Inlägg

Inlägg som d01mjo har skrivit i forumet
Av d01mjo

Serienummer på Gigabyte Radeon Rx580 kort

Jag har en massa strul med en butik som inte accepterar en return av ett defekt grafikkort. De påstår att de inte kan hitta serienumret på kartongen (ord står mot ord, butiken påstår att jag skadat förpackningen och jag påstår att det har jag inte, jag köpte ett demo kort).
Problemet är att de har något lager (distributionscenter) i Danmark som jag skickade returen till. De kunde inte identifiera serienumret varken på kartongen eller på kortet och därför har de skickat kortet åter till mig. Idag hämtade jag upp det på posten, och när jag tittar på kortet så finns det ett nummer tydligt markerat på kortet (se bild). Är detta serienumret?

Bifogar också bild på kartongen som de anser att jag skadat (jag hävdar motsatsen) och därmed inte kan godkänna returen, vad jag förstår så finns det inget serienummer på kartongen. Stämmer det?

Foton på Google Photos

Av d01mjo

Serienummer på Gigabyte grafikkort

@d01mjo: Tyvärr strular det med butiken. De har ännu inte accepterat returnen då det påstår att de inte kan hitta serienumret på kartongen (ord står mot ord där de påstår att jag skadat förpackningen och jag påstår att det har jag inte, jag köpte ett demo kort).
Problemet är att de har något lager (distributionscenter) i Danmark som jag skickade returen till. De kunde inte identifiera serienumret varken på kartongen eller på kortet och därför har de skickat kortet åter till mig. Idag hämtade jag upp det på posten, och när jag tittar på kortet så finns det ett nummer tydligt markerat på kortet (se bild). Är detta serienumret?
Bifogar också bild på kartongen som de anser att jag skadat (jag hävdar motsatsen) och därmed inte kan godkänna returen, vad jag förstår så finns det inget serienummer på kartongen. Stämmer det?

Bilder i Google Photos

Av d01mjo

Problemet löst

Jag fick köra till NetOnNet och köpa två nya grafikkort för att testa så att det inte var grafikkortet det var fel på. Det var precis så, de andra grafikkorten fungerade bra både två så nu är det ursprungliga på väg tillbaka till butiken.
Tack för supporten!

Av d01mjo

VGA LED fast rött sken

Jag beställde ett grafikkort till sonen, ett Gigabyte RX580 Gaming 8G (demo ex). Tidigare har jag bara kört med inbyggda grafiken på moderkortet. När jag kopplar in kortet och strömförsörjer det, förösker boota datorn så kommer den inte längre än till att VGA LED tänds upp och är röd. Om jag tar bort strömförsörjningen och åter kopplar in på moderkortets inbyggda grafikkort så fungerar datorn utmärkt och bootar som den ska.

Felsökning såhär långt:
- Uppdaterat BIOS på moderkortet till senaste stabila versionen.
- Återställt BIOS till default inne från menyerna
- Flyttat grafikkortet till olika PCIE platser, samma resultat överallt

Är det någon som har tips på ytterligare felsökning? Min nuvarande plan är att åka och köpa ett annat grafikkort för att testa så att det inte är moderkortet eller ngn annan inkompatibilitet.

Datorn i övrigt
=========
ASUS Z97-A
i7-4790K
RM750x, 750W nätagg
16GB Crucial Ballasticx
SSD Samsung

Av d01mjo

Ny maskin för bild- & videoredigering

Hej

Jag håller på att sätta samman en ny burk för bild- videoredigering. Det är av högsta vikt att maskinen är tyst, har därför försökt välja sådana komponenter.
Är lite velig kring om man ska välja en Skylake setup eller Haswell. Haswell borde ju vara bra prisad nu när skylake kommit.

Vad tror ni m denna, och vilket nätaggregat ska man välja. Om fokus är på en tyst maskin, vilken CPU-kylare är det som gäller då?
http://www.inet.se/kundvagn/bild/8684016/bild-och-videoredige...

Mvh Martin

Av d01mjo

Det låter ju absolut rimligt... men senast idag gjorde jag en helt ren installation av Windows 7 Professional 64bitars, och installerade enbart LAN drivare + 3 Windows Updates innan den började starta om. Verkligen skitskumt! Det är verkligen som att man trycker på reset så det går inte att få ut någon information från loggar eller bluescreens.

Av d01mjo

Safe Mode = OK, Normal = hård omstart

Hej

Jag har problem med min dator som gör att den startar om hårt (inga bluescreens eller liknande) såfort jag kör i normalt mode, men när jag startar i safe mode fungerar det perfekt. Har testat olika nätdelar, minnen, grafikkort. Har ni någon idé om var man ska fortsätta felsökandet?

Mvh, Martin

Av d01mjo

Datorn startar om (reset utan blue screen)

Hej

Jag har ett mycket olustigt problem.
Det hela började för knappt ett år sedan, jag köpte följande komponenter:

-Fractal Design Define R3
-Corsair VX550W
-Samsung SH-S223L - DVD±R
-Corsair XMS3 minne - 4 GB 1600Mhz
-Cooler Master Hyper 212
-Gigabyte GA-H55M-UD2H
-Intel Core i5 760 / 2.8

hade ett gammalt grafikkort liggandes:
-ATI Radeon EAH 4350 silent

och en hårdisk.

Byggde ihop men hade stora problem med att datorn bara startade om efter ganska random tid. Det var en omstart som en reset, strömmen bara försvann och sen startade den igen.
Fick tipset att ändra spänningen till minnena till 1.65V då det var 1600Mhz minnen som ville ha 1,65 istället för 1,5 som standard. Förmodligen ändrade jag något annat också.... (minns inte vad)
Men jag fick rätt på datorn (trodde bara att det var spänningen till minnet jag ändrade) och den har fungerat bra sedan dess.

Nu tänkte jag uppgradera till 8 gig RAM och köpte då istället 1333Mhz minnen eftersom det ändå är det som stöds... Corsair det också...

Och så kom felet tillbaka igen, datorn startar bara om när Windows bootat eller under boot. Testade att uppdatera BIOS till senaste versionen F11, hjälpte inte.... har nu stoppat tillbaka de gamla minnena men problemet är kvar. När jag startar i felsäkert läge så fungerar datorn utan problem.

Har verkligen försökt googla, läsa på forum men hittar inget som kan hjälpa mig. Har ni några kloka förslag? Är så sjukt trött på det här så är det någon som är intresserad av att köpa datorn för en billig peng så är ni välkomna att komma med ett bud.

Mvh, Martin

Av d01mjo

Nu har jag kört Memtest86+ i snart 2 timmar (3 körningar) utan några fel alls. Ska man kanske misstänka hårddisken då? Det jag tycker är lite skumt är att fläkten varvar upp samtidigt.

Av d01mjo

Win 7 hänger & fläkten maxar

Jag har ett litet problem.
Jag byggde en dator, utan avsikt att överklocka, med följande konfiguration:

Core I5-760
Corsair XMS3 minne 4GB 1600Mhz
Gigabyte GA-H55M-UD2H
Cooler Master Hyper 212 Plus

Jag hade väldig problem med märkliga omstarter, vilket till sist visade sig bero på att minnena jag köpt krävde 1,65 V och inte som standard 1333Mhz 1,5V, när detta ändrades i BIOS så har det fungerat bra. Dock kör CPUn nu på 3,2Ghz.

Nu har jag upplevt att windows 7 hänger och att fläkten samtidigt maxar (eller iaf. ökar kraftigt), det fungerar inte med avstängningsknappen utan jag måste bryta strömmen på nätagget för att lyckas starta om. Jag tänkte då ändra klockningen frekvensen på minnena till 1333Mhz men då återkommer det tidigare omstartsproblemet. CPUn är inte alls särskillt varm, runt 35-40 grader.
Någon som har någon idé om vad som kan leda till de här hängningarna?

Jag får även upp "detekterat SMART fel" från hårddisken ibland.... vet inte om det kan vara orsaken, jag hittar ingenting i loggarna som kan kopplas till hängnignarna.

http://www.gunnang.se/CPUID.png

Av d01mjo

Slumpvisa omstarter med Corsair VX550

Jag har ett ytterst märkligt problem.
Jag köpte & byggt en ny dator bestående av:

Intel Core i5 760
Corsair VX550W
Fractal Design Define R3
Samsung SH-S223L
Cooler Master Hyper 212 Plus
Gigabyte GA-H55M-UD2H
Corsair XMS3 minne - 4 GB ( 2 x 2 GB ) - DIMM 240-pin - DDR3

och på den kör jag Microsoft Windows 7 Professional, 64-bit.

När jag byggt den upplevde jag att den startade om helt random, det kunde vara direkt vid uppstart eller efter 4 timmar. Omstarten var typ att strömmen bröts och när jag startade Windows och tittade i loggen så fanns det inget felmeddelande innan omstarten men följande efter:

Event 41, Kernel Power
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2010-11-12T22:31:58.752414500Z" />
<EventRecordID>661918</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>White</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
- <EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>

Efter mycket trixande bytte jag till ett gammalt nätaggregat på 350W som jag hade i en HTPC. Til saken hör att kablarna var väldigt kort på det nätaggregatet så jag fick lägga lådan ner, för att få till det.
Efter det fungerade datorn klockrent! Jag bytte tillbaka till Corsair VX550W och det började starta om igen. Sagt och gjort jag reklamerade Corsair VX550W hos Misco och 2,5 vecka senare kom det ett nytt, monterade det och samma problem uppstod igen.
Jag har nu lagt lådan ner för att se om det kan ha något med det att göra, men det verkar som att den startat om även efter det.

Har ni några tips på vad jag kan göra?
Tänkte själv montera ut allt ur lådan och bygga på en träskiva. I min värld känns de övriga komponenterna bra då det fungerade utan problem i 2,5 veckor med mitt andra nätaggregat.