Inlägg

Inlägg som mazzer har skrivit i forumet
Av mazzer

Köp inte en Surface RT nu när Surface 2 har kommit ut. Uppföljaren är mycket bättre på alla punkter jämfört med föregångaren.

Och det är verkligen en underbar surfplatta. Skärmen är bra, den är snabb som tusan och har en vettig batteritid.

Surface 2, 32GB. Runt 3900 kr. för enheten.

Av mazzer

Försöker få ett mer trådlöst liv.

Nokia Purity Pro. Sköna och helt OK ljud. Trevlig att kunna lyssna på musik från min mobil, stationära, bärbara, tablet och teve utan något krångel. Skönt att slippa hörlurskabeln när jag är utanför hemmet.

http://i.imgur.com/8cOwMV5.jpg

JBL PlayUp. Förvånansvärt bra tryck för att vara så liten. Smidigt att bara toucha telefonen (med NFC).

http://i.imgur.com/kk0Fz76.jpg

Av mazzer
Skrivet av Ozzed:

Hej! Nu när Windows 8.1 är släppt tänkte jag kolla hur inställningen till Startskärmen har förändrats.

Det här är startmenym
http://res2.windows.microsoft.com/resbox/en/windows%207/main/...

Och det här är startskärmen
http://betanews.com/wp-content/uploads/2013/10/Start-screen-6...

Jag har använt Windows 8 rätt länge nu och gillar verkligen den mer levande och kvicka upplevelsen.

Jag önskade verkligen att jag förstod storheten i Startmenyn och hur den skulle effektivisera min vardag. Men jag förstår det verkligen inte. Vad ger den som jag inte lyckas med i Windows 8? Om jag vill pinna appar kan jag ju göra det antingen i aktivitetsfältet, på Startskärmen eller (huga) skrivbordet. Hemskt stora och djupa menyträd håller jag mig gärna borta ifrån då de är ruskigt ineffektiva att arbeta med. Min profilbild ser jag varje gång jag loggar in så den featuren behöver jag inte en dedikerad meny till. Att exekvera program trodde jag att alla entusiaster använde Win+R till.

Om jag prompt vill till Help & Support så känns det väl smidigare att bara trycka och skriva: Win+S > "Hel Sup". Eller Windows Update: Win+S > "Win up"? Hur skulle Startmenyn göra sökupplevelsen bättre då Windows 8 leder till precis lika lite (eller som Windows 7-användare hellre säger: mycket) kontextväxling i det avseendet?

Alla bilder som visats på Startmenyer hittills i tråden känns ju riktigt fattiga på innehåll i jämförelse med det jag har numera i Windows 8. Hur många steg i menyerna måste ni traversera för att hitta det ni vill ha? Eller har ni ett skrivbord fullt med ikoner som ni switchar till? Och hur skiljer sig det då med Startskärmen?

Det verkar inte bättre än att det enda jag saknar i dag men som Startmenyn erbjuder mig är en röd avstängningsknapp.

Av mazzer
Skrivet av ZaXoR:

Hur är den jämfört med första Surface? Har apputbudet blivit större?

Hade själv första Surfacen när den kom. Men jag tyckte att det inte riktigt flöt på när man surfade osv.

Det här är min första tablet jag äger och har därför svårt att göra djupa jämförelser men har känt på Surface RT i butik och där kändes den i vissa lägen aningen. I det avseendet är verkligen Surface 2 en fröjd. Alla appar och de olika Office-programmen öppnas kvickt, spelen lirar utan hack, 1080p MKV:s flyter på -- och ser bra ut på skärmen. Hittils har den hanterat allt som jag bett den om på ett alldeles galant sätt. Byggkvaliteten är på topp och de båda lägena på kickstandet passar de flesta situationer.

Jag har inte använt Android och vet därför inte vilka appar jag skulle sakna. Min uppfattning är den att i stort sett alla "must-have-appar" finns, antingen officiella sådana eller alternativa. Men jag kan förstå att en Android/iOS-användare mycket väl skulle kunna sakna just sin favoritapp.

För min del ersätter tableten en högpresterande 15-tums laptop (som mest är klumpig, väsnas och blir varm). Efter jobbet brukar jag ändå mest konsumera innehåll som (slö)surfande, videotittande, musik- och podcastlyssnande. Sambon kommer använda Surface 2:an i skolan. För dessa ändamål kunde jag inte hitta en mer passande produkt. Om jag vill programmera eller fotoredigera så använder jag den stationära.

Skrivet av tattis:

Niiice men inget cover?

Ingen butik har de nya på lager ännu men har lagt en beställning på ett Touch cover 2. Levereras förhoppningsvis nästa vecka.

Av mazzer

En Surface 2. Otroligt nöjd med enheten så här långt.

http://i.imgur.com/NAbfKSU.jpg

Av mazzer
Skrivet av Nallepigan:

Stämmer det verkligen om du bygger på en sträng inuti en loop som i TS fall? (exempelvis en readline-loop)
Hur länge sedan är det kompilatorn börja göra denna konvertering själv?

Edit:

Snabbt test med Java 7 (rätta mig gärna om jag gjort något tokigt):

long start = System.currentTimeMillis(); String str1 = ""; for(int i = 0; i < 100000; i++) { str1 += "hejsan"; } System.out.println(System.currentTimeMillis() - start + "ms"); start = System.currentTimeMillis(); StringBuilder strBuilder = new StringBuilder(); for(int i = 0; i < 100000; i++) { strBuilder.append("hejsan"); } String str2 = strBuilder.toString(); System.out.println(System.currentTimeMillis() - start + "ms");

Resultat:
+= tog 21860ms
StringBuilder tog 8ms

Byter jag ordning på metoderna i koden så:
+= tar då 21419ms
StringBuilder tar 17ms

Absolut, det stämmer. Fokuserade själv för mycket på det lilla kodexemplet i det jag citerade så att jag missade att det gällde att loopa över flera rader.

För den som tycker det är intressant så kompileras kodexemplet med += till något i stil med:

String str = ""; for (int i = 0; i < 100000; i++) { str = new StringBuilder().append(str).append("hejsan").toString(); }

För att svara OP:

Eftersom att du använder en JTextPane så har den en metod som heter write. Det den gör är att spara datat i din JTP till den angivna strömmen vilket innebär att du själv inte behöver hålla på att iterera över innehållet. Radbryt och hela kittet följer med, däremot ingen styling.

JTextPane textPane = new JTextPane(); Document doc = textPane.getDocument(); doc.insertString(0, "this is some cool\ntext\nwith a few\nnew lines", null); File file = new File("/path/to/the/file.txt"); FileWriter writer = new FileWriter(file); textPane.write(writer);

Om du har färger och liknande som du vill spara så kan du kika in HTMLEditorKit.

Av mazzer
Skrivet av Nallepigan:

Och använd StringBuilder istället om du har tänkt att lägga ihop flera strängar, det är betydligt snabbare än vad string = string + "annan sträng" är.

http://docs.oracle.com/javase/1.5.0/docs/api/java/lang/String...

StringBuilder str = new StringBuilder("Detta är"); str.append(" en "); str.append(" sträng."); System.out.println(str.toString()); // Kommer att skriva ut "Detta är en sträng."

Nej, det stämmer inte. Javakompilatorn kan på egen hand göra om konkateneringen med + till att använda StringBuffer/StringBuilder.

" en " + " sträng." är mer lättläst och jag skulle därför påstå att det sättet är att föredra.

Av mazzer

Middagen (helgkasse från Köttbaren i Stockholm).

http://i.imgur.com/KUcgK5bl.jpg

Gazpacho, chiliräkor och vitlökskrutonger.

http://i.imgur.com/UUvozO9l.jpg

Las Vegas steak, vedugnsrostad potatis, lök, rejält med béarnaise och marinerade tomater.

http://i.imgur.com/QfQ19Esl.jpg

Vit chokladmousse med citrus- & passionsfruktssallad.

Av mazzer
Skrivet av Nerus:

Origin byter inte språk av att välja ett annat språk för mig. Du menar på "Konto och sekretess"?

Nej, Origin -> Applikationsinställningar.

Store behåller dock svenska som språk eftersom att den lokaliserar en via ens IP (har jag för mig).

Av mazzer
Skrivet av MrTin:

Någon som vet hur man tar sig förbi tutorialen? den startar men sen händer inget och man kan inte klicka på nåt.... (West 2)

Har du tre punkter uppe i högra hörnet som du kan klicka på? I sådant fall ska det gå att trycka på den och sedan "Return to main menu".

Av mazzer
Skrivet av Henrik_IB:

Någon som har listat ut hur man ändrar språk på skiten? Vill ha det på engelska.

Spelet får samma språk som du har ställt in i Origin.

Byt därför språk i Origin och ominstallera därefter SC.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mazzer

Två påsar kaffebönor, en del lakrits (söt och salt) samt två chokladkakor.

https://dl.dropbox.com/s/itfjc4cttommqip/WP_20130228_006.jpg?tok...

Av mazzer
Skrivet av GeneralRushHour:

Dropbox har släppt en app nu till WP8, kommer väl in i mobil store om en två dagar antar jag.

Windows 8, inte Phone.

Av mazzer

Är 26 och bor med sambo i Stockholm. Om vi tillagar majoriteten av maten själva så landar vi på 4000-5000 men med några uteluncher och -middagar så brukar det bli ca 9000.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mazzer
Skrivet av AndersBlomdahl:

branden där påminner mig om en som kallade sig magarne på ett forum som hette GFX sweden då han tog sin ibm 75gxp deathstar å brände upp den pissa på den å posta den till ibm

Det är en gammal klassiker allt.

Av mazzer
Skrivet av dacke666:

Jag fick en vitt "prick" jämte batteri ikonen (till vänster) vad betyder den?

Att GPS:en är aktiv och håller på att positionera dig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mazzer

Nokia L920 är nog den absolut bästa telefonen på marknaden just nu. Punkt.

Har använt min gula i två dagar och måste säga att den är fantastisk. Det märks att Nokia har förfinat designen och tillverkningen av telefonen för den känns ännu mer gedigen jämfört med N9:an. Inget som helst knakande eller andra missljud när jag trycker på den. Telefonen känns inte det minsta hal utan sitter som klistrad i handen så jag är glad att jag valde en blank modell. Tyngden och storleken känns mycket bra och min gamla telefon upplever jag nu som alldeles för liten och lätt. En vacker telefon helt enkelt (http://sdrv.ms/Ujm1p1)

Jag förstår om vissa användare väljer HTC 8X framför L920 för den sistnämnda ser riktigt stor ut. Håller man båda telefonerna i handen så märks däremot inte viktskillnaden av, vilket även sambon (som är en lycklig ägare av en 8X) håller med om.

Samtalskvaliteten är som alltid med Nokia-telefoner kanon.

Kameran är verkligen fenomenal. Den springer åttor runt kameran i N9:an och känns riktigt bra att äntligen kunna ta vettiga bilder där det inte är fullt så ljust. Blixten är överraskande bra. Jag skriver inte ut bilder i A3 och pixelpeepar inte bilder i 100% förstoring så för mig ser bilderna i dagsljus bra ut. Nästan alla mina mobilbilder tas i mindre perfekta ljusförhållanden, som inomhus eller utomhus efter jobbet, och därför har jag har hellre en oskarp bild i dagsljus än ingen bild alls av restaurangbesöket. Skulle däremot vara trevligt om interfacet krävde färre klick för att ändra de olika parametrarna.

För min del känns det som att ha oändligt med appar eftersom att jag tidigare hade Nokias N900 och N9 som båda har ett i stort sett obefintligt utbud. Jag antar och förstår att en användare av Android eller iOS kan sakna vissa appar, speciellt mer nischade sådana.

WP8 passar mig rätt bra för jag har tröttnat på att ha telefoner som kräver så otroligt mycket jobb för att kunna få en bra upplevelse. Gränssnittet är modernt, lättarbetat och flyter på helt otroligt bra. Inte stött på några större problem ännu (som omstarter, låsningar eller liknande) utan får nog återkomma efter att ha använt telefonen mer i vardagslivet.

Många poster på t.ex. WPCentral vittnar om att något i telefonen låter märkligt när vibratorn kickar igång och även detta problem har jag med min enhet. Har inte riktigt bestämt mig för om detta är ett tillräckligt stort problem som gör det värt att antingen försöka få en ny enhet eller lämna in på reparation. Om jag skakar telefonen så hörs inget som tyder på att delar sitter löst. Jämfört med motorn i HTC 8X så spinner den i 920 upp mycket snabbare och det kanske kan vara orsaken till ljudet. Med lite tur kanske Nokia kan finjustera och på så sätt minska (o)ljudet.

Använder appen vibeMassage för att verkligen lyfta fram problemet. Vid t.ex. mottagna SMS eller liknande så upplevs det inte riktigt så störande. Vid vissa tillfällen i videon så är det kameran som ger i från sig ett ljud när den fokuserar.

Jag älskar min telefon och är glad att all denna väntan inte var i onödan (F5-tangenten får nu vila iom. att jag slipper kolla den här tråden varje timme). Det är även skönt att WP har två ruskigt bra enheter på marknaden med L920 och HTC 8X vilket förhoppningsvis leder till att användarantalet ökar och vi får ännu mer roliga (och nischade) appar.

Av mazzer
Skrivet av Reyintaz:

Två saker som jag kom och tänka på nu.

1. Mindre sak, men känns som det finns väldigt lite färgmöjligheter. 20 färger att välja på men inte svart eller vit (T ex Vit telefon, svart bakgrund med vita tiles!)

2. Får inte upp Nokias Collection i appstoren. Något jag har missat?

1. Just svart/vit går att åstadkomma genom att slå på "High contrast" i Ease of access under Settings, se t.ex. http://i.imgur.com/nJYy1.jpg

2. Se två sidor tillbaka: #12950922

Av mazzer
Skrivet av Nikken:

Har nu på morgonen ringt både Elgiganten och Telia. Varken Telia eller Elgiganten har än så länge fått in några telefoner. Personen på Telia kollade upp lagret i hela landet och det fanns inte en enda telefon. Personen på Elgiganten sade att leveransen har blivit försenad och ville jag ha en fick jag åka in till butiken och boka.

I går sade Elgiganten samma sak när en medarbetare tillfrågades, nästa sade att den fanns på centrallagret. Själv beställde jag en via hemsidan och fick den skickad i morse.

Av mazzer
Skrivet av djaxxo:

öhhhh.... bevisar ju bara att det inte går å lita på leveransdatumen som företagen skriver ut O.o

Skrivet av betan:

Och inte heller vad deras support säger... skumt

Det har redan tagits upp tidigare att Dustin fick in väldigt få enheter (ensiffrigt på vissa färger). Det är väl därför inte fel av dem att ange datumet då majoriteten av beställningarna kommer att gå iväg.