Inlägg

Inlägg som icecoldclocker har skrivit i forumet
Av icecoldclocker
Skrivet av norrby89:

Hmm HX och TX är väll ändå precis samma agg bara det att HX är modulärt? eller har jag fått det om bakfoten?

det är inte samma agg eftersom det inte har samma certifiering. HX serien har dessutom 2 års längre garanti än TX serien.

Av icecoldclocker
Skrivet av norrby89:

saknar Gold cert vilket Corsair agget har! samt Corsair's agg har inte vart den bästa men när det gäller AX serien så går det inte att få så mycket bättre... det är deras TX/HX serie som är av mindre kvalité om jag mins rätt, AX och CX är av dom bättre aggen man kan få idag..

Corsairs AX och HX är de finaste serierna. TX och CX är de lägre serierna.

Av icecoldclocker
Skrivet av micke_930:

Tror du att en silverstone fläkt får plats på sidpanelen om man kör en stor luftkylare i arcen förövrigt?

det beror på hur långt ut den sträcker sig från moderkortet. Men kan bli tajt. Mät djupet på fläkten och kylarn så ser du

Av icecoldclocker

Upplysning av Fractal design Arc!

tjenare!

Har idag gjort ett datorbygge i ett Fractal design Arc till en polare. Underbart chassi att jobba i, kabeldragningen funkade bra och allting gick hur smidigt som helst (nästan). När det gäller upplysningen som rubriken sa så vill jag meddela ett litet problem som uppstod i samband med montering av en 180mm fläkt på sidoplåten. Vi hade monterat in en Corsair H80 Cpu-kylare, fick plats utan problem. MEN! När vi hade skruvat på 180mm fläkten så fick vi inte på sidoplåten, och ni kan ju säkert gissa varför :P. Jo självklart var ju H80 kylarens radiator i vägen.

Lösning: Vi fick helt enklet modda till fläkten lite genom att klippa bort en bit av en hörna, vi körde med en Silverstone Airpenetrator (riktigt bra fläkt). När detta var gjort så gick locket på som en smäck! Och fläkten uppfyllde fortfarande sin funktion, och den var inte i vägen för luftflödet för H80'n heller.

Så råkar ni ut för samma problem så går det att fixa!

Tack för mig.

Av icecoldclocker
Skrivet av kokkojambo:

Jadå, båda fungerar utmärkt tillsammans med det äldre kortet. Vilket 6950 kort som helst ska fungera. Har dock för mig att det ska vara samma mängd minne på korten.

Skrivet av IsakPromKing:

Om han väljer en 1GB modell så körs båda i 1GB, så han inte blir missnöjd senare ^^

Okej kanon! nu kan vi äntligen gå vidare med beställningen. tack så mycket !:)

Av icecoldclocker

Fråga angående 6950 i CF!

Tjena!

Jag håller på att hjälpa min polare med sin beställning av ett uppgraderingspaket. Men vi har fastnat lite med grafikkortet. Han har ett XFX radeon hd 6950 av en äldre modell http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=619971.

Han vill köpa ett 6950 till men vi är lite osäkra på om man kan köra ett annat 6950 ihop med det gamla. T.ex. http://www.inet.se/artikel/5409089/xfx-radeon-hd6950-2048mb

eller kanske detta:

http://www.inet.se/artikel/5409249/xfx-radeon-hd6950-2048mb-d...

Jättetacksam för svar!

tack på förhand

Mvh icecoldclocker!

Av icecoldclocker
Skrivet av Palmie:

Det finns USB-dockor som du bara lägger disken i och sedan kopplar in via USB, troligen det smidigaste.

T.ex en sån här: http://www.dustinhome.se/usb-dock-for-25-or-35-ide-sata-disk/...

gud vad skönt, då köper jag en sån. Tack du räddade nyss min dag min gamla dator kraschade nyss och har allt viktigt kvar på den så blev orolig för allt som var sparat där.

Av icecoldclocker
Skrivet av Palmie:

Jodå, kopplar du in den som sekundär enhet är det inga problem. Kopplar du in den som primär och bootar på den brukar det funka, dock finns risken att det som är installerat inte gillar att flyttas till annan hårdvara.

okej, jag vill igentligen bara komma åt mina dokument på den gamla disken. men kan jag ansluta den externt då eller måste jag in i burken o greja?

Av icecoldclocker
Skrivet av panpo98:

Ja.
Startar dator från fel hårddisk så byter du antingen plats på SATA kablarna eller så går du in i bios och väljer EXAKT vilken hårddisk du vill starta datorn från.

kan man inte bara ansluta den gamla hårddisken externt?

Av icecoldclocker
Skrivet av panpo98:

Hiper är ökända för att förstöra moderkort, grafikkort och hårddiskar SAMTIDIGT. Andra delar nämns inte lika ofta. Även om du redan bytt ut nätagget så har de andra delarna redan skadats. Ha åtminstone din backup på diskar som inte körts med Hiper agget ifall disken också går sönder om några månader.

kan jag sätta in hårddisken från denna datorn i den nya datorn och komma åt all lagring där även om OS är installerat?

Av icecoldclocker

Hårddiskar med OS installerat?

Enkel fråga. Kan jag sätta in en hårddisk med OS installerat från en gammal dator i en ny och komma åt all lagring utan att det händer något?

Tacksam för svar!

Av icecoldclocker
Skrivet av panpo98:

Kan nog vara grafikkortet då. 8800 serierna har börjat gå sönder för en del i forumet.

Vad hände med ditt gamla nätagg och vad var det för något?
Mest nyfiken om du haft en ökänt dåligt som kan ha skadat andra delar innan du bytte ut den.

Det gamla brändes:P. Hade ett Hiper på 500W innan tror jag, men det nya har ju fungerat ett bra tag utan att jag har märkt något större fel.

Av icecoldclocker

ett asus m2n-deluxe från 2006.
amd athlon x2 5200 mhz
4g corsair xms
nätagg 650W Corsair HX (nytt)
XFX Geforce 8800 GTX

allså datorn går igång så men kommer först ett hyfsat långt pip sen 3 snabba pip, allting snurrar. Men inget visas på skärmen.

Av icecoldclocker

Problem vid uppstart!!

Ikväll när jag skulle starta om min dator pga att jag hade konstiga streck på skärmen. Sen när datorn skulle starta upp igen så kom 3 pip och sen bara stannade den, inget visades på skärmen eller någonting och nu kan jag inte få igång den. Hjälp! Obs! det är inte datorn som står i min signatur.

Av icecoldclocker
Skrivet av pumba-kung:

inet kundvagn
http://www.inet.se/kundvagn/visa/846280/till-jahoj

kan ju alltid köpa chassit nån annanstans om du vill ha något flashigare

ser helt okej ut! Skulle kanske ta ett nätagg från Corsair istället. Och tips på chassi: http://www.inet.se/artikel/6900466/fractal-design-arc-svart
grymt bra luftflöde (plats för 8 fläktar) och mycket utrymme för att vara ett midtower! Dessutom är det stilrent och priset är oslagbart.

Av icecoldclocker

Är det bara webhallen som gäller eller kan du tänka dig att beställa någon annan stans? Inet.se är ett alternativ, där har du också möjlighet till montering av din dator med valfria komponenter. Så testa plocka ihop en kundvagn där o känn lite på de!

Av icecoldclocker
Skrivet av SeF.Typh00n:

Japp. Såvida du inte tänker dra på ordentligt med grafikkorten så är det lugnt

Annars också, men då börjar vi nästan tumma på marginaler om man vill ha det lite tystare.

Körde min 2600K i ~5Ghz och grafikkorten på ~930/4200 och nåda precis under 800W från väggen, så 720 från nätagget give or take.

okej ja då ska de ju inte vara några problem, tänker inte överklocka grafikkorten ändå dem är ju redan hyfsade tycker jag ^^ tack för svaret!

Av icecoldclocker
Skrivet av SeF.Typh00n:

Du kommer garanterat klara dig på 850W om du inte vill lägga ut de extra pengarna.

Har svårt att ens dra ut 800W från väggen när jag belastar som mest med galen överklockning.

Okej, så jag kommer kunna vara säker även om jag klockar CPUn till 4.5Ghz~ och kör med 2 st fabriköverklockade grafikkort?

Av icecoldclocker
Skrivet av Tazur:

Hur stor skillnad är det mellan i5 2500k och i7 2600k? Är det en märkbar skillnad, eller är det bortkastade pengar?

Sedan undrar jag hur vattenkylning fungerar, byter man vattnet någongång? Är det mer jobb?

ta en titt här så får du reda på allt du behöver på vad skillnaden är http://www.sweclockers.com/recension/13224-intel-sandy-bridge...

Av icecoldclocker
Skrivet av kabex:

AX är helmodulärt, det är inte HX

Förtydligande av ovan: Den specifierade effekten på nätagg är hur mycket den kan ge ut, inte hur mycket den kan dra från väggen. Så exempelvis AX850 i 100% load(~90% effektivitet) kommer dra ca 950W från väggen.

Hur mycket 580 SLi egentligen drar verkar variera lite beroende på vilket test man läser, men i snitt skulle jag säga ca 700W i full load. Detta gäller dock vid stock-frekvenser, och TWIN FROZR är ju lite fabriksöverklockat. Jag skulle nog ta ett lite fetare agg.

kanske man ska köra på ett 1200W AX da?