det styr inte mitt val av kamera. MEN om man köper sig en dyr produkt förväntar man sig att den är förpackad på ett bra sätt och inte nedslängd i en pappkartong med lite skumnudlar runt sig, man förväntar sig att emballaget håller lika god kvalitet som själva produkten.
En lyxprodukt skall utstråla lyx redan i förpackningen och en smart och genomtänkt förpackning visar att företaget tar hand om den vara du köpt av dem.
Se bara till Apple, deras produktkartonger är ofta smart utformade och de bidrar stort till företagets image, du kan direkt de på en förpackning om det är en Apple produkt, det är en del av varumärket.

När det kommer till kameralådor så tror jag även att det varierar lite på vilken marknad kameran är till för, en professionell kamera behöver en annan typ av låda kontra en kamera till konsumentmarknaden. Då en kamera som säljs för professionellt bruk oftast beställs av någon som länge övervägt sina val och köper det de anser passa deras behov bäst, dessa lådor kan ofta vara mer sparsamma och mindre iögonfallande med mindre information på utsidan, dessa kan ofta vara väldigt stilrena och utstrålar då lyx igenom sin sparsamhet.

För en konsumentkamera råder däremot andra kriterier då de köps av människor som kanske är inne i butiken och tittar runt, på dessa förpackningar kan vissa funktioner, prestanda och illustrationer framgå för att ge konsumenten vägledning i sitt val av kamera.

Av SörenKarlsson
Skrivet av Genomresa:

Jag kan visserligen instämma med att det inte är en så produktiv attityd, men jag undrar samtidigt hur många som såg annorlunda på saken när de själva gick i högstadiet(?). Jag tänkte själv mer eller mindre i samma banor som trådskaparen då. Nu är jag 200% sysselsatt, och har som lägst legat på 160% under det senaste året. Trådskaparens attityd kommer säkert att förändras när han närmar sig yrkeslivet.

Du antyder själv till att du tror att alla ungdomar inte vill jobba.
Varje individ är unik, med risk för att låta som bror duktig så kan jag tala om att jag vid 13 års ålder började sommarjobba på gård och fortsatte med det tills jag fick fast jobb. Inte alla ungdomar har en slapp inställning och inte alla som har det förblir slappa som du själv påpekade.

Skrivet av Sentenced:

Det där är ju 90-talisterna och 00-talisternas melodi rakt igenom. Helst ska man iofs inte jobba med "datta" ens utan vara reporter eller mediapersonlighet.

Jag är 80-taklist och mins själv att min generation var den förlorade generationen i allas ögon när det var dags för oss att gå ut i arbetslivet, det är en evigt återkommande cykel, det handlar i slutändan om individer, varje person har en unik inställning till livet och det finns slappa och produktiva människor i alla generationer.

Skrivet av NILLANist:

Hallå jag har aldrig praoat förut och undrar bara hur det är och vad man gör!

Vilken ålder är du?
När jag gick i grundskolan hade vi vår första praktik i mellanstadiet, då var vi tvungna att vara med föräldrar eller släckt/vänner, ingen skickades till okända arbetsplatser. När jag gick ur nian hade vi haft minst 6 st praktiktillfällen som varierade i längd från en dag till två veckor om jag inte missminner mig.

Jag försökte sprida ut de olika praktikerna på olika typer av arbeten för att få uppleva lite olika arbeten och bygga mig en uppfattning om vad jag ville arbeta med. Det är något jag skulle rekommendera, det ger mycket i slutändan, du kommer att få en bättre uppfattning om vad det finns för intressanta arbetstillfällen. Något som du kanske tycker verkar jättetrist kanske visar sig vara just det du vill satsa på i framtiden.

Jag han med att praoa som byggnadsarbetare inom markberedning, vi grävde ned vatten/avlopp, sprängde bort berg, la gatsten/markplattor, göt husgrunder, mm. Under den tiden fick jag även vara med lite olika andra arbetsgrupper på bygget och fick arbeta med murare, maskinförare, installationselektriker, byggnadssnickare mm. En riktigt lärorik och intressant period.

Jag praktiserade på förvaltningen på en större kyrkogård och fick vara med olika arbetsgrupper där, bland annat trädgårdsmästarna, dödgrävarna, fastighetsskötarna och jag fick göra ett studiebesök på krematoriet. Väldigt kul och lärorikt.

Jag har praktiserat som lokalvårdare, fast när jag gjorde praktik så hette det städare.

Jag praktiserade på ett åkeri som sköter djurtransporter och fick åka med i en av deras djurbilar, jag fick även besöka slakteriet och se hur djuren hanteras och slaktas, väldigt intressant och lärorikt att se och förstå hur den processen går till och väldigt kul att ha den erfarenheten när man skall diskutera med veganer/vegetarianer som "vet" att djuren plågas till döds.

Jag var på en mataffär, vilket faktisk var roligare än man kan tro. Jag fick hjälpa till i både charkavdelningen och frukt/grönt, även paketera färskvaror, baka semlor, fronta varor och hjälpa till att sortera lager. Det enda som praktikanter inte får göra på butiker är att stå i kassan då man oftast behöver utbildning.

Jag praktiserade även som flygtekniker och fick vara med på felavhjälpning och komponentbyten under min tid där.

Under den tid jag hade praktik så hade jag det otroligt roligt, det viktigaste är att gå in med rätt inställning.
Om du är nyfiken och vill lära dig och frågar din handledare mycket så kommer de förhoppningsvis tycka att det är kul att ha dig med och se till att du får tillfälle att få uppleva de roliga delarna av arbetsplatsen du är på.

Av SörenKarlsson

Det lustiga är att då många hade stora problem i början så hade jag inga, jovisst spelet var inte perfekt balanserat men jag hade aldrig problem med buggar eller krascher. Sedan den senaste uppdateringen så har det däremot mer eller mindre blivit ospelbart på min dator. XD Det kraschar minst en gång per runda, vilket är väldigt irriterande, min spelupplevelse har försämrat avsevärt sedan den senaste uppdateringen och jag skulle aldrig kunna rekommendera spelet i dess nuvarande for till någon.

Av SörenKarlsson
Av SörenKarlsson

felpost.. XD

Av SörenKarlsson

Fotade en bekant när hon var på ridlektion med sin dotter. Svårt med färger så här års.

http://i221.photobucket.com/albums/dd222/Dj_Sir_S/_DSC1566_zps79...

Denna bild har jag svårt att bestämma om jag beskurit den rätt. Jag funderar på om jag skall ta bort mer i underkant. Vad tycker ni?

http://i221.photobucket.com/albums/dd222/Dj_Sir_S/_DSC1574_zps38...

Av SörenKarlsson
Skrivet av OSkar000:

Minusgrader, dubbdäck, snöhögar på parkeringen. Det är inte så mycket vårkänsla i det...

Om du tittar in på SMHI.se så ser du att hälften av Sverige har metrologisk vår. Därigenom så skulle då jag i alla fall vilja påstå att en vårtråd är på tiden.

Av SörenKarlsson

Sitter fortfarande och leker med de bilder jag fotade tidigare, ska kanske slänga upp ett par på canvas. Vad tros om dessa? Något som kan förbättras?

http://i221.photobucket.com/albums/dd222/Dj_Sir_S/_DSC7692_canva...

http://i221.photobucket.com/albums/dd222/Dj_Sir_S/_DSC7637_zps74...

http://i221.photobucket.com/albums/dd222/Dj_Sir_S/test_DSC9775_c...

Av SörenKarlsson
Skrivet av Chrillemeter:

Hehe. Mat är också en slags produkt. Själv tycker jag det blir mycket bättre med tältet, då objektet är avskärmat från störande omgivning. Funderat på att använda en bit tapet som bakgrund istället för dom färgbakgrunder som följer med. Gillar den vita mest, då den gör ett rent och snyggt intryck.
Hur fick du in en hel tågvagn i tältet

Det fint två lösningar för tågvagnen. Antingen ett stort tält eller en liten vagn. Du kanske kan gissa vilken lösning jag valde.

En ren produktbild på mat är läckert, men jag tycker att miljön säger mycket om den mat man fotar, jag har försökt använda mig av den lösningen men inte fått något bra resultat än. Det krävs nog mer planering från min sida för att få det resultatet jag letar efter. Efter som jag gillar matlagning och som bäst sitter och finnular på min egna, privata kokbok med den mat jag gillar att laga och äta så måste jag ju fixa en massa grymma bilder att fylla den med.

Av SörenKarlsson
Skrivet av Chrillemeter:

Jag använder ett fototält och två fotolampor på 6400 kelvin. http://www.cyberphoto.se/info.php?article=5864

ok.. ser ut som den box jag använder mig av för diverse produktfoto, har aldrig haft tanken på att ställa mat i den däremot. XD

http://i221.photobucket.com/albums/dd222/Dj_Sir_S/_DSC0814_zpsa9...

Av SörenKarlsson
Skrivet av Chrillemeter:

Experimenterar med matfoto.

Pastasallad med kyckling

Har själv försökt mig på lite matfoto emellanåt men inte riktigt fått till det, hur har du löst ljussättningen på bilden?

Själv sitter jag och kollar vidare på bilder jag fotat på jobbet:

http://i221.photobucket.com/albums/dd222/Dj_Sir_S/11200sekfp1211...

Av SörenKarlsson

Vad sägs om geigermätare? Lite jodtabletter kanske?

Av SörenKarlsson

Hade några minuter över på jobbet för ett tag sen. Tog då denna bild och hittade den för någon dag sedan i burken. Tog mig lite tid att försöka fixa till den lite. Vad tror ni?

http://i221.photobucket.com/albums/dd222/Dj_Sir_S/11200selhc1203...

Hela poängen med bilden var att få med maskinen som jag tycker har en riktigt snygg lackning med Arlanda och dess ikoniska flygledartorn i bakgrunden.
Jag tycker även att markströmsaggregatet ge bilden det där lilla extra, maskinen står ju trots allt uppställd.

Av SörenKarlsson

Tydligen så är min Ragdoll rena rama geniet!
Hon är till stor hjälp under kemistudierna.

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1/484880...

Av SörenKarlsson
Skrivet av c_m_burns:

Jag är då nöjd med min D7000 SÖREN! skämt åsido. D7000 är en bra kamera, tycker jag, fungerade efter 2h regn med standard 18-70. åtminstone för mig, det är inget jag rekommenderar att prova* jag skulle valt en Canon eller Nikon, större och mer etablerade märken, vilket gör att det finns gott om tillbehör och begagnat till.
Personligen så vill jag gärna hålla mig inom samma märke även sen, om jag köper en ny kamera. Så att man slipper byta objektiv mm. Därför har jag valt ett märke som jag tror med stor sannolikhet leva vidare. Vet inte om detta hjälper dig, men jag hoppas på det

D7000 är en grym kamera. Inga tvivel, inga protester.
Det är enbart jag personligen som är van med D700ans layout och tycker att D7000 är snäppet bökigare att hantera då jag är van vid D700.

Vädertätning sitter på min kamera och alla mina linser men jag är ändå väldigt restriktiv med hur jag använder min utrustning, man vill ju inte chansa. Nånting jag har upptäckt är att viss optik drar till sig internt dam på ett helt annat vis än annan. Min 70-200 har intern fokus men det tycks inte hjälpa, det är en hel drös med dam i den optiken om man jämför med övriga linser.

Jag kan även hålla med om ditt resonemang om stora märken till viss del, det ger en stor trygghet i att veta att man kan behålla sin optik från kamerahus till kamerahus, det är ju trots allt det som är det dyra i hobbyn. Däremot så känns Pentax som ett bra val som inte är riskabelt att satsa på. Har inte personligen använt mig av Pentax modeller men har från flera håll fått höra att de är bra kameror och att de modeller med vädertätning verkligen är väder tätade.