Inlägg

Inlägg som Mysk0 har skrivit i forumet
Av Mysk0
Skrivet av Xerial:

Den kommer att flaskhalsa. Jag hade en i5 650 klockad till 4.2 GHZ och bytte först upp mig från ett GTX 460 till ett GTX 570. Visst fick jag ett lyft prestandamässigt, och jag upplevde det att vara värt det, men när jag köpte en i5 2500k blev det en sjuhelvetes skillnad.

För att illustrera detta bifogar jag mina 3dmark11-resultat. Preset är performance.

Med i5 650 och 570:t i stock fick jag 4900p.
Med i5 2500k och 570:t fick jag 5594.

Med klocken i stock får jag 7000p.

Nu är detta ett benchmarksprogram som inte alltid gör hårdvaran rättvisa och jag har tyvärr inte dokumenterat
prestandaskillnader i några spel men jag kan lova dig att det, som tidigare nämnt, blev en ordentlig skillnad efter att jag bytte processor.

Tackar för svar, Blev så att jag la till en 2500k och moderkort nu när jag beställde mitt grafikkort, Vill verkligen få ur all prestanda som går ur kortet

Av Mysk0

Kommer mitt GTX 580 bottlenecka?

Hej där, Hade tänkte köpa mig ett GTX 580 men är lite orolig över bottleneck

Har en I5 650 (1156) och 8GB ram

Räcker det eller behöver jag upgradera något?

justja, ett Corsair HX650 borde väl räcker för att driva allt det här?

Mvh Mikael

Av Mysk0
Skrivet av Divil:

Kan i värsta fall vara så att du inte har reference-design, var säker på att kylaren då är kompatibel med just din 5850 version. I vissa fall står det "endast reference" i manualen.

Prova reseta CMOS se om BIOS startar.

Tog ett kort på gpun, Känns som att jag har missat några kylflänsar.. ser iallfall ut så

http://imageshack.us/f/713/imag0069mi.jpg/

Av Mysk0
Skrivet av Divil:

Behöll du den svarta heltäckande bakplåten eller använde andra minnesflänsar? [Edit: läste lite noggrannare] I så fall är det viktigt att även alla voltregulatorer kyls. Annars finns stor risk att du brännt det, men det tvivlar jag på.

Har hört andra historier om t. ex VF3000, sök lite på forumet

Kortet kommer ifrån min märkes dator och konstigt nog så fanns det ingen bakplåt på kortet, Kollade manualen till kylaren och jag har satt kylfänsar överallt där det står att man ska göra det så vet inte riktigt vad jag gjort fel..

Av Mysk0
Skrivet av BTLulle:

Du kanske inte har stoppat i externa strömkabeln
MVH Peter

Har stoppa in 2st 6pin kontakter i kortet så det borde inte va ngt problem =/

Av Mysk0

Har jag förstört mitt 5850?

Hej Sweclockers, Igår bytte jag och min kompis kylare på mitt 5850 från referens till ett http://www.inet.se/artikel/5321475/arctic-cooling-accelero-tw... rengjorde gpun från kylpasta och satte på kylflänsarna och skruvade fast kylaren allting såg bra ut, Men nu när jag stoppade tillbaka kortet i datorn så ger det ingen signal till skärmen, fläktarna snurrar dock på och fungerar som dom ska, Provade att byta grafikkort till mitt gammla 8500 GT och det gav signal.

Någon som vet varför inte mitt 5850 inte vill fungera längre =/? Mvh Mikael

Av Mysk0

Provade att byta till ett annat grafikkort från min gamla dator (8500GT) och den gav signal, Betyder det att mitt andra grafikkort är dött eller kan det bero på drivers elr likande =/?

Av Mysk0

Flyttade komponenter nu får jag ingen bild på skärmen?

Hej Sweclockers igår kväll så flyttade jag över mina grejer till ett nytt chassi men nu när jag trycker på start knappen så börjar alla fläktar snurra, lampor lysa osv, Men får ingen bild på skärmen står bara "No signal detected" Vad kan detta bro på? Allt fungerade utmärkt i förra chassit, Kan jag ha förstört grafikkortet eller moderkortet när jag flyttade allt?

har provat att byta inställningar på skärmen och kollat alla sladdar men får fortfarande ingen bild =/

hjälp snarast! Mvh Mikael

Av Mysk0

Löst det helt enkelt med att bryta sönder det gamla chassiet och ta kablarna därifrån, Sen fick jag modda på start knappen på mitt nya chassi sen funkade det xD, Problemet nu är att jag inte får ngn signal till skärmen -.-'..

Av Mysk0

Lyckades hitta en manual men den hjälper dock inte så mkt.. mest om hur man plockar isär datorn http://support.acer.com/acerpanam/Manuals/acer/2010/ServiceGu...

Det jag behöver hjälp med är under "System Disassembly/ Pre-Disassembly procedure/Removing the cables men bilderna är så otydliga så det är galet..

Av Mysk0
Skrivet av Lasergurka:

Måste säga att ditt moderkort ser aningen ålderstiget ut, och kanske kan vara svårt att få tag i manual då.
Då de ska sitta på olika platser på olika moderkort så kan de bli svårt såvida ingen här har samma kort som du. ( Om det inte står något på kortet såklart?)

Om du inte hittar manual så verkar det lite kört tyvärr ett tips till framtiden är att ta kort innan du kopplar ur, om du är osäker på hur det ska sitta.

Så det finns alltså ingenting jag kan göra?, jag vet ju vart alla kompontener ska sitta USB kablar osv, så tänkte inte på att ta ett foto på det.. men skall göra det nästa gång så jag slipper allt det här.

Av Mysk0

[QUOTE="Mylifestyle95;11552286"]

Skrivet av Mysk0:

Hej Sweclockers har ett litet problem, Skulle flytta över mina grejer till ett nytt chassi för min nuvarande var så liten (Acer Aspire M5910) allt sitter som det ska nu men jag vet inte vart jag ska stoppa in Power SW och dom sladdarna, Står ingenting på moderkortet och har försökt googla till mig en manual men det gick inte så bra, Är det någon som skulle kunna hjälpa mig och säga vart kablarna ska in?

Moderkortet heter H57h am2 och ser ut så här http://img.alibaba.com/wsphoto/v0/465841683/motherboard-for-A...

Vet att dom ska in i dom där piggarna längst ner till höger men vet inte i vilken ordning så.. hjälp snälla :)?[/

Jag köpte en dator, och fick inte med användnings manualen, och fick samma problem som du, men som tur var fanns det en att tanka hem på moderkortets tillverkares hemsida (gigabyte) som öppnas i adobe, och problemet var löst, kolla tillverkarens hemsida

Redan kollat Acers hemsida efter manual men allt som fanns där var typ "Hur du använder din dator för idioter" typ.. Ingenting om vart kablar ska sitta osv =/
Tack för att du tog dig tid att svara dock!

Någon annan som skulle kunna hjälpa mig?

Av Mysk0

Problem när jag flyttade över komponenter till nytt chassi Power SW osv

Hej Sweclockers har ett litet problem, Skulle flytta över mina grejer till ett nytt chassi för min nuvarande var så liten (Acer Aspire M5910) allt sitter som det ska nu men jag vet inte vart jag ska stoppa in Power SW och dom sladdarna, Står ingenting på moderkortet och har försökt googla till mig en manual men det gick inte så bra, Är det någon som skulle kunna hjälpa mig och säga vart kablarna ska in?

Moderkortet heter H57h am2 och ser ut så här http://img.alibaba.com/wsphoto/v0/465841683/motherboard-for-A...

Vet att dom ska in i dom där piggarna längst ner till höger men vet inte i vilken ordning så.. hjälp snälla :)?

Av Mysk0
Skrivet av 364Nailhead:

Misstänkte något sådant .. Men då borde man ju kunna låsa upp på något sätt?

Du skulle kunna köpa ett nytt moderkort, har även för mig att man kan flash bios, rätta mig ngn om det är fel

Av Mysk0

Om du har en märkesdator (Dell, Acer, HP osv) så har dom oftast låst dom avancerade inställningarna i bios för att man inte ska va inne där och fucka upp datorn typ.. Så är det då iallfall för mig x)

Av Mysk0

Hm kändes lite onödigt att köpa ett helt nytt moderkort när jag tänkt byta processor nångång nästa år, antar att jag får leva med stock helt enkelt, Tack för svaren.

Av Mysk0

Overclocka märkes dator är det möjligt?

Hej! har en Acer M5910 (I5 650, HD 5850, 8GB ram) men det verkar som att allting är låst går inte att hitta något om overclockning i Bios och går inte låsa upp voltage tweak på grafikkortet finns det något man kan göra åt det eller är det lika bra att köpa ett nytt moderkort? MvH Mikael

Av Mysk0
Skrivet av Voultner:

Någonstans mellan 3500-4000 kronor hade jag också satt. Angående BF3 betan, det är nog det faktumet att processorn är lite klen som sätter käppar i hjulet. En i5 760 hade nog höjt prestanda ordentligt.

Blir inge mer 1156 för min del, hade tänkt köpa mig http://www.inet.se/kundvagn/visa/940180/2011-10-02 istället

Av Mysk0
Skrivet av Rydisen:

Själv gissade jag på ~4500 på blocket
Måste säga att det va en förvånansvärt bra dator för att vara märkesdator.

Dom på blocket är ju inte speciellt kunniga direkt så det kanske skulle gå

Jo den gick ju på 9000 så allt för dålig är den väl inte, Men nu när BF3 Beta kom ut så pallar den inte mer än på Medium settings och det är inte direkt vad jag är ute efter

Av Mysk0
Skrivet av Söderbäck:

Motsvarande prestanda kostar väl idag ca 5200:-.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/940390/2011-10-02

Säg 60% av nypris för motsvarande delar.
3200:- är väl rimligt. Kommer datorn med OS så kan du kanske lägga på en femhundring på priset.

Själv så gissade jag på ca 3500-4000 så jag va ganska nära iallfall Tackar för svaret!