Inlägg

Inlägg som nordlic har skrivit i forumet
Av nordlic
Skrivet av EjjeZ:

Men får man då fråga vilken modell du väljer över för XPSen då?

Jag tror inte att det är en fullständig dealbreaker - MBP är inte ett alternativ eftersom spel är en stor del - och Zenbook Pro känns inte som ett fullgott alternativ heller!

För att komplicera situationen ytterligare bor jag i UK, och där kan man faktiskt beställa Delldatorer med nordiskt tangentbord - vilket inte går på några andra datorer.

Med 90% säkerhet blir det fortfarande en XPS 15 - står och väger mellan £1149-modellen med i7, 8GB/256GB/56Wh-batteri eller £1299-modellen med i7/16GB/512GB (512:orna ska vara mycket snabbare) och 84Wh-batteri - båda med FHD.

Av nordlic
Skrivet av EjjeZ:

Den går inte att öppna med en hand Den är stelare än t.ex. en mac för att allt inte skaka som fan när man petar på touchskärmen, någon en mac inte behöver ta hänsyn till

Ah synd - eftersom jag tittar på en icke touchmodell

Tack ändå!

Av nordlic

Kanske låter som en konstig fråga - men kan den öppnas från ett bord med en hand? Är verkligen på g att köpa en, men har en stark aversion mot laptops som man måste använda två händer för att öppna, efter att ha haft Zenbooks de senaste åren.

Kan någon som äger en stilla min oro?

Av nordlic

Verkar som att de nu har plockat ner gamla XPS-modellerna från sidan, både 13 och 15. Hoppas att detta betyder att de nya snart kommer upp.

Av nordlic

http://m.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-15---16-tum/acer-aspirev5-573g-54218g1taii/

Om du kan sträcka budget 500kr så passar den där perfekt. GTX850M är ett riktigt bra kort, Full hd ips-skärm, allt i ett 2cm tunt paket som väger ca 2kg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nordlic

Jag har också sneglat på denna då den har ddr5-minne i sitt 850M. Hur är skärmen jämfört med V5-ans IPS?

Skickades från m.sweclockers.com

Av nordlic

Samma dator, fast rekondad för 3500 kr mindre?

http://www.elgreen.se/sv/rekonditionerade-asus/asus-pris-fran-5000/asus-u500vz-cn046h.html

Jag har en exakt sån själv som jag är jättenöjd med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nordlic

Funderar på precis samma sak. Från Dustin med studentrabatt kostar i7:an med 8GB RAM och 256GB SSD och QHD+ 11800..

Det känns otroligt prisvärt oavsett 360-funktionen måste jag säga..

Samsungs motsvarighet, som visserligen har högre kvalitetskänsla och 802.11ac wifi kostar strax 16 990 - en betydlig prisökning jämfört med Yogan även utan studentrabatt (ca 12500-13000?)

Står i valet och kvalet att antingen lägga nästan 12k på Yogan, eller bara köpa en ASUS UX31A från elgreen för 6990 kr istället. Nästan halva priset och duger förmodligen nästan lika bra för mina behov, förutom att jag inte kan spela Hearthstone i tablet-läge

Av nordlic

Den är riktigt bra. Har haft den själv i ett år nu, dock den utan touch (som har matt skärm och är 100g lättare och lite tunnare).

Jag har precis fått ny dator på jobbet så jag är i processen att sälja min U500, vet inte hurpass hårda forumreglerna är mot sånt här? Men du kan väl inboxa mig här om du är intresserad!

Av nordlic

Galet bra erbjudande på Samsungen känner jag..

Av nordlic

Gigabyten har fått ganska dålig kritik för dassig skärm och halvbra tangentbord. Jag har U500VZ och är sjukt nöjd. Touchpaden är inte lika bra som en Mac under OSX men bland de bättre jag använt på en windows-laptop. Tangentbordet är grymt med full numpad och bakgrundsbelysning och skärmen är klockren i färgåtergivning, även om ljusstyrkan är ganska avg.

650m med GDDR5 är väsentligt snabbare än det 640m med GDDR3 som sitter i Gigabyten så spelprestanda borde vara 15-20% åtminstone.

ASUS:en är mer än värd sitt pris.

Av nordlic

Jag är väldigt förtjust i Asus UX-serie. Sambon hade UX31E, som sedan blev utbytt mot en UX31A när jag spillde vatten i tangentbordet. Själv har jag en U500VZ som jag också är väldigt nöjd med.

Touch-paden är minst lika bra som MBP i Windows-miljö (dock är ju OSX bättre på TouchPad-hantering. Skärmen är fantastisk och tangentbordet är grymt.

Dock föredrar jag MBP på två punkter - batteritiden är bättre, skiljer kanske bara på nån timme när man sitter och surfar, där UX31A presterar minst 5-6h, och MBP kanske uppåt 6-7h. Dock vet jag inte om batteritiden är lika bra med bootcamp. Sen är bakgrundbelysningen på tangentbordet mycket diskretare på MBP, alltså bara bokstäverna lyser. På UX31A blir även en rand av ljus runt också - vilket kanske somliga föredrar.

Av nordlic

Jag har en U500VZ och den är grym frånsett att skärmen ljusstyrka inte är på topp. Skulle tro runt 250 nits max, men den är antireflexbehandlad så den fungerar alldeles utmärkt i utomhus också. Men bra färger, inget ljusläckage osv.

Av nordlic

Nja du gör ju som du vill. Men de datorerna jag rekommenderade, rekommendera jag baserat på att du ville ha portabilitet (därav 12-14") - och ändå fullt skaplig prestanda för "enklare" spel eller tyngre spel i lägre upplösning. Med din budget kan du få både och, vilket var vad jag ville illustrera.

Om du slänger ut portabiliteten, vilket man gör med en MSI GT60 (som väger 3.5kg) så hade jag hellre satsat på en custom-byggd dator från PC-konsulten. Då kan man få 7970 eller GTX 680M och sagolik skärm inom din budget, men man offrar portabiliteten.

Av nordlic

Hade vi inte en gubbe häromkring från ASUS som brukade kommentera? David eller något hette han tror jag. Kan inte han göra slag i saken och ge oss lite insikt vad ASUS gör för att se över ljudnivån/throttling-problemen hos deras senaste flaggskepp?

Av nordlic

Jag hade satsat på en kompakt 15" istället för 14".

Både Dell XPS 15, men framför allt ASUS U500VZ liknar Alienware 14x i prestanda men väger mindre, har lika bra/bättre skärmar och mycket tunnare. D.v.s. högre portabilitet trots större skärm, och full HD på båda.

14" segmentet är verkligen tunt, det finns ju Dell XPS 14, men den har ULV-processor och 630m istället för 640/650 som hos de andra.

Av nordlic

Är det bara jag som är orolig för throttling och ljudnivån ? Detta är ju saker som typiskt sett kan styras från BIOS men det verkar inte som att ASUS över huvud taget erkänner att problemet finns. Från NBR-forum

"I'm interested in the new U500VZ laptop. However, on reviews and forums, three things have arisen:
1. The fan noise. The fan is constantly on, even in idle. This makes the laptop a lot
less attractive, since I like low noise when focusing on the
computer.
2. The throttling. The CPU and GPU are constantly throttling, mak\ing the powerful CPU and GPU a lot less useful.
3. The battery will drain in about 5 hours, regardless of a powerful battery. (It seems something is using up a lot of battery even in idle?)

Is any of these issues being addressed?"

Svar: "Hi Mirar

Issues are not known for the U500VZ model. If something should come up, then you have two years of warranty, so then we can help you."

Skönt... förtroendeingivande.. Just nu är throttling och ljudet det enda som hindrar som hindrar mig från att beställa en.

Av nordlic

Gött, blir till att köpa en sån här nu. Fick precis min reklamation på XPS 15 godkänt pga WiFi-problem. Ännu tunnare, ännu lättare och med 650 istället för 640. Kommer dock att sakna glasskärmen - sjukt bekvämt att bara kunna torka av med glasspray

Av nordlic

Yes såg det nu, hade missat det fullständigt!

Av nordlic

N56 har ingen IPS - bara "vanlig" Full HD skärm. Den saknar också DDR5-minne på sitt GF 650M - något har avsevärd prestandaskillnad.

650M med DDR3 - som sitter i N56VZ - presterar mer i linje med ett 640M utrustat med DDR5.