Inlägg

Inlägg som Enax har skrivit i forumet
Av Enax

överklocka med för lite el

Hej alla sweclockers.

jag har en liten fråga, jag har en intel i5-760. kör mitt system på ett svagt nätagg (och gammalt) 440w. Jag kan inte mycket om överklockning, men en sak jag har fattat är att det drar ju mer el om man klockar den, men kommer mitt nätagg klara det ? och vad händer om den inte gör det, om man klockar så den drar en viss mängd men den "mängden" inte finns ?

Av Enax
Skrivet av Lonnblads:

Någon kilometer.

ohh shitt. palla ut och vandra i kylan när man kan sitta framför datorn på dreahack! (iaf om man inte har bil där)

Av Enax

men vafan, tror dom vi är gjorda på pengar eller ? ska vi betala YTTERLIGARE 200kr för att se på e-sport nu?
hur långt från Elmia ligger denna ishockey rink då ?

Av Enax

Okej men kommer alla sladdar ingå ? senast när en kompis köpte lösa delar så saknades det en kabel...

Av Enax
Skrivet av cirderf:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=623947 lite mer minne tror det skulle räcka gott och väl. dock är de ju upp till ts om han vill beställa från 2 ställen

Nej beställer bara från inet men om det bara är minnet man behöver så varför kan jag inte ta 560 2g ? eller rekomenderar ni något annat ? för ungefär samma peng.

Av Enax

men om vi ska bestämma oss, ska vi köra 6970 eller 560 1g sli ?

Sen finns det ju en 560 2g också ? kan inte det vara något ? http://www.inet.se/artikel/5409325/msi-geforce-gtx-560-ti-204...

Av Enax
Skrivet av jocke92:

Nvidia har vissa funktioner som amd inte har och tvärt om. Att drivrutinerna inte är stabila varierar säkert. Även om amd vart stämre en gång i tiden så är det inte något man ska ta med i beräkningarna idag. Främst är det ju dubbelmackor och sli/cf som det är krångel med.

Okej

Av Enax

Så när det gäller grafiken då så säger ni att det är bäst att köra en 6970 2g? Om man vill köra nvidia va ska man ha köra då ? för vissa rekomenderar mer nvidia för dom är mer "stabila" säger dom. men jag vet inte!

hur vet man om moderkortet och städ för ivy bridge ? 1155?

Av Enax
Skrivet av norrby89:

Skulle nog säga att 560ti är i lägsta laget om bf3 ska spelas då det bara har 1gb minne... Även om man bara kör i 1080 så blir det nog lite på gränsen om man vill köra med hög AA och AF

men det är ju SLI men jag förstår dig, skulle inte vara fel att gå upp ett snäpp (1,5g) och köra SLI på det, men pengarna räcker inte till. fast om man tar bort kylaren så får vi ju lite till.. men vilket ska man köra SLI på då ?

Av Enax
Skrivet av Tumle:

I hans paket var det 560ti:s i SLI så det är det som skulle ge en väldigt stor prestandabost och en annan kylare är alltid bra då intels inte är världens bästa.

nej men om man inte ska klocka den så är det ju inte så nödvändigt ?

men om man köper det paketet "anerhell" skickade ingår alla kablar som behövs då ?

Av Enax
Skrivet av Anerhell:

Men är det nödvändigt med kylaren för vet inte om han "vill" överklocka så mycket...

Av Enax

Inet paket värt? eller köpa löst? (ca10k)

Hej alla sweclockers!

En kompis till mig ska köpa en ny dator och han har bett mig välja ut allt han ska ha. men eftersom jag inte häller är den bästa så vänder jag mig till er!

Hittade ett paket som såg riktigt bra ut på inet! http://www.inet.se/artikel/v100008/dator-i-delar-intel-core-i...

Den finns inte i lager och jag vet inte hur långt tid det kommer ta innan dom får in den, Då kanske man ska köpa allt löst. Men är det något man ska ändra då
t.ex. grafikortet? Han spelar dom flesta spelen och kommer lira bf3 och mw3 så han vill ju ha lite kräm! så va tycker ni ? 560 är ju ett fint kort, men finns det några andra alternativ om man inte vill spräcka budgeten? (ca 10k)

2500k vs 2600k ?

2600k är ju givetvis mer kräm i men är det nödvändigt?

sen resten av paketet ser bra ut enligt mig iaf, kanske byter ram till Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE.

tack för hjälpen i förhand !

Av Enax
Skrivet av chipsfingers:

920:in presterar lite bättre än H70 av de tester jag sett men rår inte riktigt på d-14 men är ju också betydligt smidigare så det finn för/nackdelar med båda. 620 ligger under H70 i prestanda.

okej men frågan är om det är värt pengarna för den är ju dyrare. d14 är ju billigast och den tror jag är bäst också men frågan är om jag får plats med den i burken....

Av Enax

okej men när man överklockar, Så klockar man till så att tempen inte blir för hög plus att man köra dessa tester för att se om det "håller" men när det inte "håller :P" får man bluescreen då eller va händer ?

Av Enax

Antec KÜHLER H2O 620 och 920 vs h70 och d-14!

Hej igen!

Jag har länge funderat på att köpa en ny cpu kylare men aldrig blivit av... Men nu har jag fått lite pengar över så nu ska jag göra det men jag vet inte vilken. Det har ju kommit två nya "Antec KÜHLER H2O 620 och 920" men vad presterar dom mot d-14 och h70 ?

Av Enax
Skrivet av Esseboy:
Skrivet av cat_fish_1:

+1
även LinX och prime95 är bra.

Ladda ner OCCT och problemet var löst! tack för hjälpen !

Av Enax

Okej, Men vilket program rekommenderar ni ?

Av Enax

varför kör 2 kärnor på 100% och 2 på nästan 0% ?

hej jag ska köpa en ny processor kylare och överklocka, sp hade jag lite tråkigt så jag tänkte kolla va den låg på nu. Så man kan jämföra innan efter men när jag gör detta så ser jag något konstigt. jag kanske har gjort något fel för jag är ny inom det här området men kolla på bilden

http://img861.imageshack.us/i/namnlsv.png/

http://img861.imageshack.us/i/namnlsv.png/

Ska det vara så ?

Av Enax
Skrivet av Piece of Cake:

Hur förklarar ni att inet slutat montera den då?

För att posten totalt misshandlar allt dom får i sin väg...

Av Enax

finns det någon som är bra på Rainmeter här som skulle vilja hjälpa mig fixa ett tema som jag har laddat ner ? http://skinnerz.deviantart.com/gallery/25656988#/d36ay1v .... Jag får själva rainmeter att fungera men jag kan inte fixa just det temat som jag laddat ner... när jag klistrar in texten i "edit setting" så blir det ingen skillnad..