Inlägg

Inlägg som Marcus V har skrivit i forumet
Av Marcus V
Skrivet av RiHjD:

Ska ta mig en titt, det är en ganska speciell koppling på detta kort. Ström sladdarna går i två jack som har 8st så nästan fyrkantiga hål, alltså 8 stx2 sammanlagt, på mitt förra var det två kontakter med bara 6st hål i varje. Har för mig att det krånglade lite när jag satt i det, kan dubbelkola så allt är rätt.

En annan sak märks nu idag, eller jag märkte det i går men tänkte inte på det. Spelar just nu Call of Duty Ghosts, det nyaste. Vet inte om du spelar det, men det är ett krävande jäkla spel det. Inte snyggt, bara krävande. Sen jag bytte grafikkort från mitt förra 6950 til mitt nya 7990 har jag inte fått en enda mer frame i cod, snarare tvärtom, det laggar lite mer. En annan sak har blivit mycket värre sen bytet, ladd tiden för att starta en bana är otroligt hög, mycket högre än innan. Om jag mins rätt har det inte ens med grafikkortet att göra. Vad tror du om detta?

Menade PCI express 3.0 sloten på moderkortet och PCI Express 3.0 kontakt ytan på grafik kortet, PCI-E ger också ström till grafik kortet, dock inte så jätte mycket. Kommer inte ihåg exakt men skulle gissa runt 75w, i vilket val som helst är den strömmen ''om grafik kortets pci lanes inte sitter som dom ska'' mer än tillräckligt föratt i första han ha sönder din skärm via DVI/HDMI kontakten och nätaggregatet.

Titta givetvis också dina två 8pin kontakter och kolla en gång extra bara föratt så att det inte sitter en 8pin moderkorts kontakt i också.
Om så var fallet skulle nog nätaggregatet och grafik kortet gått sönder nästan direkt om inte direkt vid start dock.

Av Marcus V
Skrivet av RiHjD:

Fick hem mitt XFX 7990 kort idag, självklart vile jag prova och spela ett spel direkt efter installationen. Det verkar prestera bra men tyvärr han jag inte testa så mycket innan det började lukta bränt och jag stängde av spelet omedelbart. Läste i en annan tråd här att någon med liknande problem tidigare hade fått tipset att "lukta" sig till om det brända kom ifrån grafikkortet eller nätaggregatet.

Jag har provat detta och tycker lite av det brända kommer från grafikkoret men det mesta från nätaggregatet. (Luktade dock från sidan istället för när datorn låg ner som den andra tråden rekommenderade.) Köpte ett 750W nytt XFX PRO semi-modulärt aggregat då rekommendationen på Net On Net låg på just 750W, ville spara in någon krona då kortet var ganska dyrt, tänkte mitt förra 6950 kort rekommenderade 500W och det köpte jag och spelat helt utan bränd lukt i över 2 år. Dock var det på Inet och jag tror de har bättre koll än Net on Net.

Temperaturen är ganska hög, men detta kort går varmt standard enlig alla Reviews osv.

En annan konstig detalj var att jag körde Call of Duty Ghosts på fov 90 som jag ändrar med ett program då det inte är interagerat i original inställningen. Men andra gången jag provade råkade jag spela utan fov-ändrar-programmet, och då luktade det inte bränt.

Varför luktar det bränt tror ni och vad ska jag göra?

Kolla väldigt noga att PCI-E kontakten på ditt 7990 går in korrekt i PCI-E sloten på moderkortet, har själv haft problem med vissa efter marknads modeller ''ASUS DirectCU II'' på alla 3 jag haft, samtliga har varit fel packiterade och har fått olika artifekter på grund utav av det, bland annat böjda pcb:n.

Ta en ordentlig titt så det ligger korrekt, ta ur det och kolla efter referens punkter ''siffror, bokstäver, färg eller liknande'' vid PCI-E banorna som är i
samma höjd och synns väl när grafik kortet är inkopplat och kolla noga så att det faktiskt ligger helt korrekt och inte snett.

Ligger den snett kan ju flera av kontakterna i moderkortet gå över på en eller kanske till och med två för många lanes som kan ha sönder ditt nätagg, skärm och andra dator komponenter, orsaken vet jag ej. Jag själv fått ett trasigt nätagg och skärm på grund utav detta.

Ber om ursäkt för ev dålig svenska, skriver oftast på engelska även fast jag är svensk
Edit ^ :b

Av Marcus V
Skrivet av HCP:

Ser ut som en väldigt konstig annonsplacering, aldrig sett annonser där.
Säker att du inte har nåt junk i din burk ?

Får upp Eizo, NetOnNet och andra relevanta reklamer i den annonsplaceringen, gjorde en virus koll med ESET Smart Security 6 för säkerhets skull, hittar inget. Vill tillägga att jag fått reklamen 2-3 gånger redan idag, men dryga 6 F5 tryckningar. Så sällsynt verkar den inte heller vara.

Av Marcus V

Alkohol reklam på SweClockers

Besviken
Edit: länk till bild http://i.imgur.com/KxQWrsk.jpg

Av Marcus V

Japp foliehat på här!
Den som vill bli ännu mer paranoid skriv illuminati baklänges och man skickas till NSAs officiella hemsida.
itanimulli.com

Av Marcus V
Skrivet av Svensktiger:

Du har ju böjt flera av dom.
Vissa ska ju ligga uppepå motsvarande kontakter (t.ex dina USB, HDMI och nätverks) andra jordar direkt mot kontakten.

Hur fungerar jordningen med ASUS Sabertooth Z77s I/O panel?
http://imgur.com/o6BtgFy

Av Marcus V

Ni som faktiskt beställer, se över eran moralklocka. Tror batteriet tagit slut för länge sen...

Av Marcus V

Om jag hade varit CEO för ett företag hade jag gjort följande.

Jag skulle skicka in en komplett produkt t.ex. ett högtalar system eller en dator mus som klarar CE kraven och blir därav godkänd av CE organisationen, vilket innebär att om någon kontaktar CE organisationen och frågar om en specifik produkt är godkänd blir svaret ja. Sedan skulle jag minska produktions kostnaden för den specifika produkten och märka produkten med en falsk CE märkning och påstå att den produkten du har antingen är en kopia eller att man av något annat skäl valt att ha en modifierad CE märkning.

Ändå sättet jag kan se att man med säkerhet skulle kunna säga att en produkt inte klarar CE kraven är att helt enkelt ta kontakt med CE organisationen och säga att produkten man har, har en felaktig CE märkning och att man vill få den testad.

Av Marcus V
Skrivet av Jonathanknet:

En sida precis som sweclockers där dom testar kort o har ett forum osv..
Man ska ta resultaten med en nypa salt. Fattar inte varför folk bryr sig så mycket om läckta resultat så nära inpå release, kortet/korten presenteras på onsdag.
Klarar ni inte av att vänta 3 dagar?

Nej ;'<

Av Marcus V

http://www.youtube.com/watch?v=x5s8C9PIPKU
Här är scenen till er som undrar hur den är.

Av Marcus V
Skrivet av ackees:

Är det värt att köpa http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/amd-p... . Finns det många andra kort som man borde köpa istället? Min dator är http://www.inet.se/produkt/1517090/taurus-experienced-gtx-650

Skulle själv välja ett GTX 760 istället. Här har du flera GTX 760 att välja http://www.inet.se/sok/gtx-760 Skulle valt antingen ett ASUS GTX 760 DirectCu II Overclocked (DC2 OC) eller ett EVGA GTX 760 Super overclocked (SC) ACX om du har bra in och utblås i ditt chassi annars http://www.inet.se/produkt/5409911/evga-geforce-gtx-760-sc

Edit, anledning till mitt val av GTX 760 över HD7950
Prestanda index där man kan jämföra 760 vs 7950 http://www.sweclockers.com/recension/17151-nvidia-geforce-gtx...
Och min personliga åsikt är att jag anser att nVidia har bättre drivrutiner än AMD i dagsläget.

Edit nr2, såg nu att datorn du länka har ett 450w nätagg du bör kolla upp om det har möjlighet att driva ett 7950 ev. 760 före köp!

Av Marcus V

Uppdatering #1

Har under hela dagen försökt lista ut vad som kan vara fel. Det jag kommit fram till är att det är nätagget (Corsair TX650W) som luktar bränt, och börjar lukta bränt direkt när strömbrytaren på nägagget är på, och mitt Corsair TX650W är också obrukbart.
Vidare har jag starkt börjat misstänka att det är mitt nya grafikkort (ASUS GTX660 DirectCU II) som ligger bakom nätaggets ''haveri''.

Anledningen till denna starka misstanke är följade; när jag kopplade in mitt gamla nätagg (ett FSP 500w) startade datorn(med den nya processorn, nya ram minnet och det nya grafikkortet) tillsynes normalt men jag fick ingen bild alls, helt svart och skärmen la sig automatiskt i strömsparläge.
Jag prövade givetvis att testa alla de 3 DVI portar jag har i min dator, en i moderkortet och två på grafikkortet(GTX660), fortfarande ingen bild.
Tänkte att det kanske bara var en olyckligt bug/glitch, eller något liknande, och jag stängde av datorn.

När jag sedan försökte starta datorn reagera den inte alls, den var helt död, och jag blev aningen förskräckt och drog slutsatsen att något i min datorn har pajat mitt andra nätagg också! Så jag tog ur grafikkortet och väntade drygt 3minuter(dessa 2 ''actions'' var igentligen helt slumpmässiga och jag hade inget syfte att testa något), under dessa 3minuter hade jag slagit av nätaggets(FSP 500W) strömbrytare, sedan slog jag på datorn igen och den startade!

Har kunnat upprepa detta flera gånger med samma resultat; med GTX 660 inkopplat får jag ingen bild och efter 1-2 försök vägrar datorn att starta!
Vågar inte testa detta mer då jag är rädd att mitt andra nätagget och ska ''paja'' och ge ifrån sig en bränd lukt.

Så vad jag tror att jag kunnat komma fram till är att mitt ASUS GTX 660 DirectCU II har förstört mitt Corsair TX650W, hur detta kan ske har jag då f*an ingen aning om! Just nu sitter jag vid min stationära datorn igen, nu med AMD Phenom II 965 X4 3,4GHz, 4GB Corsair Vengeance 1600MHz och mitt gamla XFX GTX 260, med detta system får jag inga problem alls! Och den enda skillnaden mot det system jag hade när nätagget pajade och mitt nya(egentligen gamla FSP500W) nätagg började krånga är att jag nu ej har ASUS GTX 660 DirectCU II inkopplat.

Respons på svar i tråden, som uppskattas rejält: Slaktardej, kontrollerade distanserna till moderkortet för 2år sedan och allt var i sin ordning, 4 pin enbart till moderkortet och enbart 6+2pin till grafikkortet!
Panpo68, som skrivet ovan var det nätagget som var bränt och inga andra komponenter blev skadade ''förutom grafikkortet som förmodligen hade något allvarligt fel redan från fabrik.

Dock med allt detta skrivet är jag inte 100% att dessa problem jag haft beror på grafikkortet, dels för att jag aldrig hört talas om något liknade, och dels för att grafikkorten går väl igen test innan dom skickas?.
Så min nya fråga är, tror ni detta är orsakat av ASUS GTX 660 DirectCU II? Passar den ej till moderkortet ASUS M4A785TD-V EVO(ej USB3)?!

Tack mvh Marcus!

Av Marcus V

Uppgradering av datorn, stöt på problem!

Hej kära SweClockare!

Har uppgraderat datorn i signaturen med en AMD Phenom II X4 965 3,4 GHz, Asus GTX 660 DirectCU II och Corsair 4 GB CL9 1600Mhz Vengeance Low Profile.

Jag började med att ta ur USB kontakterna till musen och tangentbordet, sedan tog jag ur DVI kabeln till skärmen och nätverkskabeln. Efter detta slog jag av nätagget med strömbrytaren och drog ur kabeln.
Jag tog ur de gamla komponenterna; AMD Phenom II X2 550 3,1GHz (överklockad till 3,6Ghz @ 1,4v),
A Data 2GB 1333Mhz Gaming Series och XFX GTX 260 (ej överklockad).

Allt gick mycket väl och jag hade före processor uppgradering flashat om bios i mitt M4A785TD-V EVO(ej USB3) till version 2105. Innan jag kopplade in det nya grafikkortet fick jag för mig att testa om min nya processorn och nya ram minne fungerade. Vilket dom gjorde, dock när jag slog på nätaggets strömbrytare( alla kablar var givetvis i) hörde jag en liten smäll, blev misstänksam och slog av det igen och sedan på igen och ljudet kom ej tillbaka. Tänkte inte så jätte mycket på det, trodde det kanske bara var en inbillelse.

Nöjd över att, för första gången, byt processor och ram, och med det nya grafikkortet inkopplat, kopplade jag på nytt in alla kablar och slog sedan på nätaggets(Corsair TX 650W) strömbrytare.
Till min chock startade datorn ej, och en olycksbådande lukt av något bränt ingav sig min näsa.
Medan jag kontrollerade vart lukten kom ifrån lade jag märke till att plåten inne i mitt chassi var strömbärande och jag fick små, men märkbara, elchocker varje gång min läpp kom i kontakt med plåten inne i chassit.

Jag slog av nätagget på nytt och drog ur alla kablar till datorn och satte mig vid laptopen där jag skrivet detta. Min fråga till er är; tror ni detta beror på nätagget, och har det bränt? Varför får jag små elchocker av chassit?!

Tack oerhört för visat intresse! Mvh. Marcus

Av Marcus V

Elakaste fläkten jag haft är orginal cpu kylaren till AMD Am2 Semperon 3000 1,6 Ghz.
När jag skulle in och kolla om fläkten snurrade ordentligt (vilken den gjorde...) kom mitt finger aningen för nära och fläkten ''höggs'' in i mitt finger mellan nageln och det blev ett halv centimeters sår. Efter det håller jag väll avstånd till mina chassi fläktar såväl som gpu och cpu fäktar även om jag idag har en lågvarvig Noctua 92mm som cpu kylare.

Av Marcus V

Läste nyss på steam när betan skulle öppna och det stog ''Om ungefär 7 timmar''

Så man har lite tid att överklocka sin dator lol

Av Marcus V

Hej!

Om du har råd köp Sennheiser HD 555 - Inet.se
Ta sweclockers inet frifrakt vid köp över 500kr också
Den hittar du här på forumen, nånstans

Av Marcus V

Hej, hade en tråd om mitt TX650 några dagar sedan, kan vara samma ljud.

http://www.sweclockers.com/forum/74-chassin-och-nataggregat/9...

Av Marcus V

Testat med olika möss men missljudet är kvar, dock så är det märkbart lägre med min trådlösa, om detta är ett problem som finns i alla TX650 så får man ju leva med det, men om det är något fel på agget så vill man ju skicka in det på garantin och själv är man rädd att det ska bli några värre problem som att datan brinner upp, alltid lika positiv ...

Edit: Har testat med att köra min Razer Naga i 125Hz istället för 1000Hz och ljudet från musen ''agget dvs.'' är borta Men jag förstår fortfarande inte varför TX650 ger ifrån sig ljud när jag kör Razer Naga i 1000Hz :S

Av Marcus V

Kör med grafiken från moderkortet just nu, 4200 Radeon.
Och har stängt av vertical refresh, Anti-Aliasing även Triple Buffering utan att ljudet försvunnit
Hittar inget där det står v-sync, vet nån vart man kan hitta den i Catalyst Controll Center?

Av Marcus V

TX650, ger ljud ifrån sig när man rör musen eller trycker på tangentbordet

Som titeln säger så ger agget ifrån sig ett tyst men hörbart ''speciellt om man lägger örat mot aggets utblås'', i låtande ljud, ett ilande ljud dvs.

Och min fråga är då om detta är normalt eller om det är något fel, tycker det är konstigt att agget låter om man rör musen eller trycker på tangenter, men vad vet jag!