Inlägg

Inlägg som P14J0R har skrivit i forumet
Av P14J0R

Bra tråd.
Följde allt utom launch-options. Hade dessa innan: -novid -console -no-browser -tickrate 128 -freq 144 +r_dynamic 0 +snd_use_hrtf 0 -d3d9ex +exec autoexec.cfg +mat_queue_mode 2 -high

Det gav mig medel fps 260.

Bytte launch-options till dina:
-Console -nojoy -nod3d9ex -novid +cl_forcepreload 1 -d3d9ex

Fick 370!!!!! i medel. TUSEN TACK!

Av P14J0R

Teamspeak/cs go fryser/laggar men tabbar jag ur kan jag surfa på nätet.

Hej!
Får problem att cs go och teamspeak dör ibland. Tabbar jag ur kan jag surfa på nätet. Brukar vara någon minut. Har precis bytt bredband har vdsl 30 från telia. Har fått en ny router men problemet kvarstår. Har även ringt deras support 10000 ggr men de kan inte hjälpa mig. Funderar på om det finns någon inställning på routern man kan göra. Eller jag bör köpa en nya router och brygga telias? Har även beställt nytt nätverkskort, får det i veckan. Router vill jag helst slippa köpa eftersom det är en hel del pengar.
Hade bbb innan och upplevde inte samma problem. Visst när regeringen skulle streama serier gick pingen upp en liten stund när avsnittet skulle laddas. Kan det vara så att när hon gör något som kräver mycket bandbredd nu så tar hon "all" bannbredd?
Tacksam för tips.

/MVH Alex

Av P14J0R

@mrqaffe: Japp, hade adsl från bbb innan och då hade jag 12 ner och 0.9 upp. Hastigheten upp resp ner är det något bredbandsbolaget kan "ställa"? Just nu har jag min mobil via wifi kopplat och min dator via nätverkskabel. Trodde först att det va något på mobilen som störde, men stängde av wifi och problemet kvarstod.

Av P14J0R

@SoilBleed: Jag har med bytt "huvudjack" men det ska inte spela någon roll. Får samma resultat när jag byter jack. Är det som värst för dig vissa tider med? Mellan 16:30-19:00 är det som sämst för mig. då får jag starta om datorn ett par ggr för det ska funka bra.

Av P14J0R

Segt internet ibland..

Hej!
Har precis bytt bredbandsleverantör till telia. Har haft problem med mitt nät ett par veckor nu. Det är vdsl jag har skaffat. Supporten är ju under all kritik. Har ett par olika problem: när jag spelar/teamspeak/skype så förlorar jag ibland kontakt med server, tex när jag spelar så fryslaggar jag.
Men något jag undrar över är, hur det kan komma sig att ibland när jag startar datorn så laggar allt, spel/teamspeak osv. men sen startar jag om datorn och då funkar allt perfekt. startar jag om den en 3e gång så kan det lagga igen och startar jag om den igen så kan de va att det funkar.
Hade bbb innan och då gjorde de någon inställning på routern/modemet där de begränsade antalet användare och då blev mitt internet mycket stabilare. Eftersom telias support inte är den vassaste så undrar jag om någon här kan hjälpa mig? Finns kanske några inställingar på routern jag kan testa? Har testat att sätta dns i router till 8.8.8.8 och 8.8.4.4, det hjälpte inte. Nätverkskortet är det inte eftersom jag drog hem till min bror och testade hemma hos honom. startade om datorn säkert 10 ggr där.
Det har varit ute tekniker och kollat mina ledningar fram till huset och det ser bra ut. Dock kommer de inte förrän nästa vecka och kollar inne i huset.
En sak till ska jag tillägga. Kör bredbandskollen både när datorn är "bra" och när den är "dålig" och får samma värde. 24 ner och 1,3 upp.

Tacksam för all hjälp jag kan få.

Av P14J0R

@Icte: testade att köra prime 95 i en timme. max temp 79 grader. så behåller det som det är nu. tusen tack för all hjälp!

Av P14J0R

@JonteP0nte: tack för svaret. med andra ord, ostabilt = öka volten.

Av P14J0R

Förhållande volt med hz?

Hej!
Har en i5-2500k. Läste igenom en guide och följde den. Många av inställningarna man skulle göra hittade inte jag. Ändrade frekvensen från 3,3 till 4,1 utan att röra volten. Vad är anledningen till att ändra volt? Kör i detta nu ett Stress-test. Allt verkar funka kanon.

Av P14J0R

@Icte: Har testat att klocka till 4,1 per kärna nu. ändrade inte volten och kör något stress-test nu. vad är andledningen till att öka volten? är det om man får problem vid testen som man ökar volten? Förstår inte sambandet riktigt.

Av P14J0R

Tack för alla svar boys! Vilken respons! Ska kolla lite på det här med att klocka. Har en vattenkylning på proccessorn i detta nu. Corsair Cooling Hydro H60. I min bios är det lätt att ändra hz per kärna. Det jag undrar lite över är: följer volten med på auto eller det är något jag ska läsa mig fram till? Ska läsa en av guiderna någon länkade, tusen tack för den! Men vad jag förstått ska man klocka via bois. Något program ni rekommenderar till att kolla tempen? I bios visar min 45 grader nu när jag startar om datorn.

Av P14J0R

@fantomsmurfen: ok, ska leta upp de senaste drivrutinerna till mitt moderkort. vad skulle hända annars menar du? inte får ut max av grafikkortet?

Av P14J0R

@Icte: Hur menar du med rekommenderade värde? Om man klockar via program eller bios? För i bios har jag något som heter "överklockning" men då måste jag ändra värde på allt inviduellt. Om man klockar via program, följer volt osv med då om man ökar frekvens?

Av P14J0R

Fixar min i5-2500k dra ett geforce gtx 970?

Hej!
Har tänkt köpa mig ett gtx 970. Men undrar om det är lönt utan att uppgradera/klocka min proccessor. Min cpu är en i5-2500k. Den har just nu en frekvens på 3,3 ghz. Vill helst inte klocka då jag inte vet/kan ett skit om det. Har förvisso köpt vattenkylning och extra fläktar. Datorn är ca 3 år gammal och tänkte när jag köpte den att jag skulle klocka den i framtiden men efter att jag läst en del om det så känner jag mig osäker vilka värde osv man ska ändra. Läste bland annat att överklockningsprogram va skit, hade ju tänkt använda mig av det. Så min stora fråga är: Blir cpu'n för dålig om jag köper något av korten? Att det blir flaskhalsen..

Tacksam för svar.

/Alex

Av P14J0R

Geforce gtx 970 orkar min cpu att dra det?

Hej!
Har tänkt köpa mig ett gtx 970 eller 980. Men undrar om det är lönt utan att uppgradera/klocka min proccessor. Min cpu är en i5-2500k. Den har just nu en frekvens på 3,3 ghz. Vill helst inte klocka då jag inte vet/kan ett skit om det. Har förvisso köpt vattenkylning och extra fläktar. Datorn är ca 3 år gammal och tänkte när jag köpte den att jag skulle klocka den i framtiden men efter att jag läst en del om det så känner jag mig osäker vilka värde osv man ska ändra. Läste bland annat att överklockningsprogram va skit, hade ju tänkt använda mig av det. Så min stora fråga är: Blir cpu'n för dålig om jag köper något av korten? Att det blir flaskhalsen..

Tacksam för svar.

/Alex

Av P14J0R

tack för alla svar boys. får se vad det slutar med

Av P14J0R

@SCORPIUS: tack för tipset. har letat lite om att klocka. struntar nog i det.

Av P14J0R

ok, ska testa.

Av P14J0R

Kommer det göra märkbar skillnad tror ni om jag uppgraderar grafikkortet? Kör endast cs go. här är spec för min dator just nu.

XFX Radeon HD6970 2048MB
Corsair SSD Force 3 Series 120GB
Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE
Corsair Cooling Hydro H60
MSI P67A-C45 REV B3
Corsair HX 750W 80+ Silver Modulär
Intel Core i5 2500K 3,3GHz
Optiarc AD-7280S SATA, OEM Svart
2TB Western Digital Caviar Green
Fractal Design Define R3 USB 3.0, Svart

Som jag försökt läsa mig till så är grafikkortet viktigt med "nyare" spel.

Av P14J0R

@igtl314: ok, med andra ord alla nya där man bara kör ett kort? Blev lite fundersam för det stod pci 3.0 x16. På moderkortet står det bara 1 st x16 port.

Av P14J0R

@xiin0o: max 5000.