Inlägg

Inlägg som NiCkArN har skrivit i forumet
Av NiCkArN
Skrivet av Zicsoen:

Argument och argument, har man bara fått ett godkännande så har jag alltid löst tidigare flytt själv med den nya hyresgästen - tagit pengar i näven för att täcka kvarvarande kostnader samt haft fastighetsskötaren på plats för att dokumentera överlämning av nycklar.

Jag tänker såhär, så fort godkännande har skett om lägenhetsbyte och besiktning har skett. Då bör väll ändå en flytt kunna ske? Och då ska ju något som du gjort fungera även för mig. Men de verkar inte vara så transparanta i frågan tyvärr.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av Zicsoen:

Oftast i den branschen så räknas ju det mesta från månadsskiftena, så om du exempelvis begär byte den 4/8 så räknas det från 1/9 och sedan två månader på det då.
Att det vanligen är tre månader vid uppsägning är troligen dels för befintlig hyresgäst ska hinna flytta ut, flyttstäda och att de tar höjd för om renoveringar/lagningar behöver göras samt att de ska ha tid att hitta en ny hyresgäst - vid intern flytt behöver de inte leta efter ny hyresgäst och således kortar ner en månad men i övrigt ska väl alla kontroller göras som vid vanlig flytt. Men som sagt, så brukar uppsägningar räknas från månadsskiften så om du säger upp din lägenhet i början av en månad så tar det ju typ tre månader innan allt är klart.

Edit: Oftast går sådant här att lösa innan tidsramen gått ut. Så fixa din del med att packa, städa och gör i ordning din lägenhet, stäm av med den du ska byta med och sedan hör ni båda av er till fastighetsbolaget innan månadsskifte.

Jo det har jag vetskap om att det räknas från månadskiftet. Men de skriver att man ska lämna in bytesansökan 3 mån innan flytt och att det räknas från månadsskiftet som du säger. Men på min fråga angående flytt internt att uppsägningen är två månader har de inget vettigt svar på och jag bör därför ha rätt gällande att flytt, oavsett byte eller vanlig flytt internt ska vara två månaders uppsägningstid som de skriver på sim hemsida.

Så vid intern flytt verkar de ju alls inte korta ned en månad då de hela tiden säger att det är tre månader som gäller för om vi ska byta, dvs flytta internt.

Vad kan jag ha för argument angående tidigare flytt enligt dig då? För de verkar ha inprentat i huvudet att det är tre månader som gäller punkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av PsyCor:

Jag har vid två olika tillfällen gått igenom lägenhetsbyten. Både inom samma hyresvärd och där bytet skedde mellan två olika värdar. Min mamma och syster har gjort det en gång vardera.

Den tiden de anger som handläggningstid är, enligt min erfarenhet, en uppskattning inte en definitiv tidsram. Vid båda mina tillfällen så vart allting klart på drygt en månad, men vi som bytte valde då att göra det vid nästkommande månadsskifte för enklare uppgörelse med hyra.

För min mamma och syster så tog det runt två månader och runt tre månader respektive. För syrran som det tog närmare tre månader för så var det ett byte som gjordes på sommartid så då är det ju förståeligt med längre handläggningstid med semestrar.

Jag förstår. Har absolut respekt för handläggningstiderna men att få godkännande om lägenhetsbytet verkar bara ta upp till 3v enligt deras hemsida. Förstår inte riktigt vad som mer kan ta tid och varför 3 mån är skrivet i sten. Vilka hyresvärdar har du haft och göra med?

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av Exxovion:

Låter konstigt att det ska behöva ta så lång tid. Vi bytte lägenhet för ett år sedan ungefär.

Det tog inte alls lång tid. Vi hade kontaktat hyresvärden för att höra om det fanns några större lägenheter tillgängliga. Det visade sig att en trea skulle bli ledig då den nuvarande hyresgästen ville flytta till något mindre. Vi fick flytta in där veckan efter.

Lite så jag försökt dem att förstå. Både han vi ska byta med vill flytta så fort som möjligt men det spelar ingen roll enligt hyresvärden. 3 mån verkar vara ristat i sten. Vilken hyresvärd hade du med att göra?

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av Zicsoen:

Låter spontant inte som något konstigt, i mitt tycke, att man behandlar det hela som en vanlig uppsägning. Vill du få bytet gjort tidigare så snacka med den du ska byta med och lös det privat med hyror och andra räkningar, ge en liten heads up till fastighetsbolaget så de hinner göra en besiktning samt närvara och dokumentera överlämning av nycklarna bara.

Har inte gjort ett byte på det viset själv men de gånger jag flyttat så har jag alltid löst det själv med den nya hyresgästen för att slippa ligga ute med dubbel hyra en eller ett par månader.

Om de nu behandlar det som en vanlig uppsägning men samtidigt skriver i sina uthyrningsregler att flytt internt har uppsägningstid på 2 månder. Då, i mitt tycke, borde det vara det som gäller.

Sen han vi ska byta med vill också flytta så snart som möjligt så det är inget problem. Jag har förståelse för att man måste boka in besiktningman osv. Men inte att det ska ta 3 månader, 1/4 dels år ju.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN

Lägenhetsbyte en långdragen historia? Erfarenheter

Hej!

Alla svar uppskattas i största mån gällande detta.

Ska med största sannolikhet byta lägenhet med en hyresgäst inom samma bostadsbolag. Fick information om att bytet tidigast kan ske 3 mån efter godkänd ansökan då det behandlas som en vanlig uppsägning. Okej tänkte jag och ville undersöka saken närmare. I hyresvärdens uthyrningsregler står det dock klart och tydligt att om flytt internt sker så är uppsägningstid på 2 månader. I mina öron så säger de två reglerna emot varandra. Påpekade även detta idag när jag ringde för att påpeka vad jag läst. Svaret jag fick var att de bara håller sig till de regler som finns.

I samband med lägenhetsbyte ska en besiktning genomföras, jag har full förståelse för att den möjligen tar 1 månad innan den är klar då besiktningsman ska bokas in osv. Men vad är de två andra månaderna till? De själva verkar inte kunna svara på det utan hänvisar bara att det behandlas som en vanlig uppsägning.

Hittar ingen information hos hyresnämnden eller i jordabalken att hur hyresvärden ska behandla ett lägenhetsbyte gällnde tid osv. Dock läst på ett flertal andra fastighetsbolag att så fort lägenhetsbytet är godkänt så kan bytet ske.

Så mina funderingar går till vad har jag för rättigheter och är det någon som varit med om något liknande att ett byte tar 1/4 år att genomföra?

Tack och bock,

Nicklas

Av NiCkArN

Varför inte använda tjänsten blocketpaketet vid sidan av tradera? Då får köparen sitt paket utan att betala i förtid och säljaren får automatiskt sina pengar om paketet hämtas ut. Lär vara det överlägset bästa sättet för både säljare och köpare.

Av NiCkArN

Köpråd bruksdator - 5000-6000kr

Hej!

Är på jakt efter en skaplig bärbar dator som kan uppfylla vardagliga krav som betala räkningar, koppla till tv, streama lite film osv. Inga tunga redigeringar eller liknande ska göras. Det mest krävande kommer vara att skriva lite dokument och utföra lite excel beräkningar.

*Helst SSD
*Full HD skärm
*Bra processor
*13-14 tum
*5-6kkr

Har kikat på denna från Lenovo

Tacksam för alla kloka åsikter och förslag.

Nicklas

Av NiCkArN
Skrivet av Wooe:

@NiCkArN:

Det går bra att styra lamporna utanför det egna nätverket med Philips egna app. Kollar jag i min nu så ser jag vilka som är tända hemma just nu (enligt mitt schema), jag kan även tända och släcka alla som jag vill.

Har roat mig med att styra allt från parkeringen ett par gånger bara för att se hur det ser ut från grannarnas vinkel

IKEA trådfri då? Nägot om den? Går den styra utifrån?

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN

Går någon av Philips Hue Bridge eller IKEA Trådfri brygga att styra utanför hemmet. Alltså kan man fjärrstyra sina lampor utifrån eftersom hubbarna är koppla upp mot routern? Eller fungerar dem enbart i det lokala nätverket?

EDIT: Om inte, går det köra via homekitappen och kunna styra dem isåfall?

Av NiCkArN
Skrivet av Samlooh:

Köpte precis samma stol häromdagen fast med beige klädsel för någon dag sedan. Jag tycker den är snygg och skön, så än så länge är jag nöjd.

Satte möbeltassar på benen så det inte är några problem att skjuta in stolen närmare skrivbordet då man väl satt sig.

Är du osäker är det ju bara att åka till valfritt varuhus och testa!

Låter bra, kul att du är nöjd. Jag har testat den men är osäker på "hur bra stol" man behöver. Har haft billigare stolar förut som varit okej. Men är sugen på en stol som inte är svart och i skinn och ser bra ut.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av mrqaffe:

Det kan ibland gå att ersätta hjulen med en fot som sätts i samma hål som axeln till hjulet och då blir du inte beroende av att stolen inte har hjul från början.
https://www.gerdmans.se/sv/glidfot-2
https://www.gerdmans.se/sv/glidf%C3%B6tter-3

Det skulle absolut vara något. Tack för tipset!

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av mrqaffe:

Såvida du inte har nått mycket speciellt användningsområde så råder jag dig att tänka om med hjulen då en stol utan hjul oftast är extremt opraktisk och leder till en oergonomisk sittställning, det lär vara närmast omöjligt att få en bra sittställning vid ett skrivbord om du inte kan flytta stolen enkelt efter att du satt dig i den och en bra kontorsstol är så tung att du inte kommer att kunna dra den över ett normalt golv.

Förstår hur du tänker. Men stolen får heller inte vara för stor. Ordet arbetsstol kanske är fel då att använda i mitt syte. Eftersom vi enbart har ett stort rum i hela lägenheten + kök så ska stolen helst passa in också med resten av möbleringen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av Ziggy_:

Varför ska det vara utan hjul?

Ser bättre ut där den ska stå och är mer estetiskt enligt mig.

Skrivet av Belzzz:

du får nog specifiera lite mer. pris? funktion (standard kontorsstol? fyrbent? hög/låg rygg? armstöd?)? liksom på alla kontorsstolar jag vet kan man ju byta hjulen mot fötter.

https://www.ergonomi.se/stolar/kontorsstolar/hag-capisco-puls... kanske?

https://www.ergoff.se den sidan har en hel del också, många stolar går å få i andra färger än dom på bilderna.

Pris max 1500kr hade jag tänkt. Helst en aning estetisk också. Ska stå vid ett vitt smalare skrivbord. Inget märkvärdigt egentligen. Helst med armstöd och högre rygg.

Skrivet av JD:

Beror på hur mycket du är beredd att betala.
Beställer du en kinnarps kan du få den hur du vill, vilket färg som helst, tyg, läder...etc.
Jag var i tjugoårsåldern när jag tröttnade på alla billiga stolar som blev utslitna efter några år, slog till på en kinnarps. Snart tjugo år senare är den lika bra som då.
Bäst investeringen jag gjort. Kostar en del, men det är value for money.

Förstår. Har kikat på Kinnarps också, men de är en aning dyra kan jag tycka för min budget.

Skrivet av perost:

@NiCkArN: Det brukar nästan alltid gå att ta av hjulen på såna där stolar, och på lite bättre brukar det finnas olika hjul att välja på med t.ex. olika rullmotstånd. Den stolen du hittat råkar gå att köpa utan inkluderade hjul, men den är ju gjord för att ha hjul. Så vill du verkligen inte ha hjul är det väl bara att köpa valfri stol och ta av hjulen på den. Som många andra rekommenderar jag en riktig kontorsstol som t.ex. Kinnarps, det finns företag som säljer begagnade såna för rimliga priser.

Det har jag inte tänkt på faktiskt. Men det låter ganska smart att kunna göra faktiskt. Den jag kollat på vet jag finns att köpa med hjul också som du säger. Men jag tänker mig någonting i den stilen jag länkade till som finns på ikea. Men har svårt att hitta något annat. Ska helst gå att snurra på också ska tilläggas.

Av NiCkArN

Arbetsstol - Vad finns egentligen?

God morgon där ute!

Är på jakt efter en arbetsstol utan hjul som även ser bra ut (jag vet det är personligt). Ska helst vara vit men är ingen krav. Den som jag hittat är förstås på IKEA och är den ända jag hittat i den stilen. Det är denna arbetsstol ur deras nya sortiment. Vet någon om det finns något liknande där ute. Har kollat de flesta möbelaffärer men utan lycka.

Alla tips är uppskattade.

Peace,

Nicklas

Av NiCkArN
Skrivet av Insidethevoid:

Precis,du undrade ju om det gick att airplay:a "viasat to go" eller? typ tv3,tv6,kanal 5,MTV,Fox mm..
Det går bra med Iphone eller Ipaden... till apple tv

Nice, då får chromecasten byta plats med en apple tv. Tack för infon.

Av NiCkArN
Skrivet av Insidethevoid:

funkar bra att köra airplay(viasat tv to go) till appletv...

Jag antar du airplay:ar viasat tv to go om du säger som du gör? Låter vilket fall frästande att göra det

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av trollhattan:

Funkar inte

Så det går bara att airplay:a serier och filmer?

Av NiCkArN

Någon?

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN

Apple TV + Viasat TV To Go ?

Hej!

Min enda fråga är om det går att casta från Viasat TV To Go till en Apple TV? Jag vet med mig att det inte fungerar att casta till Chromecasten då jag har en sådan. Men om man nu kan köra airplay(casta) med Viasat TV To Go så skulle det ju vara helt underbart.

Har försökt hitta information, men jag hittar enbart gammal information som säger att det inte går. Även på Viasats facebook sida där folk ställt frågan så har de sagt att det möjligtvis kommer i framtiden, men som sagt, det var 2014-15 dessa frågor ställdes.

Så, vet någon med sig om det funkar att Airplay:a från Viasat TV To Go funktionen i Viaplay?

Ha det,

Nicklas