Inlägg

Inlägg som nordlic har skrivit i forumet
Av nordlic
Skrivet av Starliner:

Innebär det även Asus ux31a väntar på Intels besked? Är så sugen på en sedan jag började följa denna tråden. Hade hoppats på ett officiellt releasedatum vid det här laget.

Exakt vad det innebär

Av nordlic

Kommer en liten bump här med nyheter angående XPS15.

http://content.dell.com/us/en/home/d/help-me-choose/hmc-lcd-d...

Kolumnerna längst till höger skvallrar om nya XPS14 och 15 (ingen 17 denna gången verkar det som). Båda kommer att få WLED med 400 respektive 350 nits. XPS14 får standard viewing angle men XPS15 verkar få wide viewing angle. Om man läser resten av diagrammet betyder det minst 60% color gamut, antagligen 72%. Dock ingen B+RGLED men det klarar man sig utan så länge man får de vida betraktningsvinklarna. Verkar bli slim bezel också, med tanke på att Corning Gorilla Glass bekräftats, och XPS13 redan har slim bezel och Gorilla Glass.

Av nordlic
Skrivet av shogun-r:

Angående pris så måste jag bara påpeka att när t ex Dustin lägger in en dator som inte ens finns, så hamnar ofta priset för högt först. Man kan också räkna med att dom som köper Ultrabook först får betala ett högre pris. Intel har lite lägre pris på IB än SB-processorerna.

UX31E med i7 och 128 GB ssd lanserades av Dustin för 9999 kr i tidig november av Dustin. Med studentkonto låg den på 9426 kr inkl frakt.

I mellandagarna när jag tänkte köpa ytterligare en (som present) så låg i5 & 128 gb SSD på 9999kr. Med studentkonto kostade den då 9780 kr.

Den enda som i7 som fanns var med 256 GB HDD, och kostade då 12499 kr - dock är den största prisökningen där helt klart den större SSDn.

Om den skulle sjunka i pris fram tills release (för oss som beställt för 11-12k beroende på rabattsituation) har man alltid möjlighet att ångra sin order och beställa på nytt, upp till 14 dagar efter att paketet hämtats ut från posten.

För mobiltelefoner är det du säger helt sant, d.v.s. high end-lurar som HTC One X läggs ut för 6300 kr förbokning, och sjunker sedan redan inom ett par veckor till ~5500. För datorer är det dock ofta tvärtom, även om undantag finns.

Av nordlic

Asus.David kommer det att komma N56 med DDR5-650m? DDR3 på den nuvarande och tydligen runt 15% prestandaskillnad mellan de olika korten.

Av nordlic

Nya Dell XPS15 (L521X) verkar vara ungefär det du söker. Kommer förmodligen att ha Kepler-option, 15" skärm full hd, gjord av lättmetall.

http://www.laptopreviews.com/wp-content/uploads/2012/04/13330085...

Av nordlic

Per vilket datum var det man fick delta i Win8-uppgraderingsprogrammet? Början av juni? 13/6 som leveransdatum borde ju kvalificera sig då.

Av nordlic
Skrivet av DJHogi:

Om du delar upp det i två alternativ. Det innan första punkten (.) och det efter så förstår du vad han menar

http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/01/i-see-what-you...

Av nordlic
Skrivet av Asus.David:

2) ja den täcker överhettningsproblem om överhettningen påverkar så datorn inte kan användas som vanligt. Man kan lämna in dem för rengöring. Jag skulle dock rekommendera en fysisk butik likt Alina eller Inet, dem gör de nog både snabbare och billigare än att skicka in den till Asus support.

Detta förstår jag inte riktigt. Att Inet är snabbare förstår jag, men billigare? Själva frågan gick ut på om det täcks av garantin. Garantireparationer är väl till sin natur gratis?

Av nordlic
Skrivet av aptjack:

fick pilla på en ASUS Zenbook Prime (UX21A) idag via jobbet, helt fantastisk maskin, den skulle tydligen släppas så snabbt lagret på generation 1 börjar ta slut

Hur var touchpaden? Det verkar ju vara det enda som fortfarande är "sådär". Är tangentbordet så fantastiskt som det ryktas om?

Av nordlic

Sjukt fin display!

Av nordlic
Skrivet av fek09:

haha hoppas att de råkade lägga in den med ett lägre pris då också så att du fick den billigare

11 999 kostade den, dvs samma som Inet. Däremot verkar de ha lagt en "för stor" studentrabatt på - 800 kr - medans de flesta datorerna i den prisklassen får nöja sig med 200 kr. Så lite billigare blev den förhoppningsvis.

Av nordlic
Skrivet av fek09:

Hur kunde du ens beställa den? Kan inte se att den ligger ute på deras hemsida nepotism?

De lade upp den av misstag i mitten av maj. Högg en beställning innan de insåg sitt misstag och tog ner den

Av nordlic

Fick precis mail om ändrat preliminärt leveransdatum från Dustin om UX31A. 13/6 står nu som preliminärt nytt leveransdatum. Om ni ville veta när den troligtvis kommer!

Av nordlic
Skrivet av fek09:

Som jag har fattat det så kommer u-processorerna (ultra low voltage) med en ganska kraftigt nerclockad version av HD4000. Någon får gärna rätta mig ifall jag har fel. Tänkte bara så att du inte kollade på benchmarks från någon av de stationära modellerna när du tog ditt beslut

Jag baserar mitt beslut på att min sambo har en UX31E med i7:an - och den klarar HON och LOL. Däremot är en kylplatta tillrådigt Att HD4000 klarar D3 är delvis spekulation - men som jag har uppfattat det så gäller 30% ökningen i GPU-prestanda även ULV-processorerna, d.v.s. från ULV HD3000 till ULV HD4000.

Native är inte så viktigt då jag spelar såpass sällan nuförtiden. Spelar i 720p med ganska låga detaljnivåer - men det flyter på bra nog att det ska vara njutbart, även med mycket på skärmen samtidigt.

Av nordlic

För oss som huvudsakligen spelar enklare spel som D3, HON, LOL m.m. verkar det onekligen som att HD4000 kommer att duga alldeles utmärkt. Min beställning av UX31A får stå tills vidare

Av nordlic
Skrivet av Gurriish:

Vet du när nya XPS kommer ut med studentrabatt? Är det genom mecenat man fixar detta?

Ryktet säger att den kommer att presenteras efter att Intel offentliggjort sina dual-core processorer. D.v.s. någon gång i början på juni. @BillatDell har på NBR-forumet hintat åt en release runt midsommar. Om XPS13 är någon indikator så kommer det att dröja ytterligare ett par veckor innan en svensk/europeisk release.

Mecenat erbjuder studentrabatten ja - förr i tiden var man tvungen att logga in m.m. men nu kör de endast med koder, d.v.s. vilken av ens studentkompisar som helst kan bara maila dig koden så får du rabatten.

Av nordlic

Mm tänkte det. Jag är bortskämd med en gammal UltraSharp-display från Dell. Bytte tillfälligt till ASUS G53 och hatade den för dassiga färger och ljusläckage.. Prio #1 är nu bra display, därefter smidighet och i sista hand skapliga gaming-prestanda.

Av nordlic

Tips på billig ultrabook, http://www.elgreen.se/?category_id=14&item_id=UX31E-RY012V

6999 för en rekondad UX31 med i7. Dock bara 6 månaders garanti - men ändå bra för den som vill fynda.

Av nordlic

Till er som fått den, hur är displayen? Z3A och Z5A fick mycket kritik för dassiga färger, trots hög ljusstyrka. Hur uppfattar ni den nya varianten?

Av nordlic

Står och väger för mig just nu.

De alternativen jag velar mellan är nya UX31A, N56VZ, nya N46 (som också verkar få 1080p på 14" skärm) och nya Dell XPS 15 - som verkar bli något mellanting mellan N56 och N46. Tunnare och lättare än N56, men Kepler till skillnad från N46 - den kommer även att ha SSD som tillval, och eventuellt även wide-gamut display (B+RG LED).

UX31A har naturligtvis formatet på sin sida. Enligt kinesiska Engadget har de även fixat tangentbordet och touchpadens svagheter - tillsammans med WIDI och bakgrundbelyst tangentbord verkar detta bli överlägset bäst, minus gaming.

Då jag ändå vill ha gaming-kapacitet lutar jag åt någon av de andra. Då väger jag helt enkelt HUR mycket prestanda jag behöver, och hur bra skärm jag vill ha. Jag skulle tro att det är värt att vänta på nya XPS - förutsatt att man har studentrabatt. Med "sämsta" I7QM, 8GB RAM, SSD och Kepler bör den hamna på runt 13-14k. Med rabattkod från någon med studentrabatt kommer det förhoppningsvis bli en bra deal.

Men N56 ser sjukt bra ut också.