Inlägg

Inlägg som NiCkArN har skrivit i forumet
Av NiCkArN

Inga nyheter på EG vad jag kan se med blåtta ögat? Många erbjudanden som tidigare hade "Gäller till söndag 22/11 17.59" övergick bara till "Gäller till söndag 29/11 23.59".

Något som hittat något?

Av NiCkArN
Skrivet av cracko:

Vad är det för rykte? Tror knappast på mindre än 12999 typ.

Ryktas om det i PS5 tråden. Men tvivlar också på att priset blir 9990kr. Tror snarare som du kring 13k. Men den som väntar får väll se.

Av NiCkArN
Skrivet av mastrovious:

tror jag inte, jag kan länka sen när det är dags om ingen lagt upp något här

Härligt. Uppskattas.

Av NiCkArN
Skrivet av SUMITOMO:

Psst! Du som medlem i Klubbhyllan får informationen före alla andra!

Måste man ha fått mail? Är medlem men kan inte se något i inkorgen eller på hemsidan.

Av NiCkArN
Skrivet av emilakered:

De håller helt enkelt på att sälja slut, och kommer försvinna allt mer. Kanske kan dyka upp någon bortglömd container som fyller på, men inga större volymer.

Till BF lär det vara mer eller mindre uteslutande 2020-modeller som gäller.

Det är så pass. Var inne på elgiganten för cirka 1.5 vecka sedan och då stod det en C9a ute i butik och fler på lager. Likaså netonet hade flertalet kvar i olika butiker. Känns konstigt att jusy C9an helt plötsligt försvann bara.

Får hoppas CX:en får ett fint pris på BF.

Av NiCkArN

Hittar du C9 55 någonstans förutom på Cdon?

Av NiCkArN

LG OLED 2019 - Borta?

Hej!

Har märkt att LG:s OELD modeller (läs C9an) från 2019 verkar vara bortplockade från de vanliga svenska återförsäljarnas hemsida.

Någon som vet anledningen till det samt om man kanske kan tänka sig att de kan komma igen inför blackfriday eller liknande?

Nicklas

Av NiCkArN
Skrivet av Ralle_81:

"Varje år" mentalitet är mer korrekt för Apple fan boys....alltid köpa ny version så fort vi är inne i slutet av september varje år....

Och varje gång så finns det minst en person som du, som ska dra alla över en kant. Skamligt.

Själv har jag inte köpt en iphone sedan 6 plus versionen kom ut. Så ditt påstående stämmer inte långa vägar.
Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN

Verkar möjligtvis vara löst. Han kunde laga den. Tack för tipset @jocke92.

Av NiCkArN
Skrivet av jocke92:

Jag hittade detta stället åt en på jobbet som hade problem med Audio IC. Jag pratade med personen (som har företaget) på telefon och när jag beskrev felet kunde han diagnostisera den precis som jag gjort genom google. Fick ett pris, tror det var 500kr. Vet inte hur det gick, eftersom det är semestertider nu. Bara ren tur att jag hittade det på google, det verkar svårt att googla fram de riktiga reparatörerna som även lagar kretskort.

http://www.microsoldering.se/

Men härligt! Det ska jag absolut kolla upp. Låter ju initialt precis vad jag är ute efter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av Dakkie:

Grejen är väl att de som är auktoriserade av apple utför reparationer som apple, alltså inte board repairs. De byter antingen ut hela moderkortet eller skrotar enheten.

Det man är ute efter idealit är en icke-auktoriserad som utför board repairs med bra omdöme. Jag fann inget sådant ställe vid en första sökning.

Exakt. Det är en icke auktoriserad verkstad som utför board repairs jag är ute efter. Har heller inte lyckats hitta någon här i Sverige direkt

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Ah.
Om du inte hittar något billigare eller bättre alternativ rekommenderar jag ändå deras out-of-warranty repair program, där du uttryckligen betalar dem för att fixa saker.
(https://support.apple.com/sv-se/ipad/repair/service)

Någonstans kommer du naturligtvis till en punkt där man börjar balansera på gränsen mellan att det lönar sig att reparera och att det inte är värt det i jämförelse med att bara bita i det sura äpplet och köpa något nytt.

Apple lär dock bara byta ut den enligt den lilla kontakt jag haft med dem.

Exakt, nån gräns går det väll till. Men är ute efter nån borad repair helt enkelt som de ovan skrev.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Kolla om det ingår någon form av allriskförsäkring eller pryl/elektronikförsäkring i din hemförsäkring. I kombination med en sådan blir Apples egna reparationspriser ofta helt acceptabla. Hade nyss en iPad Pro från 2016 som gick ordentligt sönder (småbarn...). Apple bytte ut den mot en ny likadan, och mellanskillnaden efter att försäkringsbolaget gjort sitt stannade på ~2000 spänn. Lugnt värt det i jämförelse med frustrationen att reparera Applegrejer med billiga kinadelar, som jag gjort några gånger förr: Ingen tidsåtgång mer än att vänta på DHL/UPS-leverans från deras centrallager och sen skicka tillbaka den trasiga prylen, och (naturligtvis) inget strul i efterhand med plastig eller svampig känsla - eller grejer som ändå inte funkar trots den tid man lagt på reparationen.

EDIT:
Och naturligtvis: Om det finns orsak att tro att det är ett konstruktionsfel på just din iPad kan du försöka åberopa reklamationsrätt upp till tre år efter inköpsdatum.

Tack för ditt svar.
Har redan gått den vägen du beskriver. Dock var ipaden 3år och ca 1v när den bara dog, har används som homekit hubb hemma och varken utsats för tappar eller vätska. I och med detta så ville inte ens Apple kolla på den och drulleförsäkringen täckte bara elektronik som var yngre än 3 år. Så står med en ipad i toppskick rent estetiskt som helt enkelt inte vill starta eller kännas igen av itunes.

Därav mig fråga om det finns någon som är riktigt duktig på att laga ipads.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN

Ipad reperatör? PMIC

Hej!

Min Ipad mini 4 totaldog över natten och inget av de standard sätt som finns att återställa den eller väcka den funderar. Den dyker inte ens upp i iTunes.

Det jag har konstaterat efter ha läst varenda tråd gällande ipads som inte alls funderar är att det är ett chip, det chip som på något sätt sköter strömfördelningen har gått sönder. Även kallat power management IC.

Min fråga är om det finns någon i Sverige som är bra på att reparera en ipad? Inte dessa standardställen som princip bara byter skärm och batteri, utan någon som verkligen har koll på läget! Vart och vem ska man vända sig till?

Hälsningar,
Nicklas

Av NiCkArN
Skrivet av eXim:

1. Högerklicka på mappen välj properties.
2. klicka på taben share,
3. klicka på knappen share.
4. i fältet skriv Everyone och klicka på add.
5. till vänster står det read. du måste ändra detta till read & write och klicka på share.
6. du kommer tillbaka till förra fönstret. så står det ovanför share knappen nu networkpath detta är den du behöver ge till de andra.

7. för att montera denna i windows högerklicka på my computer i explorer. välj map network drive.
8. i fältet folder skriv det som stod i network path i från steg 6.
9. Nu ska foldern vara uppmappad som en netowrk drive med ett drive letter tex z:

Lycka till.

Grymt! Ska ge det ett försök.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN

[quote postid="17862110" userid="261652" name="SAFA"]
Vad är det för typ av fil (databas eller vanligt textfil eller ???) och vad är det för program ni ska köra mot den?

Tex MS-Word m.fl. låser filen när du är inne så ingen annan kan komma åt att ändra i den samtidigt.

Har använt google docs när vi var två som redigerade ett textdokument samtidigt, men det var ett tag sen så vet inte om funktionen finns kvar/är ändrad. Man fick iallafall upp en cursor per person så man direkt kunde se vad den andra skrev.
[/]

Det är en rvt.fil. Revit är ett modelleringsprogram. Den har funktionen att arbeta i samma fil om man skapar en central fil som alla använder ansluter mot. Dropbox, drive osv fungerar inte. Revit måste ha disk access till filen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN

[quote postid="17862067" userid="128176" name="jocke92"]
https://www.laptopmag.com/articles/map-network-drive-windows-...
[

Och hur ansluter andra användare som inte är på samma lan till mappen? Och hur ger jag specifikt åtkomst till de användare jag vill?

Skickades från m.sweclockers.com

Av NiCkArN
Skrivet av eXim:

För att du kan montera en share som en disk i windows och på så sätt kan ni få "disk access" så vida programmet inte blockerar det.

Finns det något bra guide kring hur man kan göra detta? Vet knappt vad jag ska söka på om jag ska vara ärlig.

Av NiCkArN
Skrivet av eXim:

Många hemma routrar har stöd för att skapa Vpn anslutningar till sig (dvs vpn server)

sedan måste du dela ut filen på en dator.

så att det går att nå den på detta sätt om dom är anslutna via vpn \\192.168.254.3\share\file.fil

Har en Asus AC68U med asuswrt-merlin firmware installerat. Finns lite tabbar för VPN i routern, men inget jag har stenkoll på hur jag ska sätta upp för att få det att fungera.

Dela filer i Windows ska jag nog möjligtvis lösa. Men hur kommer de åt filerna som disk access så vi kan köra en central file?

Tack förresten för dina svar.

Av NiCkArN
Skrivet av jocke92:

Jag har inte superkoll på revits centralfiler men det känns inte som att FTP är rätt system eftersom du måste synka både innan och efter utcheckning. Dropbox är heller inte bra enlligt den här tråden ifall två öppnar samtidigt. Men det verkar finnas en cloud funktion i Revit. https://forums.autodesk.com/t5/revit-mep-forum/worksharing-us...

De vanliga molntjänsterna har jag också läst mig fram till att det är inget som fungerar. Har även testat onedrive, men filen synkas bara efter man stängt ned sin lokala fil vilket fungerar dåligt i praktiken.

Är medveten om Revits "Collaboration", men den kostar 1700kr/mån och är inget vi kommer betala för när det handlar om ett skolprojekt.