Inlägg

Inlägg som icecoldclocker har skrivit i forumet
Av icecoldclocker

Skrev innan att det var ett Corsair AX 850W jag hade men var tvungen att byta pga lång leveranstid. Så blev ett Corsair HX 850W istället, påverkar detta något om jag vill köra SLI sen?

Av icecoldclocker

Tips på CPU kylare! http://www.inet.se/artikel/5321871/corsair-cooling-hydro-h80. trevlig kylare som du har nytta av om du vill överklocka CPUn

Av icecoldclocker

Nu är datorn beställd denna blev det tillslut! http://www.inet.se/kundvagn/visa/821352/2011-09-03. Tack alla ni som har svarat och tipsat mig, får hoppas de blir en rolig "Tidig" julklapp

MVH icecoldclocker

Av icecoldclocker
Skrivet av Dr.Mabuse:

Nja, det följde med manualer till de OEM-utgåvorna som var förinstallerade på sk märkesdatorer typ HP, Dell, Fujitsu osv... så om det är en sådan dator du har så kan det bli lite struligt.

nej detta OS'et köpte jag på MS hemsida

Av icecoldclocker
Skrivet av Dr.Mabuse:

Står det inte typ Windows XP OEM på klisterlappen med licensnyckeln är det en retail.

japp men som jag nämnde ovan så finns ju alla manualer och tillgång till support, och de har man ju inte på en OEM-version. Så jag antar att de bara är att tuta o köra!

Av icecoldclocker
Skrivet av Dr.Mabuse:

Förstå jag dig rätt så undrar du om det går att installera Windwos XP på din nya dator samtidigt som samma XP-licens är installerad på din gamla dator?

Det beror på vilken version du har. Sk retail kan du installera utan problem. OEM-version KAN behöva aktivering över telefon. Jag tror nämligen MS verkar utnyttja en sk grace period, dvs de räknar hur lång tid det var sedan licensen aktiverades sist. Har det gått tillräckligt lång tid, så är licensen "upplåst" igen. Något jag inbillar mig ha upplevt. Men det var ett tag sedan nu...

jag är lite osäker om de är Retail eller OEM. Det står Windows Genuine Advantage Kit för Windows XP Professional på fodralet. står inget om OEM eller Retail :S

kan tillägga att det står att jag har tillgång till support och manualer finns, så de måste ju vara en retail då?

Av icecoldclocker
Skrivet av Dr.Mabuse:

Olagligt, olagligt... det KAN strida mot MS licenavtal, men de är också så snåriga ibland att de knappt själva vet vad som gäller. Jag säger kör på! Det är ju betalt för...

Men det roliga är att i så fall, om jag börjar plugga vilket jag kanske kommer göra så kommer de inte vara olagligt
Men tillbaka till frågan om XP. Kan jag installera XP på den nya datorn om jag redan har det installerat på denna datorn? I så fall är ju problemet löst. Då kan jag bara köra uppgradering och sen är allt frid och fröjd och jag antar att jag slipper att ringa till MS support.

Av icecoldclocker
Skrivet av Dr.Mabuse:

Men du är ju ingen student enligt dig själv, alltså är du inte berättigad till den verisonen. Eller har jag missat något?
Ingen aning om MS ställer studentrelaterade frågor.

Jag har fått versionen av min bror som har köpt den genom CSN som han använde när han pluggade, men jag menar, man måste ju kunna använda den även om man inte studerar, kan ju knappast vara olagligt?

Av icecoldclocker
Skrivet av Dr.Mabuse:

Vad du säger är att du har en piratkopia?

hade jag haft en piratkopia hade jag inte ens skapat tråden eftersom det inte är tillåtet att prata om sånt på det här forumet. Jag har självklart en genuine version av Windows XP och Windows 7.

Av icecoldclocker
Skrivet av Dr.Mabuse:

Och du fick precis bekräftat av mig att så är nödvändigtvis inte fallet. Notera att mitt förslag kräver att du ringer MS för att aktivera ditt operativsystem.

Men jag få väl googla åt dig.... och sehär: Clean-install Windows 7 from the upgrade disc. Här får du lite tips på vad man bl.a. kan säga till supporten.

Okej, men tror du inte de blir problem eftersom licensen är för studenter och jag inte är student?

Av icecoldclocker
Skrivet av ToJa92:

Skriv ingen produktnyckel när du installerar XP, så blir det en "trial"-version där man måste aktivera inom 30 dagar. Dock tar du ju bort det 1 minut efter att det är installerat, så det går bra.

kan jag verkligen uppgradera till Win 7 sen da? eftersom de krävs existerande Licens...

Av icecoldclocker
Skrivet av ToJa92:

Minns jag rätt kan man installera XP, logga in, stänga av, och sen uppgradera till Windows 7.

men vet du om jag måste ta bort mitt xp på denna datorn för att kunna installera de på den nya?

Av icecoldclocker
Skrivet av Dr.Mabuse:

Nej, men det är ju onödigt om du ändå ska uppgradera att först installera XP.

Men fick ju nyss bekräftat att om jag har en Pre-existing OS License Required produkt så måste det finnas ett OS på datorn innan jag kan installera uppgraderingen?

Av icecoldclocker
Skrivet av Dr.Mabuse:

Ja. Men eftersom en ny dator saknar existerade OS så var beredd på att ringa MS support. De kommer vilja att läser upp licensnyckeln för XP. Så fick jag göra, och jag antar att det inte har ändrat så mycket.

Den saknar väl inte existerande OS om jag installerar mitt Win XP på den?

Av icecoldclocker

men det blir inget konstigt "kaka på kaka" när man gör så da? min xp license är ju på denna datorn jag sitter på nu, måste den tas bort här först också då?

Av icecoldclocker

okej, men jag har ju en windows xp licens. kan jag installera den först och sen denna då?

Av icecoldclocker

Fundering över min version av Windows 7!

Hej!
Jag är på väg att köpa ny dator och kommer såklart installera windows 7 på den. Jag fixade en version med Professional Upgrade: Pre-existing OS License Required. Bör tillägga att den är licenserad till studenter också (Licensed for use only by students and faculty) står det på skivan. Det står även Not for OEM or Retail Distribution på den.

Så min fråga är, kan jag installera denna version på en ny dator?

Mvh icecoldclocker

Av icecoldclocker

jag förstår. Men ska jag vara ärlig så när jag startade den nya tråden för någon vecka sen kom jag inte ens ihåg att jag hade gjort en annan tråd tidigare, kanske låter som en bortförklaring men så var det i alla fall. Men jag fortsätter på denna tråden då!

Av icecoldclocker
Skrivet av Leifson:

Nja, beror lite på.

850W kommer klara det, inget snack om saken, men frågan är hur mycket överklockning man kan klämma ur utan att gå i taket. Två icke-överklockade kort ska dra cirka 650W, dvs 76% av vad agget klarar. Men fabriksöverklockade kort, fler hårddiskar, fler fläktar osv osv. ökar siffran, och snart börjar man närma sig 100%, vilket inte är bra. Då kommer nätagget att låta mycket pga fläkten, risken för coilwhine blir större, det slits snabbare, samt kan bli instabilt.

Med det sagt, jag skulle rekommendera mer än 860W för överklockning av 580 SLI.

Men jag kommer inte överklocka mina grafikkort. Plus att min build kommer ha väldigt bra luftflöde. ta en titt: http://www.inet.se/kundvagn/visa/821989/2011-09-03

Av icecoldclocker
Skrivet av Leifson:

Du räknar alltså från helt oöverklockade kort, i ett testsystem med minimalt med utrustning (inga fläktar, endast en hårddisk, osv osv) i verkligheten blir det desto mer, och överklockningen gör att strömförbrukningen springer iväg kvickt. Jag skulle inte heller vilja ha ett nätagg som gick på full belastning, någonsin.

men vad menar du nu da? kommer 850W vara precis så de klarar 2x GTX 580?