Inlägg

Inlägg som Lindson har skrivit i forumet
Av Lindson
Skrivet av Aktsu:

Får man fråga vad för elbil det var? Vi har kört Stockholm - Göteborg ToR relativt ofta och det är inte tal om några vidare långa laddstopp även om vi är sådana som kör fort. Men det finns helt klart elbilar som inte är lika bra på långresa och kräver lång laddning.

Audi Q4 40.

Sträckan är mestadels 70-80 km/h med inslag av 90/110 så dieselbil alltid 30km/h över hastighetsbegränsningen men mycket omkörning, gas och broms. Därav en dåre mindre på vägarna.

Med elbilen farthållare nära hastighetsbegränsningen då räcker det med ett laddstopp om 30-40 min.

Funderade alltid på att jag upplevde att alla Teslor körde så långsamt med tanke på prestandan på många modeller tror nu jag förstår varför

Av Lindson

Elbil är bra om.
-kan ladda hemma.
-pendlar / kör i tjänst 10-30 mil per dag

Elbil är mindre bra om
-ej kan ladda hemma
-regelbundet kör resor om +40 mil

Har elbil sedan cirka 6 månader, i vardagen är den betydligt mycket trevligare än min gamla dieselbil men långresor som jag tidigare körde nonstop (50 mil) tar jag andra färdmedel pga. hålla lägre hastigheter för att inte suga ur batteriet samt slippa stanna och ladda.

Så 50 mils turen tog tidigare cirka 4H 15 min men med elbil cirka 6H. Så det positiva är att det är en mindre fartdåre på vägarna.

Av Lindson
Skrivet av Valloniet:

Inser att jag citerar ett flera månader gammalt inlägg, men tyckte det var intressant att ta upp det då jag (och säkerligen många med mig) har samma preferenser…

TLDR: Det är inte värt att köpa ett Xbox för Starfield. Inte med de listade kriterierna.

Spelet är gigantisk men ändå innehållslöst. Planeter känns tomma och den där sköna känslan av utforskande och äventyr från deras tidigare släpp saknas nästan helt. Story, livsöden och intressanta karaktärer är även detta på en klart lägre nivå jämfört med tidigare spel. (OK, main i Skyrim undantaget då den ärligt talat var rätt usel). Just main i Starfield har ärligt talat en hel del potential, men känns ändå bortkastad på något sätt.

Loot är ingen hit det heller. Majoriteten är same same but different. Det finns oändligt med stats och siffror (inte bara på vapen utan även på allsköns prylar och utrustning), men i praktiken saknar allt detta betydelse. Nu körde jag igenom spelet på normal, men fanns aldrig anledning att sätt sig djupare in i alla system än att helt enkelt använda det som såg ballast ut.

Samtidigt finns det en del guldkorn i spelet som är smått fenomenala. Själva miljöerna och detaljrikedomen i hela ”NASA punk”-grejen är verkligen något särskilt. Vidare är spelet i sig stundtals riktigt läckert även rent grafikmässigt.

Tyvärr kan inte ens dessa guldkorn motivera ett konsolinköp bara för att spela Starfield. Köpvärt om man redan har konsolen? Ja - det tycker jag faktiskt det är. Men detta är också något helt annat.

Tack, värdefullt svar även om det var några månader sedan min fråga.

Det har ännu inte blivit något köp .. och lär inte heller bli. Verkar som att bethesda tappat sin charm.

Av Lindson
Skrivet av anon138754:

Har du möjlighet att köra game pass, t.ex. på en nyare samsung tv, så hade jag rekommenderat det. Då kan du ju testa utan att köpa en konsol endast för Starfield.

Jo jag har en LG B1 som jag har förstått det som att gamepass fungerar via webbläsare men att det var krångel med delay / kontroll?

Har två små kids här hemma så de timmar jag får tillgängligt för spel så vill jag bara enkelt ladda igång och köra.

Men är så klart mer rationellt att testa ett par timmar innan för att ett inköp skall vara något rimligare ..

Av Lindson

Älskar FO3 & New Vegas, FO4 är bra men inte samma känsla. Gillar att upptäcka och få ta del av intressanta livsöden samt armor/vapen loot av kvalite och inte kvantitet (ex cyberpunk)

Vad säger ni värt att köpa ett xbox bara för att lira Starfield?

Har PS5 ..

Av Lindson
Skrivet av Sullano:

Precis köpt mig en LG C2 65” på rean. Har haft en gammal Samsung i snart tio år så det är såklart en bra uppgradering.

Jag är väldigt novis, har kopplat in den via wifi, funkar kanon! Även Viaply har jag testat och det funkar fint.

Två frågor, har inte C2 inbyggd cromecast?
Fråga två, Alexa finns ser jag i menyn, men inte Googles röststyrning?

Mvh Henrik

Hej!

Nej LG C2 kör med Webos, du får dom funktioerna i nregel om du köper en Android TV

Av Lindson

Ja wifi eller kabel (beroende på vad du köper)

Hdmi till tv. Har du Tivo har du tele2 och då laddar du ned appen på apple tv. Tivo bara om du vill kunna spela in.

Av Lindson

Ja utmärkt för andamålet. Finns billigare alternativ ex chromecast med google tv. Men Apple tv är väldigt smidigt med välomptimerade appar.

Av Lindson

Tack!

Jo var allt inne på 70+ ett tag innan jag mätte väggen ..

Oavsett storlek så blir det en B2/C2, handlar mest för mig om känslan att göra en bra affär. pengarna blir sekundärt, ologisk som man är.

Nu när ni säger det, satt cirka 3 meter från projekter på 105 tum utan några konstigheter så nog ska 65 fungera fint.

Av Lindson

Avstånd til TV

Hej!

Inväntar köp av ny TV under black friday/week.

Kommer bli LG B2/C2 beroende på pris. Tv kommer nyttjas för PS5/HTPC/Apple TV. För mig själv min fru och våra två barn, sekundär skärm på övervåningen.

Jag har 2.25 meter från soffkant till vägg. Väggen är 160 cm. Jag funderar på 55 eller 65 tum och det verkar vara lite delade meningar på hur långt avstånd skall vara beroende på vilken funktion enheten skall ha.

Själv lutar jag mot 65 tum, är van med projekter från tidigare hus och alltid kul med stort. Men funderar på att det rent estetiskt blir fult och för stort för oss.

Så behöver lite input från er och vilka preferenser ni har.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Lindson
Skrivet av Quiki:

Tack för all hjälp gott folk!
Blev en Volvo v60 2020. Den ska levereras på onsdag.

Grattis. Kör just en v60 2020. Du kommer vara nöjd. Kört 5k mil utan några bekymmer, enda nackdelen för mig är att jag körde v90 -18 innan och saknar utrymmet (har två småbarn). I övrigt slår v60 - v90 på allt.

Av Lindson

Köpte precis via elgiganten, standard utgåva.

Av Lindson

Jag läste på mycket om alla möjliga sorter inför vårt första barn (3-4 år sedan) så infon är något föråldrad.

Jag läste på mycket om monitor men valde bort det av följande skäl:

*kort batteritid, behov av strömuttag.
*kort räckvidd.

Valde en Padwico 850.

Fördelar för oss

*bra battertid, varnar vid lågt batteri.
*lång räckvidd.
*smidigheten, sova i vagnen, resesängen, fjällen, sommarstugan - vakten anpssar sig efter vårt barns behov och inte tvärtom.
*temperaturgivare, kan bli väldigt varmt i vagnen på sommaren.

Sedan körde vi även på Snuza Hero pga att vårt barn som totalvägra sova på annat än mage.

Av Lindson
Skrivet av LURKOVIC:

Skulle rekommendera två fläktar du kan hälla vatten och frysklampar i istället. Kyler dugligt för att kunna somna. Och klamparna hinner ni frysa ner under dagen igen. Om målet bara är att kunna sova. Alternativt bygger en ram med myggnät att sätta i fönstret när det är öppet på nätterna. Är iaf runt 14-15 ute på nätterna här hos oss.

Tack, problemet är att jag har en 3 åring och en nyfödd jag inte vill dra en fläkt mot och barnen somnar en bra bit innan utetemp är nere i grader som kyler.

Behöver nog undersöka en split lösning så är jag permanent kvitt utmaningen, öppna fönsterlösningen fungerar bra alla andra årstider (är även bra varmt inne vår och höst, runt 25 grader)

Av Lindson
Skrivet av Coca:

Eftersom du bor i hus så skall du helt klart köra en luftvärme pump med multisplit. En utomhusenhet och flera inomhusenheter.
Problemet med din tilltänkta lösning är att så fort du flyttar enheten eller slår av den när du skall sova så kommer temperaturen att gå tillbaka till gamla nivåer inom loppet av någon timma. Du behöver kontinuerlig kylning eftersom huset i sig värms upp.

Tack, kände inte till i vilken mån husets värme tar över.

Av Lindson
Skrivet av lappen81:

Tror inte att du kommer att kunna sänka temperaturen med 30% på 30min , byggnaden är uppvärmd, du har antagligen ett visst undertryck för att dra in friskluft AC'n kommer att skapa ett ännu större undertryck och dra in ännu mer luft (från angränsande rum, frånluftsdon, eller vad som nu blir den lättaste vägen). Temperaturen kommer ju att stiga när AC'n stängs av tror att du behöver köra den längre tider (veckor) om byggnaden är väldigt varm för någon chans att kunna köra den 30min / men jag gissar vilt nu det är ju bara 15kvm som ska kylas andra får rätta din förhoppning kanske inte är att hålla 20grader hela natten heller så det kanske fungerar .

Kanske ett monoblock om du inte får ha en split enhet båda är ju slutna system https://www.youtube.com/watch?v=mseVRHFQ06Y

Exakt, fastigheten är byggd på 60-talet med självdrag i efterhand har de som bott ansett att det varit för kallt och då har ny isolering och träpanel satts upp rakt på den gamla. Därefter är alla fönster utbytta till 3 glas. Så någon vidare självdrag är det inte längre och därmed stannar den varma luften kvar.

Handlar mest om att då en behaglig insomningstemp om den senare tar sig någon grad är det lugnt.

Monoblock såg väldigt intressant ut, har funderat över ett split system - radhuset är friköpt med ”skalet” regleras i samfällighet så behöver kolla i stadgar och övriga i styrelsen men blir garanterat inte populär om jag smäller upp det.

Av Lindson

Behöver införskaffa mig en AC, trött på att stuva in hela familjen i källaren på varma sommardagar.

Bor i radhus med tre våningar, tilläggsisolerad fasad. Sol som ligger på hela dagen, min långsiktiga lösning är markiser runt hela hemmet.

*snabbt kyla ned 2 rum om cirka 15 kvm vardera (kvällstid när utetempen lagt sig, 29 grader till 20 grader innetemp cirka 30 min per rum önskat läge)
*tänker alltså flytta åbäket mellan rummen
*kommer med andra ord inte använda fönsterkit eller andra mer permanenta lösningar
*är medveten om effektförlusterna det medför.

Är jag ute och snurrar?

Har kikat på Nedis WIFIACMB1WT12 men hittar inga recensioner, här i tråden verkar det mest vara Elux som är aktuella, ngt jag missar?

Av Lindson

Sonen min har väl cirka 10-15 spel och den är knökfull (32GB)

Av Lindson
Skrivet av ktd:

S6 MaxV. Kameran är riktigt bra för oss som har barn som lämnar saker över allt. Dessutom en bra dammsugare.
Kommande S7 kommer kunna ha en automatisk tömningsststion vilket vore bra men skulle inte kunna gå tillbaka till en dammsugare utan kamera.
En S7 MaxV vore det ultimata.

Tack, beställt så får se hur den lirar.

Av Lindson

Damen här hemma vill ha en. Vi bor i radhus med 3 våningar.

Tänker mig en xiaomi men vilken?

Som flera lyft hör ovan. Vi kommer flytta runt den mellan våningar och det behöver vara smidigt. Hon är inte särskilt vass med teknik.

Vi har barn och därmed stundtals leksaker lite här och var. Vi har en katt så en del katthår.

På en av våningarna har vi gamla höga 60 tals trösklar, förmodar att dessa behöver bytas ut?

Så ovan samt, städar bra minimerar dammsugsbehovet till ngn gång per vecka (hon är galen i städ och dammsuger varje dag).