Inlägg

Inlägg som Flygfisk har skrivit i forumet
Av Flygfisk

Tangentbordet ser ju helt ok ut, finns alldeles för få som inte är rymdskepp.. vettigt pris också, jämförelsevis!

Av Flygfisk

Tror stenhårt på detta, en generation till bara med diskret grafik i tangentbordet (om det inte blir lite bättre tillsammans med processorn) så är jag såld!

Av Flygfisk

Sweet, avsaknaden av USB 3.0 var ju exakt enda anledningen att inte köpa en NUC redan. Bara hoppas priset inte skenar p.g.a. detta och i5 (i3 räcker ju gott och väl till htpc). Lite synd också att 3.0-porten sitter på framsidan!

Av Flygfisk

Sjukt snyggt, såna här man önskade man kunde köpa. Mer trä och rundade kanter åt folket!

Av Flygfisk

Perfekt, slipper förhoppningsvis farmor titta på 15 olika varianter av big brother ett tag till. Dessutom riktigt schysst om det gör att SVT kan dra in någon extra OS- eller VM-turnering så man kan få riktigt trevliga sändningar ytterligare några år också. Win-win!

Av Flygfisk

Showrooms lär ju vara framtiden när fysiska butiker inte kan konkurrera med elektronik på postorder! Fysiska butiker används ju redan mer eller mindre som showrooms, förutom att de har lite av varje istället för mycket av ett märke. Typ.

Av Flygfisk

Inget är gratis, svårare än så är det inte. Om de inte tar ut pengarna direkt för hårdvaru-authenticatorn så tas de ut någon annanstans istället. Verkar rimligt tycker jag att de som har behov av en extra tillverkad pryl betalar för den. Löjligt att påstå att Blizzard ska ansvara för att var och en inte ger ut sitt lösenord till någon annan, vare sig medvetet eller omedvetet.

Av Flygfisk

Tråkigt att det inte är trådlöst, tycker det finns alldeles för få bra trådlösa headsets till PC i dagsläget :/ lurar som dessutom ser OK ut är ju också helt obefintligt.

Av Flygfisk
Skrivet av _MmattiasS_:

För det första så kostar gtx680 ≈4500, och för det andra, om rekommenderat pris på 449 översätts till 4500kr, så borde 999 översättas till 10k. Dvs 2st 680 är 1000kr billigare än ett 690

Skickades från m.sweclockers.com

Enligt Anandtech (någon som citerade ovan) skulle ju MSRP på 999 dollar motsvara exakt det dubbla från ett 680 dock? Någon måste haft otur när han tänkt!

Av Flygfisk

Nu börjar det ju lika något! En vettig lösning med externt grafikkort lagom till släpp skulle ju inte förminska ha-begäret direkt heller.

Av Flygfisk

Trist med chassit tycker jag, orginalet var riktigt coolt men budget-varianterna är ju inget speciellt direkt. Bara fula, imo. =/

Av Flygfisk

Pris samt ljudnivå, hade varit ruskigt intressant för i3-varianten!

Av Flygfisk

Hatar verkligen upplösningen på min Ipad2, på tiden att det blir bättre. Bara hoppas andra surfplattor (och vanliga datorskärmar med för den delen) tar efter snarast.

Av Flygfisk
Skrivet av Bf3sjutarkillen:

Det är väl ganska klart, flera pixlar som ska arbeta betyder högre strömförbrukning. Hur mycket det rör sig om får du fråga någon annan.

Nja, i.o.m. att det är LCD så är det ju ändå bakgrundsbelyst över hela skärmen så borde storleken ha mycket större betydelse. Men sen ska ju fler kristaller manipuleras så det kräver antagligen mer ström, men undrar om det inte är marginellt.

Av Flygfisk
Skrivet av illusi0n:

Så att sitta och skriva i ett word-dokument tar mer ström ifall du gör det på en 15" 1080p jämfört med en 15" 768p, all other things being equal?
Och var har jag skrivit att "vanliga"(lågupplösta?) skärmar är skit? Förstår inte riktigt varför du hade med den menngen alls.

Om du däremot hävdar ett en dator tar mer ström när man gör något mer resurskrävande så kan jag inte göra mer än att applådera dig, som lyckats komma till denna revolutionerande insikt.

Det är ju inte en helt orimlig tanke att fler pixlar kräver mer ström, men jag tror det stämmer bättre för plasma- och OLED-skärmar än LCD-skärmar.

Sen tror jag inte insikten är att något som är mer resurskrävande kräver mer batteri, utan att fler pixlar innebär att allt GPU:n jobbar med blir mer resurskrävande (behöver ju inte bara vara datorspelande direkt). Självklart för många kanske, men antagligen inte alla.

För övrigt vet jag inte om artikeln uppdaterats nyligen, men det står ju 1600x900, vilket ändå måste anses helt OK för en 14''-skärm? (framförallt när Windows inte är sådär kanonbra på att skala för olika upplösningar...)

Av Flygfisk

Letat ganska mycket efter ett sånt här chassi, aldrig sett det förut. Helt OK pris och lättillgängligt i Sverige dessutom, sjukt kul överraskning. Så, tack och grattis till fin liten burk!

Av Flygfisk
Skrivet av sKRUVARN:

Om detta stämmer är det då en vanlig i5 i denna och ingen ULV? Om det är en i5-2410M 2.30 GHz eller nått i denna hade det ju vart sjukt nice!

Hm, de säger bara att båda modeller (13'' och 15'') kommer ha "core i5"-processorer, men nämner inte om det är ULV eller inte (ULV-processorerna heter väl också core i3/5/7-ngnting?). De skriver dock också att de körde lite benchmarks "trots att det är pre-production-exemplar" och att den ska få bättre PCmark-score än UX31, och nästan samma 3Dmark-score. De skrev inga exakta siffror dock, så lite svårt att säga. Blir spännande att läsa review sen!

Av Flygfisk
Skrivet av Chryspyon:

Tråkigt att det är 16:9 dock. Tror jag håller fast vid min W3000H.

Verkar dock annars vara en lovande skärm. Om det nu skulle bli en 27-tummare för min del skulle jag nog lätt valt en Hazro HZ27WD, utan tvekan.

Sett massor som pratar om Hazro-skärmar nuförtiden, men hitter dem inte på Prisjakt.. var köper man dem?

Av Flygfisk

Riktigt intressant, men lär vänta till Ivy Bridge. "Ultraportabla" skulle bli så mycket trevligare om det fanns något standardiserat sätt att köra externa grafikkort a la Vaio Z, där man själv får välja vilken kräm man vill ha på GPU. Jag tycker det är en sjukt bra lösning, där det går att välja mellan portabilitet och rå kraft. Möjliggör dessutom mer krävande grafikkort om det kyls externt, känns det som...

För övrigt fattade jag det som att Samsung faktiskt _inte_ placerar denna som en Ultrabook, utan istället en "premium notebook". De visade ju upp ett par Series 5 (?) Ultrabooks som däremot var ganska fula och mer liknade vanliga notebooks.. snurrigt!

Av Flygfisk
Skrivet av Melvin132:

Finns ingenting fel med att vara en bra affärsman...

...Idealism och massa annat gullegull låter bra när man ska marknadsföra sig...

...Väljer jag mellan 2 identiska produkter så kommer jag alltid välja den som kostar en hundring mindre, sen huruvida folket på fabriksgolvet jobbar 8 eller 14 timmar om dagen kunde jag nog inte bry mig mindre om.

Låter rimligt.