Inlägg

Inlägg som vinylens har skrivit i forumet
Av vinylens
Skrivet av jocke92:

Vad heter dem om du loggar in i dem lokalt? Den ena borde vara en som du lagt till manuellt i appen och som inte går via molnet

Tack det löste mitt problem.

Av vinylens

Någon som vet varför jag kan se 2 siter i telefon men inte när jag koller på webben?

Det ska vara 2 olika en hos min son och en hemma.
Kan tyvärr inte ändra så mycket i den hemma då jag inte kommer åt den via webben.

Av vinylens

Blev lite nytt nätverk hemma

Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av Izak80:

Fick mitt Benify-konto aktiverat idag och tänkte beställa en ”Electrolux Comfort 600”, tack för tipset, 4155kr är betydligt bättre än 7600kr. Vad kostar det i runda slängar i ökad elkostnad att använda en Portabel AC under sommaren. Förstår att det är väldigt svårt att säga exakt men ni som har erfarenhet, pratar vi om flera 100kr i ökad elkostnader?

kolla vad den drar i kw/h sedan tar du det gånger antal timmar du använder den och sedan gånger vad du betalar i el.
Sedan drar den nog inte max hela tiden

Av vinylens
Skrivet av MacAllan:

Det var reglerna för att lägga till fri laddning som ändrades, från början kunde även andrahandsägare lägga till fri laddning när dom köpt bilen, men om bilen har fri laddning gäller den fram till den skrotas oavsett ägare.
Ex har du en till salu här https://www.bytbil.com/jonkopings-lan/personbil-model-s-380hk...

Såg nu att det gällde bilar som är reggade för 15 Januari 2017 och följer hela livslängden på bilen.

Av vinylens
Skrivet av Aka_The_Barf:

Tittat på beggade elbilar också och de billigaste jag hittat ligger på runt 100k och är mest nissan leaf som är ofta mer än 10 år gamla och det känns lite riskabelt med tanke på att dom tidiga vet jag var kända för att ha lite batteri problematik. 10 år på ett batteri är dessutom rätt mycket.
Får hoppas dom kommer ned i pris, just nu går det rätt dåligt för elbilar vilket jag tror är bra för priserna då dom måste sänkas för att sälja.

Då var det nog den fria laddningen jag hört om, trodde dom körde den fortfarande. kanske man ska hålla liv i gamla teslor så blir det gratis laddning för alltid

Dom gjorde om så bara första ägarna på Modell S fick gratis laddning om jag minns rätt men dom som skaffa dom i början och byta ägare innan dom ändra reglerna har fri laddning fortfarande.

Av vinylens
Skrivet av Aka_The_Barf:

Finns dessvärre ingen jämförbar elbil om man ser till priset jag köpte min lilla peugeot 107 för. Den kostar mig ungefär i genomsnitt. 8000 kronor om året, ja drivmedel är inkluderat i priset. Haft den i 8 år redan så jag vet vad och när man behöver göra saker med den.
För enkelhetens skull säger vi att den kostar 10000kr om året. inköpet var 15000kr så det kan vi lägga till på totalen.
10000*30+15000= 315 000 kr.
Så på 30 år kommer jag ha fått betala 315 000 kr, finns det någon elbil för det priset idag? Då har jag inte räknat med elbilens kostnad för el i detta och eventuellt nya däck mm. Däck till Peugeoten kostar ca 4000kr inkluderat krängning och de håller ca 6-8 år så min frikostiga upp rundning innefattar det med råge.
Så i mitt fall är det svårt att motivera en elbil med dagens priser.
En stor skillnad mot andra är att jag aldrig varit hos en verkstad och kommer nog aldrig vara det heller då jag lagar allt själv med det sagt så har jag bara servat peugeoten med olja filter och tändstift lite då och då, samt nytt avgasrör men det kan alla göra då denna bil är bus enkel att mecka med även för en novis.

Är inte tesla mycket billigare för tesla bilar eller har jag fått det om bakfoten när det gäller laddning?

Hur många mil om året kör du om du klarar av att ha ett par däck i 6-8 år? Skulle inte vilja köra på däck som är för gamla då gummit blir dåligt.

Av vinylens
Skrivet av medbor:

Är trappklättrare verkligen så bra? Känns som det inte borde vara så stor skillnad

Om det är rätt trappor är det bra är det fel avstånd på trappstegen är det jobbigare så en med glidskenor på är bättre.

Av vinylens

Äldsta programvaran Amiga Mui på en diskett 1994 köpte jag den.
Har ingen Amiga längre men första programmet jag köpte till en dator och har fortfarande diskett kvar någonstans på vinden massa annan skit.

Av vinylens
Skrivet av Aka_The_Barf:

Tunnare för att spara vikt, är en del i den bärande konstruktionen vilket för att de spricker lättare även om stenskottet är litet.

Min 35 år gamla volvo kör med original rutan med 1 stenskott och saaben som är nästan lika gammal har även den ett stenskott som är väldigt gamla men spricker inte mer än just runt stenskottet.

Hört om flera med detta bekymmer och en bilmeck jag säger att det är PGA tunnare rutor och att det är en del av den bärande konstruktionen.

Dom gamla rutorna innehåller bly det gör inte dom nya vet inte vilket år man tog bort bly i rutor men sedan dess har bilrutor blivit sämre och spricker fortare.

Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av joakim99:

Kan du inte lista några av sakerna också? Att bara hänvisa till en video på youtube känns väldigt slappt.

Kan installera appar från andra ställen än deras butik så vill jag ha Winamp och spela musik med så kan jag installera det utan att gör någon konstig ful installation, För kunde jag även säga widgets men det har dom med börjat med.

Finns säkert flera saker men inget som jag använder och kan räkna upp men kan säkert någon annan göra.
Men att det inte finns någon backa knapp på Iphone är det som stör mig mest av allt vilket jag tycker han går igenom väldigt bra i den videon att det finns i en del program men den är på olika ställen i alla program och funkar på olika sätt.

Av vinylens
Skrivet av Joppis:

Som både Android och IOS-användare blir jag nyfiken på vad som menas här. Kan du ge några praktiska exempel som är helt avgörande för dig vilket läger du väljer?

Det finns vissa saker som man kan göra med Android som inte går med Iphone
du får en video med visa saker.
https://www.youtube.com/watch?v=oqjWnA7J0f0

Av vinylens
Av vinylens

Blev ett litet inköp.

Har en stor innan nu blir att köra på en liten när bara frugan och jag vill ha grillat onödigt att starta stora grillen då.

Av vinylens
Skrivet av General Nord:

https://abetterrouteplanner.com/

Av vinylens

Har deras "gameing" skrivbord uppspel och är nöjd med det.
Annars kan man väl ha vilken möbel som helst igentligen.

Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av Donnerstal:

Kanske ca 7000 - 7500 kr för datorn.
Ca 3500 - 4000kr för skärmen.
Max 1500kr för kringutrustningen förutsatt att det inte är trådlösa modellerna.

Om han säljer den på Blocket kanske han får ut dom priserna för datorn.
Skärmen ny idag kostar 5499:-