Inlägg

Inlägg som theBoosing har skrivit i forumet
Av theBoosing
Skrivet av gytepr:

Hej,
Ser du kör SONY STR-DH790 hur är den som spela upp filmer då ger den Dolby Atmos osv

Hej,

Jag tycker den är suverän på allting, vanligt stereo när man skall lyssna på musik och sen kanon surround samt atmos vid filmer. Låter som att helikoptern är ovanför dig i rummet när filmen har atmos. Tycker den gör allt riktigt bra. 10/10

Av theBoosing

Testade 10 soundbars innan jag tröttnade på hur dåligt ljud det är, och 0 surroundkänsla. Blev Klipsch RP-280F som framhögtalare och sedan Klipsch surround-högtalare i samma serie. Kompletterade även med centern i samma serie, Klipsch RP-450C. Detta drivs av en SONY STR-DH790.

Mycket nöjd nu!

https://www.ljudochbild.se/wp-content/uploads/Klipsch_RP-280F_99...

Av theBoosing

Har slängt ner en äldre bärbar dator i en möbel ihop med 3 externa usb 2.0 diskar på 1tb vardera. Nätverkskabel dragit in i möbeln. Den huserar Jellyfin och streamar 4k-material utan problem till mina devices hemma. Den huserar också 2 dedikerade spelservrar samtidigt.

Funkar sjukt gött. Jellyfin sköter avkodningen på enheten som spelar upp den så hosten behöver inte vara krallig alls.

Av theBoosing

AM4 är föregående generation, skulle nog satsat på att bygga en AM5-maskin med följande propp.

7800X3D

Av theBoosing

Äger ps5 redan, så lär väl testa där först sen pc

Av theBoosing

Jag lirade klart hela liret på första patchen, 100 timmar senare var man klar med mainstoryn i alla fall. Så finns inga ursäkter! Kötta!

Av theBoosing

När cratos har tal igen och meddelar att hans 8 minuter förra året i alla fall var längre än årets call of duty kampanj... hahahaha

Ganksa trevligt med gratis dlc till God of War också, 12 december.

Av theBoosing
Skrivet av Lodisen:

Gör man inte sin röst hörd så får inte ledningen heller ett humm om vad användarna vill ha.
Jag tror att de flesta på Swecloclers är entusiaster och vill inte ha clickbait, men jag kan ju ha fel.

Ingen vill ha clickbait, inte någonstans oavsett vad det gäller. Pengarna styr, inte vi

Av theBoosing
Skrivet av Lodisen:

"Så stor del av Googles sökintäkter på Iphone går till Apple"

En stor anledning till att jag läser swecloclers brukar vara för det inte är clickbait.
Skriv direkt i titeln att en tredjedel går till Apple istället för att bli som Aftonbladet.
Det är inte bra journalistik att efterapa större tidningar och tro det är rätt.

Skrivet av johanruda:

Är helt enig. Är inte en gnällig person, men känner att jag måste få gnälla lite nu när jag sett för många av dessa clickbait-titlar på senaste. Jag tycker faktiskt inte det är okej att en sådan seriös sida som Sweclockers sjunker till dessa nivåer.

Vill inte vara gnällig, men återigen är det bland annat klicks som drar in degen och då är det clickbait-rubriker som gäller. Även sweclockers måste falla dit på det, och det är säkert inte den vanliga personalen som sagt detta det kommer nog högre uppifrån.

Fick jag välja fritt hade jag velat haft gamla vanliga swec tillbaka alla dagar.

Edit: såg nu att nyheten berättar ju redan att det är en 3:e del haha.

https://i.ibb.co/g9Lwxq5/Screenshot-2023-11-14-221901.png

Av theBoosing
Skrivet av sKRUVARN:

Ursäkta för gnäll, men är ju ändå måndag... Men är det bara jag som noterat att Sweclockers har börjat mer och mer att skriva, enormt väsentlig information sist, istället för i rubriksättningen/ingressen på sånna här nyheter?

"Eftersom den procentuella förändringen är förhållandevis liten handlar prisändringen sannolikt om att Nvidia justerar priserna efter aktuell valutakurs. Detsamma gjordes för andra regioner för några veckor sedan och flera av de tidigare prisjusteringarna i Sverige är möjliga att koppla till motsvarande förändringar."

Jag ser heller inget i texten om att sweclockers har kontaktat nvidia eller inte och, jag vet inte, frågat vad ökningen beror på? Är inte detta lite branschpraxis? Och oavsett svar så brukar det väl ändå stå att man kontaktat X för svar i slutet av texten? Eller görs inte detta alls längre?

Men ja "Geforce RTX 4090 Founders Edition blir 400 kronor dyrare" kommer väcka fler känslor än "Nvidia valutajusterar 4090 i sverige " så varför lägga tid på att kolla upp den officiella anledningen...

Sweclockers personal jobbar inte gratis, och att generera klick är det som gäller idag oavsett vart du befinner dig på internet.

Av theBoosing

Jag kör en 1080p benq 120 hz va skärm idag och fick möjlighet att låna en 34" ultrawide dell 3440x1440p med ips.

Jag var nykär i datorn medans jag körde den lånade skärmen... heeeeeeeelvete vad man inte förstod förrens man testade hur dåliga vanliga platta 27" skärmar är. Efter att jag lämnade tillbaka skärmen och åter kopplade in min 27" plattskärm höll jag på att spy bokstavligen haha.... därför är min rekommendation nedan (för att hamna inom budget, räkna med det dubbla om man ska ha ips eller oled)

https://www.amazon.se/dp/B0BRL8B5L5/ref=asc_df_B0BRL8B5L5/?ta...

Av theBoosing

Låter väl typ som att blocket inte ligger an mot cpun längre? typ att det är skit emellan, såsom torkad pasta eller något.

Av theBoosing

Hela poängen med fet dator idag är amds supercpu 7800X3D så ha kvar den i beräkningarna. Den lyfter till och med fps i typ spel som Rust som är helt o-optimerat.

Kikar själv på uppgraderingspaket med den prollen, satan vilken best.

Av theBoosing

Någon som kan rekommendera en bra nas? Ska agera backup, plex-bibliotek och seedbox

Av theBoosing

Men ingen app för discord.... haha asså det funkar att flytta över via mobilen men hallå! Hur svårt ska det va

Av theBoosing

Jag kör en 1tb m2 med 3500read/write och en 1tb m2 med 7500read/write. Jag märker skillnad på ibland flera sekunder och ibland 1-2 sekunder i laddtid(beroende på spel) beroende på vilken enhet jag lägger spelet på.

Av theBoosing

Kört sen release nonstop, går inte att släppa taget om liret. <3

Av theBoosing

Sniper Elite 5, finns på gamepass. Otroligt grymt!

Av theBoosing

Kika boot-ordningen i bios, sedan kan du även testa att klicka på F11 under boot sen aktivt välja din usb-sticka där istället.
Skulle inte detta fungera är det troligtvis så att det blev någon fel när du/personen skapade usb stickan och den måste göras om. Rufu är ett superbra verktyg!

https://rufus.ie/sv/

Av theBoosing
Skrivet av BadassMayonnaise:

Sinux> Osäker på om jag förstår frågan, men jag köra på 32GB ram 6000Mhz (16GB stickor 2st i från ett kit)
Se länk för exakt produkt jag köpt: https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/ram-minne/ddr5/c...

theBoosing> Osäker, NetOnNet rekommenderade 650W, men jag kan alltid testa att köpa ett starkare nätagg och testa, vad hade du rekommenderat till denna setup? Vad jag läst skall GPU'n vara 186W men kan kräma på till 220W när den är under "heavy load"

Testa det Sinux sa först, ställ ner minnerna lite och se om det hjälper eller uppdatera bios. Fungerar inte det kan detta vara en bra grej.

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/nataggregat/modu...