Inlägg

Inlägg som Idonoh har skrivit i forumet
Av Idonoh

Jag tipsar om Logitech MX Mechanical serien som jag tycker stämmer på dina behov. Jag använder clicky-varianten både hemma och på jobbet, men i ditt fall bör Linear passa bättre pga önskemål om lägre ljudnivå.

https://www.inet.se/produkt/6602040/logitech-mx-mechanical-li...

Jag skaffade det av samma anledningar som dig, ville ha både trådlöst och mekaniskt men att det ska ha ett diskret utseende.

Av Idonoh
Skrivet av Beppothaking:

600kr + frakt

Prylarna är dina, PM:a adress så tar vi det vidare där :).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Idonoh
Skrivet av Beppothaking:

600kr + frakt

Tackar, låter den ligga öppen till 21:00 ilväll. Sen är prylarna dina :)!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Idonoh

Högstbjudande har inte hört av sig ännu, så jag öppnar tråden för vidare bud.

Av Idonoh
Skrivet av Denaca:

600kr + frakt

Hej,

Prylarna är dina. Återkom i PM med leveransadress och mobilnummer så tar vi diskussionen vidare där. Tackar

Av Idonoh
Skrivet av SpetsnaZ97:

1000:- + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Hej,

Kortet är ditt, återkom i PM med leveransadress och mobilnummer så tar vi diskussionen vidare där.

Av Idonoh
Skrivet av SteamGames:

Börjar på 800 + frakt

Är på resande fot till imorgon 21:00. Låter budgivnigen ligga uppe tills dess, annars är kortet ditt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Idonoh

@SteamGames: Bud noterat, tackar!

Av Idonoh

Intel i5-760, MSI P55A-G55, 8 Gb DDR3 ram

Då jag nyligen uppgraderat datorn säljer jag processor, moderkort och ramminnen i ett paket. Processorn har aldrig varit överklockad och har fungerat felfritt sedan 2011. Jag har tagit bort processorkylaren och använt till mitt nya bygge, det blir upp till köparen att göra rent processorn från kylpasta men om det verkligen behövs så kan jag vara behjälplig med det efter köp.

Priset för hela paketet startar på 600 Kr, eventuella bud sker i tråden.

Processor: Intel i5-760
Moderkort: MSI P55A-G55
Ram: Corsair 8 Gb DDR3 1333MHZ CL9

Tillsammans med ett hyggligt grafikkort fungerar processorn än idag helt ok för spelande i 1920x1080.

Får jag intresse från olika köpare att sälja delarna separat så kan jag tänka mig det.

Notera att denna processor inte har inbyggd grafikkrets och kräver separat grafikkort.

Betalning sker via Swish eller kontakt. Köpare betalar eventuell frakt och då krävs förskottsbetalning. Delarna finns i Hudiksvall vid upphämtning.

Läs hela annonsen här

Av Idonoh

MSI GeForce GTX 970 4GB Gaming

Säljer mitt MSI GTX 970 då jag uppgraderat till nyare modell. Jag köpte kortet nytt i April 2015 och har endast använts för spelande, kortet har aldrig överklockats eller använts för mining.

Kortet är i fint skick och har regelbundet blåsts rent från damm. Kortet är semi-passivt kylt vilket innebär att fläktarna står stilla i låga temperaturer.

Utgångspriset är 800 Kr och eventuell budgivning sker i tråden. Köpare står för eventuell frakt och då gäller förskottsbetalning. Kortet finns i Hudiksvall för upphämtning.

Betalning via Swish eller kontant.

Läs hela annonsen här

Av Idonoh
Skrivet av Reckie:

Ingen uppdatering för oss ännu, kanske är så som ni med telefoner från Elgiganten är inne på att de från början är avsedda för något annat land. Norge verkar ha fått Black till alla 925 som är sålda via en norsk operatör men "unbranded" 925 står fortfarande som "Coming soon" .

Våra är köpta hos Netonnet och jag vet inte var deras kommer ifrån, vid installation valde vi Telia och fick deras app och inställningar. Man kan tycka att den borde gå på detta i första hand och inte från vilket eventuellt land telefonen "kommer ifrån".

Kanske läge att fråga Nokia_Sverige i tråden om Windows Phone.

Kanske ligger något i det du säger, jag köpte min Lumia 925 förra fredagen och fick Black under natten till måndag tror jag. Så det gick undan trots att jag inte har kopplat den mot något simkort ännu. Men är det inte så att Netonnet tidigare har sålt importtelefoner, jag vill minnas att de förut hade infomation om det på sin hemsida. Alltså att det kanske är det som är bekymret med att det är ombytta roller. Detta är bara spekulationer från min sida dock.

Av Idonoh
Skrivet av bäckman:

Tack allihopa för snabba svar, fördel med nördforum

Idonoh länkade till samma skärm som Gurk skrev om tidigare fast 1000kr billigare, en som tyvärr enligt honom inte riktigt höll måttet.

Det är just det Gurk skriver om jag är rädd för, att skärmen ska ha fördröjning och inte perfekt följsamhet då dessa skärmar känns mer anpassade för Win8 än att rita på. Precisionen behöver nödvändigtvis inte vara super utan jag lägger större vikt vid användarvänlighet, minimal fördröjning och ett bra pris.

Ur ett ekonomiskt perspektiv skulle en touchskärm vara bra då vi i dagsläget köper skärmar till våra lärare för runt 1500-2000kr p/person, hittar jag en touch för 2000-3000kr är inte påslaget så stort. En ritplatta med skärm vore ultimat, men tyvärr inte möjligt i dagsläget då de tenderar att kosta för mycket.

Gurk: Acer'n ni kör med, hur mycket fördröjning upplever du att den dras med?
Om du drar med fingret på en rak linje från ena sidan till den andra hamnar strecket efter eller hänger det på någorlunda?
Betänk att skärmen kommer användas till ytterst simpla rit-uppgifter.

Utan att ha googlat eller eftersökt, jag vet att det finns ett par iPad's av äldre slag liggandes som jag kanske skulle kunna få loss till mitt kontor: skulle dessa kunna användas som ritplatta?

Tack till er alla för hjälpen och era inputs!

Eftersom du fortfarande verkar överväga Acern så länkar jag en film där pekfunktionaliteten demonstreas på flera vis, däribland paint :). Tycker den ser ut att duga mycket väl för ändamålet om den bara ska användas för "ytterst simpla rituppgifter". Jag vet ju inte era exakta användningsområden men det känns som att för 2000 kronor får ni i nuläget extremt mycket funktionallitet för pengarna

http://www.youtube.com/watch?v=6KR2dL7ryX0

Av Idonoh

Vad sägs om denna? http://www.electroworld.se/product/datorer-tillbehor/datorska...

För tillfället ett riktigt klipp men uppfyller kanske inte riktigt alla dina krav.

Av Idonoh
Skrivet av Reckie:

Lumia Black-uppdateringen borde komma snart, kikade på Nokias sida och i Europa är det är i princip bara de nordiska länderna (Finland undantaget), baltstaterna och Belgien som inte fått den till 925 ännu.

Uppdatering:
Nu ska den vara ute enligt http://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-softw...

Bara hoppas man snart står på tur att få ladda ned.

Jag fick ladda ned uppdateringen till min 925 inatt vid halv två ungefär

Av Idonoh
Skrivet av Nokia_sverige:

Hej,

Inga problem uppstår, men den funkar inte. Utan det funkar efter 3 dagar från och med aktivering av telefonen.

Mvh

Nokia

Fast när jag registerade min telefon dagen efter inköp så godkände systemet min kod och det är numera omöjligt att försöka registrera samma kod igen då jag får ett felmedelande om att koden är ogiltig är redan använts, jag har dock inte fått något bekräftelsemail på min registrering. Alltså jag fick inget felmedelande eller meddelande om att registrera senare den första gången jag provade. Men det är ju möjligt att det plötsligt fungerar imorgon. Så jag testar senare i veckan och fungerar det inte heller då så tar vi det problemet då :).

Edit: Presentkortet ramlade in nu, alltså vad som hände var att registreringen går igenom efter tre dagar trots att jag aktiverade första dagen.

Av Idonoh
Skrivet av Nokia_sverige:

Hej!

Till alla er som köpt en telefon och skall ta del av vår 150 kr appvoucher, från och med att ni startat telefonen, vänta 3 dagar med att aktivera vouchern. Efter det bör det inte vara några problem!

//Nokia Sverige

Så vad händer om man registerar IMEI-koden tidigare än så? Vilka problem uppstår? Jag registerade min samma dag som jag aktiverade mobilen och det vore bra att veta om jag behöver vidta några åtgärder för att få mitt presentkort. Tack på förhand

Av Idonoh
Skrivet av Cable:

Alla nya ägare eller nuvarande ägare av Lumia 925, har någon fått Black-uppdateringen ännu? Har ni även kikat manuellt?

Uppdateringen har i alla fall blivit tillgänglig för Lumia 920!

Nej tyvärr har vi inte fått uppdateringen ännu, i alla fall inte jag. Däremot fick jag en uppdatering för någon timma sedan som t.ex. lade till avstängningsknappar för varje program i "programhanteraren" som kommer upp om man håller in backknappen. Detta måste väl vara nytt? Jag har hunnit sakna den funktionen under de få dagar jag använt mobilen.

Edit: Haha, efter närmare efterforskningar inser jag nu att det är ju just denna uppdatering som är Black uppdateringen. Så ja, Lumia 925 har fått uppdateringen nu också. Ungefär halv två inatt fick jag min :).

Av Idonoh

Hej :).

Jag köpte en Lumia 925 i fredags, är mycket nöjd med telefonen. För att ta del av erbjudandet om 150 kr att köpa appar för så registerade jag under lördagen min telefon på http://www.nokia.com/se-sv/world-of-apps/. Jag har dock fortfarande inte fått något svar eller bekräftelse på min registrering, är 100 % säker på att jag skrev in rätt mailadress. Är det någon annan som använt erbjudandet och kan svara för hur lång tid det ungefär tog att få presentkortet?

Av Idonoh
Skrivet av holmberg:

Tittar jag i inställningarna på min 920 så tar "system" upp 2,5 GB.

Det var ju inte så farligt, tack så mycket :)!

Av Idonoh

Planerar att kanske slå till på en Lumia 925 nu när mobilen reas ut till ett mycket bra pris. Är det någon som har en aning om vad det effektiva lagringsutrymmet blir på telefonen om den skeppas med 16 GB lagringsutrymme. Alltså, ungefär hur mycket av detta är dedikerat till operativsystemet?