Inlägg

Inlägg som vinylens har skrivit i forumet
Av vinylens
Skrivet av Ostbullen:

Alltid tråkig jäkla utgift..
<Uppladdad bildlänk>

Den är ju exclusiv det måste vara bra

Av vinylens
Av vinylens

Tänk nu kommer dom snart kunna köpa Disney skin till sina gubbar. Tänk vad folk kommer ha kul med Disney figurer som skjuter på varandra.

Av vinylens
Skrivet av TotalF:

Det här med avsaknaden av blinkersarm... Jag är en sån där jobbig jäkel som blinkar ut ur varje rondell. Hur ska man nånsin, på ett trafiksäkert vis, göra det samtidigt som man sitter och letar efter knapparna på ratten?!?

Lämnar öppet för att jag kan ha missförstått något eller bara inte ser skogen för alla träd. Men snälla, upplys mig. Det ter sig som otroligt korkat.

Du är inte jobbig, du gör rätt man ska blinka ut när man lämnar rondellen tyvärr är det väldigt många som inte blinkar. Om folk använder blinkersen som man ska så skulle många rondeller flyta ännu bättre än vad som gör för då kan folk som ska köra in i rondellen läsa av trafiken bättre.

Sedan ska man egentligen blinka på parkeringar med för det är högerregeln som gäller där inne och det gör nog 90% av all fel på även jag.

Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av Elektron:

Testade att klocka idag ifrån lvl 63-64 tog det en halvtimme på WT3. Är det det normala? Antar att det kommer sega ner än mer ju högre level man blir. Men är det typ 30h härifrån aktiv speltid till level 100 ni som har koll?

när du kommer upp i WT4 så går det fortare att levla.
Du borde redan kunna köra det bara att du dödar bossen för att komma dit.

Av vinylens
Skrivet av Purgatory:

<Uppladdad bildlänk>

Skulle handla mjölk på Lidl...

Tror du missa mjölken om du inte gömde den under allt

Av vinylens
Skrivet av serafim:

Inte alls onödig. Mer energieffektiv än en ugn, snabbare, kan fritera utan frityrfett (eller bara ytterst lite), kan värma grönsaker, kan jäsa deg, kan grädda bröd. Den kan allt en varmluftsugn kan (och är som sagt mer energieffektiv).

Beror ju på hur mycket man ska göra.
Har du kollat vad en airfryer drar i effekt?
En airfryer ligger runt 2200 Watt beroende på storlek en Varmluftsugn på ca 1800 Watt och den håller värmen längre.

Av vinylens
Skrivet av Thor:

Ja nog kommer man långt med en gryta sålänge man har en värmekälla.

Vet inte varför du poängterar mitt tankesätt gällande matlagning. Finns det några andra sätt att tänka på matlagning rörande relevansen av köksartiklar när man ser till versatilitet?

För med en bra riskokare kan man göra mer än bara ris om man vill, nu gör nog bara dom flesta ris i riskokaren och ånga grönsaker, men det går även att baka i den.
Vet folk som har riskokare och riset är kvar på värmen även till nästa dag utan ett det blir dåligt inte lika lätt med en kastrull.

Tycker att en airfryer som alla skaffar är en mer onödig produkt då det bara är en komprimerad ugn mad varmluft.
Men allt är en smak sak vad man själv tycker passar en själv bäst.

Av vinylens
Skrivet av Kalium:

Jag tycker att det är rätt så tydligt i avtalet. Det enda jag skulle vilja ha förtydligat är hur dom räknar dessa 75km. Är det fågelvägen eller bilvägen från deras kontor i Norrköping?

Vill man inte pendla så skulle man inte ha tagit detta jobb från första början, då det väldigt tydligt innebär arbete på olika platser som man kommer behöva ta sig till. Gillar man inte att pendla, ja då får man säga upp sig och försöka hitta ett annat jobb som inte innebär pendling.

Jag förstår att det är surt att lägga egna pengar + tid på att ta sig till/från jobbet, men det borde man ha tänkt på innan man skrev på anställningsavtalet.

Mitt tips är att gå med i facket och be dom om hjälp att tolka avtalet och förhandla med arbetsgivaren. Går det inte att få till något där så är det bara att byta jobb. Att tacka nej till jobb och hellre vara hemma bara för att det är långt att pendla till ett visst ställe (som kanske ändå ingår i ens arbetsområde) ser inte alls bra ut. Hade jag varit arbetsgivare så hade jag inte viljat ha sådana anställda, för hur ska jag kunna lita på att jag kan få ut folk till rätt plats i rätt tid om vissa säger nej för att det är för jobbigt att ta sig till jobbet?

Jag kanske låter hård nu, men det är för ditt eget bästa. Min sambo satt i en liknande situation. Hon tog ett jobb 5 mil bort från där vi bor. I normala fall så är det en bilresa på ca 40 minuter, motorväg typ 95% av resan. Men det blev många mil varje månad (bränsle, slitage på bilen, ökad försäkringskostnad) och dessutom tog det ofta mer än 40 minuter. Vintertid kunde det hända att det tog 3-4 timmar att komma hem om det var dåligt väder. Det slutade med att hon sade upp sig och tog 45 dagars avstängning från A-kassan. Hon ångrade sig inte en sekund och mådde mycket bättre efteråt. Nu har hon istället fått ett jobb 5 minuter hemifrån och trivs mycket bättre. Visst, lönen är sämre, men hon sparar tusenlappar varje månad på att inte behöva åka så långt till jobbet och hon sparar väldigt många timmar varje vecka också.

Sedan finns det sådana som min far. Han pendlade 11 mil enkel väg till jobbet i ca tio år innan vi flyttade. Han åkte 6 på morgonen och kom hem 6 på kvällen, 5 dagar i veckan. Ibland var han tvungen att jobba över lite så han kom hem 7 eller 8 på kvällen istället. Det funkade bra för honom och han trivdes ändå.

Det är alltid fågelvägen när man anger avstånd när man inte anger en specifik plats/platser.

Av vinylens
Skrivet av Thor:

Mjo, jag är medveten om att det är populärt i stora delar av världen. Sen så har vi lite annorlunda matvanor i vår del av världen kontra där detta är populärt sen gammalt.

Okay, jag kan köpa att det kan vara funktionellt att låta ris stå en längre period utan att behöva vara brydd. Men det är inte direkt något jätteproblem även utan riskokare att göra samma sak. Låt locket ligga kvar på grytan och ställ på underlägg så står sig riset bra 20-30, om du vill förlänga kan du starta ugnen på låg värme och lyfta in kokkärlet med riset dit.

Att du försöker dra mitt argument mot mig själv rörande ugnar var nog inte så värst genomtänkt. I ugnar kan du bl.a göra:
Gratänger
Rostade saker
Varma mackor/vitlöksbaguetter
Lasagne
Desserer
Tillagning av kött/kyckling mm
Pommes/klyftpotatis/osv
Grytor/slowcook
One-pots
Falukorv i ugn
Ja man kan rent av tillaga ris i ugn om man så vill.

Listan är otroligt lång över antal rätter som man lagar i ugn. Ugnen är tveklöst ett av de mest versatila tillagningsredskap som finns.

Men visst, lista tillagningsredskap som hittas i de flesta kök så misstänker jag att jag kan lista en hel radda olika rätter som kan tillagas med de. Med det sagt kanske man kan göra mer än en sak med en riskokare som inte är variationer?

Så som du tänker så behöver man bara en gryta inget annat när man laggar mat.

Av vinylens
Av vinylens
Av vinylens

Hemma
som sist när frågan ställdes för det är där jag är.

Av vinylens
Skrivet av Vickevire88:

Jag sover med som du i mitten.
Inga problem med min säng från Kungsängen.
Innan jag köpte denna har jag provat några olika modeller från Ikea.
Aldrig varit några problem med att få ny säng. Eller till slut alla pengarna tillbaka.

Din säng från Kungsängen är en kontinentalsäng och då får du inte det problemet har du 2 sängar med en tunn bäddmadrass då får man problemet.

Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av mecc:

Jo man får såklart jämföra och tänka till, men t.ex. Tönnebro https://chargefinder.com/se/ladda-elbil-stratjara-tonnebro-uf... där det kostar 5,25 utan rabatt är en väldigt bra deal.

Tyvärr ser man inte i Chargefinder om appen har minutpris vilken den verkar ha på visa ställen man laddar om man läser vad folk skrivit om appen, men vist är det bra när det funkar men en app på många ställen.
Nu använder jag typ bara Ok/Q8 och Tesla appen själv och dom har täckt 100% av dom laddare jag använde förra året.

Av vinylens
Skrivet av mecc:

Helt okej erbjudande via Blocket hos Elton, få 30% rabatt i 3 månader.

https://www.blocket.se/tjanster/elton

Såg att många klagat på att det kommer på massa extra avgifter med den appen som minutavgift på visa laddare och ett påslag om 2.5 Skr på visa laddstationer så skulle nog kolla innan jag använder den appen

Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av Antagligen:

Betala precis 22 kr för en gurka…

Bild kommer sen..

Antar att det inte kommer någon bild då gurkan antagligen redan är uppäten.