Inlägg

Inlägg som NiCkArN har skrivit i forumet
Av NiCkArN
Skrivet av eXim:

FTP är inte det du vill ha för detta då ftp laddar upp filen varje gång du sparar den i programmet har och har inte direkt stöd för att läsas och skrivas samtidigt.
enkelt ftp är inte som disk access. om du verkligen vill göra detta så skulle jag använda filezilla enkelt att använda och se till att sätta upp se till att köra SFTP bara.

Alternativt använd VPN och SMB shares i windows.

Okej, så det fungerar på samma sätt som en helt vanlig molntjänst då?

För det som går att göra via Revit är att öppna en "central file" vilket jag då gör från en FTP-server är tanken. Det man sedan gör är att göra en lokal kopia på sin egen dator som man hela tiden synkar mot den centrala filen. Men det fungerar alltså inte med en FTP-server?

Så VPN är rätt väg att gå, eller SMB shares? Vad är enklast att sätta upp själv?

Edit: Det jag vill är att övriga personer ska ha disk access till filen då revit verkar kräva det.

Av NiCkArN

Sätta upp FTP - fjärråtkomst

Hej!

Håller på med ett projekt där vi är flera som skulle behöva jobba i samma fil samtidigt. Det gäller ett projekt i programvaran Revit där man kan skapa en central fil som alla kan jobba ifrån. Problemet är att vi inte alltid är på samma nätverk utan sitter oftast hemma vid våra egna datorer.

Så, om jag förstår det rätt så ska det gå att skapa en FTP server som jag kan tillhandahålla på en dator hemma hos mig som rullar 24/7 som vi alla kan ansluta mot och på så sätt jobba i samma fil. Det jag inte vet dock är hur jag ska sätta upp servern så andra kan ansluta mot den.

Enkel fråga, hur sätter jag upp servern i Windows 10 (med behörigheter osv) så vi alla kan ansluta mot den?

Tack på förhand,

Nicklas

Av NiCkArN
Skrivet av BM-Mods:

Hade ett liknande problem med en iPhone 5S förut, den fungerade ena veckan sedan låg den en vecka och efter det var den helt död, men nytt batteri så starta den igen, dock kanske det är bättre om Appleverkstan kan hjälpa dig att prova med nytt batteri innan du köper på dig delar.

Kan alltid vara värt att testa, ska kika runt på lite ler forum innan jag börjar plocka isär den i tusen bitar

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av Irre:

Är du säker på att laddströmmen kommer fram? (Svagt att de inte har trådlös laddning). Laddkabeln är väldigt utsatt och trådar kan brytas av utan att man ser något.

Svårt att vara säker, men har testat med flertal kablar och nätadaptrar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av Lifooz:

Som @saturday_sun är inne på.

Din iPad kan vara kopplad så att den hämtar all ström via batteriet även om laddaren skulle sitta i.
Om du är händig och kan plocka bort "skalet" på den så åk med den till Apple-verkstaden, och be att bara få göra ett test med ett fungerande batteri.

Får den då liv så vet du vad du behöver i alla fall.

Skulle den inte reagera på fungerande batteri så kan det vara typ vad som helst kan jag tänka och då är det bara att låta den gå till återvinning, tyvärr.

/Lifooz

Kan möjligen vara värt att testa. Men tvivlar på just batteriet. Möjligen någon krets som strömför ipaden som helt gett upp. Iaf vad jag har kunnat läsa mig till. Men svårt att säga exakt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av Dreijer:

Jag tvivlar på att Sweclockers kan trolla fram en lösning om inte ens en auktoriserad Apple-reparatör klarar av det.

Tanken var mer ifall någon hade varit med om något liknande än något annat. Dessutom så öppnade inte de upp ipaden på verkstaden utan testade bara den i deras datorer. (Vet inte vad de testar dock)

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN

Ipad mini 4 - Totalt död

Hej hallå!

Har en Ipad mini 4 som helt från ingenstans bara vägrar att starta. Itunes hittar inte på den, ingen batterisymbol kommer upp och ingen apple loga börjar lysa om man försöker starta den normalt.

Ha testat att ladda den i flera dygn utan lycka, även hard reset osv.

Den fungerade hur bra som helst i fredags, var helt död i söndags. Har fått den undersökt av en auktoriserad apple verkstad och inte ens deras datorer kunde hitta den.

Någon som varit ned om något liknande. Ska tilläggas att ipaden har ca 2 år på nacken men är i princip i nyskick.

Evigt tacksam ifall någon har några tips man kan testa.

/N

Av NiCkArN

Något mer som testat och kan ge en utförlig recension? Sngelar också på animus då den princip tar alla protokoll. Nackdelen är väll möjligtvis att zigbee måste gå via hue bryggan. Antar också att xiaomi sensorer osv inte går att få in via hue. Där är ju iof en homey bättre.

Av NiCkArN

Sennheiser momentum V1 - som nya

Säljer ett par sennheiser momentum som bara är liggandes. Köptes helt för några år sedan men som nya i skicket. Har knappt används.

Alla tillbehör och kartong finns förstås kvar.

Bud eller 700kr exl frakt.

Frakt kommer säljare och köpare överens om vid tillfälle.

Hälsningar,

Nicklas

Läs hela annonsen här

Av NiCkArN
Skrivet av Laxpudding:

@NiCkArN: Tillverkarna är hellbent på att göra krångliga beteckningar. De har fullt upp själva med att hålla reda på skillnaderna. Så ska en annan hålla hundratalet varumärken i huvudet. Men bra iakttagelse där – fick en pressrelease om DC-modellerna och de utan C i namnet nämndes inte.

Ja, det är väll så det funkar. Ju krångligare desto bättre, eller ?

Men jag tar en kik på Dells modeller med benämning DC och jämför dem, de ser vilket fall trevliga ut. Skulle vara kul om ni fick tag på några och gjorde en uppdaterad version av det stora skärminlägget du gjorde.

Av NiCkArN
Skrivet av Laxpudding:

@NiCkArN: Kolla in Dells Ultrasharp-modeller då de börjar sätta USB-C som standard på sina skärmar. Modellerna med 19 namnet (U2719D etc) är de nya modellerna och där har du ett utbud som matchar det du frågar efter, inklusive lite större modeller. Oklart med budgeten dock.

https://www.dell.com/sv-se/work/shop/bildskärmar-tillbehör/ar...

Budgeten går möjligen att tänja på om kvaliten ökar avsevärt. Gällande Dells modeller och specifikt den du nämner så verkar den inte ha USB-C. Det verkar vara U2719DC som gäller om man ska ha USB-C. Då hoppar vi upp till 5400kr för den modellen. Ser även deras S2719DC verkar ha USB-C och 2560x1440 panel för 5300kr (prisjakt). Verkar inte vara så stor skillnad alls mellan dem(?)

Men tack så mycket för tipset gällande deras benämning.

U2719DC

S2719DC

Av NiCkArN
Skrivet av Laxpudding:

@NiCkArN: Jag tror din budget är nog för tajt för en 4K-skärm med USB-C-kapacitet. Det finns gott om billiga 4K-paneler som är just "billiga" i ordet sämre bemärkelse. Du får kvantitet (i form av pixlar) men begränsad kvalitet (som i bildkvalitet) och just detta gör att USB-C-skärmar med enkla paneler är en bit bort. De tenderas att placeras i lite mer påkostade modeller, ofta med någon form av design-element.

Skärmen du tittar på är en av många med den typiska allround-kvaliteten, 2560x1440-panel och 60 Hz. De flesta är bra och man får ungefär det man kan vänta sig.

Den enda 4K-skärmen med USB-C jag kan finna på prisjakt är Philips 43-tummare, 436M6VBPAB: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4788430

Edit: Du har också denna som använder USB-C (inkomplett information på Prisjakt), 21-tummare LG med 4096x2304 pixlar: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3979134

Tack för ditt svar.

Då kanske prio inte får vara 4K upplösning utan att jag kanske får nöja mig med 2560x1440-panel istället. Men USB-C är nästan ett krav då den medför smidighet för min del.

Har du några andra skärmar att rekommendera om man bortser från 4K? Som du anser ha bättre kvalite än den jag länkade till.

Av NiCkArN

Prisvärd USB C monitor

Hej alla glada där ute.

Är i jakt på en ny monitor som kommer att användas för generellt kontorsarbete samt produktion genom CAD-program av alla dess slag (Revit, inventor, AUTOCAD mm). Så helst inga välvda skärmar ur den synpunkt att linjer och uppfattning är ganska viktigt när jag ritar. Om välvda skärmar upplevs "ej raka" om det är rätt ord att använda.

De krav jag har är att den ska ha USB-C för ström och bildsignal. Gärna 4K upplösning om det går att få in på en budget på 5000kr. Storleksmässigt så gärna kring 27 tum och uppåt. Bör man då kanske köra på 4K utan att förlora skärpan?

Princip den jag hittat är denna. Dock inte 4K men USB-C och 60W strömförsörjning.

Har ni några tips där ute så uppskattas alla.

Nicklas

Av NiCkArN
Skrivet av BasseBaba:

@NiCkArN: ah ja läste för fort, internt byte. Det låter faktiskt helt galet, ni är ju båda redan godkända hyresgäster hos värden. Låter ju till och med helt orimligt med 2 månader då.

Återkom gärna med resultat!

Precis, lite så tänker jag också. Jag kan förstå att de vill ha arbetsgivarintyg osv för vi byter upp oss till en dyrare lägenhet men mer än så ska det inte vara i mitt tycke.

Återkommer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av BasseBaba:

Senaste gången jag bytte var en hyresvärd en av dom stora kommunala, hela processen från att vi skickade in papper tills vi fick ett bytesdatum var 5 månader.

Dom vägrade även byta mitt i månad, så bara där torskade vi 3 veckor när datumet sköts fram till nästa månadsskifte.
Utöver det skyllde den stora kommunala värden på "hög arbetsbelastning" och "underbemanning", vilket gjorde att det tog 2 månader från att papper inkom tills att dom öht påbörjade handläggning.

Problemet sen var ju att det var väntetid på besiktningsman.
Då ifrågasatte vi varför detta inte bokats in direkt, men nej, så bra flow kan man ju inte ha. Var sak i processen har sin tid.

I teorin kan man väl kontakta hyresnämnden men tvivlar på att det hjälper, handläggningstiderna där lär ju inte heller vara korta, och oklart hur dom ska lyckas snabba på något på den "korta" tiden som 3 månader ändå är.
Och som sagt, lite svårt att argumentera emot "underbemanning", vad ska man själv eller hyresnämnden göra? Yrka på att dom ska snabbanställa kompetent folk? Visst kanske kan göra det bättre framöver men svårt att se hur problemet ska lösas under ens egen bytesprocess....

Kuriosa:
Pratade vid ett mycket senare tillfälle med en person som varit anställd vid ett av dom stora kommunala bolagen, denne person berättade att iaf på detta bolag var det två "problem":
1) All nyproduktion tar stor tid i anspråk
2) Internet/bytessajter har gjort att "antal ansökningar / år" som kommer in har mångfaldigats

Förvisso kan man ju då som även jag gjorde, tänka att dom måste bemanna upp, men eftersom byten bara är en dyr "onödig" process så vill dom väl inte spendera $$$ för att få det att smida bättre.

Edit:
Sorry jag är för snurrig, svävar ut offtopic.
För att ge dig bra info:
Bråka inte med värdarna, det gjorde vi. Hjälpte ingenting förutom att handläggarna blev rejält jävla bittra. Vi försökte ju med deras ”3 månaders handläggningstid” men dom stod ju bara och påpekade hur överbelastade dom var.

Att kontakta hyresnämnden blir väll möjligen det sista jag gör. Men som tidigare skrivet i tråden så är handläggningen för ett godkännande ca 2-3v. Han vi ska byta med fick sin förra ansökan godkänd efter 4 dagar. Därefter bokas en besiktningsman in och besiktar båda lägenheterna. Jag kan förstå att den processen kan ta ca 1 månad beroende på arbeten osv. Då är vi uppe i dessa två månader som flytt internt ska ha. Men tydligen inte ett byte internt som de verkar tolka som något helt annat ä flytt.

Att bråka tänker jag inte göra, men jag tänker påpeka det jag läst på deras hemsida och ifrågasätta varför de gör som de gör.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av twit:

Fokusera på lösningen ni vill ha och säkerställ att det inte finns någon osäkerhet från deras sida om att både ni och den andra hyresgästen är intresserade av att bytet sker så snart som möjligt. Att försöka trycka deras regler i ansiktet på dem och påpeka att deras tolkning av hur det skall fungera är felaktig kommer sällan leda till någonting positivt.

Du har rätt i det du säger. Jag kan tycka att jag redan via telefon har förklarat den situation båda vi vill ha men det är nästan som de inte vill lyssna alls utan läser bara från de regler de satt upp.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av Exxovion:

Familjen Westerberg Fastigheter AB, som är en lite mindre hyresvärd med fastigheter i Norrköping, Söderköping och Åby. Har inte personligen haft några problem under de drygt tio åren vi hyrt lägenheter av denna värd.

Kanske är enklare att ha och göra med mindre hyresvärdar än de kommunala. Samlar en hög med information att ta med ned till bobutiken i nästa vecka för att ge dem svart på vitt att det finns inget om hindrar oss att flytta tidigare och dem att dra ut på tiden.

Av NiCkArN
Skrivet av TommyToad:

Spelar verkligen en månad hit eller dit så stor roll?

30 dagars tidigare tillträde är alltid 30 dagar. I vårat fall handlar det mycket om planering. En hel del som händer den månad flytten förmodligen kommer ske därav försöka få en kortare ledtid på det hela. Vilket flytt internt inom hyresvärden ska ha också. Men tydligen inte om man "byter" lägenhet. Det räknas tydligen inte som en flytt även fast det är det.

Av NiCkArN
Skrivet av Zicsoen:

Ja typ. Se som sagt bara till att de får besiktningen gjord först samt att de är med vid överlämning av nycklar - de vill säkerligen ha papper på vem som har vilka nycklar.
Sen får man väl hoppas att de inte sätter sig på tvären av någon anledning. Vid de tre flyttarna jag gjort de senaste tio åren är det ingen hyresvärd som strulat för att jag lämnat tidigare iaf. Har bott hos M-Fastigheter, Stena Fastigheter och MKB vid dessa tillfällen. Framförallt Stena var nog bara glada att jag stack tidigare då de hade smyghöjt hyran med 500:- för nya hyresgästen.

Tack för informationen. Jag får helt enkelt hoppas på att de är medgörliga i slutändan. Tvivlar då de redan satt sig på tvären innan ens bytet har skett.

Av NiCkArN
Skrivet av PsyCor:

Jag har haft byten att göra med Sigtunahem, Väsbyhem och Rikshem.

Som jag förstod det när jag gjorde mitt första byte när jag frågade om tiden var som sagt att det var taget lite i överkant för att inte få för mycket gnäll samt att besiktningen kunde ta tid då de inte alltid har så många sådana anställda och hos större hyresvärdar så är det ju rätt mycket ruljans på hyresgäster och därmed besiktningar.

Hos Väsbyhem hade de då bara en person som hade hand om byten så med dem tog det längst tid.

Jag tror det bara är att gilla läget och acceptera att de tar det sin lilla tid och att hyresvärden oftast inte har byten som prioritet utan hellre har fokuset på nya hyresgäster.

Får fråga dem angående det också. Vad jag kan utläsa på hemsidan är att handläggningen är ca 2-3v för ett godkännande av lägenhetsbyte sålänge alla bilagor finns med från början. Sen så bokas en besiktning in och därefter bör ju ändå vi få byta lägenhet med varandra. Hittar ingenting på hyresnämndens hemsida angående uppsägning vid lägenhetsbyte eller liknande.

Mitt problem ligger lite i att de tydligt skriver på sin hemsida att ”vid flytt inom kopparstaden så är uppsägningen två månader.” För mig är det just en flytt vi gör också. Därav det borde vara två månader som gäller också.

Skickades från m.sweclockers.com