Inlägg

Inlägg som KalleZz har skrivit i forumet
Av KalleZz
Skrivet av Myllox:

Har själv ett h440 ..

Jag kör 2st nf-a14 pwm i fronten, flyttar lika mycket luft som 3x120mm går lite tystare samt bra SP då dom sitter precis som @Exeo påpekar bakom ett filter.

Fläkten bak har jag inte bytt men en nf-a14 pwm hade suttit fint där med.

vad har du för moderkort? ingen fläktstyrning?

Jag sitter på ett MSI Z97 GAMING 5

Av KalleZz
Skrivet av Superlight:

Ska du köpa Noctua fläktar. Kolla här du hur ska lägga de i chassit. NF-S12A är perfekt som utblås men meningslös i fronten.
http://www.noctua.at/main.php?show=which_fan_is_right_for_me

Tack för länken, kommer hjälpa om jag bestämmer mig för ett par Noctua

Av KalleZz

120mm Fläktar till chassi

Hejsan jag söker ett par mindre högljudda fläktar att installera i mitt NZXT H440,

Har kollat runt på Inet och jag måste säga att jag vet varken bu eller bä.
Eftersom ventilationen i H440 inte är den bästa så vill jag ju samtidigt ha ett par som flyttar den lilla luft som faktiskt kommer nära fläktarna.
Men det verkar som man antingen får välja fläktar som flyttar mycket luft men då låter, eller tvärt om.

Så vad är era tips och erfarenheter? Finns det jag letar efter? ( jag är inte intresserad av fläktar som lyser )

Mvh: KalleZz

Av KalleZz
Skrivet av Daavido:

Om nu TS var på väg till jobbet, var tvungen att åka och pissa och komma försent. Förklara för chefen, "Hej, kommer lite sent då jag nyss blev stoppad av polisen efter gymmet".

Och sen om chefen skulle läsa detta: "Föraren påvisar tydliga tecken på drogpåverkan och får därför följa med patrullen för provtagning"

Hur kommer det då påverka hans situation på jobbet? Chefen kanske tar och gör en check i belastningsregistret för säkerhets skull. Visst han var oskyldig, han kan bevisa det också. Men så onödigt att det ens ska behöva komma till det då han faktiskt var oskyldig.

Ts har faktiskt rätt att begära ett kvitto från polisen som bevisar att han blivit stoppad, som man kan visa upp om man har en tid att passa

Av KalleZz

Det hade varit smidigare om du köpt dayZ stand alone från steam. då hade du inte behövt hålla på med dayz commander.

Men när du installerat arma 2 Combined så måste du först starta båda spelen. du behöver inte gå in på en server utan bara starta dom så du får upp start meny osv. efter det så öppnad du commander och installerar vilken variant du vill ha

Av KalleZz
Skrivet av StuntmanMike:

Något sånt kanske, sen ett par förgreningar.. Inget jag rekomenderar men det finns...

Sen angående öppen/sluten så lär dom nog bli lika varma. Öppen släpper in ljud utifrån så du hör när mamma ropar att maten är klar medans de slutna gör att hon brakar in på ditt rum och skriker för femtielfe gången att det är mat.

Ser mörkt ut att få till en bra styrning med andra ord =/ angående lurarna så skulle jag bli mäkta imponerad om min mor kom springandes och gapa om mat XD

Skrivet av AntiChrist:

Ang dit dilemma mellan QH85/90:

"...modellen är byggd på Qpads kritikerrosade headset QH-90 och vi ska genast reda ut eventuella skillnader.

I Kingstons kartong finns där även lite extra godis i form av ett extra par muffar i sammet. Samma typ som används på Qpad QH-85. Detta är ytterst välkommet då det är högst individuellt vad som sitter bäst, så att få ett alternativ som detta ger definitivt bonuspoäng."

http://www.nordichardware.se/Kringutrustning/svenska-headsetg...

låter mer intressant än QH isf

När vi ändå är igång, är det värt att lägga till ett separat ljudkort? har läst både fram och tebax om ljudkorten. Och jag blir inte direkt klokare på det, blir det skillnad? Eller är det lurar i högra prisklass som man börjar märka skillnad med separat ljudkort?

Tusen tack än så länge

Av KalleZz

okej, ja då får det bli en Samsung 850. Vad det gäller QH-90 så har jag sådan beslut ångest, om jag har fattat det rätt så är det slutna mot öppna lurar och inget annat som skiljer dom åt?

Anledningen till att jag tittat mer på QH-85 är att jag är rädd för att QH-90 kommer bli för varma när dom är slutna.

Jo det blir en del bök med fläktstyrningen, jag har sett att det finns externa också men dom är löjligt dyra, och jag har aldrig använt mig av mjukvara för fläktstyrning, finns det andra varianter av fläktstyrning som är ännu mindre som man skulle kunna montera på chassit?

Av KalleZz
Skrivet av StuntmanMike:

Byt ut nätaggregatet till EVGA supernova G2 det är både billigare och bättre.

SSDn skulle jag bytt ut mot en Samsung 850 PRO eller EVO.

HDD skulle jag bytt till en WD green, Red är till för NAS och servrar.

Vad är meningen med fläkkontrollen? Palla öppna upp datorn för att ändra samt riskera ESD-skador varje gång man är där och pillar.

Tack för tipsen, Har inte Samsung problem med sina 850 ssd diskar? Fläktstyrningen är för att kunna dra ner fläktarna till en rimlig nivå då dom inte behöver gå på 100% hela tiden och för att få ner ljud nivån lite

Av KalleZz

Era tankar om den här datorn!

Hejsan!

Dags att snart skaffa en ny dator då den jag har är inne på sista valsen, (alltid lika spännande att se om den kommer in i windows)

Kommer att skriva en del av mina tidigare erfarenheter och målet med datorn, så det finns risk för en del text

Datorn i fråga kommer vara med Intel processor och GEforce kort. Mina tidigare byggen har varit amd rakt igenom,
och den jag har nu som är intel processor och amd grafikkort.

Jag är nu trött på dåliga drivrutiner till grafikkort som slutar svara och att spel hänger sig, jag är trött på att få blåskärm till och från.
Jag hade aldrig dom problemen på min första spel dator som hade intel och GEforce.

Datorn ska användas till tunga spel, streaming och film. Det SKA flyta på så prestandan ska inte snålas på.

Komponenterna är också valda för att matcha med varandra, så det ska bli så stilrent som möjligt (förutom fläktstyrningen som är vit och headsetet som är vitt)

Fläktstyrningen ska monteras i datorn gömd bland hårddiskarna så den kommer man aldrig se. och ja headsetet är vitt bara för att skärma av med något udda.

Nog skrivet här är listan från Inet. Jag har även redan W7, ge era tankar och syn punkter

Tack på förhand

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7657112/komplett-dator

Av KalleZz

Jag har spelat på serven i 2 dagar nu, och kan säga vad jag tycker än så länge, rätt skönt med en nystartad server så man ser fordon överallt nästan (dock trasiga ) men något jag undrar över är att det är så otroligt lite loot överallt? jag kan spring in i en stad och det är tomt i 90% av alla hus, vilket jag tycker är märkligt.

Sen undrar jag lite över hur andra spelar när det är natt på servern? jag ser inte ett smack så hur gör alla när det är natt på servern?

Hoppas att det kommer in lite mer folk på servern iaf så det blir lite mer spänning

annars en bra server

Av KalleZz

Tvn syns inte (Hjälp)

Hejsan kära folket!

Det är så här att jag sitter på en vanlig 24tums dator skärm och 4 meter ifrån mig har jag en tv, sambon vill kunna se film eller se på medans jag spelar på datorn.

Jag sitter på 2 stycken xfx 6950 som jag kör i crossfire och hdmi mellan datorn och skärmen, så jag köpte mig en till hdmi för att koppla in i andra grafikkortet och sedan in till tvn, men när jag är inne i skärm inställningar så hittar jag inte andra skärmen (tvn) är det jag som gjort fel någonstans eller vad är det som kan spöka?

Mvh Marcus

Av KalleZz

Hårddisk problem

Hejsan köpte en ny dator tidigare i veckan en ssd disk och en wd disk på 1 tb

när jag skulle installera Win 7 så valde jag självklart ssd disken ist för den andra, men nu när datorn är igång så ser jag inte min andra hårddisk, såg den då när jag skulle installera win7 och ser den i BIOS men jag får inte fram den när jag går in på den här datorn, den finns även med i enhetshanteraren,

Så hjälp mig att få fram min disk så jag ser den

Av KalleZz

http://www.inet.se/kundvagn/visa/568795/2011-06-27 är det som kommer att köpas + grafik kort

Av KalleZz

Sli/crossfire eller singel kort?

Hejsan innan jag nu beställer en ny dator så har jag frågan, ska jag köra sli/crossfire eller ett singel kort?

Tanken är att lägga cirka 2000 kr på grafik korten om jag ska köra sli/crossfire och givetvis lägga mer pengar om jag köper ett singel kort (4000kr)

En sak till är att jag aldrig kört sli/crossfire förut och har ingen aning om det bara är att sätta i grafik korten i datorn och köra eller måste jag har spec program för att ställa in det i för att få sli/crossfire?

Vill ha så mycket hjälp och kunskap som möjligt så snälla hjälp!

Datorn som kommer köpas http://www.inet.se/kundvagn/visa/568795/2011-06-27

Av KalleZz

Vad blir skillnaden på det där paketet som länkades nyss? http://www.inet.se/kundvagn/visa/523525/2011-06-15 mot det jag fixade?

Av KalleZz

Det blir alltså bättre att ha ett bättre grafikkort, än att ha två stycken lite sämre?

Av KalleZz

Hjälp med ny dator!

Hejsan då var det dags att skaffa en ny dator (igen) då min förra inte funkar bra,

http://www.inet.se/kundvagn/visa/521321/2011-06-14

är det jag har tänkt och vill ha hjälp att se över det så det inte blir några problem,

hade tänkt köra SLI med grafikkorten och har en nätdel på 750w från Corsair,
och undrar om det blir för lite kräm och jag måste skaffa en annan?

Tack på förhand

Av KalleZz

Crosshair IV Formula problem

Hejsan har ett problem jag skulle vilja ha hjälp med, i höstat så byggde jag en dator med ASUS Crosshair IV Formula modekort i, vilket har fungerat kalas bra förutom att jag får blå skärm när jag spelar online spel, inte hela tiden men då och då

Fick reda på för inte så längesedan via en kommentar på komplett tror jag att det va, att det inbyggda nätverkskortet på Crosshair IV Formula inte funkar som det ska, utan att dom löst problemet med att uppdatera bios och närverks kortets drivrutiner.

Bios har jag uppdaterat till det senaste men får fortfarande blå skärm när jag lirar online spel, vet inte vilken av alla uppdateringar på sidan ( om modekortet) som innehåller nya drivrutiner till mode kortet så vore tacksam om någon kunde hjälpa mig med det här problemet,

När jag fick nya bioset så laddar alla spel mycket långsammare också så vet ej vad det kan bero på, men först och främst vill jag ha hjälp med att hitta nya drivisar till modekortet vad dom heter osv,

har win 7 -64bit

Tack på förhand

Av KalleZz

gisses vad problem dom verkar ha med bc2, verkar som dom inte riktigt kan lösningen heller, en del hjälper det för, någon som vet ett smidigt sätt som funkar för alla som har det problemet? är det såna här problem om man köper det via steam också?

Av KalleZz

Bad company 2 install problem

Hejsan skaffade mig battlefield bad company 2 idag, men jag kan inte installera spelet då det hela tiden kommer upp c3.cab error, har även provat att föra över allt från dvdn till hdn och installera därifrån, men det vart samma sak, så jag undrar hur ska jag göra för att få det att funka? Tack på för hand // Marcus