Inlägg

Inlägg som Chrest har skrivit i forumet
Av Chrest

Ny Laptop W8, Microsoft-konto frågor

Tjabba!

Skaffade precis en ny laptop där Windows 8 ingick. Under installationen tvingas man regga ett Microsoft-konto som sedan behövs för att logga in på burken.

Loggas skit jag gör på något sätt och skickas till Microsoft? Bör jag passa mig för att köra typ piratat officepaket och liknande, eller har det ingen inverkan whatsoever på vilken information som går till Microsoft?

Tackar för svar

/C

Av Chrest

Billig laptop för studier

Tjabba!

Har titta runt lite på webhallen och inet men inte riktigt hittat något jag gillat än så länge.

Det jag skulle vilja ha är en billig laptop, någonstans mellan 2500-4000 tänker jag. Jag tänker använda den på mina föreläsningar för att skriva och så vidare.

Viktigast är:
Hyfsad Batteritid
Låg vikt
Rimligt stor skärm, tycker att standardmåtten 15,6/11,6 eller vad det nu brukar vara är för stort, respektive för litet.

Någon som har några idéer på en billig laptop med mellanstor skärm, låg vikt och bra batteritid?

Tackar på förhand!

Av Chrest

Någonstans känns det ju dock som att en SSD är lite lyx. Det kanske skulle vara bättre för mig i dagens läge att försöka lägga så mycket pengar som möjligt på prestandan. Kanske köra ett bättre grafikkort eller http://www.inet.se/produkt/5310020/intel-core-i5-3570k-3-4ghz... den processorn (hur mycket skillnad skulle den göra?). Sedan kan man om något år eller så lägga till en SSD och få en hyggligt billig upgrade.

Av Chrest
Skrivet av Billyz:

skiljer typ 100 kr på 4 och 8 gb så kör på 8 ifall du någonsin ska rendera eller liknande.

En ssd gör allting mycket snabbare, mitt windows startar på 3.2 sek sen jag skaffade en SSD och allting känns jätterappt.

Antar att du hade/har en stationär nu? Finns det delar som inte är fyskam i burken? som en hdd ifall du köper en ssd till den nya. Chassit/nätagget osv, kolla om det är nått som går att använda igen eller skriv vad du har här så ska vi se om de går att återanvända för att spara en peng.
gillar den kundvagnen abtyl länkade med ssd.
Ifall du vill gå ned lite ytterliggare i pris kan jag av egen erfarenhet säga att redeon HD 6870 inte är ett dåligt val. Hade det ett bra tag och körde bf3 på high med lite få modifieringar helt utan problem och aldrig stött på något spel som jag inte kan lira på high, kanske behöver dra ner shadows eller nått men inte så värst farligt. går väl på 1300 nånting istället för 1800 vilket gör att du kommer ner ganska exakt på 5500 som du hade som budjet!

Alright, så det låter grymt med en ssd alltså. Antar att det är på den man installerar windows och sina krävande applikationer.

Yes, det jag har nu är en stationär. Som jag sa tidigare har den dock börjat krångla och jag tror att det är fel på någon hårdvara, jag är lite osäker på vad, tror att det är grafikkortet, som för övrigt är riktigt uselt. Men det jag har nu är:

NVIDIA GeForce 8600 GT
Intel Quad Core Q6600 @ 2.40GHz (måste ju varit en av dem första quad corsen)
3072 MB RAM (Minnestyp - DDR2 SDRAM)
2 Interna hårddiskar á 320GB (SATA 3G-hårddisk) (7200 RPM)

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/80747-hp_pavilion_m90...
Det verkar vara denna, det stämmer bra med prestandan och utseende. Kunde inte hitta vilket nätagg och så som sitter i, jag är så dålig på sådant. Men jag tvivlar på att det är något utom kanske disken som går att återanvända.

Av Chrest

Tack för så snabb hjälp!

Känns ju knappt som ett alternativ att lägga 800:- kronor på monteringen med denna budgeten. Hur mycket skillnad gör en SSD? Inte riktigt förstått vad dem gör än. Hur mycket skillnad är 4GB ram vs 8GB? Prisskillnad verkar ju inte vara så mycket, är det värt att öka kanske?

Av Chrest

Ny dator, budget 5500:-

Hej!

Börjar bli dags för en ny dator, då den jag använder har börjat strula.

Budgeten ligger som sagt på runt 5500:-

Vad är den bästa möjliga prestandan man kan komma upp i med den budgeten? Kan man få något som kommer hålla ett tag? Är student, så man ser ju gärna att köpen håller ett tag, den datorn jag har nu har jag haft i fem och ett halvt år.

Jag lirar lite Guild Wars 2 och en del andra spel som Dota 2. Grafik spelar mig ingen roll, så länge man kan köra spelen utan lag. Använder även datorn för att titta film/serier och för musik samt en del skolarbete.

Operativ har jag liggande, så det behöver inte följa med. Personligen är jag för oerfaren för att sätta ihop en egen dator, men jag tror nog att jag skulle kunna hitta någon i min närhet som kan det. Hur mycket kostar det att få det gjort? Har även mus, tangentbord och skärm. Så det är alltså bara själva datorn samt chassit.

Tack på förhand!

Av Chrest
Skrivet av Robiiins93:

Du kan alltid testa?

Jag antar det

Av Chrest
Skrivet av Printscreen:

Jag skulle testat windows vista-drivare i första hand, har du gjort det?

Nejdå, du tror att det funkar eller?

Av Chrest

Windows 7 drivers till HP dator

Tjo

När jag först köpte datorn (ett par år sedan) så var Vista installerat. Kort därefter installerade jag XP (hade rätt svårt att hitta drivers till det.) Nu vill jag installera Windows 7 och har problem att hitta drivers. HPs sida har bara drivers för Windows Vista och jag kan inte hitta det på något annat ställe heller.

Namnet på datorn är: HP Pavilion Elite m9067.sc-a - är det någon annan som har några förslag på vart jag kan hitta drivers?

Tack på förhand... //Chrest

Av Chrest

Internetproblem, går ned efter ca. 4-5h uptime

Hej allihopa

Har ett problem med min internetanslutning. När min dator varit igång i typ 4-5 timmar så slutar internetanslutningen att fungera. Har för tillfället Windows XP, jag hade Vista innan och samma problem uppstod även där, men då kunde man reparera anslutningen efter ett tag med windows repair funktion, det går inte i XP.

Har inte så mycket koll på datorer, men det verkar som att det är något problem med DNSen, för när internet går ned så kan jag fortfarande lyssna på typ Spotify osv. Det finns ett antal andra datorer på samma nätverk och ingen annan har samma problem. Så jag tänkte att det kanske är något konstigt med mina inställningar eller drivrutiner. Finns det någon som har någon aning om vad felet kan vara?

Tack på förhand för all hjälp

//Chrest